COV-19 i siedzenie w domu,40,50 i wyżej. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » COV-19 i siedzenie w domu,40,50 i wyżej.

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 70 z 70 ]

66

Odp: COV-19 i siedzenie w domu,40,50 i wyżej.
Sandra77 napisał/a:

Chętnie posłucham,jak sobie radzą inni a może pomysły jakieś macie?

Prawdę mówiąc nie muszę sobie radzić, bo pomimo kwarantanny nie mam najmniejszego problemu z zagospodarowaniem czasu - przecież jest tyle rzeczy, które można robić, a na które w innych okolicznościach zwyczajnie go brakuje. Pomijam przy tym, że sama ze sobą nigdy się nie nudzę, bo nawet jeśli robię NIC, to jest mi z tym dobrze i cieszę się, że w końcu mam taką luźną chwilę. 

A jak to wygląda obecnie? Pracuję zdalnie, jak zwykle zajmuję się domem, w którym poza rutynowymi, codziennymi czynnościami typu gotowanie czy sprzątanie zawsze można jeszcze coś upiększyć czy uporządkować. Ponadto w końcu mogłam usiąść przy maszynie do szycia, a kiedy szyję lubię mieć luz i spokój, czemu kwarantanna bardzo służy. W ubiegłym tygodniu biegałam, byłam w lesie na spacerze, teraz w wyniku nowych zaostrzeń zostały mi tylko ćwiczenia w domu, choć i tak często ćwiczę we własnych czterech ścianach, więc źle nie jest. Sporo czytam, w tym przeróżnych publikacji, ale ja zawsze bardzo dużo czytam, podobnie jak słucham muzyki, za to teraz obejrzałam dwa filmy, które już od dawna miałam w planie. Przede wszystkim jednak w końcu więcej czasu mogę spędzić z mężem, a to jest cenne. 

Jednym słowem część rzeczy została, jak była, a w miejsce tych, których z racji kwarantanny nie mogę wykonywać lub się nimi zajmować, wstawiłam inne. U mnie przebiega to więc zupełnie bezproblemowo. 

To czego mi jednak brakuje, a czego nie da się niczym zastąpić, to tańca i mojego salsowo-bachatowego towarzystwa, bo na zajęciach z instruktorem, na parkiecie i ze znajomymi z tego środowiska na co dzień spędzam bardzo dużo czasu. To mnie genialnie relaksuje i pozwala na solidny reset. Miejmy jednak nadzieję, że jeszcze będzie normalnie.

Zobacz podobne tematy :

67

Może to dziwne, ale mieszkając niedaleko zbiegu granic naszego kraju, Niemiec i Czech, nie czuję żadnego zagrożenia. Granice zamknięte w końcu.
Otwarcie będę łamał zakaz opuszczania chałupy.
Czekał będę niecierpliwie, na uzasadnienie nałożonej na mnie kary.

68

Kochani,wybrałam wink
Kategorie na czas COV-19:
-puzzle 1000 el.
-ćwiczenia na różne partie ciała
-czytanie
-joga
-łamigówki
Czy ktoś jeszcze ma jakieś propozycje ?Podkreślam,że chodzi mi o możliwość przeżycia tego ciężkiego okresu w bloku. wink

69 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2020-04-02 11:04:08)

Fakt, że poczucie nienormalności i odmienności sytuacji daje się we znaki - czasami mocno. Z pewnym jednak zdziwieniem czytam, że pobyt w domu to taki znowu problem. Czy przed wirusem nie mieszkaliśmy w swoich mieszkaniach? Brakowało nam zajęć? Zainteresowań? Czy tak znowu wielce wychodziło się z domu? Znam sporo ludzi, którym wcale łażenie gdzieś po pracy nie jest i nie było do szczęścia potrzebne, a tu nagle narzekanie...
Nie mam poczucia, że mój sposób spędzania czasu jakoś diametralnie zmienił się z powodu koronawirusa. Owszem, bywam mocno przytłoczona, mam swoją wrażliwość, ale w gruncie rzeczy zyję jak żyłam, z niewielkimi modyfikacjami. Zmieniła się organizacja w pracy,  muszę też pilnować, by zdążyć ze sprawunkami po południu. Bardziej jednak zmiany w życiu dotyczą mojego syna, który nie chodzi do szkoły, ale wydaje się być z tego zadowolony (ja mniej).

70

A dlaczego po prostu nie poczytasz jakiejs ksiązki, nie pogadasz sobie z ludzmi przez internet, nie obejrzysz filmow albo serialu?

Jak mawial klasyk, ludzie inteligentni nigdy sie nie nudzą. Świat to nie tylko sprzątanie i gotowanie.

Posty [ 66 do 70 z 70 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » COV-19 i siedzenie w domu,40,50 i wyżej.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024