Po raz kolejny Polkom usiłuje się odebrać ich prawa - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Po raz kolejny Polkom usiłuje się odebrać ich prawa

Strony Poprzednia 1 12 13 14 15 16 38 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 846 do 910 z 2,447 ]

846

Odp: Po raz kolejny Polkom usiłuje się odebrać ich prawa
Morfeusz1 napisał/a:
gracjana1992 napisał/a:
Morfeusz1 napisał/a:

Na Youtube są kanały pokazujące czasem rzeczy których nie zobaczysz w telewizji, ciekawe wywiady z ludźmi którzy nie mają szans na wystąpienia w TVN czy Polsatosie.
W piątek policja zatrzymała Martę Rozmysłowicz, miała przemawiać na proteście , 3 zatrzymania auta a za ostatnim kajdany i gleba. Takiego upolitycznienia policji ja nie pamiętam.

Ja się dziwię , że władza obchodzi się tak łagodnie z tymi wulgarnymi protestującymi, którzy często noszą transparenty zyczace albo grożące śmiercia np.Kaczynskiemu. Na jego miejscu już dawno bym ich zamknęła. Ale on chyba faktycznie wie co robi -jako doświadczony polityk wie, że tymi wrzaskami i wulgaryzmami oni sami siebie ośmieszają - wręcz czeka aż jeszcze bardziej się rozochoca żeby jeszcze bardziej było widać co to za poziom.

To jest łagodność? Zatrzymanie na rozkaz bez podania dlaczego, bez podstawy prawnej  https://youtu.be/M4IAJ6Qstso  .

Ale gdzie tych ludzi przetrzymywać? Trzeba by oproźnić więzienia i tam osadzic pareset tysiecy kobiet, nastolatek i emerytek.

Zobacz podobne tematy :

847

Morfeusz1 napisał/a:
gracjana1992 napisał/a:
Morfeusz1 napisał/a:

Na Youtube są kanały pokazujące czasem rzeczy których nie zobaczysz w telewizji, ciekawe wywiady z ludźmi którzy nie mają szans na wystąpienia w TVN czy Polsatosie.
W piątek policja zatrzymała Martę Rozmysłowicz, miała przemawiać na proteście , 3 zatrzymania auta a za ostatnim kajdany i gleba. Takiego upolitycznienia policji ja nie pamiętam.

Ja się dziwię , że władza obchodzi się tak łagodnie z tymi wulgarnymi protestującymi, którzy często noszą transparenty zyczace albo grożące śmiercia np.Kaczynskiemu. Na jego miejscu już dawno bym ich zamknęła. Ale on chyba faktycznie wie co robi -jako doświadczony polityk wie, że tymi wrzaskami i wulgaryzmami oni sami siebie ośmieszają - wręcz czeka aż jeszcze bardziej się rozochoca żeby jeszcze bardziej było widać co to za poziom.

To jest łagodność? Zatrzymanie na rozkaz bez podania dlaczego, bez podstawy prawnej  https://youtu.be/M4IAJ6Qstso  .

One były jednymi z organizujących protest? Jesli tak to masz odpowiedź - prokuratura już kilka dni temu ogłosiła, że za organizowanie protestów w dobie pandemii będą grozić do 5 lat więzienia.

848 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-11-02 11:11:59)

Umacnia się twardy elektorat PiS, czyli jakieś 15% wyborców :-D, ale umacnia się głównie elektorat antyPIS, a jak pokazują WSZYSTKI LICZNE sondaże z ostatnich tygodni PIS leci w dół na łeb na szyję. Też już wiecie dlaczego nagle przybyło tu propisowskich trolli :-P

Swoją drogą, kto z Was popiera protesty, ale nie uczestniczy w nich? Podnoszę rękę do góry. Mam wrażenie, że takich, jak ja osób jest mnóstwo, przynajmniej w moim otoczeniu. Jesteśmy w blokach startowych, żeby się przyłączyć, gdyby działo się coś niedobrego, ale jeszcze obserwujemy. Zapewne PIS dobrze o tym wie, ostatecznie słyną z badania opinii publicznej, dlatego obchodzą się z protestującymi jak z jajkiem. Incydenty z aresztowaniem nastolatki, to bym sobie odpuściła z obrazu całości.

849

MagdaLena1111 napisał/a:

Umacnia się twardy elektorat PiS, czyli jakieś 15% wyborców :-D, ale umacnia się głównie elektorat antyPIS, a jak pokazują WSZYSTKI LICZNE sondaże z ostatnich tygodni PIS leci w dół na łeb na szyję. Też już wiecie dlaczego nagle przybyło tu propisowskich trolli :-P

Swoją drogą, kto z Was popiera protesty, ale nie uczestniczy w nich? Podnoszę rękę do góry. Mam wrażenie, że takich, jak ja osób jest mnóstwo, przynajmniej w moim otoczeniu. Jesteśmy w blokach startowych, żeby się przyłączyć, gdyby działo się coś niedobrego, ale jeszcze obserwujemy. Zapewne PIS dobrze o tym wie, ostatecznie słyną z badania opinii publicznej, dlatego obchodzą się z protestującymi jak z jajkiem. Incydenty z aresztowaniem nastolatki, to bym sobie odpuściła z obrazu całości.

Tak, teraz - na gorąco może tak być, ale później gdy już przyjdzie refleksja jak to wszytsko wyglądało sytuacja ulegnie zmianie. Tak jest WEDLUG MNIE, ale wróżka nie jestem. Ta ustawa PiS strzelił sobie w kolano ale opozycja źle to rozegrała. Gdyby protesty były apolityczne a skupione głównie na strajku przeciwko tej ustawie zwolenników mogłoby być nawet 70% a przez to, że dołożyli te inne bzdety i jeszcze wulgaryzmy itp. wiele osob się odcięło i patrzy na to z zazenowaniem.

Nie obrażaj mnie od trolli, bo chyba lewaki to tylko to umieją wyzywać i obrażać.

850 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2020-11-02 11:29:46)

MagdaLena1111 napisał/a:

Po akcjach z ostatnich 2 dni i wariactwach pani Lemin to co najwyżej mogę postulować dla nich darmowy lot helikopterem.
Rewolucja zjadła własne dzieci szybciej, niż się rozkręciła na dobre i teraz są próby na siłę gaszenia pożaru.
Szumi i Boni w radzie - czy może być większy cyrk? smile

851

gracjana1992 napisał/a:

Nie obrażaj mnie od trolli, bo chyba lewaki to tylko to umieją wyzywać i obrażać.

Gracjano, czy zdajesz sobie sprawę z faktu, że  "lewak" to sformułowanie jednoznacznie pejoratywne, wręcz obraźliwe ? Masz świadomość, ze również obrażasz ?

852

Volver napisał/a:
gracjana1992 napisał/a:

Gracjano, czy zdajesz sobie sprawę z faktu, że  "lewak" to sformułowanie jednoznacznie pejoratywne, wręcz obraźliwe ? Masz świadomość, ze również obrażasz ?

To jak nazywać te osoby żeby było.wiadomo o kim pisze i krotko?

853

Lucyfer666 napisał/a:

Po akcjach z ostatnich 2 dni i wariactwach pani Lemin to co najwyżej mogę postulować dla nich darmowy lot helikopterem.

Ale wiesz, że lewakom, to się źle kojarzą takie przejażdżki? lol

854

Lucyfer666 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Rewolucja zjadła własne dzieci szybciej, niż się rozkręciła na dobre i teraz są próby na siłę gaszenia pożaru.
Szumi i Boni w radzie - czy może być większy cyrk? smile

Ale przecież mało kto z protestujących uważa ją za swojego reprezentanta. Uspokój się. Nie każdy potrzebuje wodza :-P

855 Ostatnio edytowany przez Bill.Garret (2020-11-02 11:45:35)

Volver napisał/a:
gracjana1992 napisał/a:

Tak samo jak określenia typu faszysta, prawak, katol etc. Weszły do języka populistów mających na celu wywołanie emocji, złych skojarzeń.

A tak przy okazji - faszyzm czy narodowy socjalizm mają ta same korzenie co socjalizm komunizm, aż do wojny sowiecko - niemieckiej były traktowane jako ugrupowania po lewej stronie sceny politycznej. Dopiero wojna wyznawców narodowego socjalizmu z wyznawcami komunizmu spowodowała , że amerykański establishment przesunął sztucznie narodowy socjalizm na prawą stronę , zwany nie ustozsamiano faszystów czy nazistow z komunistami, socjalistami. Stalin chętnie z tego skorzystał i odtad określenie faszysta brzmiało  pejoratywnie a komunista dumnie .
Ale to sztuczny podział.
Tak naprawdę różnice pomiędzy faszystami , socjalistami, narodowymi socjalistami , komunistami są niewielkie. Dlatego tak się nienawidzą między sobą. smile

856

Pan prezydent Trzaskowski udał się na izolację po kontakcie z osobą zarażoną. Na Marszach nie ma wirusa więc, gdzie on się szwęda?

857 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-11-02 11:59:19)

No i po co tak Panom z wątku po tych lewackich kobietach jechać  zamiast się swoimi prawicowym żonami zająć.
A i prawicową pannę na wydaniu da się znależć  jak kto wolny wink A nie tu smęcicie smile

858

Ela210 napisał/a:

No i po co tak Panom z wątku po tych lewackich kobietach jechać  zamiast się swoimi prawicowym żonami zająć.
A i prawicową pannę na wydaniu da się znależć  jak kto wolny wink A nie tu smęcicie smile

Ela, ale nam życzysz ... faszystkę do domu nam wciskasz ... sad

859

Bill.Garret napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Ela, ale nam życzysz ... faszystkę do domu nam wciskasz ... sad

To lewaki są faszystami, bo nie tolerują odmiennych poglądów smile

860

gracjana1992 napisał/a:

Klasyczny przykład, to zamordystyczny brak akceptacji wobec faktu, że ktoś może chcieć chodzić w futrach z norek, ktoś może chcieć je wyrabiać i ktoś może chcieć hodować zwierzęta na futra. Że ktoś potrzebuje poderżnąć zwierzęciu gardło bez walenia bolcem w mózg. Ma być tak jak lewaki chcą. Zero kompromisu!

861

Snake napisał/a:
gracjana1992 napisał/a:

Klasyczny przykład, to zamordystyczny brak akceptacji wobec faktu, że ktoś może chcieć chodzić w futrach z norek, ktoś może chcieć je wyrabiać i ktoś może chcieć hodować zwierzęta na futra. Że ktoś potrzebuje poderżnąć zwierzęciu gardło bez walenia bolcem w mózg. Ma być tak jak lewaki chcą. Zero kompromisu!

A jak nie to wy***rdalac ! big_smile
I kto tu stosuje zamordyzm smile

862

Gracjana, jakich odmiennych poglądów? Że nie powinno się nazywać osób homo zwyrolami i pedofilami, bić kogoś, kto nas nie atakuje, indoktrynować religijnie dzieci ?

863 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-11-02 12:36:15)

Zaraz tam faszystkę. Przecież tradycyjną pogodną patriotkę.
Co do wulgaryzmów to zgadzam się z Rossanką. Wiele osób nie rozumie innego języka.
Ja pracowałam z wieloma mężczyznami i ponieważ niestety nie budzę postrachu z wyglądu rozmowy wyglądały tak:
Ja byłam odpowiedzialna za jakiś projekt  Panowie podwykonawcy. Jak im mówisz w języku niby polskim czego chcesz to udają głuchych albo coś w rodzaju nie zaprzataj sobie tym swojej główki kobieto.
Dopiero po przemówieniu w języku Panów rozumieli.
Więc szybko się uczysz.
Wprawdzie jedna Pani z Konfy  w Polsacie stwierdziła że większość transparentnów jest w obcych językach i protest jakiś inspirowany smile
Ale jednak to jakiś język polskich Panów z tajnych kompletów chyba.

Gracjana to z możesz sobie realizować swój światopogląd w ramach nawet najbardziej liberalnej ustawy.
Nikt Cię ścigał nie będzie. Przeciwnie. Jakby Ci się zdarzyło mieć dziecko z niepełnosprawnością te lewicowe kobiety będą się bić o zasiłki dla Was. W przeciwieństwie do korwinistow.

864 Ostatnio edytowany przez Bill.Garret (2020-11-02 12:35:01)

Snake napisał/a:
gracjana1992 napisał/a:

Dokładnie.
Przykład radykalizacji, siłowego rozwiązania  , szantaż to również metody stosowane w obecnych protestach „kobiet”.
Piszę słowo kobiet w cudzysłowiu ponieważ są sterowane w kierunku ultimatow  politycznych, przestały być protestantem kobiet a stały się protestem faszystowskiej lewicy walczącej z bliskimi im ideologicznie obecnie rządzącymi. Jak to zwykle bywa - największa nienawiść jest między sąsiadami.

865

Czarna Kotka napisał/a:

Gracjana, jakich odmiennych poglądów? Że nie powinno się nazywać osób homo zwyrolami i pedofilami, bić kogoś, kto nas nie atakuje, indoktrynować religijnie dzieci ?

Według mnie chodzi o to, że lewacy nie zgadzają się na to, aby żyć pod dyktando zamordystycznych prawicowców i przez to nie tolerują odmiennych poglądów :-D
Rozumiesz powinnaś się zgadzać na to, aby żyć tak, jak chce prawicowiec. Wtedy będziesz tolerancyjna :-D

Sorki, ale mnie to już bawi :-)

866

MagdaLena1111 napisał/a:
Czarna Kotka napisał/a:

Według mnie chodzi o to, że lewacy nie zgadzają się na to, aby żyć pod dyktando zamordystycznych prawicowców i przez to nie tolerują odmiennych poglądów :-D
Rozumiesz powinnaś się zgadzać na to, aby żyć tak, jak chce prawicowiec. Wtedy będziesz tolerancyjna :-D

„Zamordystyczny prawicowiec” to sprzeczność wewnętrzna. To lewica - Marks a potem Mussolini, Hitler, Lenin wyznawali konieczność stosowania przemocy w celu realizacji swoich ideii.

867

No to się wydało.. komuniści..

868 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-11-02 12:47:47)

Bill.Garret napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:
Czarna Kotka napisał/a:

„Zamordystyczny prawicowiec” to sprzeczność wewnętrzna. To lewica - Marks a potem Mussolini, Hitler, Lenin wyznawali konieczność stosowania przemocy w celu realizacji swoich ideii.

To nie jest mój pierwszy post w tym wątku, więc jakbyś się odrobinę wysilił, to znalazłbyś też to, jak pisałam o reżimie neoliberalizmu.

Jakoś trudno mi znaleź libertarianina, który zmuszałby Cię do czegoś. Jesteśmy w wątku, powiedzmy, o aborcji, więc trudno znaleźć kogoś, kto by Cię zmuszał do abortowania niepełnosprawnych, brzydkich, chorych płodów, a tu mamy prawicowców, którzy chcą zmuszać kobiety do rodzenia żywych trupów. Inaczej niż zamordyzm nazwać tego nie można.

869

MagdaLena1111 napisał/a:
Czarna Kotka napisał/a:

Tja, choćby będąc homo, nie afiszować się bo jeszcze kogoś na ulicy zdenerwujesz, dziękować że już nie rzucają w ciebie kamieniami (zazwyczaj, jednak czasami ktoś może się zdenerwować, to zrozumiałe),  rozmumieć dlaczego jeden wątek romantyczny homo na 15 hetero w jakimś serialu to jest "nachalna homopropaganda", uważać że jak ktoś nazywa cię zarazą czy pedofilem, wypuszcza samochodziki które w przestrzeniu publicznej głoszą że tacy jak ty żyją krócej, mają aids i chcą uczyć dzieci masturbacji, to wynika ze zrozumiałej potrzeby wyrażania własnych poglądów i nie ma w tym nic złego.
A będąc kobietą rozumieć że katolicy mają potrzebę ochrony życia więc ty musisz donosić i wydać na świat dziecko z mózgiem na wierzchu, które żeby na tym świecie się pojawić potrzebuje cesarskiego cięcia, które zwiększy twoje szanse na komplikacje w kolejnych ciążach - no ale musisz to zrobić dla ich spokoju sumienia, sama rozumiesz.

870

MagdaLena1111 napisał/a:
Czarna Kotka napisał/a:

A mnie śmieszą te lewaki, które sami oczekują wielkich praw jednocześnie tlamszac tych o odmiennych poglądach, głoszac mowę nienawiści, życzyć śmierci itp. skoro tego nie widzisz to ślepa jesteś, żyj dalej w swojej lewackiej bańce.

871

Bill.Garret napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:
Czarna Kotka napisał/a:

Wcześniej nikt w historii nie stosował przemocy w celu realizacji swoich idei. Nic a nic.

872 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-11-02 12:54:14)

Czarna Kotka napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:
Czarna Kotka napisał/a:

Tja, choćby będąc homo, nie afiszować się bo jeszcze kogoś na ulicy zdenerwujesz, dziękować że już nie rzucają w ciebie kamieniami (zazwyczaj, jednak czasami ktoś może się zdenerwować, to zrozumiałe),  rozmumieć dlaczego jeden wątek romantyczny homo na 15 hetero w jakimś serialu to jest "nachalna homopropaganda", uważać że jak ktoś nazywa cię zarazą czy pedofilem, wypuszcza samochodziki które w przestrzeniu publicznej głoszą że tacy jak ty żyją krócej, mają aids i chcą uczyć dzieci masturbacji, to wynika ze zrozumiałej potrzeby wyrażania własnych poglądów i nie ma w tym nic złego.
A będąc kobietą rozumieć że katolicy mają potrzebę ochrony życia więc ty musisz donosić i wydać na świat dziecko z mózgiem na wierzchu, które żeby na tym świecie się pojawić potrzebuje cesarskiego cięcia, które zwiększy twoje szanse na komplikacje w kolejnych ciążach - no ale musisz to zrobić dla ich spokoju sumienia, sama rozumiesz.

No bo jakże to, że ideologia chce ludzkich praw :-D Jak już muszą być ci LGBT, to niech siedzą w szafie i swoim widokiem nie psują mi, prawdziwemu człowiekowi, nastroju.

Tak samo będąc kobietą, nie masz prawa głosu, masz robić, co ci każą. Jak mówią, że masz przez 9 miesięcy nosić żywego trupa, to masz to robić, bo wtedy prawdziwy prawicowiec lepiej się czuje, jak umiera człekopodobna istota długo i w cierpieniu, a jego matka przeżywa psychiczne i fizyczne tortury. Chcesz zarządzać swoją rozrodczością? A cóż to za fanaberia. Za karę, że gumka pękła to rodź niechciane dziecko.

873

gracjana1992 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:
Czarna Kotka napisał/a:

A mnie śmieszą te lewaki, które sami oczekują wielkich praw jednocześnie tlamszac tych o odmiennych poglądach, głoszac mowę nienawiści, życzyć śmierci itp. skoro tego nie widzisz to ślepa jesteś, żyj dalej w swojej lewackiej bańce.

Weźmy przykład. Zatrzymanie obywatelskie furgonetki Fundacji Pro. Na furgonatce hasła że osoby homo żyją krócej, mają aids i często są pedofilami.
Czy to jest "tłamszenie odmiennych poglądów"? Czy gdyby po miastach jeździły furgonetki głoszące podobne hasła ale o katolikach, patrzyłabyś na to spokojnie?

874

Ela210 napisał/a:

Co do wulgaryzmów to zgadzam się z Rossanką. Wiele osób nie rozumie innego języka.
Ja pracowałam z wieloma mężczyznami i ponieważ niestety nie budzę postrachu z wyglądu rozmowy wyglądały tak:
Ja byłam odpowiedzialna za jakiś projekt  Panowie podwykonawcy. Jak im mówisz w języku niby polskim czego chcesz to udają głuchych albo coś w rodzaju nie zaprzataj sobie tym swojej główki kobieto.
Więc szybko się uczysz.
Wprawdzie jedna Pani z Konfy  w Polsacie stwierdziła że większość transparentnów jest w obcych językach i protest jakiś inspirowany smile

Gracjana to z możesz sobie realizować swój światopogląd w ramach nawet najbardziej liberalnej ustawy.
Nikt Cię ścigał nie będzie. Przeciwnie. Jakby Ci się zdarzyło mieć dziecko z niepełnosprawnością te lewicowe kobiety będą się bić o zasiłki dla Was. W przeciwieństwie do korwinistow.

Jak lewaki klną to jest ok a jakby zrobił to ktoś z prawicy to by była mowa nienawiści, hejt itp. itd.  Zenada. Otwarcie namawiacie do wojny i niby tacy "peace&love" jestescie?

Z tą obecna ustawa pisałam wcześniej, że się nie zgadzam.

875

Czarna Kotka napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:
Czarna Kotka napisał/a:

Czy uważasz obecnie u władzy ugrupowanie za prawicowe ?
Te które mnoży socjał, nacjonalizuje firmy wprowadza coraz to nowsze obciążenia podatkowe ?
Tak postępuje prawica ?

876

gracjana1992 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Więc szybko się uczysz.

Jak lewaki klną to jest ok a jakby zrobił to ktoś z prawicy to by była mowa nienawiści, hejt itp. itd.  Zenada. Otwarcie namawiacie do wojny i niby tacy "peace&love" jestescie?

To na prawicy nie klną ???????? lol Nie ma mowy nienawiści ?? I co jeszcze ? Kupki też nie robią ? Pierdzą fiołkami ?

877

Misinx napisał/a:
gracjana1992 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Więc szybko się uczysz.

To na prawicy nie klną ???????? lol Nie ma mowy nienawiści ?? I co jeszcze ? Kupki też nie robią ? Pierdzą fiołkami ?

Nie widziałam jakoś tylutysiecznych strajków prawakow z takimi wulgarnymi transparentami.

878

No weż Gracjana..:D big_smile

879 Ostatnio edytowany przez gracjana1992 (2020-11-02 13:15:33)

Ela210 napisał/a:

No weż Gracjana..:D big_smile

Show me. Pisze o Polsce. Dodatkowo dochodzi reszta lewaków, którzy utożsamiają się z tym publikując w Internecie.

Ja na pewno nie podpisuje się pod żadną agresja.

880

Misinx napisał/a:
gracjana1992 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Więc szybko się uczysz.

Pewnie, że nie klną i nie obrażają. Czasami wyrwą się jakieś mordy zdradzieckie, homo sovieticus,  czerwona hołota,  łże-elity, wykształciuchy, lewaki, ciemnogród, resortowe dzieci, gorszy sort, oderwani od koryta, dorobasy, dzieci z  bruzdą, lemingi, i takie tam, ale w sumie to jakby nic ;-)

881 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2020-11-02 13:55:40)

MagdaLena1111 napisał/a:
Misinx napisał/a:
gracjana1992 napisał/a:

Pewnie, że nie klną i nie obrażają. Czasami wyrwą się jakieś mordy zdradzieckie, homo sovieticus,  czerwona hołota,  łże-elity, wykształciuchy, lewaki, ciemnogród, resortowe dzieci, gorszy sort, oderwani od koryta, dorobasy, dzieci z  bruzdą, lemingi, i takie tam, ale w sumie to jakby nic ;-)

Nie zapomniaj o "pedałach", "zakazie pedałowania", "wulgaryzm" na protestujące kobiety, "morderczynie dzieci", "obrońcy pedofilów" (to jest najlepsze lol ), o tekstach o wieszaniu, paleniu itd. Eeeeehhh dużo tego można znaleźć.

882

A jak odróżnić prawice od lewicy? hmm

883

Czy to jest dalej protest w obronie odebranych (?) praw kobietom ?
Postulaty :
- pełna aborcja
- prawa społeczności LGBT
- usunięcie religii ze szkół
- zaradzenie katastrofie klimatycznej ( ??? Jak ?)
- likwidacja „śmieciówek”
- prawa zwierząt,
- kwestie edukacji i służby zdrowia.

884

Belzebiusz napisał/a:

A jak odróżnić prawice od lewicy? hmm

Glowne wskaźniki - Prawica to konserwatyzm, idee wolnościowe, denacjonalizacja przemysłu, ograniczanie socjalu, podatków - przeciwieństwo do poglądów socjalistycznych, komunistycznych i faszystowskich.

885

A ja to bym chętnie usłyszał od pań niby czemu PiS ma się ugiąć? Tak z ręku na sercu i na poważnie? Bo łażenie ludzi po ulicach z wulgarnymi okrzykami jest irytujące?

886

Snake napisał/a:

A ja to bym chętnie usłyszał od pań niby czemu PiS ma się ugiąć? Tak z ręku na sercu i na poważnie? Bo łażenie ludzi po ulicach z wulgarnymi okrzykami jest irytujące?

Ależ nie musi. Jak da radę bez tego rządzić.

Tylko że Łukaszenkę popiera policja i wojsko
A Kaczenkę niekoniecznie.
Pewnie że można iść w zaparte.

887 Ostatnio edytowany przez Snake (2020-11-02 15:47:57)

No ale prosiłem o serio. Jak w rządzeniu przeszkadzają wulgarni manifestanci?
Z policją jest bardzo prosta sprawa. Dopóki manifestanci są spokojni, nie łamią wprost prawa jak choćby obchodząc je twierdząc, że to spontaniczne zgromadzenia, to policja nie będzie interweniować. Nawet jeśli ktoś "bardzo by chciał". Piszę tu o większych zgromadzeniach, bo już z wyłapywaniem pojedynczych grupek, jednostek policja nie ma oporów. To nie jest kwestia wyborów moralnych policji ale podstawy do działania osób wydających rozkazy.
Co innego gdy prawo łamane jest w sposób oczywisty i nie budzący wątpliwości, wtedy każdy oficer dowodzący może działać zgodnie z prawem i regulaminem. Na przykład tłum niszczy mienie, tłum bije się z innym tłumem. Tymczasem małymi kroczkami zbliża się zakaz przemieszczania się obywateli poza jasno określonymi powodami. Wtedy nie będzie żadnych spontanicznych zgromadzeń, bo obywatel nie będzie miał prawa szwendać się po mieście. Każda osoba przemieszczająca się po mieście będzie mogła być zatrzymana i przy braku możliwości udowodnienia, że porusza się w dozwolonym celu pójdzie na dołek, mandat 1000 zł, sprawa do sanepidu. Jeżeli uda się mimo wszystko zgromadzić większą ilość ludzi na manifestację, to wjazd policji na tzw. pełnej k.... Polewaczki, a przy obecnej pogodzie, to nic przyjemnego, pałkarze, gaz i te sprawy. I wszystko legalnie w imię walki z epidemią. Do sprzedania propagandowo za granicą, bo teraz chyba nie ma kraju, gdzie się ludzie nie napierniczają z policją z powodu obostrzeń epidemicznych.
Oczywiście żeby to było full na legalu, to trzeba by ogłosić stan nadzwyczajny. Wtedy rząd ma pełne możliwości wykorzystania każdego mundurowego człowieka w kraju.

888

W niczym. Dopóki ma się większość  w Sejmie i lojalne wojsko .
Ale to już zmartwienie tego Pana.

889 Ostatnio edytowany przez Snake (2020-11-02 16:01:15)

Tak się akurat składa, że większości w sejmie ten pan może nie mieć próbując wyjść naprzeciw protestującym kobietom. Już się szykuje, że całe ZP nie zagłosuje za propozycją prezydenta, bo za dużo jest zadowolonych z obecnego stanu po orzeczeniu TK. Jeśli opozycja się w sposób zdyscyplinowany wypnie na ten projekt, to zostaje w mocy zaostrzona ustawa o rodzinie i tyle.
Przy czym zgoda prezesa na procedowanie ustawy pana prezydenta warunkowana jest możliwością zbudowania szerokiej koalicji w sejmie. To znaczy, że jak opozycja się solidarnie wypnie, to może nawet nie dojdzie do głosowania nad tą propozycją. Jednocześnie to PiS wysyła propagandowe sygnały "pogadajmy".

890

Nic się nie będzie działo, po prostu po kraju będzie się dalej niosła fala uwielbienia dla władzy ;-)

891

892 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-11-02 16:31:12)

Jezu Lucek..słucham 4 minuty i facet nadaje jak katarynka a treści  mało.. w 2 zdania da się to ująć.  Ja od takich uciekam.. i 5 dni nad tym myślał? big_smile
miałam kiedyś takie spotkanie i uciekłam myślami.. smile

ale tlenu zużył na darmo big_smile
osobiście uważam że to czego nie da się ująć w 3 zdaniach to ...p.....:)

doszłam do mnomentu gdy gość mówi że bez sensu nie finansować kościoła z państwowej kasy, bo Państwo jest złe, więc jak się nie popiera koscioła i życzy żle wg Pana to powinno się go pod kościół podpiąć ..by zrobić mu zle ( kościołowi)

Sorry nie da się tego słuchać dalej..:)

893 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2020-11-02 16:27:29)

Elu, a Ty wiesz na czym polegają podcasty tego typu?

894

Lucyfer666 napisał/a:

Elu, a Ty wiesz na czym polegają podcasty tego typu?

nie wiem. smile ale kojarzy mi się jak dyr przemawiał w liceum i nie można było wyjść.  Za czas płacą czy jak?

895

Bill.Garret napisał/a:

Czy to jest dalej protest w obronie odebranych (?) praw kobietom ?
Postulaty :
- pełna aborcja
- prawa społeczności LGBT
- usunięcie religii ze szkół
- zaradzenie katastrofie klimatycznej ( ??? Jak ?)
- likwidacja „śmieciówek”
- prawa zwierząt,
- kwestie edukacji i służby zdrowia.

Typowe trolololo

- Aborcja z tytułu uszkodzeń płodu, ok - rozumiem... ale żeby pełna? Serio? Przy tylu metodach antykoncepcyjnych? Naprawdę trzeba się starać żeby wpaść.
- raczej przywileje, bo jedyne prawo jakiego nie mają to "małżeństwo",
- bez znaczenia, gdyby szkoły przestrzegały obowiązujących przepisów - afair religia pierwsza/ostatnia, dla niechodzących etyka (jak się nie da to do domu),
- może według metody skrajnych skandynawskich lewicowców? No wiesz: "zmniejsz swój ślad węglowy! zabij się!". Bo Europa nie powoduje żadnego istotnego poziomu wpływu na klimat. Ani CO2 ani liczbą ludności. We wszystkim przodują kraje azjatyckie, które mają takie regulację w *,
- ogarnianie ekonomi - pała. Dlaczego są śmieciówki? Bo koszty pracy, jak to w każdym socjalistycznym kraju, są zabójcze a umowy są "betonowe",
- to mam tzw. mindfu***. Jak można połączyć prawa zwierząt - rozumiem, że głównie nie zabijanie/vege - z aborcją zdrowych (pełna aborcja z pkt 1) płodów. Bądźmy konsekwentni i spójni logicznie.
- populistyczne trololololo. Fajnie brzmi ale nikogo na to nie stać, a już na pewno nie takiego kraju jak Polska, który nie ma żadnego sensownego "eksportu"... a tu się nic nie zmieniło, bogactwo buduje się za granicami: czy to przez kolonie (a dzisiaj ekspansję firm krajowych za granicę) czy eksport (towarów, technologii, usług, surowców).

896 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-11-02 16:47:41)

Lucyfer666 napisał/a:

A mnie się podoba.

Tylko wytłumacz tym panom tutaj tak namiętnie przytaczającym postulaty organizacji strajk kobiet, że protestujący wcale się z wszystkimi celami tej organizacji nie utożsamiają. Powodzenia :-)

897

Padł zarzut, rozstrzygnięcie TK w czasie pandemii było narażaniem na protesty w czasie których może dojść do zakażeń .
Teraz , Ci którzy ten zarzut formułowali znacznie rozszerzają listę tematów które chcą wywalczyć - i nikt nie zastanawia się nad tym, czy czas pandemii to właściwy czas na organizowanie protestów dla tak rozszerzonego zakresu tematow.
To jednocześnie pokazuje, że powód protestów jest zupełnie inny niż podawany na początku.
Temat aborcji eugenicznej to był tylko pretekst.

898

najpierw chodzi o coś, ale jak ktoś sobie już sporo na stosie nagrabił to potem lawina porywa wszystko.
Wy się p[o męsku doszukujecie jakiejś strategii, ale kobiety nie są strategami. A jednak to my rodzimy dzieci. ciekawe dlaczego. Jak wyciągniecie z tego senspwny wniosek, dajcie znać:)

899 Ostatnio edytowany przez Bill.Garret (2020-11-02 17:56:21)

Wniosek - faszyzujące bojówki lewicy wykorzystały pretekst i kobiety dla własnych politycznych zysków.

Jak śmiesznie wyglada przy tym co dzisiaj się dzieje na ulicy zarzut z maja o „zabójczych kopertach” smile
Gdzie są Ci którzy wtedy opowiadali o zagrożeniu pandemicznym głosowania korespondencyjnego ?
- popierają te protesty, majac nadzieje, ze popierając żądania tej faszyzującej lewicy zyskają politycznie smile historia nie raz dowodziła, ze poparcie dane elementom skrajnym jest inwestycja bezzwrotna. Oni nie zamierzają się dzielić z zyskami.
Teraz tez było to już widoczne.

Inna sprawa, ze głosowanie korespondencyjne było bezprawne, sprzeczne z konstytucja.
Ale... kto dzisiaj przejmuje się jeszcze konstytucją ?

900

Bill.Garret napisał/a:

Jak śmiesznie wyglada przy tym co dzisiaj się dzieje na ulicy zarzut z maja o „zabójczych kopertach” smile

W maju znacznie większym problemem niż to, że koperty mogły okazać się zabójcze, było mocno niepewne liczenie kopertowych głosów.

901

Bill.Garret napisał/a:

Inna sprawa, ze głosowanie korespondencyjne było bezprawne, sprzeczne z konstytucja.
Ale... kto dzisiaj przejmuje się jeszcze konstytucją ?

No prezeses strollował opozycję i teraz prezes broni konstytucji lol

A tak ogólnie w komentarzu dla twierdzeń, że prezes w końcu się doczekał.
Wiosną prezes zagonił cały aparat państwa do zorganizowania w terminie wyborów prezydenckich oraz zaryzykował pierwszy realny bunt w swoich szeregach. Nikt nie ukrywał, że ma to związek z przewidywanym istotnym pogorszeniem notowań PiS-u na jesień. Nikt nie miał złudzeń, że każdy miesiąc walki z epidemią odbije się na notowaniach rządu, partii rządzącej jak i jej kandydata na urząd prezydenta. Szykowała się jesień średniowiecza dla PiS. W tej sytuacji opozycja gromko wzywała do ogłoszenia stanu wyjątkowego i przełożenia wyborów na jesień. Przypominam - przy 200-500 dziennych zakażeń cała opozycja wołała, że tylko stan nadzwyczajny uratuje nasz kraj. Kiedy ostatnio słyszeliście jakiegoś przedstawiciela opozycji wzywającego do ogłoszenia stanu nadzwyczajnego? Teraz gdy dziennie jest 10, 15, 20 tysięcy dziennych zakażeń? No właśnie...
Prezes osiągnął swój cel, wybory się odbyły, kandydat PiS został prezydentem. Mamy jesień i mamy to o czym wiosną wszyscy wiedzieli, to jest, że jest coraz więcej zmęczonych i niezadowolonych. Popularność miała spaść i spadła. Czy wydarzyło się coś nieoczekiwanego? Nie. Czy orzeczenie TK było nieoczekiwane? Nie, odbyło się zgodnie z wytyczonym na początku roku harmonogramem i naprawdę nie wiem kto oczekiwał innego rozstrzygnięcia wniosku. Czy to dla PiS złe i nieoczekiwane? Nie, skoro było wiadomo, że będzie źle, to czemu nie załatwić w tym czasie większości niepopularnych spraw? I tak będzie źle, to trochę bardziej, trochę mniej, jaka to różnica?
Teraz dlaczego z punktu widzenia tej konkretnej formacji nie jest źle, a nawet całkiem dobrze. Przez 5 lat PiS-owi udało się rozmontować większość instytucji państwa. To znaczy uczynić je dwuznacznymi, zależnymi od interpretacji. Mieliśmy trwający lata kompromis aborcyjny i już go nie mamy i nie będziemy mieć. Są różne zdania, jedni twierdzą, że orzeczenie TK wprost delegalizuje przesłankę eugeniczną, inni że dopiero parlament na bazie orzeczenia musi zmienić przepisy. Obie wersje są korzystne dla PiS, bo wprowadza dowolność. Jedni twierdzą, że to jest ważne orzeczenie, a inni, że nie ważne, bo to pseudo Trybunał, sędziowie dublerzy itd. Wczoraj jedni wołali, że orzeczenia TK należy bezwzględnie od razu publikować, a dziś wołają, że jak się bardzo chce, to jednak można nie publikować. Pełna dowolność. Dziś w polskim parlamencie najprawdopodobniej nie będzie można ani przegłosować nowelizacji ustawy o rodzinie zgodnie z orzeczeniem TK, ani "kompromisowej" propozycji prezydenta, ani żadnej innej. Ba, są tacy co mówią, że w ogóle można się tym nie zajmować, bo orzeczenie TK, to tylko wskazówka. No wolna amerykanka, mętna woda i o to chodzi. Tak czy siak aborcje prawdopodobnie znikną z polskich szpitali, bo z punktu widzenia szpitali najbezpieczniejszym wyjściem jest ich nie robić. Istnieje ryzyko, że jakaś kobieta zdecyduje się na drogę sądową wobec szpitala ale przecież to długa droga, a wyrok może wyda jakiś sędzia dubler? Za to w tej mętnej wodzie nigdy nie wiadomo czy nie zapukają smutni panowie z pytaniem "a czemu wy tu aborcje przeprowadzacie skoro jest orzeczenie TK?" Oczywiście mogą nie zapukać, jak się dobrze żyje z tym kim trzeba, nie? I o to chodzi, o to chodzi... lol

902

Bzdurki. Nigdzie konstytucja nie definiuje obywatela od poczęcia.
wprawdzie dziecko moze dziedziczyć jako poczęte, ale tylko gdy sie urodzi.
Jeśli matka poroni to jakby dziedzica nie było, czyli np matka nie dziedziczy po dziecku.
Bo gdyby było inaczej  kobieta mogłaby uwieść miliardera, poronić za miesiąc i na podstawie testu ciążowego i badań DNA płodu domagać się  części z części majątku swojego dziecka.
Dziesiejsze protesty w przeciwieństwie do protestów KODU kiedyś nie babrają się w tych prawnych niuansach, bo ludzi to po prostu nie interesuje i dlatego w 2016 nie rozumieli, że coś im grozi.
Gdyby nie kobiety z miast, Panowie ze wsi nie mieliby żadnego odrzucenia ustawy piątka dla zwierząt. to przypadkowy efekt by zamknąć tamten front, a nie żadna zasługa polityków.
więc teraz postulaty ulicy mają charakter rewolucyjny, nie prawny, więc prezes sie przeliczył.

I tyle.
jeszcze w kwesdtii wulgaryzmów:
wystartował właśnie nowy serial pt Od nowa..
doborowa obsada-  Kidman, Grand,  Sutherland -akcja- wyższe sfery Nowego Jorku współcześnie.. Ą, Ę jak panie z Komitetu szkolnego klną w tych swoich ciuszkach po parę tysięcy dolców smile

903

Co innego klnąc w zdaniu a co innego kazać komuś wyp..., Jeb** się itp. Chyba, że chciałabyś aby tak ktoś np. do Ciebie mówił i byłoby to ok

904

Ela210 napisał/a:

Bzdurki. Nigdzie konstytucja nie definiuje obywatela od poczęcia.

Dzielnie rozprawiłaś się z chochołem, którego sama stworzyłaś. Brawo!

Ela210 napisał/a:

Jeśli matka poroni to jakby dziedzica nie było, czyli np matka nie dziedziczy po dziecku.

A gdyby zamiast nadziei na ślub z miliarderem był nóż bandyty albo kopniak od pijanego męża i dzidziuś się poronił, to przecież nie ma sprawy, bo ileż to naturalnych poronień się codziennie odbywa? A z ciekawości jakież to zarzuty dostanie sprawca? Po sprawdzeniu jakie mam nadzieję, że konsekwentnie wyjdziesz na ulicę w obronie oprawców skazywanych za doprowadzenie do śmierci nienarodzonych dzieci. W końcu jak można pójść siedzieć za śmierć nienarodzonego dziecka, no jak?

Ela210 napisał/a:

Dziesiejsze protesty w przeciwieństwie do protestów KODU kiedyś nie babrają się w tych prawnych niuansach, bo ludzi to po prostu nie interesuje i dlatego w 2016 nie rozumieli, że coś im grozi.

Ciekawy eufemizm na prostactwo programu protestów. No ale nawet organizatorki się połapały i jakiś znajomy gimnazjalista dopisał im jeszcze całą kartkę.

Tak na marginesie, jedna pani influencerka co jeszcze 3 dni temu zaganiała ludzi na ulicę już popłakuje w szpitalu ale wciąż z dumnym logo...

905 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-11-02 21:03:59)

Niestety Snake.  Prawo nie traktuje tego jako podwójnego zabójstwa. Właśnie przeczytałam co nieco. A przynajmniej nie wtedy gdy dziecko nie może przeżyć poza lonem matki.
Ma to wpływ na wymiar kary ale nie można sądzić za podwójne zabójstwo.
Więc chociaż bardzo się starasz znaleźć zaczepienie prawne nie znajdziesz go.

I przestań  gadać o pobiciach szpitalach itd.
Naprawdę liczysz na tych damskich bokserów od prezesa?

Prostackie? smile jaki rząd takie protesty. Niech będzie że prostackie smile
Strach pomyśleć jakie będą protesty studentow dostosowane do obecnego ministra..

906 Ostatnio edytowany przez gracjana1992 (2020-11-02 21:12:34)

MagdaLena1111 napisał/a:

Nic się nie będzie działo, po prostu po kraju będzie się dalej niosła fala uwielbienia dla władzy ;-)

A tak swoją droga ciekawe co by się działo jakby na tych rowerach jechało dwóch prawicowych wandali.

907

gracjana1992 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

A tak swoją droga ciekawe co by się działo jakby na tych rowerach jechało dwóch prawicowych wandali.

A co, miałabys ochotę pooglądać? Że może stałoby się coś podobnego jak dwóch nastolatków z katolickiego gimnazjum maltretuje kota? Tak, to ostatnie jest w sieci, razem z filmem jak to robią. Nie polecam oglądania bo to się potem odchorowuje. Szkoła katolicka stwierdziła że to nie ich problem bo to nie było na terenie szkoły.

908

Czarna Kotka napisał/a:
gracjana1992 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

A co, miałabys ochotę pooglądać? Że może stałoby się coś podobnego jak dwóch nastolatków z katolickiego gimnazjum maltretuje kota? Tak, to ostatnie jest w sieci, razem z filmem jak to robią. Nie polecam oglądania bo to się potem odchorowuje. Szkoła katolicka stwierdziła że to nie ich problem bo to nie było na terenie szkoły.

Nie chciałabym tylko tlumacze, że agresja rodzi agresję. Nie rozumiem po co ten pan prowokuje. Akurat miał szczęście.

909

gracjana1992 napisał/a:
Czarna Kotka napisał/a:
gracjana1992 napisał/a:

Nie chciałabym tylko tlumacze, że agresja rodzi agresję. Nie rozumiem po co ten pan prowokuje. Akurat miał szczęście.

alez masz racje, agresja rodzi agresje. przemysl to w kontekscie filmu i ostatnich kilku lat. Film to jest agresja wlasnie zrodzona.

910 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2020-11-02 22:57:28)

Ktoś to skraca konflikt lokalny Hutu i Tutsi do ostatnich 5 lat, chyba przespał ostatnie 30 (albo 75) wink

Posty [ 846 do 910 z 2,447 ]

Strony Poprzednia 1 12 13 14 15 16 38 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Po raz kolejny Polkom usiłuje się odebrać ich prawa

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024