Kompendium wiedzy o polkach + bonus dla przegrywów płci męskiej - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Kompendium wiedzy o polkach + bonus dla przegrywów płci męskiej

Strony Poprzednia 1 13 14 15 16 17 21 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 911 do 975 z 1,365 ]

911 Ostatnio edytowany przez ChuopskiChłop (2023-01-22 22:18:43)

Odp: Kompendium wiedzy o polkach + bonus dla przegrywów płci męskiej
gman98v2 napisał/a:
Theodore Robert Bundy napisał/a:

Jeżeli nie masz wyglądu i jesteś dla kobiet aseksualny, to nigdy nie pociupciasz to jest proste aż za proste i tego nie zmienisz, skoro zagadujesz, i każda ucieka to jest ewidentnie problem w wyglądzie.

Dokładnie, ale kobiety co innego powiedzą...

Nie do końca...sam jestem wybitnie niepiękny (tylko wzrost mam ok, 183 cm) i miałem na portalach randkowych 4 próby, z dwiema nawet doszło do kilku spotkań i widać było że coś może z tego być, ale w analogicznym okresie czasu poszedłem też kilka razy na prostytutki i zobaczyłem, że za niewielką cenę można mieć tak ładne dziewczyny, i szybko zrezygnowałem z tych co z nimi gadałem.

Zobacz podobne tematy :

912

paslawek napisał/a:

Czyli ty byłeś na górze wczoraj
Aha
Włoszka jest taką odświętną fantazją
Dziwne macie nowomowy Burzuś na tym Wykopie
ale idzie odszyfrować.
100% Burzowego/Be w Tadziu wykapany on marnie ci idzie zmiana "stylu".
Coraz bliżej dna chłopczku jesteś
Następne dzieło napisz pod tytułem "Kompemedium wiedzy jak zjebać sobie życie czarną pigułką samogwałtu" ćwirćpasztecie .

Wiesz, w blackpillu jest generalnie trochę prawdy, ale według mnie wszystkie te pille za bardzo skupione są na...kobietach. Serio, ile ja się naczytałem przez okres siedzenia na wykopie o jakichś lookxmaxingach czy innych sposobach jak w końcu zaruchać...a nigdzie nie było za bardzo głosu jak przystosować się do życia na swoich warunkach, a nie tylko gonić za króliczkiem.

913 Ostatnio edytowany przez Theodore Robert Bundy (2023-01-22 22:22:26)

paslawek napisał/a:

Aha
ale idzie odszyfrować.
Następne dzieło napisz pod tytułem "Kompemedium wiedzy jak zjebać sobie życie czarną pigułką samogwałtu" ćwirćpasztecie .

Coraz więcej nicków, to już prawdziwy akt desperacji, bawisz się w sherlocka, ale z totalnie mizernym skutkiem, jesteś totalnym zerem, za niedługo zmienisz płeć kryptopedale, bo nawet puszczalska córcia nie chce mieć z tobą nic wspólnego, dlatego szukasz adoracji na forum w gronie rozwodników, którzy z rozpaczy i masy niepowodzeń, dadzą  się tobie zapiąć w dupę, w sumie to śmieszne, mieć żonę , córcię, i obie przedupczył każdy sąsiad smile

914 Ostatnio edytowany przez paslawek (2023-01-23 00:04:15)

.

915 Ostatnio edytowany przez paslawek (2023-01-23 00:08:14)

Dubel

916

ChuopskiChłop napisał/a:

miałem na portalach randkowych 4 próby, z dwiema nawet doszło do kilku spotkań i widać było że coś może z tego być

Czyli w jednym temacie piszesz, że nie masz jakiejkolwiek koleżanki, nigdy nie byłeś w związku, kobiety z Tobą średnio chcą rozmawiać, a tutaj piszesz, że miałeś kilka spotkań z portali randkowych i sam zauważyłeś, że być może coś mogło z tego być?

Trochę sam sobie przeczysz, nie uważasz?

ChuopskiChłop napisał/a:

poszedłem też kilka razy na prostytutki i zobaczyłem, że za niewielką cenę można mieć tak ładne dziewczyny

Za niewielką cenę? Ja musiałbym zapłacić min. 300 zł za numerek, aby mieć 1 seks, pomnóż to przez np. 15 razy w miesiącu to już wychodzi 4500 PLN, nie no taniocha.

917

paslawek napisał/a:

Aha
ale idzie odszyfrować.

Coraz więcej nicków, to już prawdziwy akt desperacji, bawisz się w sherlocka, ale z totalnie mizernym skutkiem, jesteś totalnym zerem, za niedługo zmienisz płeć kryptopedale, bo nawet puszczalska córcia nie chce mieć z tobą nic wspólnego, dlatego szukasz adoracji na forum w gronie rozwodników, którzy z rozpaczy i masy niepowodzeń, dadzą  się tobie zapiąć w dupę, w sumie to śmieszne, mieć żonę , córcię, i obie przedupczył każdy sąsiad smile

Burzuś możesz wierzgać ile wlezie masz tu już "legendę" koniec kropka ,nawet Spowiedź2 nie pomoże ci i pisanie jako Be spierdoliłeś centralnie zero wiarygodności w jakiejś pokracznej walce o reputacje i tytuł naczelnego ogiera forum smile zaprzeczaj se ile tam chcesz pisz maile po ludziach rozpaczliwe
nic już nowego nie wymyślisz popadasz w coraz większą pretensjonalność od lata zaszłego roku jak zacięta płyta z patefonu  w kólko to samo bezsilny i bezradny słabeusz z ciebie i wystrychnięty na dudka oszołom .
Albo takie pokraki przytakiwacze dadzą się ci dymać, albo ktoś nowy niezorientowany może dać się nabrać na te farmazony,z nami nie dasz rady
" Dymać to my a nie nas" złamasku za cienki jesteś i za chudy w uszach duduś.
"Każdy ma swoje Wejherowo" .

918

Rumunski_Zolnierz napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:

miałem na portalach randkowych 4 próby, z dwiema nawet doszło do kilku spotkań i widać było że coś może z tego być

Czyli w jednym temacie piszesz, że nie masz jakiejkolwiek koleżanki, nigdy nie byłeś w związku, kobiety z Tobą średnio chcą rozmawiać, a tutaj piszesz, że miałeś kilka spotkań z portali randkowych i sam zauważyłeś, że być może coś mogło z tego być?

Trochę sam sobie przeczysz, nie uważasz?

ChuopskiChłop napisał/a:

poszedłem też kilka razy na prostytutki i zobaczyłem, że za niewielką cenę można mieć tak ładne dziewczyny

Za niewielką cenę? Ja musiałbym zapłacić min. 300 zł za numerek, aby mieć 1 seks, pomnóż to przez np. 15 razy w miesiącu to już wychodzi 4500 PLN, nie no taniocha.

Dla ścisłości - tak, nie miałem dziewczyny, i miałem słaby raczej kontakt z laskami, ale na tych apkach miałem 4 zainteresowane, co według mnie jest liczbą bardzo małą mieszkając pod Warszawą. Coś mogło z tego być, owszem, ale sądzę że i tak musiałbym włożyć w to ogromny wysiłek, co jest zupełnie nieopłacalne.

Niewielka cena to 200 zł, w Wawie śmiało można, a mi to jest potrzebne raz w miesiącu, tak mam obniżony popęd przez leki które biorę (na depresję).

paslawek napisał/a:
paslawek napisał/a:

Aha
ale idzie odszyfrować.

Burzuś możesz wierzgać ile wlezie masz tu już "legendę" koniec kropka ,nawet Spowiedź2 nie pomoże ci i pisanie jako Be spierdoliłeś centralnie zero wiarygodności w jakiejś pokracznej walce o reputacje
nic już nowego nie wymyślisz popadasz w coraz większą pretensjonalność od lata zaszłego roku jak zacięta płyta z patefonu  w kólko to samo bezsilny i bezradny słabeusz z ciebie i wystrychnięty na dudka oszołom .
Albo takie pokraki przytakiwacze dadzą się ci dymać, albo ktoś nowy niezorientowany może dać się nabrać na te farmazony,z nami nie dasz rady
" Dymać to my a nie nas" złamasku za cienki jesteś i za chudy w uszach duduś.

Z wami nie dam rady? Pedale o czym ty wgle piszesz, chyba totalnie za dużo czegoś do nosa zaaplikowałeś, nawet nie wiesz jak mi pochlebia to że uprawianie seksu w hotelu, ze znajomą z pracy, to dla ciebie nieosiągalne marzenie, ale z drugiej strony gdy się ma niewyjściowy ryj, i zapędy panów lubiących w dupe to w sumie się jakoś bardzo nie dziwie, wymyślaj nicki jakie chcesz mnie to bawi, nie zapomnij zjechać na ręcznym, do swojego siusiaczkowego guru.

920

ChuopskiChłop napisał/a:

Coś mogło z tego być, owszem, ale sądzę że i tak musiałbym włożyć w to ogromny wysiłek, co jest zupełnie nieopłacalne.

,,Włożyć ogromny wysiłek" - co przez to rozumiesz w tym kontekście?

921

ChuopskiChłop napisał/a:

Coś mogło z tego być, owszem, ale sądzę że i tak musiałbym włożyć w to ogromny wysiłek, co jest zupełnie nieopłacalne.

Sądzę, że sporo bym musiał się natrudzić by być w ich oczach potrzebny do czegoś. Prawda jest taka że na apkach pewnie miały wiele lepszych propozycji i wiesz, sam w sumie nie wiem dlaczego akurat ze mną chciały się spotkać.

922 Ostatnio edytowany przez paslawek (2023-01-22 23:12:04)

Tadziu napisał/a:

nawet nie wiesz jak mi pochlebia to że uprawianie seksu w hotelu, ze znajomą z pracy.

Jeżeli to ma być osiągnięcie,jakiś sukces i szczytowa fantazja którą się tak jarasz z pąsami na licach to słabiutko
z wyobrażnią masz, to banał, kicz
ph podobno tak działa na niedojrzałych, dziecinnych chłopaczków.
Seks w hotelu nosz wielkie hallo smile może dla gimbusa to coś
ale ty orzesz jak możesz, co zrobić widocznie nawet w zmyślaniu jesteś kiepski.

paslawek napisał/a:
Tadziu napisał/a:

nawet nie wiesz jak mi pochlebia to że uprawianie seksu w hotelu, ze znajomą z pracy.

Jeżeli to ma być osiągnięcie,jakiś sukces i szczytowa fantazja którą się tak jarasz z pąsami na licach to słabiutko
z wyobrażnią masz, to banał, kicz
ph podobno tak działa na niedojrzałych, dziecinnych chłopaczków.
Seks w hotelu nosz wielkie hallo smile może dla gimbusa to coś
ale ty orzesz jak możesz, co zrobić widocznie nawet w zmyślaniu jesteś kiepski.

Przeczytaj siebie pojebie, bo widzę że masz problem ze zrozumieniem tego co czytasz i co piszesz, jesteś niedowartościowanymi pedałem, który szuka na tym forum wrażeń oraz chętnych do zapięcia w dupe, nie szło ci nigdy z kobietami, dlatego jeżeli widzisz że ktoś nie ma z nimi problemu żal ci dupe ściska, twoje życie to pasmo porażek, nawet przybrana córka ma cię daleko w dupie i każdy dzień rozpoczyna z myślą „komu będę dziś obciągać”  podobnie jak ty zjebie, tylko w twoim przypadku „czy misinx mi dziś przeczyści komin” dwa pedały przegrywy życiowe, dna społeczne, wielbiciele Jarka Kaczyńskiego.

924

ChuopskiChłop napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:

Sądzę, że sporo bym musiał się natrudzić by być w ich oczach potrzebny do czegoś. Prawda jest taka że na apkach pewnie miały wiele lepszych propozycji i wiesz, sam w sumie nie wiem dlaczego akurat ze mną chciały się spotkać.

Chad się pojawił.

925

rakastankielia napisał/a:

Chcesz, to chodź, pogadamy na priv bez uprzedzeń i narzekania, zobaczysz, jaki jestem naprawdę.

Obejrzyj: https://www.youtube.com/watch?v=z9bz9MIcpdE

926 Ostatnio edytowany przez paslawek (2023-01-23 12:05:03)

Pasztety, muszę wam powiedzieć że od piątku godzina 16:00, do soboty około 15:00  pieprzyliśmy się jak króliki,  tyłek kosmos, ale najbardziej kręciło mnie to, że około 70 facetów
to był prawdziwy wygryw, i zawdzięczam to tylko i wyłącznie mojemu wyglądowi. sąsiadki to normalnie z domów wychodziły sobie na mnie popatrzeć.

"Tadek Burzowy prawdziwa historia"
Teraz bardziej realnie to wygląda wiarygodniej.
Prawdziwa karuzela kutasów chad a nawet siwy dym.
Nowi i inni wiedzą jaki masz przebieg i ilu masz na liczniku?
Niedługo 30 stuknie nie szalej tak.
70 to chyba u was na Wykopie profeska już jest
To męska k***a się nazywa tam tak ?
Taki mały żigilo z ciebie,z babkami na forum nie wyszło,bo jesteś impotent flak,interes padł,no i niedyskretny jesteś maile ci się pierdzielą ueażaj komu wysyłasz i nie miel tak ozorem na prawo i lewo.
Jesteś też z wyglądu wymoczek oprócz flaka w gaciach,twoja eks cię przez to rzuciła to wiadomo nie od dziś,dlatego facetom dajesz hmmm.Słabo się spasowaliście.

Zwieracze wytrzymały?
Masz dobry towot do smarowania?
Uważaj na HPV i inne atrakcje,chocaż w sumie lepsza kiła od IŁa,
na hemoeoidy też uważaj, to już gorzej, jak robaki ponoć wyleczyć.
Co kto lubi zasadniczo,ja tam mówie żyj i daj żyć innym,ale słowo "życ" to nie o dupę chodzi nawet tą twoją z niby kosmosu.

927

Farmer napisał/a:

Chcesz, to chodź, pogadamy na priv bez uprzedzeń i narzekania, zobaczysz, jaki jestem naprawdę.

Obejrzyj: https://www.youtube.com/watch?v=z9bz9MIcpdE

Ciekawy filmik, ale jaki to ma związek z tematem? Nie unikam spotkań, nie mam kompleksów na punkcie swojego wyglądu i podobam się sobie.

928

To postępuj jak Chad, a nie zbity piesek.

929

Farmer napisał/a:

Nie postępuję. Normalnie piszę na portalach czy rozmawiam na żywo, o ile nie jestem z góry odrzucany, oczywiście.

930

Farmer napisał/a:

Ale trzeba wyglądać, jak Chad...

931

gman98v2 napisał/a:
Farmer napisał/a:

Dokładnie. Błysk w oku i  zabójczy usmiech i przyjemny głos.
Niektórzy to mają.

932

rossanka napisał/a:
gman98v2 napisał/a:
Farmer napisał/a:

Niektórzy to mają.

Czyli wina łysiejącego faceta z wzrostem 160 cm, to brak uśmiechu itd.

933

gman98v2 napisał/a:
rossanka napisał/a:
gman98v2 napisał/a:

Niektórzy to mają.

Jeszcze Rumun pisał parę razy o tatuażu węża na szyi must have koniecznie, podobno może być też tatuaż rogala.

934

paslawek napisał/a:
gman98v2 napisał/a:
rossanka napisał/a:

Niektórzy to mają.

Jeszcze Rumun pisał parę razy o tatuażu węża na szyi must have koniecznie, podobno może być też tatuaż rogala.

I solarium. Nie zapominaj o solarium. Najlepiej tak na brązowo.
Rumun też mówił, ze korona na głowie wiele zmienia.

935

paslawek napisał/a:
gman98v2 napisał/a:
rossanka napisał/a:

Niektórzy to mają.

Chyba że jesteś obcokrajowcem, to nie trzeba tongue nawet 160 cm i zakola nie są przeszkodą big_smile

936 Ostatnio edytowany przez gman98v2 (2023-01-23 18:24:41)

paslawek napisał/a:
gman98v2 napisał/a:

Chyba że jesteś obcokrajowcem, to nie trzeba tongue nawet 160 cm i zakola nie są przeszkodą big_smile

Południowcem najlepiej.

937

gman98v2 napisał/a:
rossanka napisał/a:
gman98v2 napisał/a:

Niektórzy to mają.

A to 160cm lysiejacy facet nie moze mieć błysku w oku i zniewalającego uśmiechu?

938 Ostatnio edytowany przez ImKaS (2023-01-23 18:36:09)

Przytoczę kilka fragmentów wywiadu z socjologiem prof. Tomaszem Szlendakiem. Czarną czcionką oznaczam wypowiedzi dziennikarza Rzeczpospolitej.

Faceci są bardziej romantyczni.

Owszem. Socjologia odpowiada na to pytanie wprost i brutalnie. To mężczyźni stoją pod balkonami i śpiewają serenady. Jeśli któraś płeć za sprawą zakochania zapomina o świecie, to są to raczej mężczyźni. A kobiety są w miłości bardziej racjonalne i „adaptatywne". Zakochują się, w kim trzeba. To się trochę kłóci z danymi o tym, kto czyta popularne powieści o miłości.

Piszą mężczyźni, a czytają kobiety.

Czytają przez deficyt. Interesuje je to, czego brakuje w życiu. I czy socjolog, który zajmuje się odkrywaniem takich prawd, może się zakochać?

[...]

„Architektonika romansu" wyszła 15 lat temu. Pan rozpracował mechanizmy, które się nie zmieniły. Teraz wystarczy to uaktualnić.

Takie uaktualnienie dotyczy przede wszystkim zmian spowodowanych na rynku matrymonialnym przez internet i wszechobecne smartfony. Jedna z moich magistrantek prowadziła pracę badawczą nad zachowaniami kobiet na wtórnym rynku matrymonialnym.

Uwielbiam socjologów za takie nazewnictwo. Chodziło o kobiety po rozwodach?

Trzydziestoparoletnie kobiety z dziećmi. Okazuje się, że coraz trudniej znaleźć im partnera.

Przecież dzięki sieci powinno być łatwiej.

Nie. Po pierwsze, okazuje się, że kobiety zaczynały wierzyć w wyidealizowane profile, które same stworzyły. I tak też, po drugie, postępowały – mało który pasował do ich wyidealizowanych cech. Niemal każdy mężczyzna, który konwersował z nimi w sieci, nie spełniał oczekiwań. W ogóle zaledwie kilka procent mężczyzn poznanych w sieci przechodzi test rzeczywistości na pierwszej randce.

Co decyduje?

Związki w tych sytuacjach pojawiają się jedynie wtedy, kiedy mężczyzna, którego kobiety spotykają na randce, jest daleko lepszy od swojego profilu sieciowego. Jest lepszy od tego, jak sam się przedstawił. Pytanie, kto w sieci przedstawia siebie gorzej, niż jest w rzeczywistości. Ludzie wymyślają o sobie sieciowe opowieści, które są dość odległe od rzeczywistości. Robią to po to, żeby zostać wybranymi przez przeglądaczy portalu randkowego w sytuacji, kiedy działa zasada 30 sekund.

[...]
Co roku robię taką zabawę dla studentów i studentek. Lista tego, co szukają mężczyźni u kobiet, jest niemal taka sama od lat, a lista cech poszukiwanych przez kobiety rośnie z roku na rok. Czy znajdą gdzieś mężczyznę ze wszystkimi tymi zaletami, których poszukują? Nie znajdą przecież nawet z połową z nich.

Ale mężczyzna, który chce zdobyć serce tej kobiety, ma przerąbane. Musi pracować jeszcze ciężej, by mieć zasoby i chodzić na siłownię, by nie odbiegać fizycznie od obowiązujących trendów.

To się odnosi tylko do jakiegoś odsetka. Jest cała masa mężczyzn, którzy pozostali na mieliźnie. Studentki po osiągnięciu wyższego wykształcenia w ogóle nie będą spoglądać w dół społecznej piramidy. To powoduje prostą sytuację: konkurencję na rynku matrymonialnym o tych mężczyzn, którzy jako tako spełniają oczekiwania. W takich miejscach jak śródmieście Warszawy kobiet z wyższym wykształceniem jest znacznie więcej niż mężczyzn. Powoduje to konflikt między kobietami i coraz częstsze staje się zjawisko, które w psychologii nosi miano kłusownictwa seksualnego. Kobiety zaczynają między sobą konkurować, a mężczyźni się z rynku matrymonialnego wycofują. Nawet ci o wysokich „parametrach". Nie interesuje ich ciężka praca w związku. Wracam do domu i muszę popracować emocjonalnie nad swoim związkiem. To, co się dzieje dziś w domach, coraz częściej opisuje się w takich samych kategoriach, jak opisuje się robotę w miejscu pracy.

Są też dane dotyczące wyglądu. Słynne są wyniki badania z amerykańskiego serwisu randkowego OkCupid, gdzie użytkowniczki uznały 80% użytkowników za poniżej przeciętnych pod względem atrakcyjności fizycznej. Podobne wyniki badań dotyczą innych aplikacji randkowych np. tindera.

W Polsce dochodzi dodatkowy problem, który zresztą prawdopodobnie występuje w innych krajach na podobnym poziomie rozwoju cywilizacyjnego, a mianowicie w przedziale wiekowym 20-24 na 100 panien przypada 110 kawalerów, natomiast w przedziale wiekowym 25-29 proporcja ta jest jeszcze bardziej niekorzystna i wynosi 130 kawalerów na 100 panien. Stąd wynika, że znaczna część młodych mężczyzn jest skazana na samotność. Główną przyczyną tego stanu rzeczy jest to, że kobiety wybierają partnerów o kilka lat starszych, o wyższym statusie materialnym i społecznym.

Właściwie większość z powyższych faktów nie jest zaskoczeniem dla kogoś, kto rozumie jak bardzo nasze zachowania i preferencje są zdeterminowane ewolucyjnie.

Biologia atrakcyjności człowieka, Dariusz Danel i Bogusław Pawłowski, wydawnictwo UW napisał/a:

Zakładając, że w danych warunkach samiec i samica dysponują taką samą ilością energii na wytworzenie gamet, liczba plemników wyprodukowanych przez samca znacznie przewyższy liczbę komórek jajowych wytworzonych przez samicę. W konsekwencji plemniki jednego samca będą miały szanse zapłodnić dużą liczbę komórek jajowych różnych samic.. Reprodukcja samców będzie więc ograniczona liczbą możliwych do zapłodnienia komórek jajowych. W takiej sytuacji i przy braku innych czynników modyfikujących (np. gdy inwestycje samca w reprodukcję nie ograniczają się jedynie do wytwarzania nasienia), płeć żeńska staje się „rzadkim bogactwem”, o którą płeć męska będzie zmuszona konkurować. Jednocześnie u samic należy spodziewać się występowania dużej wybiórczości względem samców.

Podam jeszcze fragment z tej samej publikacji dotyczący atrakcyjności fizycznej.

Biologia atrakcyjności człowieka, Dariusz Danel i Bogusław Pawłowski, wydawnictwo UW napisał/a:

W uproszczeniu: przyjmuje się, że twarz o morfologii wykształconej w sposób typowo kobiecy jest sfeminizowana, natomiast typowo męska morfologia twarzy świadczy o jej maskulinizacji. Postuluje się, że – zgodnie z koncepcją upośledzenia immunologicznego (Folstad i Karter 1992) – zarówno feminizacja twarzy kobiet, jak i maskulinizacja twarzy mężczyzn wskazują na wyższą odporność immunologiczną osobnika, jako że cechy te zależne są od wysokich stężeń, odpowiednio, estrogenów i androgenów.

Wreszcie wydaje mi się, że z rakastankielia jest wszystko w porządku. Mam wrażenie, że jest młodym mężczyzną na wysokim poziomie intelektualnym i emocjonalnym. Byłoby przykro, gdyby dał sobie wmówić, że jest z nim coś nie tak, co próbuje zrobić większość wypowiadających się w tym wątku pań.

Ostatnia uwaga dotyczy tego, że incelizm wśród młodych mężczyzn jest zjawiskiem o coraz większym społecznym zasięgu i staje się poważnym problemem. Uznanie, że wynika ono tylko z jakiś (najlepiej psychologicznych lub charakterologicznych) defektów osób, których bezpośrednio dotyczy, jest oczywiście bardzo wygodne i pozwala zachować dobre samopoczucie. Jednak nie jest zgodne z prawdą i konstruktywne.

939

gman98v2 napisał/a:
paslawek napisał/a:

Południowcem najlepiej.

Np Czechem. Czechy leżą na południe.

940

Ok Cupid- no tak. Jak  Ok Cupid tak ogłosił, to zmienia postać rzeczy. To jest ważny autorytet.

941

rossanka napisał/a:

Ok Cupid- no tak. Jak  Ok Cupid tak ogłosił, to zmienia postać rzeczy. To jest ważny autorytet.

Dlaczego wybrała Pani jedno zdanie z całej mojej wypowiedzi? Co jest problematycznego z serwisem OkCupid?

942

ImKaS napisał/a:
rossanka napisał/a:

Dlaczego wybrała Pani jedno zdanie z całej mojej wypowiedzi? Co jest problematycznego z serwisem OkCupid?

To portal randkowy.

943

rossanka napisał/a:
ImKaS napisał/a:
rossanka napisał/a:

To portal randkowy.

Ciekawe czyim alterego jest ImKaS smile
Robimy zakłady? Ja obstawiam Rumunskiego.

944

rossanka napisał/a:
ImKaS napisał/a:
rossanka napisał/a:

To portal randkowy.

Nadal nie rozumiem. Tak, to portal randkowy. Są tam więc ludzie (zapewne spory przekrój społeczny), którzy poszukują partnera. Dlaczego należy wykluczyć statystyki z tego portalu jako niemiarodajne?

945

Fakt faktem jest, że ciężko się teraz znaleźć sobie kogoś. Sam próbowałem, i niestety oferty które otrzymałem były poniżej moich kryteriów. Jak mam takie dostawać to wolę dalej siedzieć z matką, chociaż ciepło i człowiek głodny nie chodzi, a sam bardzo dużo z pensji oddaję jej (nie jestem trutniem).

946 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2023-01-23 19:07:36)

ImKaS napisał/a:
rossanka napisał/a:
ImKaS napisał/a:

To portal randkowy.

Nadal nie rozumiem. Tak, to portal randkowy. Są tam więc ludzie (zapewne spory przekrój społeczny), którzy poszukują partnera. Dlaczego należy wykluczyć statystyki z tego portalu jako niemiarodajne?

A dlaczego należy przyjąć te statystyki za miarodajne?

947

ImKaS napisał/a:
rossanka napisał/a:
ImKaS napisał/a:

To portal randkowy.

Bo ten portal manipulował danymi "randkowiczow" , było o tym głośno kilka lat temu, przez co nie jest wiarygodny.

948

Lady Loka napisał/a:
rossanka napisał/a:
ImKaS napisał/a:

To portal randkowy.

Nie powinno liczyć się, kim jestem, tylko jakie mam argumenty. To, co robisz, jest czystym ad personam.

Poza tym zgadza się, że byłem kiedyś użytkownikiem tego portalu. Miałem wtedy nick kacerz. Byłem też jeszcze dawniej użytkownikiem tego portalu i miałem nick herezjarcha. Przy okazji bardzo mi przykro, jeśli kogoś wtedy uraziłem, co pewnie miało miejsce.

Wracając do tematu, uważam, że dopóki kobiety (a dokładniej najlepsze z nich – czyli najbardziej inteligentne i wrażliwe, o dobrych sercach) nie uświadomią sobie perspektywy młodych mężczyzn i mężczyzn w ogóle, to niestety nie będzie prawdziwej równości. Gorzki triumf sufrażystek i feministek będzie polegał na tym, że w krajach zachodnich zamienimy wyraźne przywileje mężczyzn z początku XX wieku na przywileje i wyjątkową pozycję kobiet w XXI wieku. Musimy ze sobą rozmawiać i próbować zrozumieć perspektywę drugiej strony. Powinniśmy być gotowi, by wyjść ze strefy komfortu. Zresztą ja jestem pod tym i innymi względami pesymistą. Jak dotychczas widzę tylko wszechobecne bagatelizowanie tych problemów i uznawanie, że cała wina leży po stronie mężczyzn.

Przy czym nie chcę powiedzieć, że winne są tylko kobiety. Powiedziałbym, że winny jest mechanizm przyrody – biologia. Problemy wynikające z uwarunkowań biologicznych manifestują się, bo istnieje korzystny do tego grunt wytworzony przez współczesne społeczeństwo, politykę i przemiany kulturowe.

Nie odpowiada mi też chamstwo i atakowanie, wyzywanie kobiet. Proszę mnie z tym nie łączyć.

949

Lady Loka napisał/a:
rossanka napisał/a:
ImKaS napisał/a:

To portal randkowy.

Kimkolwiek by nie był, podaje źródła swoich informacji smile

950

rossanka napisał/a:
ImKaS napisał/a:
rossanka napisał/a:

To portal randkowy.

Bo ten portal manipulował danymi "randkowiczow" , było o tym głośno kilka lat temu, przez co nie jest wiarygodny.

Podobnych manipulacji dopuszczał się Facebook. Wiemy też, jak to wyglądało i wygląda w przypadku Twittera. Nie sądzę, by był to dobry powód, by odrzucać statystyki z któregokolwiek z tych serwisów. Szczególnie, że nie widzę, w jaki sposób taka jednorazowa manipulacja danymi miałaby wpłynąć na oceny i preferencje użytkowników.

951

ImKaS napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
rossanka napisał/a:

To portal randkowy.

Nie powinno liczyć się, kim jestem, tylko jakie mam argumenty. (...).

Czyli nie zaprzeczasz, że jesteś czyimś alterego? big_smile

A cytowanie czegokolwiek z portalu randkowego jest, delikatnie rzecz biorąc, mało miarodajne.
Portal ma za zadanie sprzedać produkt, na tym zarabia, więc jakiekolwiek badania/artykuły/cokolwiek nie mogą być z założenia opiniotwórcze. Ich powstanie miało genezę tylko i wyłącznie związaną mniej lub bardziej z celem głównym - kasą.

952 Ostatnio edytowany przez ImKaS (2023-01-23 19:45:48)

Prześlę jeszcze dwa według mnie wartościowe źródła i nie będę dalej w tym uczestniczył.

Polecam wyszukać w YouTube film "2006 Self Made Man Norah Vincent chooses Female Privilege over Male Privilege".

W gazeta.next ukazał się wywiad, który przeprowadził Grzegorz Sroczyński, zatytułowany <<Jedna czwarta Polek jest bezdzietna. "Bez stałych etatów dzieci nie będzie">>.

Każda kobieta, która ma syna lub innego młodego mężczyznę, który coś dla niej znaczy, powinna we własnym interesie wziąć pod rozwagę to, jaka jest skala problemów, z jakimi obecnie borykają się młodzi mężczyźni.

Serdecznie wszystkich pozdrawiam!

953

ImKaS napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
rossanka napisał/a:

To portal randkowy.

Nie powinno liczyć się, kim jestem, tylko jakie mam argumenty. To, co robisz, jest czystym ad personam.

Poza tym zgadza się, że byłem kiedyś użytkownikiem tego portalu. Miałem wtedy nick kacerz. Byłem też jeszcze dawniej użytkownikiem tego portalu i miałem nick herezjarcha. Przy okazji bardzo mi przykro, jeśli kogoś wtedy uraziłem, co pewnie miało miejsce.

Wracając do tematu, uważam, że dopóki kobiety (a dokładniej najlepsze z nich – czyli najbardziej inteligentne i wrażliwe, o dobrych sercach) nie uświadomią sobie perspektywy młodych mężczyzn i mężczyzn w ogóle, to niestety nie będzie prawdziwej równości. Gorzki triumf sufrażystek i feministek będzie polegał na tym, że w krajach zachodnich zamienimy wyraźne przywileje mężczyzn z początku XX wieku na przywileje i wyjątkową pozycję kobiet w XXI wieku. Musimy ze sobą rozmawiać i próbować zrozumieć perspektywę drugiej strony. Powinniśmy być gotowi, by wyjść ze strefy komfortu. Zresztą ja jestem pod tym i innymi względami pesymistą. Jak dotychczas widzę tylko wszechobecne bagatelizowanie tych problemów i uznawanie, że cała wina leży po stronie mężczyzn.

Przy czym nie chcę powiedzieć, że winne są tylko kobiety. Powiedziałbym, że winny jest mechanizm przyrody – biologia. Problemy wynikające z uwarunkowań biologicznych manifestują się, bo istnieje korzystny do tego grunt wytworzony przez współczesne społeczeństwo, politykę i przemiany kulturowe.

Nie odpowiada mi też chamstwo i atakowanie, wyzywanie kobiet. Proszę mnie z tym nie łączyć.

Kiedy czytałem Twój wpis, byłem przekonany z jakiegoś powodu, że jesteś kobietą big_smile i pomyślałem sobie "co za rozsądna kobieta, nie dość, że zauważa problemy młodych mężczyzn, to jeszcze nie uważa, że są sami sobie winni" smile zgadzam się z tym, co napisałeś (i cytowałeś), ale niestety nawet opinia specjalistów co poniektórych nie przekona.

954

Coś tu o studiach jest napisane...powiem tak, sam jestem po niezłych studiach na UW i nie mam żadnego zainteresowania nie licząc tych przypadków co opisywałem przy historii z forum randkowego, jak mówię ludziom że jestem po studiach to wyglądają czasami na zdziwionych, bo wyglądam jak typowy chuop z podlasia a nie jak warszawski studencik.

955

Dokładnie o co chodzi? Chyba nie chcecie wrócić do tego co było 200 lat temu, gdy kobiety nie miały wstępu na uniwersytety i miały zamkniętą ścieżkę edukacji? Maria Curie to był fenomen na tamtą skalę.
Tera kobieta może zostać absolwentka Politechniki, Akademii Medycznej, czy skończyć Anglistykę i zrobić tłumacza przysięgłego.
W tamtych czasach było to nie do pomyślenia.
Albo takie zarobki w fabrykach X IXw Anglii. Za taką samą dniówkę przy taśmie produkcyjnej kobiety otrzymywały jedną/ilustam tego, co dostawali robotnicy mężczyźni.
Wolę dzisiejsze czasy. Kobietom jest łatwiej i nie są tak zależne od rodziców czy mężów.

956

Nikt tu nie mówi, że faceci są sami sobie winni...
Tyle, że znowu, kobiety nie mają obowiązku obniżać swoich wymagań tylko dlatego, że jakiś facet jest samotny i jest mu z tym źle.
Mają prawo do wymagania tego, co wymagać chcą. Wy nie macie obowiązku się do tego dostosowywać. Macie prawo mieć swoje wymagania. Kobieta nie ma obowiązku się do nich dostosowywać.

Cała filozofia to znaleźć się w widełkach osoby, która jest w naszych. I tyle.

957 Ostatnio edytowany przez rakastankielia (2023-01-23 20:17:14)

Lady Loka napisał/a:

Tyle, że znowu, kobiety nie mają obowiązku obniżać swoich wymagań tylko dlatego, że jakiś facet jest samotny i jest mu z tym źle.
Mają prawo do wymagania tego, co wymagać chcą. Wy nie macie obowiązku się do tego dostosowywać. Macie prawo mieć swoje wymagania. Kobieta nie ma obowiązku się do nich dostosowywać.

Oczywiście, ale wyobraź sobie, co by było, gdyby każda kobieta miała takie zawyżone wymagania. Może nie twierdzicie, że nasza wina, ale zarzucacie nam, że nie próbujemy albo piszecie, że powinniśmy popracować nad charakterem, mimo że już to robimy.

I właśnie znaleźć się w tych widełkach jest w dzisiejszych czasach o wiele trudniej niż kiedyś, nawet jeśli mężczyzna jest znacznie atrakcyjniejszy (nie mówię o wyglądzie, a całokształcie) niż dawniej.

958 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2023-01-23 20:28:57)

Lady Loka napisał/a:

Oczywiście, ale wyobraź sobie, co by było, gdyby każda kobieta miała takie zawyżone wymagania. Może nie twierdzicie, że nasza wina, ale zarzucacie nam, że nie próbujemy albo piszecie, że powinniśmy popracować nad charakterem, mimo że już to robimy.

I właśnie znaleźć się w tych widełkach jest w dzisiejszych czasach o wiele trudniej niż kiedyś, nawet jeśli mężczyzna jest znacznie atrakcyjniejszy (nie mówię o wyglądzie, a całokształcie) niż dawniej.

No i co jakby każda miała zawyżone wymagania? Ma do tego pełne prawo. Ty też masz prawo mieć wymagania inne niż "niech tylko zwróci na mnie uwagę".
Najwyżej nikogo w tych widełkach nie znajdą. Ale jakoś dziwnym trafem większośc znajduje, a Wy macie ból tyłka.

Masz wybór. Albo próbujesz się wpasować w widełki i coś robisz, albo olewasz to, że w jakieś się nie wpasowałeś i szukasz kogoś, kto będzie miał je bardziej przystępne. Nie ma w tym wielkiej filozofii. U kobiet działa to dokładnie tak samo.

A czemu jest o wiele trudniej teraz? Chociaż nie żyłeś kiedyś, więc nie wiesz, jak było wtedy.
Bo kobiety doskonale wiedzą, że poradzą sobie same, zarobią na siebie, nawet dziecko same utrzymają i wychowają, jak będą miały ochotę. Nie potrzebują faceta tylko po to, żeby jakiś był w domu, bo inaczej otoczenie je źle oceni. Nie potrzebują faceta, żeby je utrzymywał. Nie potrzebują faceta, który im powie, jak mają żyć. Mogą nie godzić się na pierwszego lepszego, byle tylko był, a zamiast tego poszukać faktycznie kogoś, kto będzie im pasował pod każdym względem. Wybierają faceta, z którym naprawdę chcą tworzyć partnerstwo.

Tak, tamte czasy były super dla facetów. Mogli sobie robić co chcieli, a kobieta i tak była w domu, a tu nagle okazało się, że nie da się przyciągnąć kobiety do siebie samym faktem tego, że się jest facetem, tylko trzeba sobą reprezentować coś więcej. A narzekający w tym temacie panowie wiele sobą nie reprezentują, to i kobiety nie przyciągną.

Sorry, że to taka trauma dla Was.

959

Lady Loka napisał/a:

Tak, tamte czasy były super dla facetów. Mogli sobie robić co chcieli, a kobieta i tak była w domu, a tu nagle okazało się, że nie da się przyciągnąć kobiety do siebie samym faktem tego, że się jest facetem, tylko trzeba sobą reprezentować coś więcej. A narzekający w tym temacie panowie wiele sobą nie reprezentują, to i kobiety nie przyciągną.

Czemu od razu zakładasz, że każdy z piszących tutaj nie ma co zaoferować? Ja mam pracę, dwa mieszkania będę miał, skończone niezłe studia, stypendium premiera z liceum, a do tego dość bogate doświadczenie życiowe, nie było łatwo. Czy to jest nic do zaoferowania? Tylko to że nie jestem modelem mnie skreśla? Ja naprawdę nie mam wrogiego podejścia, ale jeśli to co ja mam jest uważane za niewystarczające, to co jest?

Dodam tutaj, że dziewczyny które mnie chciały nie miały studiów.

960

Lady Loka napisał/a:

No i co jakby każda miała zawyżone wymagania? Ma do tego pełne prawo. Ty też masz prawo mieć wymagania inne niż "niech tylko zwróci na mnie uwagę".

Tak, tylko że w takiej hipotetycznej sytuacji większość mężczyzn nie miałaby szans na związek. Już teraz spora część nie ma, mimo że tych kobiet z zawyżonymi wymaganiami nie ma aż tyle.

Najwyżej nikogo w tych widełkach nie znajdą. Ale jakoś dziwnym trafem większośc znajduje, a Wy macie ból tyłka.

Nie wiem, czy większość znajduje, ale spora część jednak nie. I woli być sama niż dostosować wymagania do swojej rzeczywistej wartości na rynku matrymonialnym.

Masz wybór. Albo próbujesz się wpasować w widełki i coś robisz, albo olewasz to, że w jakieś się nie wpasowałeś i szukasz kogoś, kto będzie miał je bardziej przystępne. Nie ma w tym wielkiej filozofii. U kobiet działa to dokładnie tak samo.

Nie, u kobiet nie działa to tak samo. Kobieta nie musi robić nic, by przyciągnąć faceta na swoim czy nawet nieco wyższym poziomie. I tak, próbuję się wpasować, ale jeśli któraś wymaga top 1% czy tam 10% faceta, to choćbym stanął na głowie, to jej nie zaimponuję.

A czemu jest o wiele trudniej teraz? Chociaż nie żyłeś kiedyś, więc nie wiesz, jak było wtedy.

Nie muszę żyć w danych czasach, by wiedzieć jak wyglądało życie w nich.

Bo kobiety doskonale wiedzą, że poradzą sobie same, zarobią na siebie, nawet dziecko same utrzymają i wychowają, jak będą miały ochotę. Nie potrzebują faceta tylko po to, żeby jakiś był w domu, bo inaczej otoczenie je źle oceni. Nie potrzebują faceta, żeby je utrzymywał. Nie potrzebują faceta, który im powie, jak mają żyć. Mogą nie godzić się na pierwszego lepszego, byle tylko był, a zamiast tego poszukać faktycznie kogoś, kto będzie im pasował pod każdym względem. Wybierają faceta, z którym naprawdę chcą tworzyć partnerstwo.

Tak, poradzą sobie same. My też. Ale jednak lepiej we dwoje niż samemu. Nie chodzi o branie byle kogo, ale między braniem byle kogo a zawyżonymi wymaganiami jest jeszcze cała masa normalnych facetów, którzy są zainteresowani, ale ciągle spotykają się z odrzuceniem, mimo że nadają się do związku, a może nawet pasowaliby charakterem do danej kobiety.

No ale właśnie my reprezentujemy sobą coś więcej, tylko że dla kobiet jest to totalnie nieistotne, bo odpadamy przy wstępnej selekcji na podstawie wyglądu.

961 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2023-01-23 21:17:05)

ChuopskiChłop napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Czemu od razu zakładasz, że każdy z piszących tutaj nie ma co zaoferować? Ja mam pracę, dwa mieszkania będę miał, skończone niezłe studia, stypendium premiera z liceum, a do tego dość bogate doświadczenie życiowe, nie było łatwo. Czy to jest nic do zaoferowania? (...).

Na rozmowie kwalifikacyjnej w sprawie pracy, to pewnie część z tych atutów będzie się liczyła.

962

KoralinaJones napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Czemu od razu zakładasz, że każdy z piszących tutaj nie ma co zaoferować? Ja mam pracę, dwa mieszkania będę miał, skończone niezłe studia, stypendium premiera z liceum, a do tego dość bogate doświadczenie życiowe, nie było łatwo. Czy to jest nic do zaoferowania? (...).

Na rozmowie kwalifikacyjnej w sprawie pracy, to pewnie część z tych atutów będzie się liczyła.

To co więcej liczy się dla kobiet? Tylko wygląd?

963

ChuopskiChłop napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:

Całokształt.

964

KoralinaJones napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Całokształt.

Może coś precyzyjnej?

965

ChuopskiChłop napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:

Całokształt.

Może coś precyzyjnej?

Nie wiesz co to znaczy że liczy się całokształt. To jest mix wszystkich składowych mających dla drugiej strony znaczenie.

966

KoralinaJones napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Całokształt.

Może coś precyzyjnej?

Nie wiesz co to znaczy że liczy się całokształt. To jest mix wszystkich składowych mających dla drugiej strony znaczenie.

Doskonale wiem co to, tylko chciałbym byś przybliżyła mi cóż to są za składowe, które są ważne dla was.

967 Ostatnio edytowany przez gman98v2 (2023-01-23 21:38:17)

Lady Loka napisał/a:

Bo kobiety doskonale wiedzą, że poradzą sobie same, zarobią na siebie, nawet dziecko same utrzymają i wychowają, jak będą miały ochotę. Nie potrzebują faceta tylko po to, żeby jakiś był w domu, bo inaczej otoczenie je źle oceni. Nie potrzebują faceta, żeby je utrzymywał. Nie potrzebują faceta, który im powie, jak mają żyć.

Tak to prawda, że kobieta nie potrzebuje faceta, bo rolę "ojca" zastąpiło państwo - alimenty, 500+ i inne dodatki. Jedynie jej zapłodnienie przez Chada, a potem może znalezienie beciaka by pokochał, jak swoje.

968

ChuopskiChłop napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Czemu od razu zakładasz, że każdy z piszących tutaj nie ma co zaoferować? Ja mam pracę, dwa mieszkania będę miał, skończone niezłe studia, stypendium premiera z liceum, a do tego dość bogate doświadczenie życiowe, nie było łatwo. Czy to jest nic do zaoferowania? Tylko to że nie jestem modelem mnie skreśla? Ja naprawdę nie mam wrogiego podejścia, ale jeśli to co ja mam jest uważane za niewystarczające, to co jest?

Bo zdążyłam już zapoznać się z tym, co oferują tu piszący.
Po studiach nikogo nie będzie interesowało, że w liceum miałeś stypendium.

969

Lady Loka napisał/a:
ChuopskiChłop napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Bo zdążyłam już zapoznać się z tym, co oferują tu piszący.
Po studiach nikogo nie będzie interesowało, że w liceum miałeś stypendium.

Mimo wszystko widać po tym co prezentuję że nie jestem zwykłym mirkiem, tylko człowiekiem wykształconym. Jak widać to też nie gwarantuje niczego (i żeby nie było, studia zrobiłem dla siebie a nie dla korzyści matrymonialnych, jak na nich byłem nie myślałem jeszcze o takich rzeczach).

Co w takim razie jest dla was ważne?

970

Lady Loka napisał/a:

Tak, tylko że w takiej hipotetycznej sytuacji większość mężczyzn nie miałaby szans na związek. Już teraz spora część nie ma, mimo że tych kobiet z zawyżonymi wymaganiami nie ma aż tyle.

Nie wiem, czy większość znajduje, ale spora część jednak nie. I woli być sama niż dostosować wymagania do swojej rzeczywistej wartości na rynku matrymonialnym.

Nie, u kobiet nie działa to tak samo. Kobieta nie musi robić nic, by przyciągnąć faceta na swoim czy nawet nieco wyższym poziomie. I tak, próbuję się wpasować, ale jeśli któraś wymaga top 1% czy tam 10% faceta, to choćbym stanął na głowie, to jej nie zaimponuję.

Nie muszę żyć w danych czasach, by wiedzieć jak wyglądało życie w nich.

Tak, poradzą sobie same. My też. Ale jednak lepiej we dwoje niż samemu. Nie chodzi o branie byle kogo, ale między braniem byle kogo a zawyżonymi wymaganiami jest jeszcze cała masa normalnych facetów, którzy są zainteresowani, ale ciągle spotykają się z odrzuceniem, mimo że nadają się do związku, a może nawet pasowaliby charakterem do danej kobiety.

No ale właśnie my reprezentujemy sobą coś więcej, tylko że dla kobiet jest to totalnie nieistotne, bo odpadamy przy wstępnej selekcji na podstawie wyglądu.

Raka, a skąd wiesz, że kobieta nie musi nic?

Byłeś kobietą w poprzednim życiu, tak jak gman, że wiesz lepiej?

Jak kobieta woli zostać sama, to zostaje sama. I to też jest jej wybor, że tak woli. Skoro woli być sama niż brać byle jakiego faceta, to czemu miałaby na siłę żyć w parze? Może spokojnie poczekać. Trafi się fajny facet, to się trafi. Nie trafi się, to sobie poradzi sama.

Bycie w związku, na całe szczęście, nie jest obowiązkowe, a my nie musimy wolontariacko wiązać się z facetami, którzy inaczej mają ból, że ich nikt nie chce.

971 Ostatnio edytowany przez ImKaS (2023-01-23 21:49:27)

Herne napisał/a:
ImKaS napisał/a:

Nie powinno liczyć się, kim jestem, tylko jakie mam argumenty. (...).

Czyli nie zaprzeczasz, że jesteś czyimś alterego? big_smile

Gdybyś przeczytała kolejne zdanie mojej wypowiedzi, to wiedziałabyś, że potwierdziłem, iż dawniej byłem użytkownikiem tego forum i wyjawiłem, jaki miałem nick.

Herne napisał/a:

Portal ma za zadanie sprzedać produkt, na tym zarabia, więc jakiekolwiek badania/artykuły/cokolwiek nie mogą być z założenia opiniotwórcze. Ich powstanie miało genezę tylko i wyłącznie związaną mniej lub bardziej z celem głównym - kasą.

Rozumiem, że nie ufasz całemu sektorowi prywatnemu?

Np. amerykański system opieki zdrowotnej jest prywatny i również ma jako zasadniczy cel generowanie zysku. Posługując się Twoją argumentacją można "dowieść", że rozmaite medyczne statystyki i dane generowane przez ten system są niemiarodajne.
System bankowy w wielu krajach świata jest częścią sektora prywatnego. To oznacza na mocy Twojej argumentacji, że dane dotyczące ilości zawieranych przez te banki umów kredytowych są niewiarygodne.

Czy ufasz instytucjom publicznym? One często pozostają pod kontrolą polityków, a im chyba niespecjalnie można ufać, bo ich głównym celem jest partyjny i osobisty interes. Wydaje się, że przyjmując Twoją optykę wszelkie dane i statystyki byłyby niemiarodajne.

Dlaczego OkCupid miałby zafałszowywać swoje dane? Szczególnie, że charakter tych danych nie był dla tego portalu korzystny, bo mógł spowodować (i zapewne spowodował) rezygnację męskiej części jego użytkowników, którzy utracili nadzieję na poznanie partnerki.

972

gman98v2 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Bo kobiety doskonale wiedzą, że poradzą sobie same, zarobią na siebie, nawet dziecko same utrzymają i wychowają, jak będą miały ochotę. Nie potrzebują faceta tylko po to, żeby jakiś był w domu, bo inaczej otoczenie je źle oceni. Nie potrzebują faceta, żeby je utrzymywał. Nie potrzebują faceta, który im powie, jak mają żyć.

Tak to prawda, że kobieta nie potrzebuje faceta, bo rolę "ojca" zastąpiło państwo - alimenty, 500+ i inne dodatki. Jedynie jej zapłodnienie przez Chada, a potem może znalezienie beciaka by pokochał, jak swoje.

Nie umiesz czytać?:)
Kolejny problem.

Napisałam o kobietach, które sobie radzą SAME. Co oznacza, że facet może równie dobrze nie wiedzieć, że ma dziecko, a beciak w życiu tej kobiety nie istnieje. Daje sobie radę sama.

Nie martw się, raczej nie masz pod drzwiami kolejki samotnych matek.

973 Ostatnio edytowany przez DotykDuszy (2023-01-23 21:53:00)

ChuopskiChłop napisał/a:

Coś tu o studiach jest napisane...powiem tak, sam jestem po niezłych studiach na UW i nie mam żadnego zainteresowania nie licząc tych przypadków co opisywałem przy historii z forum randkowego, jak mówię ludziom że jestem po studiach to wyglądają czasami na zdziwionych, bo wyglądam jak typowy chuop z podlasia a nie jak warszawski studencik.

Powiem Ci że studia potrafią mieć takie „cielaki”,
słabo inteligentni,
że się w głowie nie mieści…
I w wielu innych rzeczach są…

Przyjmowaliśmy osoby po dobrych studiach, i niby dobre studia, ale słabo sobie radzili, również w innych kwestiach.
Że dla niektórych było szokiem że ta osoba skończyła dobre studia.
Niestety skończone studia nie są wyznacznikiem inteligencji, ani mądrości, itd…

974

Zapomniałem już, jak bardzo to forum jest niemerytoryczne i toksyczne.

975

ImKaS napisał/a:

Zapomniałem już, jak bardzo to forum jest niemerytoryczne i toksyczne.

Na pamięć dobry jest magnez.

Posty [ 911 do 975 z 1,365 ]

Strony Poprzednia 1 13 14 15 16 17 21 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Kompendium wiedzy o polkach + bonus dla przegrywów płci męskiej

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024