Firany?Kto za, kto przeciw? Jakie, gdzie i za ile? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Firany?Kto za, kto przeciw? Jakie, gdzie i za ile?

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 71 z 71 ]

66

Odp: Firany?Kto za, kto przeciw? Jakie, gdzie i za ile?
adiafora napisał/a:

Nie wyobrażam sobie przytulnego mieszkania bez tego typu dekoracji.  Jak dużo dają, wystarczy się przekonać wieszając je w zupełnie pustym pomieszczeniu.
(...)
Firan nie trzeba krochmalić, maglować/prasować.  No chyba, że ktoś sobie kupi takie wymagające (np. woal) :-)) Pierze się normalnie w pralce, odsącza z nadmiaru wody i wiesza wilgotne.
(...)
skoro są inne materiały i zmieniłam firany na takie, które prasowania nie wymagają. Zasłony tak samo.
(...)
A wieszanie to też dzisiaj żadna praca. W dobie kółek, szelek itp. to chwila moment. Nawlekasz na reling i gotowe, nic upinać, drapować nie trzeba.

Trochę mnie to przekonuje... big_smile Może się na próbę skuszę i poszukam takich "niewymagających" i bardzo delikatnych, bo jednak chciałabym by pokoik dziecięcy był ciepły i przytulny, a jest tak jak mówisz- żaluzje czy rolety nie dadzą tego efektu.

Zobacz podobne tematy :

67 Ostatnio edytowany przez Krejzolka82 (2020-12-22 16:23:51)

Zdecydowanie rolety, ponieważ:
- nie trzeba ich zdejmować ani zawieszać(pomimo nowoczesnych zawieszek itp.- ręce dalej bolą) big_smile big_smile big_smile
- nie trzeba podnosić przy odkurzaniu;
- nie trzeba ich dawać na parapet w okresie grzewczym, jak chcemy czuć ciepło bijące od kaloryfera.

Przypomniało mi się, jak w rodzinnym domu mieliśmy w kuchni niebieskie w kratkę zasłony(były też inne, ale te szczególnie zapamiętałam)
A w duży pokoju bordowe trzy zasłony.
Uśmiecham się teraz na to wspomnienie.

Zawsze, jak robił się już mrok pierwsza zasłaniałam zasłony w całym domu.
Bałam się, że w ciemności zobaczę przez okno, jakieś oczy czy twarz. tongue tongue tongue

Teraz w całym mieszkaniu mamy rolety "dzień-noc" i jest super.
Wystrojem bardzo pasują.

Jedynie nie mamy w kuchni rolet, ponieważ świetnie sprawdza się firanka do wysokości parapetu.
Mam jasno a to najważniejsze.
Przy roletach typu "dzień-noc" jednak bym musiała w dzień podnosić je do góry, a nie lubię mieć gołych okien.
Widziałam rolety typu harmonijka, spoko sprawa, ponieważ odkrywasz albo górę okna albo dół.
Ale minusem jest to, że bałabym się, że szybko ją zbrudzę przy codziennym odsuwaniu.

Teraz uświadomiłam sobie, jaką hipokrytką jestem big_smile  big_smile big_smile
Nie lubię, jak ktoś mi zagląda do okien, ale sama uwielbiam  to robić.
W okresie świątecznym zawsze chodzimy na wieczorne spacery i główną atrakcją są ustrojone posesje i komentowanie co nam się podoba a co nie.
I oczywiście punktujemy i oceniamy.

Ostatnio tak sobie spacerujemy, ja coś tam skomentowałam, że ładna choineczka w oknie a tu zaraz w oknie ukazała się Dziewczyna i zaciągnęła rolety zewnętrzne.
Naprędce zaraz skomentował, że Dziewczyna usłyszała naszą rozmowę i nie życzy sobie, aby Jej zaglądać w okna. big_smile big_smile big_smile

R_ita nawet nie wiedzieliśmy, że są takie folie na okno a'la lustro weneckie i sądziliśmy, że może wynajdziemy coś takiego, ponieważ podczas jednego spaceru rzucił nam się dom, w którym nie było ani rolet, ani firanek. Ot tak, okna bez niczego.
Ja od razu, żebym tak nie mogła mieszkać i to jeszcze był parter. Okna od ulicy.
Na to mój Naprędce wtedy wymyślił te rolety typu lustro weneckie i zapytał się mnie, co sądze, gdyby na tych roletach a'la weneckie było, że mordują kogoś, albo uprawiają seks? tongue tongue tongue
Oczywiście ludzie mieszkający w tym domu mieli by z obserwujących niezłą polewke. big_smile big_smile big_smile

68

Dla mnie mieszkanie może być minimalistyczne, ale musi być przytulne. Zupełnie nie w moim stylu są okna "surowe", czyli bez żadnej tkaniny. Między innymi dlatego mam w nich firanki i niewielkie zasłony, ale zasłony pełnią wyłącznie funkcję ozdobną, a firanki są delikatne, nadające pomieszczeniu przytulności i charakteru, na pewno nie są przytłaczające. Oprócz tego w każdym pokoju mamy żaluzje bądź rolety, które pozwalają nam czuć się komfortowo. W kuchni wiszą wąskie zasłonki w typie paneli i bardzo krótka firanka. Postawiłam na metalowe karnisze, co również nadaje całości lekkości.
Wybrałam dobrej jakości tkaniny, dzięki czemu pranie, prasowanie i wieszanie całości nie jest dla mnie uciążliwe, nawet jeśli znam o wiele przyjemniejsze zajęcia wink.

Moje zdanie jest takie, że zawsze modna i ponadczasowa jest jakość. Wybieraj zasłony i firany najwyższej jakości a zawsze będą wyglądać modnie i stylowo. Sprawdź ofertę tego sklepu. Moim zdaniem jest to najlepszy sklep z firanami idescu.pl

70

Firany gotowe do bezpośredniego zawieszenia wysyłają ze sklepu https://strefafiran.pl/ i występują w wielu rozmiarach, więc można pod wszystkie okna właściwie dopasować. Podwiązane bardzo ładnie się prezentują, także z zewnątrz. Wiele lokali obsługujących gości, noclegownie często też właśnie stawiają na firany, bo wprowadzają gościnny, ciepły klimat.

71

Bardziej pionowa konfiguracja firany https://strefafiran.pl/pl/p/Firana-ARIZONA-300x250/121 do wnętrza. Można spokojnie ukryć kaloryfer albo wstawić coś pod parapet, żeby nie było widać, a firanka wtedy pełni funkcję dekoracyjną i ochronną w sumie. Można naprawdę ciekawe rzeczy zrobić, dzięki dobrej jakości tkaninom.

Posty [ 66 do 71 z 71 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Firany?Kto za, kto przeciw? Jakie, gdzie i za ile?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024