Wolna Aborcja - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 195 z 195 ]

131

Odp: Wolna Aborcja
KoloroweSny napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
Snake napisał/a:

A tam zaraz rozjusza... wink Mnie jak zwykle to bawią takie tematy. Jestem weteranem takich dyskusji i zawsze będę powtarzał - zmieńcie sobie prawo żeby było po waszemu i słowem nie pisnę. Ale obecnie wciąż jest jak jest więc jak ktoś chce się użalać, to oferuję mą szeroką pierś, chętnie utulę... lol

Mnie nie śmieszą. Dlatego, że problemy, które wynikają z obowiązującego prawa antyaborcyjnego nie są zabawne ani trochę.

Najwyraźniej Państwa gdzie aborcja jest legalna to sami mordercy i wynaturzeńcy, a pfu. Do piekła z nimi! Widzisz, może Cie nie śmieszą bo wiesz, że w razie problemu będziesz zdana na wyjazd za granice i wieczne potępienie obrońców nienarodzonego życia. Kiedy tak na prawdę powinno się mieć komfort w podjęciu decyzji i wykonaniu zabiegu, w pewnie i tak już stresującej, cholernie obciążającej sytuacji.

Przykre jest to, że niby obrońcy życia, i to już nawet poczętego (życia które przecież już podobno jest upodmiotowione) a życie narodzone, kobieta, nie stanowi dla nich żadnej wartości.

Zobacz podobne tematy :

132

KoralinaJones napisał/a:
KoloroweSny napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Mnie nie śmieszą. Dlatego, że problemy, które wynikają z obowiązującego prawa antyaborcyjnego nie są zabawne ani trochę.

Najwyraźniej Państwa gdzie aborcja jest legalna to sami mordercy i wynaturzeńcy, a pfu. Do piekła z nimi! Widzisz, może Cie nie śmieszą bo wiesz, że w razie problemu będziesz zdana na wyjazd za granice i wieczne potępienie obrońców nienarodzonego życia. Kiedy tak na prawdę powinno się mieć komfort w podjęciu decyzji i wykonaniu zabiegu, w pewnie i tak już stresującej, cholernie obciążającej sytuacji.

Przykre jest to, że niby obrońcy życia, i to już nawet poczętego (życia które przecież już podobno jest upodmiotowione) a życie narodzone, kobieta, nie stanowi dla nich żadnej wartości.

Okropność, okropność jak mówił Marlon Brando w Czasie Apokalipsy. Utulam browarkiem!

133

Snake napisał/a:

Ojej, czemu koleżanka tak sądzi? Mnie na przykład zwisa i powiewa jakie prawo obowiązuje w innych państwach. Kieruję się w życiu regułą, że co kraj, to obyczaj. Nawet by mi do głowy nie wpadło wymądrzać się na temat prawa obowiązującego w innych państwach.

Skoro w naszym kraju, kobiety które chcą usunąć ciąże to najgorsze morderczynie to czym one się różnią od obywatelek Czech, które też usuwają? Im pozwala na to prawo, wiec oni nie są mordercami a Polki już tak, bo nam zabraniają ?

Snake napisał/a:

Okropne, a jak panie zapatrują się na kodeks drogowy? Bo zdaje się, że co roku na drogach ginie dziesiątki, a może setki razy więcej kobiet niż w związku z niefajnym prawem aborcyjnym. No chyba, że chodzi nie o ryzyko uszczerbku zdrowia czy życia w związku z ciążą, którą ktoś boi się w służbie zdrowia przerwać ale o dyskomfort związany z tym, że aby dokonać aborcji z przyczyn tzw. społecznych trzeba się szlajać, gdzieś po aborcyjnym podziemiu czy jechać za granicę?

W sumie chodzi o ryzyko uszczerbku na zdrowiu zarówno w wyniku nielegalnego przerwania w tzw podziemiu, jak i rozwinięcia sepsy 'lagalnie w szpitalu' w wyniku braku przerwania, bo zabrania tego prawo.

134

rossanka napisał/a:
Snake napisał/a:
rossanka napisał/a:

Ale zabawnie, nagle z płodu który trzeba bronić aby go oszalałe feministki nie wyskrobały, pojawia się na świecie nie dziecko ale bachor. big_smile
I to cała konkluzja sporu, usunąć nie, bo to morderstwo na czlowieku , ale jak się juz urodzi to już nie syn czy corka, ale bachor big_smile big_smile

Dostosowuje słownictwo do poziomu adwersarzy. Jak zlepek komórek, zygota, itp., to i bachor pasuje. Na mój własny użytek mam jedną nazwę - dziecko. Od momentu jego poczęcia do momentu mojego zejścia ze świata.

A co jest obraźliwego w zlepie komórek i zygocie? To terminy z podręcznika czwartej lub piątej klasy podstawówki?

Pisalem juz wyzej na ten temat. O plaskiej ziemi, o tym ze slonce wokol ziemi sie kreci, o mazeniach ludzkosci o lataniu. Z postepem nauki okazalo sie ze to nie slonce wokol ziemi sie obraca, ziemia nie jest plaska, a z lataniem to na marsa nawet juz planujemy. Powtarzam ze za kilka lub kilkaset lat ta wiedze o zegocie bedziesz sobie mogla wsadzic:)

135

KoralinaJones napisał/a:
KoloroweSny napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Napisz jasno, ze chodzi ci o to ze kobieta po pilukaniu sie z pierwszym lepszym, zachodzi w ciaze i poprostu chce usunac, bo nie myslala ze wpadnie, a nie piszesz o ratowaniu zycia kobiet. Przeciez kazdy wie o co tu chodzi

136

A ja nadal nie dowiedziałam się od Marynarza co złego w tym że ktoś się nie narodzi

137 Ostatnio edytowany przez KoloroweSny (2022-05-28 22:28:20)

M!ri napisał/a:

A ja nadal nie dowiedziałam się od Marynarza co złego w tym że ktoś się nie narodzi

To ciekawe ile on dzieci zabił masturbując się smile ile to dzieci się przez niego nie narodziło. Jakie to marnotrastwo, a i zabronione w KK ! Wiec grzesznik.

138

KoloroweSny napisał/a:
M!ri napisał/a:

To ciekawe ile on dzieci zabił masturbując się smile ile to dzieci się przez niego nie narodziło. Jakie to marnotrastwo, a i zabronione w KK ! Wiec grzesznik.

Miliony razy więcej niż ty miesiączkując do końca swojego życia ale mimo wszystko pała z biologii. Trochę to zabawne, gdy tak odwołujecie się do biologicznych terminów. Może pora wrócić do szkoły?

139

M!ri napisał/a:

A czy bedzie cos zlego jak twoj facet, albo ktos inny przyjdzie i powie Ci np. od dzis bedziesz dziwka i bedziesz zarabiac dla mnie pieniadze. Bedzie cos w tym zlego, ze kaze Ci i ze od tak masz zarabiac dla niego kase. Ze bedziesz musiala to robic mimo, ze to nie twoja decyzja? Tu wlasnie masz odpowiedz na twoje pytanie. Proste nie?

140

M!ri napisał/a:

A czy bedzie cos zlego jak twoj facet, albo ktos inny przyjdzie i powie Ci np. od dzis bedziesz dziwka i bedziesz zarabiac dla mnie pieniadze. Bedzie cos w tym zlego, ze kaze Ci i ze od tak masz zarabiac dla niego kase. Ze bedziesz musiala to robic mimo, ze to nie twoja decyzja? Tu wlasnie masz odpowiedz na twoje pytanie. Proste nie?

141

Marynarz napisał/a:
M!ri napisał/a:

Umknął Ci pewien drobny szczegół że ja mając mózg oraz świadomość mogę mieć i mam jakieś zdanie na ten temat. No chyba że próbujesz tu nam wcisnąć że płód ma świadomość lol

142

KoloroweSny napisał/a:
M!ri napisał/a:

No i widzisz sama znalazlas rozwiazanie. Kup sobie czarnego 30cm, z nim w ciaze nie zajdziesz, nie bedziesz musiala usuwac i produkowac sie na forum. No chyba ze ty jestes z grupy tych nawiedzonych. Byla taka jedna zdzira co mowila ze chce zajsc, zeby w ramach protestu pojechac za granice i usunac.

143

M!ri napisał/a:
Marynarz napisał/a:
M!ri napisał/a:

Umknął Ci pewien drobny szczegół że ja mając mózg oraz świadomość mogę mieć i mam jakieś zdanie na ten temat. No chyba że próbujesz tu nam wcisnąć że płód ma świadomość lol

A dasz sobie cycki uciac, ze nie ma? Czy tak poprostu piszesz bo inni tak twierdza?

144

Marynarz napisał/a:
M!ri napisał/a:
Marynarz napisał/a:

A dasz sobie cycki uciac, ze nie ma? Czy tak poprostu piszesz bo inni tak twierdza?

Tak, dam.

145

Snake napisał/a:
KoloroweSny napisał/a:
M!ri napisał/a:

Miliony razy więcej niż ty miesiączkując do końca swojego życia ale mimo wszystko pała z biologii. Trochę to zabawne, gdy tak odwołujecie się do biologicznych terminów. Może pora wrócić do szkoły?

Tak tak, każdy z Was przy totalnym braku argumentów posuwa się do tego typu ataku. Dla mnie nie jest zabawne, że nawet mając wytłuszczone naukowo, kłócicie się jak zatwardziali wyznawcy tv trvam i podobnych. Ten sam typ odbiorcy. Te same odwracanie kota ogonem. Mi się już więcej nie chce wchodzić w podobną dyskusje, bo to nie ma sensu. Pozostaje mi życzyć Wam, abyście nigdy w życiu nie staneli w sytuacjach opisanych przez Loke. Powodzenia w dalszej kontynuacji tematu.

146 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2022-05-29 10:50:47)

KoloroweSny napisał/a:
Snake napisał/a:
KoloroweSny napisał/a:

Tak tak, każdy z Was przy totalnym braku argumentów posuwa się do tego typu ataku. Dla mnie nie jest zabawne, że nawet mając wytłuszczone naukowo, kłócicie się jak zatwardziali wyznawcy tv trvam i podobnych. Ten sam typ odbiorcy. Te same odwracanie kota ogonem. Mi się już więcej nie chce wchodzić w podobną dyskusje, bo to nie ma sensu. Pozostaje mi życzyć Wam, abyście nigdy w życiu nie staneli w sytuacjach opisanych przez Loke. Powodzenia w dalszej kontynuacji tematu.

Musiałaby najpierw być tu dyskusja, żeby mówić o jej kontynuowaniu ;-) A nie ma dyskusji, jeśli żadna ze stron nie jest otwarta na zmianę swojego zdania w dyskutowanej sprawie. Odpowiedz sobie sama: jesteś gotowa na zmianę opinii czy tylko chcesz wyłuszczyć swoje argumenty i przekonać oponentów do zmiany ich opinii?

A temat nawet nie dotyczy tego, czy aborcja jest zła czy nie, bo raczej wszyscy odbierają ją jako coś niedobrego/obojętnego, ale lepiej, aby nie musiało się wydarzać. Lecz tu chodzi o to, czy można drugiemu człowiekowi narzucać to, aby kierował się niezgodnymi z nauką i niedającymi się udowodnić wierzeniami kogoś innego.
Albo ktoś jest zamordystą, narzucającym komuś swoje wierzenia, które są absurdalne dla kogoś zaznajomionego z nauką i kierującego się świecką perspektywą. Albo ktoś uznaje, że człowiek ma wolną wolę i wybór.

PS. Jeszcze obrazek dla ignorantów, ile stadiów przechodzi komórka, żeby stać się ukształtowanym człowiekiem:
https://thumbs.dreamstime.com/b/p%C5%82odu-rozw%C3%B3j-49513700.jpg

147

O czym wy piszecie? Co do tego ma kosciol? Tu nalezy szukac raczej wplywu popierniczonych feministek. Na poczatku przeswietlcie te szeregi ss z znakiem pioruna. Przeciez nie jedna otwarcie mowila, ze machnie sobie dzieciaka, zeby pojechac za granice i w ramach protestu usunac:(. To wedlug was jest ta swiecka narmalnosc? Czy te kobiety jednak z deklem maja cos nie tak? Jakie tu jest ratowanie zycia, jak jej zycie nie jest zagrozone? Kobieta, ktora idzie usunac wszystko z glowa ma w porzadku? Nawet na tym forum jedna pisala, ze ma dwojke, trzecie usunela i po ma brak, czuje pustke. Radze poczytac i dobrze przemyslec swoje postepowanie. No chyba ze jestescie feministkami, to by duzo tlumaczylo. Wtedy zostaje tylko dlugotwrminowe leczenie psychitryczne:)

148

I co z tego że jakaś kobieta zrobiła aborcję i tego później żałowała? Prawa nie tworzy się zakazując rzeczy, których ludzie mogą później żałować. Gdyby tak było to nielegalne byłyby salony fryzjerskie, małżeństwa i jagermeister.

*badania pokazują że 95% kobiet nie żałuje swojej decyzji o aborcji.

149

MagdaLena1111 napisał/a:
KoloroweSny napisał/a:
Snake napisał/a:

Musiałaby najpierw być tu dyskusja, żeby mówić o jej kontynuowaniu ;-) A nie ma dyskusji, jeśli żadna ze stron nie jest otwarta na zmianę swojego zdania w dyskutowanej sprawie. Odpowiedz sobie sama: jesteś gotowa na zmianę opinii czy tylko chcesz wyłuszczyć swoje argumenty i przekonać oponentów do zmiany ich opinii?

A temat nawet nie dotyczy tego, czy aborcja jest zła czy nie, bo raczej wszyscy odbierają ją jako coś niedobrego/obojętnego, ale lepiej, aby nie musiało się wydarzać. Lecz tu chodzi o to, czy można drugiemu człowiekowi narzucać to, aby kierował się niezgodnymi z nauką i niedającymi się udowodnić wierzeniami kogoś innego.
Albo ktoś jest zamordystą, narzucającym komuś swoje wierzenia, które są absurdalne dla kogoś zaznajomionego z nauką i kierującego się świecką perspektywą. Albo ktoś uznaje, że człowiek ma wolną wolę i wybór.

PS. Jeszcze obrazek dla ignorantów, ile stadiów przechodzi komórka, żeby stać się ukształtowanym człowiekiem:
https://thumbs.dreamstime.com/b/p%C5%82odu-rozw%C3%B3j-49513700.jpg

Ja osobiście osobiście byłbym w stanie poprzeć karę śmierci zwaną aborcją w zamian za poparcie przez kobiety kary śmierci dla bandziorów. O taki to warunek sobie wymyśliłem, coś za coś.

150

Marynarz napisał/a:

O czym wy piszecie? Co do tego ma kosciol? Tu nalezy szukac raczej wplywu popierniczonych feministek. Na poczatku przeswietlcie te szeregi ss z znakiem pioruna. Przeciez nie jedna otwarcie mowila, ze machnie sobie dzieciaka, zeby pojechac za granice i w ramach protestu usunac:(. To wedlug was jest ta swiecka narmalnosc? Czy te kobiety jednak z deklem maja cos nie tak? Jakie tu jest ratowanie zycia, jak jej zycie nie jest zagrozone? Kobieta, ktora idzie usunac wszystko z glowa ma w porzadku? Nawet na tym forum jedna pisala, ze ma dwojke, trzecie usunela i po ma brak, czuje pustke. Radze poczytac i dobrze przemyslec swoje postepowanie. No chyba ze jestescie feministkami, to by duzo tlumaczylo. Wtedy zostaje tylko dlugotwrminowe leczenie psychitryczne:)

A Ty nie rozumiesz, że skrajnosci są i po jednej i po drugiej stronie, ale efekt tego, co mamy obecnie jest taki, że kobieta może umrzeć w szpitalu, bo jej palcem nie dotkną, póki dziecko żyje? Nawet jeżeli dziecko jest na tyle małe, że poza organizmem matki nie przeżyje, to lepiej jest dać obojgu umrzeć niż ratować matkę.

Nikt normalny sobie nie robi dziecka tylko po to, żeby jechać za granicę. Tu chodzi o wzbudzenie kontrowersji. U Ciebie jak widać im się udało, najpierw mówisz o 60latkach, teraz o skrajnych feministkach, a dalej zupełnie pomijasz zwykłe kobiety, które to najbardziej dotyka.

151

M!ri napisał/a:

I co z tego że jakaś kobieta zrobiła aborcję i tego później żałowała? Prawa nie tworzy się zakazując rzeczy, których ludzie mogą później żałować. Gdyby tak było to nielegalne byłyby salony fryzjerskie, małżeństwa i jagermeister.

Jakie badania? Przepytano 100%, kobiet ktore usunely? Idz zrob sonde np. w srod fanatykow pis i co ci wyjdzie:) okarze sie ze rzad ma 100% poparcia:), a jak wtedy wyjasnic ze 70% Polakow jeśt niezadowolonych? Te cale badania mozna sobie w buty wsadzic, bo kazde da sie naciagnac, robiac w danej grupie ludzi. Jedyne sluszne badania sa takie ze 100% populacji ma mozg, wiec jedna z druga wykorzystajcie go i zrobcie sobie sterylizacje, po co wam dzieci? Da wam to swobode pukania sie na lewo i prawo, bez konsekwencji. Prawo nie zabrania sterylizacji z tego co wiem. Tylko ze tu chodzi o cos innego. O ten pier... feminizm, ktory charakteryzuje sie totalnym debilizmem. Idzie taka jedna z druga na protescie i krzyczy ze dziecko w lonie matki do zlepek komurek. Nastepnie ta sama glupa cipa idzie blokowac polowanie na dziki, ktore sa zakazone afrykanskim pomorem swin. Tam krzyczy, ze nie wolno strzelac do samic bo one maja male dziczki w brzuchu:). U kobiety zlepek komurek, u dzikow male dziczki. Taki podwojny standard:), a najwieksza tragedia ze wiele kobiet zaczyna wierzyc w te feministyczne brednie

152

O jeżu...Ja chyba też zostanę feministką po tym jak czytam wpisy niektórych panów.

153

assassin napisał/a:

Ja osobiście osobiście byłbym w stanie poprzeć karę śmierci zwaną aborcją w zamian za poparcie przez kobiety kary śmierci dla bandziorów. O taki to warunek sobie wymyśliłem, coś za coś.

A więc taki deal :-/
Doprecyzuj. Odpuszczasz zlepek komórek za życie bandziora, czy odpuszczasz skazany na śmierć w cierpieniu zaraz po porodzie ciężko uszkodzony płód w zamian za bandziora?

154

Marynarz napisał/a:

Prawo nie zabrania sterylizacji z tego co wiem.

Mało wiesz, ale to już wiemy lol

155

MagdaLena1111 napisał/a:
assassin napisał/a:

Doprecyzuj. Odpuszczasz zlepek komórek za życie bandziora, czy odpuszczasz skazany na śmierć w cierpieniu zaraz po porodzie ciężko uszkodzony płód w zamian za bandziora?

Dopuszczam wtedy pełną dowolność aborcji, bez żadnych ograniczeń - chcesz, to robisz i tyle.

156

Marynarz napisał/a:
M!ri napisał/a:

Jakie badania? Przepytano 100%, kobiet ktore usunely? Idz zrob sonde np. w srod fanatykow pis i co ci wyjdzie:) okarze sie ze rzad ma 100% poparcia:), a jak wtedy wyjasnic ze 70% Polakow jeśt niezadowolonych? Te cale badania mozna sobie w buty wsadzic, bo kazde da sie naciagnac, robiac w danej grupie ludzi. Jedyne sluszne badania sa takie ze 100% populacji ma mozg, wiec jedna z druga wykorzystajcie go i zrobcie sobie sterylizacje, po co wam dzieci? Da wam to swobode pukania sie na lewo i prawo, bez konsekwencji. Prawo nie zabrania sterylizacji z tego co wiem. Tylko ze tu chodzi o cos innego. O ten pier... feminizm, ktory charakteryzuje sie totalnym debilizmem. Idzie taka jedna z druga na protescie i krzyczy ze dziecko w lonie matki do zlepek komurek. Nastepnie ta sama glupa cipa idzie blokowac polowanie na dziki, ktore sa zakazone afrykanskim pomorem swin. Tam krzyczy, ze nie wolno strzelac do samic bo one maja male dziczki w brzuchu:). U kobiety zlepek komurek, u dzikow male dziczki. Taki podwojny standard:), a najwieksza tragedia ze wiele kobiet zaczyna wierzyc w te feministyczne brednie

A dotarło do Ciebie w którymś momencie, że w ramach tej kontroli nad kobietami, podwiązanie sobie jajowodów jest w Polsce NIELEGALNE? Tak, prawo zabrania kobietom się wysterylizować. A nawet sobie nie wyobrażasz, jak wiele kobiet tego by właśnie chciało.

157

assassin napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:
assassin napisał/a:

Dopuszczam wtedy pełną dowolność aborcji, bez żadnych ograniczeń - chcesz, to robisz i tyle.

OK.
Bandziorów w rodzaju ruskich orków gwałcących niemowlęta mogłabym nawet sama rozstrzelać.

158

Magda Rozstrzelanie jest dla żołnierzy, dla degeneratów jest sznur wink

159

bagienni_k napisał/a:

Magda Rozstrzelanie jest dla żołnierzy, dla degeneratów jest sznur wink

Fakt, ale przynajmniej można zachować dystans, jak kogoś ten syf zohydza do szpiku kości jak mnie.

160

tak czy siak ja mam watpliwosci co do legalnosci tego "ogloszenia". w przyszlym tygodniu jak bede miala wiecej czasu gdzies zglosze.

161 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2022-05-30 15:36:45)

Domena strony .com,  podmiot pewnie zarejestrowany gdzieś poza PL.

162

Trafilem na ten temat przypadkiem dzisiaj. Osoby takie jak profesor Bernard Nathanson czy profesor Chazan dokonali tysiące aborcji. Dzisiaj twierdzą,  że to było morderstwo. Co Wy dziewczyny , te które uważają,  że jest to ok. możecie powiedzieć na ten temat? Że co, przejadło im się to i obudziło sumienie?
Mój przyjaciel, lekarz weterynarii, kilka razy usuwał zagrożone ciaze  u zwierząt. Mówił, że te maleństwa, ślepe i bezbronne jak tylko poczuły zagrożenie starały się jakoś uciec od tego. Oczywiście zostały uśmiercone. Nie było szans ich uratować. On, pomimo tego, że były to zwierzęta,  nie odczuwal satysfakcji z tego. Wręcz dużą dezaprobatę do tego uczynku.
Te kilka kobiet które uważają, że aborcja to jest ok, albo że dziecko  w brzuchu kobiety to  nie istota , że nie jest to życie, ponieważ nie mówi ... . Szkoda słów.
A argument, że lekarze boją się teraz, ... argument od czapy. Aborcję można dokonać jeśli zagraża to życiu matki czy jest z gwałtu.

163

Bouguereau napisał/a:

Trafilem na ten temat przypadkiem dzisiaj. Osoby takie jak profesor Bernard Nathanson czy profesor Chazan dokonali tysiące aborcji. Dzisiaj twierdzą,  że to było morderstwo. Co Wy dziewczyny , te które uważają,  że jest to ok. możecie powiedzieć na ten temat? Że co, przejadło im się to i obudziło sumienie?

Raczej wybudowali parę mieszkań i kupili kilka samochodów

164

Wiesz Miri. Najpierw sprawdz co powiedzieli, napisali a później się wypowiadaj. Twoja wypowiedz nie jest rzeczowa.

165

A co jest rzeczowego w Twojej wypowiedzi?

Ciekawe, że Chazana tknęło dopiero po tysiąc którejś aborcji kiedy już zdążył się nachapać kasy i gdy polityczny wiatr zaczął wiać w drugą stronę.

A Twój wymyślony przyjaciel skoro jest weterynarzem to powinien Ci też wytłumaczyć że nawet jednokomórkowy organizm będzie się bronił przed szkodliwymi czynnikami, ale to nie ma nic wspólnego z posiadaniem świadomości czy w ogóle czuciem bólu.

166 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2022-07-25 18:56:25)

przepraszam bardzo, czy wy jestescie z Europy, czy gdzieś z krajów 3 go świata?
niepiśmienne, czytać nie umieją, trzymane w piwnicy?

nie łaska zamiast tipsy zrobić do ginekologa po antykoncepcję iść, albo sie w temacie dokształcić? w tabletki dzień po sie zaopatrzyć w razie naprawdę awaryjnej sytuacji??

aborcja to nie antykoncepcja, normalnie cieżko sie czyta takie półgłówkowe wywody.
nawet jak dla jednej z drugą to nie dziecko do dnia x, który oczywiście taka profesor zwyczajna habilitowana nauk medycznych jest w stanie co do dnia okreslić, to chyba macie IQ wieksze niż .... no nie znam zwierzęcia co dokonuje aborcji.. by zanotowac że nie jest to coś obojętnego dla zdrowia kobiety.
To wstyd, żeby zdrowa na umyśle dorosła kobieta w cywilizowanym kraju w ogóle stawała przed takim dylematem
nie wiem: ćpacie cały czas? alkoholiczki? Nie wiecie gdzie, kiedy i z kim się puszczacie?
to chociaż kasę za to bierzcie, na antykoncepcje będzie

co do Chazanowych przypadków uważam że matka ma prawo zadecydować o nieurodzeniu dziecka do cierpienia- takiego prawa nie dałabym sobie odebrać.
ale nie czarujmy się, większość krzykaczek to te co zapomniały tabletki wziąć,

167

Ela210 napisał/a:

no nie znam zwierzęcia co dokonuje aborcji..

Nie jestem za aborcją na życzenie, ale akurat to porównanie mnie zabiło.

Elu nie no bądźmy jak zwierzęta, kierujmy się instynktem, prokreujmy z kim popadnie, dzieci niech zostają same sobie jak tylko są samodzielne i potrafią sobie ogarnąć jedzenie.
A i pamiętaj, że słabsze i chore dzieci się odstawia i niech umierają, żeby nie zabierały matczynego mleka tym silniejszym.

Naprawdę chcesz porównywać ludzi ze zwierzętami?

168

Ela210 napisał/a:

nie łaska zamiast tipsy zrobić do ginekologa po antykoncepcję iść, albo sie w temacie dokształcić? w tabletki dzień po sie zaopatrzyć w razie naprawdę awaryjnej sytuacji??

aborcja to nie antykoncepcja, normalnie cieżko sie czyta takie półgłówkowe wywody.
nawet jak dla jednej z drugą to nie dziecko do dnia x, który oczywiście taka profesor zwyczajna habilitowana nauk medycznych jest w stanie co do dnia okreslić, to chyba macie IQ wieksze niż .... no nie znam zwierzęcia co dokonuje aborcji.. by zanotowac że nie jest to coś obojętnego dla zdrowia kobiety.
To wstyd, żeby zdrowa na umyśle dorosła kobieta w cywilizowanym kraju w ogóle stawała przed takim dylematem
nie wiem: ćpacie cały czas? alkoholiczki? Nie wiecie gdzie, kiedy i z kim się puszczacie?

co do Chazanowych przypadków uważam że matka ma prawo zadecydować o nieurodzeniu dziecka do cierpienia- takiego prawa nie dałabym sobie odebrać.

Właśnie dlatego że jesteśmy w Europie, kontynencie wolności i praw człowieka, gdzie w większości krajów aborcja jest dozwolona, możemy sobie brać tabletki aborcyjne jak cukiereczki cool

“Możliwość uzyskania bezpiecznej aborcji jest kluczowym elementem opieki zdrowotnej.” - WHO (Też Europa)

169

Lady Loka napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Elu nie no bądźmy jak zwierzęta, kierujmy się instynktem, prokreujmy z kim popadnie, dzieci niech zostają same sobie jak tylko są samodzielne i potrafią sobie ogarnąć jedzenie.
A i pamiętaj, że słabsze i chore dzieci się odstawia i niech umierają, żeby nie zabierały matczynego mleka tym silniejszym.

przeciez napisałam że nie da się porównać i że jestem za antykoncepcją.

170

Ela210 napisał/a:

Uuuu, jak przyjemnie się czyta takie wpisy tongue

171

M!ri napisał/a:

A co jest rzeczowego w Twojej wypowiedzi?

Ciekawe, że Chazana tknęło dopiero po tysiąc którejś aborcji kiedy już zdążył się nachapać kasy i gdy polityczny wiatr zaczął wiać w drugą stronę.

A Twój wymyślony przyjaciel skoro jest weterynarzem to powinien Ci też wytłumaczyć że nawet jednokomórkowy organizm będzie się bronił przed szkodliwymi czynnikami, ale to nie ma nic wspólnego z posiadaniem świadomości czy w ogóle czuciem bólu.

Nie Miri. Mam prawdziwych przyjaciół. I jeden z nich o tym mi powiedział. Poza tym możesz sprawdzić osoby które wymieniłem. Podaje fakty.
Tu uważasz że aborcja jest ok. Podchodzisz lekko do tego tematu. Uważasz się za nowoczesna osobę która chce żyć w nowoczesnym kraju, gdzie dowolnie X razy można usuwać zarodek jak ty to nazywasz.
Wiedz tylko, że z drugiej strony są osoby które uważają to za barbarzyństwo I cywilizacyjne stoczenie się wartości moralnych. I

172 Ostatnio edytowany przez M!ri (2022-07-25 22:02:34)

Bouguereau napisał/a:

Wiedz tylko, że z drugiej strony są osoby które uważają to za barbarzyństwo I cywilizacyjne stoczenie się wartości moralnych. I

No i git. Nie popierasz aborcji to jej sobie nie rób.

A ja mam prawo wrzucać takich ludzi do tego samego worka co mormonów i wyznawców płaskiej ziemi.

173

Poziom wiedzy biologicznej niektórych jest zatrważający.
Po pierwsze, nieprawdą jest że zwierzęta nigdy nie zabijają swoich młodych. Wie o tym każdy hodowca. W razie zagrożenia samica zjada swoje młode by zaoszczędzić zainwestowaną energię i białko. Oczywiście u tych gatunków które są w stanie je zjeśc i strawić. Ale gryzonie czy drapieżne często tak robią.
Zjadanie młodych jest częste np. na fermach lisów, dlatego tak ważny jest rytm dnia - jego zakłocenie może powodować straty.
Aborcja oczywiście nie jest znana zwierzętom. Ale u gatunków u których poród jest szybki znany w razie zagrożenia wystepuje błyskawiczne poronienie i samica ucieka mając większe szanse niż w ciązy. tak jest np. u kopytnych, w tym u koniowatych.

Życie nie powstaje w momencie zapłodnienia. Nadawanie temu jakiejś magicznej mocy jest po prostu śmieszne. Życie powstało ok. 4.5 mld lat temu i trwa. Człowiek ma naprzemiennie pokolenie diplo- i haploidalne. Pamiętacie ze szkoły stułbie? No własnie tak to wygląda. Jakby plemniki żyły w kałuży to może inaczej byśmy na to patrzyli.
Płod nie czuje bólu. Do 20-22 tyg po prostu nie ma czym. Reakcja na ból jest czym innym, to odruch rdzeniowy. Ale czucia w tym nie ma. A ta reakcja i tak przed 12 tyg ni występuje.

Wypadało by spytać "obrońców życia" ile dzieci z Ukrainy ocalili? Tam jest pole do popisu. Tylko że trzeba by sie narażać, a przynajmniej pieniądze zainwestować. A to jest trudniejsze niż pyskowanie w internecie i prześladowanie kobiet.

Bouguereau
jak już musisz wymyślać to się najpierw dowiedz jak to wygląda.
"Mój przyjaciel, lekarz weterynarii, kilka razy usuwał zagrożone ciaze  u zwierząt. Mówił, że te maleństwa, ślepe i bezbronne jak tylko poczuły zagrożenie starały się jakoś uciec od tego. Oczywiście zostały uśmiercone. Nie było szans ich uratować. On, pomimo tego, że były to zwierzęta,  nie odczuwal satysfakcji z tego. Wręcz dużą dezaprobatę do tego uczynku"
Tu jest atkie nagromadzenie bzdur, że nawet nie chce mi się komentować.

174 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2022-07-29 07:09:03)

Ela210 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
Ela210 napisał/a:

przeciez napisałam że nie da się porównać i że jestem za antykoncepcją.

Patrzysz na to z punktu widzenia wykształconej (chyba) mieszkanki dużego miasta.
Widzisz, a wystarczy spojrzeć w dane, żeby się dowiedzieć, że w Polsce kolejny rok mamy najgorszy dostęp do antykoncepcji w Europie. Gorszy nawet niż w Rosji i Białorusi. Że już o edukacji seksualnej nie wspomnę.

https://oko.press/images/2022/02/Zrzut-ekranu-2022-02-10-o-12.11.25-1536x778.png

175 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2022-07-30 13:35:47)

femte napisał/a:

Poziom wiedzy biologicznej niektórych jest zatrważający.
Po pierwsze, nieprawdą jest że zwierzęta nigdy nie zabijają swoich młodych. Wie o tym każdy hodowca. W razie zagrożenia samica zjada swoje młode by zaoszczędzić zainwestowaną energię i białko. Oczywiście u tych gatunków które są w stanie je zjeśc i strawić. Ale gryzonie czy drapieżne często tak robią.
Zjadanie młodych jest częste np. na fermach lisów, dlatego tak ważny jest rytm dnia - jego zakłocenie może powodować straty.
Aborcja oczywiście nie jest znana zwierzętom. Ale u gatunków u których poród jest szybki znany w razie zagrożenia wystepuje błyskawiczne poronienie i samica ucieka mając większe szanse niż w ciązy. tak jest np. u kopytnych, w tym u koniowatych.

Życie nie powstaje w momencie zapłodnienia. Nadawanie temu jakiejś magicznej mocy jest po prostu śmieszne. Życie powstało ok. 4.5 mld lat temu i trwa. Człowiek ma naprzemiennie pokolenie diplo- i haploidalne. Pamiętacie ze szkoły stułbie? No własnie tak to wygląda. Jakby plemniki żyły w kałuży to może inaczej byśmy na to patrzyli.
Płod nie czuje bólu. Do 20-22 tyg po prostu nie ma czym. Reakcja na ból jest czym innym, to odruch rdzeniowy. Ale czucia w tym nie ma. A ta reakcja i tak przed 12 tyg ni występuje.

Wypadało by spytać "obrońców życia" ile dzieci z Ukrainy ocalili? Tam jest pole do popisu. Tylko że trzeba by sie narażać, a przynajmniej pieniądze zainwestować. A to jest trudniejsze niż pyskowanie w internecie i prześladowanie kobiet.

Bouguereau
jak już musisz wymyślać to się najpierw dowiedz jak to wygląda.
"Mój przyjaciel, lekarz weterynarii, kilka razy usuwał zagrożone ciaze  u zwierząt. Mówił, że te maleństwa, ślepe i bezbronne jak tylko poczuły zagrożenie starały się jakoś uciec od tego. Oczywiście zostały uśmiercone. Nie było szans ich uratować. On, pomimo tego, że były to zwierzęta,  nie odczuwal satysfakcji z tego. Wręcz dużą dezaprobatę do tego uczynku"
Tu jest atkie nagromadzenie bzdur, że nawet nie chce mi się komentować.

No tak. big_smile trzeba sobie jakoś wytłumaczyć.
Rosjanie sobie tłumaczą, że Ukraińcy to nie ludzie, a ich kobiety to faszystki- pewnie nie czują bólu.
szkoda mi Ciebie Femte.
oczywiście EU to kraj gdzie poziom zagrożenia życia jest na tyle duży, że trzeba zabijać swoje młode.
Wiesz, jeszcze bym może się zastabawiała, czy nie usprawiedliwiłabym matki która miałaby oddać dziewczynkę rosyjskim bandytom, czy hitlerowcom w Auschwitz-  ale to nie to jeszcze w PL, co?
na fermie lisów jesteś, na futro cię hodują? co za bzdury- jak sie tak czujesz z takim poziomem lęku to polecam psychiatrę
wiesz neurologię na studiach zdałam w 2 terminie, ale jednak- czy Ty fenmte- wątpię- big_smile
Magdalena, nie kupuję- z najgłębszej prowincji idzie dojechać za max 100 zł do większego miasta

176

femte napisał/a:

Człowiek ma naprzemiennie pokolenie diplo- i haploidalne. Pamiętacie ze szkoły stułbie? No własnie tak to wygląda.

O w mordę! Tak odkrywczego punktu widzenia jeszcze nie widziałem.

177

Ela210 napisał/a:

Magdalena, nie kupuję- z najgłębszej prowincji idzie dojechać za max 100 zł do większego miasta

Można, ale jak słusznie zauważyłaś to kosztuje, nie tylko kasę, ale i czas.

Tam jest podana metodologia badań, jak będziesz miała ochotę i czas, to możesz sobie zobaczyć, co zostało uwzględnione i wtedy nie musisz kupywać, ale się przekonać.

W każdym bądź razie, wszędzie tam, gdzie łatwiejszy dostęp do antykoncepcji i większa edukacja seksualna, tam liczba aborcji spada. Wiadomo, że prewencja lepsza.

Poniżej wykres aborcji w Finlandii. Jak pójdziesz za linkiem, to znajdziesz wyjaśnienie spadku właśnie w edukacji i dostępie do środków antykoncepcyjnych.

https://thl.fi/documents/189940/269602/Figure_1.png/b9eebe82-441d-4392-33a3-c5eef7367bd6?t=1655296203263

178

Nawet gdybym była niewykształcona, to wiedziałabym, że jako człowiek pocznę i urodzę człowieka. Wiedziałbym, że nie mam prawa przerwać biegu życia człowieka, wiedziałbym, że mój początek jako człowieka nie jest w momencie porodu, ale wcześniej. I że nie można ot tak wyznaczyć sobie, że do tego dnia można kogoś zabić a na następny dzień już nie. Jeżeli życie rozpoczęło swój bieg, to nie można go przerywać, bo swoje istnienie rozpoczęła osoba, niepowtarzalna ludzka osoba, której jeżeli nie wyrwać z łona matki stanie się noworodkiem, a potem dzieckiem, młodzieńcem lub dziewczyną, dorosłym i w końcu starcem. Osoba a nie przedmiot. Osoby ludzkie nie mogą być przedmiotem handlu, a ich życie nie podlega targowaniu się, komu dam prawo żyć i ile a komu nie. Odebrać komuś szansę na przeżycie swojego życia to najgorsza z możliwych zbrodni, tym gorsza jeśli czyni to matka lub ojciec, który ją do tego popycha lub zmusza. To nieludzkie. To egoizm, który wciąż krzyczy - tylko ja i moje.
A dziecko nie jest niczyją własnością, jeśli się poczęło to ma prawo do swojego życia. Jeśli rodzice go nie chcą to niech go oddadzą innej parze, jest tyle osób które nie mogą mieć dziecka. Wystarczy się zrzec praw rodzicielskich. I to dziecko będzie mieć szansę przeżyć swoje życie, ale nikt nie ma prawa decydować za niego i odbierać mu dobra absolutnie najcenniejszego - życia.
Jedyny przypadek kiedy dopuszczalne jest odebranie życia, to jeśli musi się wybierać, bo zagrożone jest życie matki. Wtedy ona i tylko ona ma prawo wybrać i zachować swoje życie lub życie dziecka. I tę okoliczność przewiduje prawo.

Takie jest moje zdanie, do którego wyrażania mam prawo.

Dla zainteresowanych zostawiam namiar do przykładowego  filmiku, gdzie wypowiadają się kobiety.
Z serii "Niemy krzyk ": "Nie" dla aborcji - świadectwa kobiet po aborcji.

Dobrze byłoby, aby osoby które promują aborcję, zapoznały się rzetelnie jakie to "dobro" sprzedają kobietom.
A kobiety z kolei też powinny co nieco wiedzieć na ten temat, aby przejrzeć na oczy, czy aby naprawdę obcym ludziom zbijającym kasę na aborcji, tak bardzo zależy na ich dobru.

179

KarminowaRóża napisał/a:

Nawet gdybym była niewykształcona, to wiedziałabym, że jako człowiek pocznę i urodzę człowieka. Wiedziałbym, że nie mam prawa przerwać biegu życia człowieka, wiedziałbym, że mój początek jako człowieka nie jest w momencie porodu, ale wcześniej. I że nie można ot tak wyznaczyć sobie, że do tego dnia można kogoś zabić a na następny dzień już nie. Jeżeli życie rozpoczęło swój bieg, to nie można go przerywać, bo swoje istnienie rozpoczęła osoba, niepowtarzalna ludzka osoba, której jeżeli nie wyrwać z łona matki stanie się noworodkiem, a potem dzieckiem, młodzieńcem lub dziewczyną, dorosłym i w końcu starcem. Osoba a nie przedmiot. Osoby ludzkie nie mogą być przedmiotem handlu, a ich życie nie podlega targowaniu się, komu dam prawo żyć i ile a komu nie. Odebrać komuś szansę na przeżycie swojego życia to najgorsza z możliwych zbrodni, tym gorsza jeśli czyni to matka lub ojciec, który ją do tego popycha lub zmusza. To nieludzkie. To egoizm, który wciąż krzyczy - tylko ja i moje.
A dziecko nie jest niczyją własnością, jeśli się poczęło to ma prawo do swojego życia. Jeśli rodzice go nie chcą to niech go oddadzą innej parze, jest tyle osób które nie mogą mieć dziecka. Wystarczy się zrzec praw rodzicielskich. I to dziecko będzie mieć szansę przeżyć swoje życie, ale nikt nie ma prawa decydować za niego i odbierać mu dobra absolutnie najcenniejszego - życia.
Jedyny przypadek kiedy dopuszczalne jest odebranie życia, to jeśli musi się wybierać, bo zagrożone jest życie matki. Wtedy ona i tylko ona ma prawo wybrać i zachować swoje życie lub życie dziecka. I tę okoliczność przewiduje prawo.

Takie jest moje zdanie, do którego wyrażania mam prawo.

Dla zainteresowanych zostawiam namiar do przykładowego  filmiku, gdzie wypowiadają się kobiety.
Z serii "Niemy krzyk ": "Nie" dla aborcji - świadectwa kobiet po aborcji.

Dobrze byłoby, aby osoby które promują aborcję, zapoznały się rzetelnie jakie to "dobro" sprzedają kobietom.
A kobiety z kolei też powinny co nieco wiedzieć na ten temat, aby przejrzeć na oczy, czy aby naprawdę obcym ludziom zbijającym kasę na aborcji, tak bardzo zależy na ich dobru.

"Wybór" to takie cudowne magiczne słowo, którego tu brakuje smile

I mówię to jako matka dziecka utraconego.

180

Karminowa róża dziękuję za Twoją wypowiedź.  Nie jestem już z matką moich dzieci. Ale Ona powiedziała mi kiedyś, że była pewna,  wiedziała że nastąpiło poczęcie. Ja również. Nie było podczas zbliżenia fajerwerków. Ale było "inaczej". Wrazenie jakby było "pełniej". Nie potrafię tego opisać.

181

Lady Loka napisał/a:
KarminowaRóża napisał/a:

Nie, nie brakuje. I nie jest cudowne ani magiczne. Jest tragiczne, kiedy oznacza śmierć i heroiczne kiedy oznacza oddanie życia za drugiego człowieka.

Trzymałaś w ramionach swoją maleńką córeczkę. A ona kilka/kilkanaście tygodni wcześniej była jeszcze mniejsza, tak malutka, że mieściła się w dłoni. Miała już główkę, rączki, nóżki, serduszko. Miała płeć od początku istnienia. Ale Ty nie byłaś jej właścicielką tylko matką. Nie, nie miałabyś prawa do takiego wyboru - pozwolić jej żyć lub ją zabić, bo coś tam np. nie chcesz jej.
I sama napisałaś, że choć miałabyś inne dzieci, to i tak ci jej brakuje, bo one nie będą nią. Bo nie będą. Ona była jedyna i niepowtarzalna. Takim cudem jest człowiek. Każdy. I każdy ma prawo do swojego życia. A ludzkie jest przynajmniej urodzić i oddać dziecko innym, jeśli się go nie chce. Na tyle przynajmniej powinno być stać człowieka.

182

Zaostrzanie praw i totalne zakazy nigdy do niczego dobrego nie doprowadziły. Przede wszystkim jest potrzebna RZETELNA edukacja. Osoby pro life mówią tylko jak aborcja jest zła. Osoby za aborcją jaka jest dobra, lekka i nie niesie za sobą żadnych konsekwencji. Tylko prawda jest pośrodku. Aborcja to nie zabieg u kosmetyczki i ufają bezgranicznie lekarzom. A kto z nas nigdy nie poznał konowała? Miałam torbiel i dopiero
ginekolog ją zauważył! A nie miesiączkowałam od roku...
Aby jej zapobiegać powinno się wiele zainwestować w edukacje seksualną.

183

KarminowaRóża napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
KarminowaRóża napisał/a:

Nie, nie brakuje. I nie jest cudowne ani magiczne. Jest tragiczne, kiedy oznacza śmierć i heroiczne kiedy oznacza oddanie życia za drugiego człowieka.

Trzymałaś w ramionach swoją maleńką córeczkę. A ona kilka/kilkanaście tygodni wcześniej była jeszcze mniejsza, tak malutka, że mieściła się w dłoni. Miała już główkę, rączki, nóżki, serduszko. Miała płeć od początku istnienia. Ale Ty nie byłaś jej właścicielką tylko matką. Nie, nie miałabyś prawa do takiego wyboru - pozwolić jej żyć lub ją zabić, bo coś tam np. nie chcesz jej.
I sama napisałaś, że choć miałabyś inne dzieci, to i tak ci jej brakuje, bo one nie będą nią. Bo nie będą. Ona była jedyna i niepowtarzalna. Takim cudem jest człowiek. Każdy. I każdy ma prawo do swojego życia. A ludzkie jest przynajmniej urodzić i oddać dziecko innym, jeśli się go nie chce. Na tyle przynajmniej powinno być stać człowieka.

Tak, trzymałam ją na rękach. I jednocześnie jestem zwolenniczką WYBORU. I wiesz co, jakbum miała przeżyć coś takiego jeszcze raz, to wolałabym aborcję we wczesnym tygodniu.

A Ty stosujesz marne zagrywki psychologiczne.

184

Prosiaczkowo napisał/a:

Aborcja to nie zabieg u kosmetyczki i ufają bezgranicznie lekarzom.

Aborcji nie wykonuje się u lekarza tylko tabletkami w domu. I jest to rekomendowany przez lekarzy i bezpieczny sposób. Skala mówi sama za siebie:

Women Help Women – międzynarodowa organizacja zapewniająca pocztowy dostęp do tabletek aborcyjnych odpowiedziała na ponad 80 tysięcy wiadomości z Polski. W ciągu ostatnich 12 miesięcy ponad 18 tysięcy osób skorzystało z pomocy Women Help Women.

185

Bouguereau napisał/a:

Karminowa róża dziękuję za Twoją wypowiedź.  Nie jestem już z matką moich dzieci. Ale Ona powiedziała mi kiedyś, że była pewna,  wiedziała że nastąpiło poczęcie. Ja również. Nie było podczas zbliżenia fajerwerków. Ale było "inaczej". Wrazenie jakby było "pełniej". Nie potrafię tego opisać.

Warto rozmawiać na ten temat, choć jest to trudne. Czy masz kontakt ze swoimi dziećmi?

186

KarminowaRoza: staram się zabierać ich jak najczęściej. Każdy weekend, święta, ferie, całe wakacje. Jak nie że mną  to u dziadków lub obozy. Niestety lepsza jest szkola tam gdzie była żona mieszka. Ale to juz się kończy i chce je zabrać do siebie od 2023 roku, nowego roku szkolnego.

187

Czy jak się przyjmie tabletke "po" to uczucie jest jakie? A co czuje to dziecko? Zasypia? A gdy dokonuje się aborcji w taki sposób jak pokazywane jest na billboardach organizacji prolife, gdzie widać kawałeczki ciała, to tamto dziecko cierpiało?  Czy nie?

188

M!ri napisał/a:
Prosiaczkowo napisał/a:

Aborcja to nie zabieg u kosmetyczki i ufają bezgranicznie lekarzom.

Aborcji nie wykonuje się u lekarza tylko tabletkami w domu. I jest to rekomendowany przez lekarzy i bezpieczny sposób. Skala mówi sama za siebie:

Women Help Women – międzynarodowa organizacja zapewniająca pocztowy dostęp do tabletek aborcyjnych odpowiedziała na ponad 80 tysięcy wiadomości z Polski. W ciągu ostatnich 12 miesięcy ponad 18 tysięcy osób skorzystało z pomocy Women Help Women.

Są różne metody, więc co tu mi mówisz?

1. Po pierwsze – za pomocą środków farmakologicznych. Wówczas po potencjalnym zapłodnieniu przyjmuje się specjalną pigułkę, która prowadzi do zniszczenia trofoblastu lub uszkodzenia zarodka, a następnie – do wywołania skurczów macicy, czego skutkiem jest wydalenie go wraz z wyściółką macicy. Trzeba jednak pamiętać o tym, że taka metoda jest skuteczna tylko w pierwszych tygodniach ciąży (zazwyczaj 9 tydzień ciąży).

Aborcja farmakologiczna polega na połączeniu dwóch leków, mifepristonu i mizoprostolu, Mifepriston był wcześniej znany jako RU486 i czasami nazywany jest „pigułką aborcyjną”.

2. Druga metoda aborcji – chirurgiczna – polega na rozszerzeniu szyjki macicy, a następnie na aspiracji (czyli odessaniu zarodka z wykorzystaniem ciśnienia) oraz wyłyżeczkowaniu płodu.

3. Ostatnia z metod aborcji to wczesna laparotomia. Stanowi ona największą ingerencję dla organizmu kobiety, ponieważ w jej przypadku dochodzi do operacyjnego otwarcia jamy brzusznej, co jest związane dodatkowo z wycięciem przydatków. Laparotomia jest zwykle wykonywana u kobiet, które cierpią na poważną chorobę macicy.

189

Bouguereau napisał/a:

Czy jak się przyjmie tabletke "po" to uczucie jest jakie? A co czuje to dziecko? Zasypia? A gdy dokonuje się aborcji w taki sposób jak pokazywane jest na billboardach organizacji prolife, gdzie widać kawałeczki ciała, to tamto dziecko cierpiało?  Czy nie?

Jak się przyjmie tabletkę po, to dziecko nic nie czuje, bo nie ma czym czuć. Jest na poziomie dzielących się komórek... po prostu nie zagnieżdża się w macicy. Tak jak i przy poronieniu.

Nie dokonuje się już aborcjinw taki sposób, jak pokazują plakaty antyaborcyjne. Cały problem z tymi plakatami jest taki, że nie pokazują prawdy. Aborcja w większości przypadków polega na tym, że się wywołuje przedwczesny poród. Ewentualnie wcześniej dziecko dostaje zastrzyk i po prostu przestaje oddychać, zasypia. Patrząc na to, że dziecko potrafi zabić samo siebie przypadkiem zaciskając pępowinę i są takie przypadki, to raczej wątpię, że cokolwiek czuje. Po prostu zasypia. Jakby czuło, to by w takiej sytuacji pępowinę puściło, albo zaczęłoby się wiercić i kobieta by się zorientowała, a kobieta często orientuje się dopiero po kilku godzinach, że nie ma ruchów.

190

Temat wrażliwy wiadomo, ale dziewczyny jak co to korzystajcie ze sprawdzonych stron, bo istnieje wiele scamerskich, które próbują zarobić na nieszczęściu kobiet sad

191

Aż się zalogowałam, żeby napisać w tym temacie.
Po 3 miesięcznym pobycie w szpitalu na oddziale patologii ciąży wiem jedno: jestem przeciwna aborcji, ale nie czuje się na siłach, aby mówić kobietom co one mają robić z ciążami albo nie robić. Ja swojego dziecka nie usunęłam, choć lekarze dla mojego dobra proponowali mi przerwanie ciąży. Była to jawna propozycja aborcji, dziecko miało 21 tygodni i ważyło 500g - w zasadzie znikome szanse na przeżycie. Dzisiaj waży 7,5 kg i jest wspaniałym najukochańszym bobasem jakiego znam. Kiedy na niego patrzę i myślę, że gdybym wtedy się ugieła i posłuchała lekarzy jego by teraz z nami nie było, mam łzy w oczach.

Temat aborcji jest tematem zastępczym dla innych rzeczy, które są wprowadzane w Polsce. Mamy spierać się w tym, co z góry skazane jest na porażkę, ponieważ o gustach się nie dyskutuje. Jeśli ktoś będzie chciał usunąć ciążę, to ją usunie.  Ach w Polsce już podobno funkcjonuje rejestr ciąż.

192 Ostatnio edytowany przez jolanka27 (2022-11-13 20:37:09)

Nie spodziewałam się, że nawet w ten sposób tabletki poronne będą dostępne, że ktoś przyjdzie z ogłoszeniem tutaj (i post nie zostanie skasowany).

Z mojego doświadczenie dostęp, choć nieoficjany do tabletek poronnych jest wręcz banalnie prosty, mając dostęp do Internetu, a teraz to już dosłownie wchodzą drzwiami i oknami...
Może wręcz zbyt prosty, jeśli wziąć pod powagę całej sytuacji. Przeprowadzenie całej procedury jest łatwe, chodzenie z trasparentami na których widnieją zgrabnie napisane hasła również... tylko zmierzenie się z konsekwencjami podjętego wyboru po czasie, po latach, do łatwych już nie należy. I wtedy kobieta zostaje z tym zupełnie sama.

193

Podobna dzieci dopiero kiedy mają osiem miesięcy (po urodzeniu) stają się świadome swojego istnienia . Ja tam nie mam zaufania do jakiś tam niedopuszczonych do obiegu tabletek itd. Niema gwarancja że produkt o nazwie x jest tym samym co ten sam produkt w kraju który go sprzedaje legalnie. Coś na zasadzie nie dość że królik doświadczalny to jeszcze sam płaci za doświadczenie. Pozatym podwiązanie jajowodów to nie głupi pomysł i jakoś nie widzę by jakieś organizacje pro kobiece dążyły do legalizacji w Polsce i fundowały taki rodzaj antykoncepcji choćby tym kobietą u których ciąża mogła by spowodować kalectwo.

194

Uważajcie na tych oszustów z wolna-aborcja!!! Wysyłają witaminy, otrzymałam jakieś nieoznaczone blistry beż żadnych informacji ani nazw. Tutaj ich dobrze opisali: www aborcjainfo.pl/wolna-aborcja-opinie-komentarze

195

Wolno aborcję to co najwyżej, gdy płód jest martwy, ale gdy człowiek żywy, to oczywiście niewolna aborcja.

Posty [ 131 do 195 z 195 ]

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024