Krótki związek, problemy. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Krótki związek, problemy.

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 73 z 73 ]

66

Odp: Krótki związek, problemy.

Tak na serio: Ty masz jakąś pomroczność jasną czy jesteś bardziej naiwna od pięciolatka?

Facet wcale się nie zmienił. Jest tym samym pasożytem, draniem, kłamcą i oszustem jakim był. On pracuje długimi godzinami na zagranicznej budowie i ciągle nie ma kasy? Jasne...

Zobacz podobne tematy :

67

Ale w czym masz problem Senshi?
Wiedziałaś, że nic się nie zmieni i nic się nie zmieniło. Zgodziłaś się na to dobrowolnie. Nie rozumiem, jak możesz być tym zaskoczona, przecież wiedziałaś na co się piszesz.

68

IsaBella77 napisał/a:

Ale w czym masz problem Senshi?
Wiedziałaś, że nic się nie zmieni i nic się nie zmieniło. Zgodziłaś się na to dobrowolnie. Nie rozumiem, jak możesz być tym zaskoczona, przecież wiedziałaś na co się piszesz.

Normalnie przewidywalna historia. Kobieta kochająca za bardzo i narcyz/ socjopata. Ona boi sie zostać sama, on ją wykorzystuje, a ona sobie to tlumaczy jego "delikatnością" i "problemami". Toksyka pelna parą.

69

to nie widzę szansy na założenie z nim rodziny bo to niepewna przyszłość.

Skoro o tym piszesz to doskonale sobie zdajesz z tego sprawę ale dalej z nim jesteś. A w zasadzie to nie jesteś bo jego nie ma przy tobie tylko sobie fajnie żyje za granica i tobie pewnie opowiada bajeczki jak to mu ciężko i jak to on pracuje non stop (a w weekendy imprezuje).
Napisałaś tez ze od kiedy z nim jesteś dobijają cię jego problemy i ciagle o tym myślisz.
Rozwiązanie jest proste - pozbądź sie pasożyta a problem sam zniknie szybciej niż ci sie wydaje - teraz masz idealny moment na rozstanie sie - on jest w innym kraju.
Serio ten wasz związek zmierza do nikad ty bedziesz wiecznie umartwiona a on będzie sie cieszył życiem za twoj hajs na całego.

70 Ostatnio edytowany przez szeptem (2021-09-14 21:29:32)

Obawiam się, niestety, że do Senshi (i kobiet jej podobnych) nasze mocne argumenty nie trafiły i trafią... życie  musi ją solidnie kopnąć w pewną część ciała, żeby pewne oczywiste prawdy i fakty zrozumiała. Na własne życzenie.

71

Senshi napisał/a:

Witajcie po przerwie. Postanowiłam nie zrywać związku. Jesteśmy razem rok. Pojawiły się kolejne problemy. Od początku naszej znajomości zmieniał pracę 3 razy. za każdym razem była to kiepska praca - zbyt mało dochodowa, zbyt ciężka - fizyczna, teraz pracuje za granicą również fizycznie. Rzadko się widujemy co mnie smuci, a jeszcze bardziej smucą mnie jego problemy z pracą. Teraz zbiera pieniądze na szkolenie w kierunku analityk. Narzeka bardzo na teraźniejszą pracę - nie dziwie się, pracuje fizycznie po 10 - 12 h dziennie. W grudniu chce zjechać na stałe do polski i porzucić tę pracę. Chce pójść na zasiłek i uczyć się kursu. Dobijają mnie jego problemy z pracą, to że przez całe  życie miał jakieś marne prace, teraz ma 41 lat i na nas, na mnie się to wszystko odbija. Od roku nie ma dnia żebym się o to nie martwiła. Po prostu jeśli będzie zarabiał marnie - ma również alimenty, miał jakieś podłe fizyczne prace, których on nienawidzi, to nie widzę szansy na założenie z nim rodziny bo to niepewna przyszłość.

Ale ściema! Mój mąż jak był kawalerem pracował w wykończeniówce mieszkań za granicą. Pracował dużo, od 7mej do 19tej codziennie z dojazdami, często również w soboty, ale zarabiał kilkanaście tys. zł na miesiąc... i było to bardzo dawno temu, a ceny poszły w górę! Jak można tyle pracować i nie mieć kasy?? W kilka lat można odłożyć na własne M. Gdzie on tą kasę przepuszcza????

72

Albo kasę oszczędza dla siebie, albo wydaje na dragi, wódę, papierosy i imprezy. Może nawet diwy- kto wie? Na pewno nie gloduje.

73

Senshi napisał/a:

On pracuje od poniedziałku do piątku 10 godzin dziennie fizycznie - jest monterem, dźwiga też płyty. Gdy sama podźwignę się z łóżka gdy przychodzi o 19.00 szybko robię mu obiad i podaję, on w tym czasie moczy się w wannie i marudzi jak mu ciężko. Gdy miałam wyrzuty, że nie pomaga mi przy psie, odpowiedział sycząc, że to mój pies. Mówił także, że w takiej norze w jaką ja wynajmuję, jeszcze nie mieszkał (rzeczywiście 2 pomieszczenia są do remontu ale przykre te słowa). Generalnie on chce wrócić do bycia analitykiem biznesowym, musi zapłacić za kursy i się uczyć a nie ma kiedy, bo ja mu w weekendy karze sprzątać... tak wygląda życie par? Powiedziałam mu to co mówisz aniuu1 - żeby był udany związek, dwie osobą muszą dawać po równo. Odpowiedział coś w rodzaju, że jedna zawsze jest na górze a druga niżej. Zaczął więcej udzielać się w domu ale atmosfera jest tragiczna, tak jakbym miała za to karę, że on musi, a ja sama zapadam się we frustracji.

Jeśli w związku pojawią się choć cień pogardy, to już nie jest związek a patologiczna relacją. Jesteś łatwym kaskiem dla tyranow. Uciekaj.

Posty [ 66 do 73 z 73 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Krótki związek, problemy.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024