Mąż się odsunął i ma kochanke - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Mąż się odsunął i ma kochanke

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 195 z 345 ]

131

Odp: Mąż się odsunął i ma kochanke
Andaluzja34 napisał/a:
Iwona40 napisał/a:

W takim razie masz prawo poprosić o pomoc swoją rodzinę pod pretekstem tęsknoty za rodziną mogli by sfinansować tobie wyjazd do siebie na święta.  Tutaj mogłabyś wtajemniczyc kogoś tobie bliskiego by sobie ulżyć i może przygotować grunt do ewentualnego powrotu.

No właśnie juz ich poprosiła na styczeń oni przyleca a ja z dzieciakami wracam z nimi nie mogę ich obciążyć jeszcze swietami

W takim razie zapytaj może męża co by zrobił gdybyś wróciła do pracy , zajęła się swoim rozwojem zawodowym a w przypadku waszego rozstania chętnie zajmowalabys się dziećmi w weekend i to nie każdy bo przecież    też chciałabyś ułożyć sobie życie  A poza tym szkolenia zawodowe odbywają się właśnie w dniach wolnych. Ty też masz prawo być szczęśliwa na swoich warunkach a nie godzić się na łaskę męża.  Ty też masz wybór bo to twoje życie a żyje się tylko raz. Twój mąż zeniac się z tobą wybrał więc to jego prawo i obowiązek dbać o żonę i rodzinę. Jeśli nie dorósł. ,zmieniły mu się poglądy poniesie konsekwencje tj.zaproponowałam tobie powyżej. Możesz sprawdzić jego reakcje zadając mu pytanie o rozwodzie.  Kto powiedział że tylko matka samotnie ma wychowywać dzieci .;-)

Zobacz podobne tematy :

132

QuQu napisał/a:
Iwona40 napisał/a:

A możesz wyjechać sama w okresie świąt. Mąż miałby okazję do pobytu z dziećmi , doswiadczylby jak to jest być odpowiedzialnym samotnym rodzicem. Może to dało by mu do myślenia że po rozwodzie może być w takiej sytuacji że sam będzie wychowywał dzieci a ty będziesz matką na weekend. Sprawdź bo to może być bardzo ciekawy eksperyment a ty w tym czasie sobie odpocznij w jakimś miłym miejscu. Czasem taki wstrząs przynosi otrotrzezwienie dla zdradzacza.

Jestem jak najbardziej za. Może masz jakąś koleżankę blisko i do niej jedź na kilka dni.
Szału disranue , ale krzywdycdzueciom nie zrobi , bądź spokojna.
On ma z Tobą za wygodnie i dlatego mu się " nudzi "

Uwiezcie mi ze nie mam jak teraz sie stad ruszyć  juz chyba Przemyśla lam wszystkie opcje on ma nocne zmiany wiec gdyby mi dzieci zostawił same nie wiem chyba bym oszalała a teraz jest w takim stanie ze nie wiem co mu strzeli do głowy. Narazie to w domu masakra bo jej nie ma ja zabralam sie za sprzątanie i mam go gdzieś ja sie bije z myślami cały tydzień niech on tez sie pomeczy

133

Iwona40 napisał/a:
Andaluzja34 napisał/a:
Iwona40 napisał/a:

W takim razie masz prawo poprosić o pomoc swoją rodzinę pod pretekstem tęsknoty za rodziną mogli by sfinansować tobie wyjazd do siebie na święta.  Tutaj mogłabyś wtajemniczyc kogoś tobie bliskiego by sobie ulżyć i może przygotować grunt do ewentualnego powrotu.

No właśnie juz ich poprosiła na styczeń oni przyleca a ja z dzieciakami wracam z nimi nie mogę ich obciążyć jeszcze swietami

W takim razie zapytaj może męża co by zrobił gdybyś wróciła do pracy , zajęła się swoim rozwojem zawodowym a w przypadku waszego rozstania chętnie zajmowalabys się dziećmi w weekend i to nie każdy bo przecież    też chciałabyś ułożyć sobie życie  A poza tym szkolenia zawodowe odbywają się właśnie w dniach wolnych. Ty też masz prawo być szczęśliwa na swoich warunkach a nie godzić się na łaskę męża.  Ty też masz wybór bo to twoje życie a żyje się tylko raz. Twój mąż zeniac się z tobą wybrał więc to jego prawo i obowiązek dbać o żonę i rodzinę. Jeśli nie dorósł. ,zmieniły mu się poglądy poniesie konsekwencje tj.zaproponowałam tobie powyżej. Możesz sprawdzić jego reakcje zadając mu pytanie o rozwodzie.  Kto powiedział że tylko matka samotnie ma wychowywać dzieci .;-)

Masz racje ale ja nie chce tutaj zostać chce wrócić do Polski tam mam wszystkich i wiem ze tam mi i dzieciaka niczego nie zabraknie będą miały mnie kochających dziadków wiec nawet jak szanowany tatuś je oleje milosci im nie zabraknie

134 Ostatnio edytowany przez QuQu (2018-12-15 14:34:36)

Usprawiedliwiasz to to dorosły, odpowiedzialny człowiek.  Przynajmniej za dzieci powinien być,  nie jestescjedynym rodzicem w waszej rodzinie.
Nikt Ci nie doradza porzucenia dzieci , ale zmianę myślenia, i perspektywy to pomaga .
A co by było jakbyś nagle znalazła się w szpitalu , twoje dzieci koczowaly by przy twoim łóżku w szpitalu? Wiem to byłaby sytuacja wyjątkowa,  tak jak teraz, jak często  rozwala ci się e rodzina?

135

Nie wierzysz w to że mąż sobie poradzi sam z dziećmi?  Uwierz ze poradzi . Martwisz sie bo nieangazowal sie w pomoc w domu bo  mu na to nie pozwalalas ,wyreczalas ;matkowalas to jest niesamodzielny.
Dlaczego twój mąż tobie nie pomaga w domu? Tak wlaśnie się dzieje gdy mąż ma za dużo czasu i się nudzi -szuka rozrywek, podbudowuje swoje ego wdając się w romans zamiast pomagać i miło  spędzać wolny czas z żoną. kiedy ostatni raz byłaś sama z mężem na romantycznej kolacji i bawiliscie się swoim towarzystwem ? Brak rozmów,  wzajemne zaniedbywanie,nuda to zabija relację.

136

Polecam trochę dla relaksu i śmiechu Komedię małżeńską z Ewą Kasprzyk.

137

Andaluzja

A to nie jest trochę tak , że boisz się  podjąć jakiekolwiek działanie i stanowcze kroki bo boisz się że to definitywnie zakończy ten rozdział w Twoim życiu  ?  Kurczowo trzymasz się  go ?
Tylko że to co było już nie wróci,  nawet jeśli Twój mąż jednak zdecyduje się z Tobą zostać to tamtego już  nie ma. Trzeba  będzie budować od początku .
Patrz i dbaj o siebie , zrzuć z siebie odpowiedzielność za niego i kontrole nad nim - tylko tak , paradoksalnie odzyskasz kontrolę nad własnym życiem .

138

Tak się zastanawiam, po co to wszystko z nosisz jak juz wiesz o zdradzie?  Wyobrażam sobie jak się męczysz. Jeżeli masz już zebrane dowody, co jest bardzo ważne, oswiadcz mu po prostu zimnym tonem ze po świętach składasz pozew o rozwód.  Nic więcej nie mow.Zobaczysz jak go piorun strzeli, już nie będzie taki pewny siebie, myślę że zbije go z tropu totalnie. Oswiadcz mu ze spedzacie ostatnie święta razem dla dzieci. I ma się zachowywać porządnie,  bo go w sądzie oskarżysz o molestowanie psychiczne. Trzeba ostro z nim, to nie jest w tej chwili miły misio, tylko bezwzględny egoista. Bez awantur spokojnie ale zimno. W ten sposób zobaczy ze jesteś silna i ze musi z tobą sie liczyć.  Może też go o trzeźwi, uświadomi sobie co robi, może ,nie wiadomo.

139

Iwona40 napisał/a:

Nie wierzysz w to że mąż sobie poradzi sam z dziećmi?  Uwierz ze poradzi . Martwisz sie bo nieangazowal sie w pomoc w domu bo  mu na to nie pozwalalas ,wyreczalas ;matkowalas to jest niesamodzielny.
Dlaczego twój mąż tobie nie pomaga w domu? Tak wlaśnie się dzieje gdy mąż ma za dużo czasu i się nudzi -szuka rozrywek, podbudowuje swoje ego wdając się w romans zamiast pomagać i miło  spędzać wolny czas z żoną. kiedy ostatni raz byłaś sama z mężem na romantycznej kolacji i bawiliscie się swoim towarzystwem ? Brak rozmów,  wzajemne zaniedbywanie,nuda to zabija relację.

Nieangażował się w pomoc w domu, bo uwaga - żona nie pracowałą. Chyba lekko przesadzacie, chłop pracuje jako jedyny w rodzinie, wraca do domu i ma jeszcze robić w domu kiedy żona siedzi w domu całe dnie z dziećmi. Dwa, wynalazek podziału obowiązków domowych jest stosunkowo nowy, nikt 15 lat temu nie słyszał o takich duperelach, bo był jasny podział i każdy wiedział co ma robić. Czasami się zastanawiam, jak to kiedyś kobiety wychowywały 5-6 dzieci i ogarniały dom dookoła a dzisiaj jest jedno dziecko albo dwoje i już wielce zmęczone...

140

Mathas napisał/a:

[Czasami się zastanawiam, jak to kiedyś kobiety wychowywały 5-6 dzieci i ogarniały dom dookoła a dzisiaj jest jedno dziecko albo dwoje i już wielce zmęczone...

Jeszcze do pracy chodziły smile

141 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2018-12-15 17:57:18)

Snake napisał/a:
Mathas napisał/a:

[Czasami się zastanawiam, jak to kiedyś kobiety wychowywały 5-6 dzieci i ogarniały dom dookoła a dzisiaj jest jedno dziecko albo dwoje i już wielce zmęczone...

Jeszcze do pracy chodziły smile

Stawiam na to, że to dlatego, że kiedyś faceci byli facetami, a teraz większość to popłuczyny z mężczyzny, np. Im więcej czytam tu o ucieczkach w ramiona kochanek, tym bardziej chce się zapytać: „gdzie te chłopy?”
Hobby facetów też są teraz mało męskie, np.siedzą przez lata na kobiecym forum. Słabe.

142

QuQu napisał/a:

Usprawiedliwiasz to to dorosły, odpowiedzialny człowiek.  Przynajmniej za dzieci powinien być,  nie jestescjedynym rodzicem w waszej rodzinie.
Nikt Ci nie doradza porzucenia dzieci , ale zmianę myślenia, i perspektywy to pomaga .
A co by było jakbyś nagle znalazła się w szpitalu , twoje dzieci koczowaly by przy twoim łóżku w szpitalu? Wiem to byłaby sytuacja wyjątkowa,  tak jak teraz, jak często  rozwala ci się e rodzina?

Myślę ze  nie skrzywdził by dzieci ale jeszcze niedawno myślałam ze jesteśmy szczęśliwa rodzina teraz to sama juz nie wiem do czego jest zdolny i co może zrobić

143

Iwona40 napisał/a:

Chyba masz racje zawsze kolo niego skakalam bo on ciężko pracuje to teraz mam za swoje.  Choć nie do końca jemu teraz bedzie trudniej bo nawet nie wie co zrobić żeby dokumentu z pracy sprawdzić nawet do konta Noe umie sie zalogowac

144 Ostatnio edytowany przez QuQu (2018-12-15 18:18:41)

Andaluzja34 napisał/a:
QuQu napisał/a:

Myślę ze  nie skrzywdził by dzieci ale jeszcze niedawno myślałam ze jesteśmy szczęśliwa rodzina teraz to sama juz nie wiem do czego jest zdolny i co może zrobić

To może MagdaLena111 się wypowie , bo ona głosi tezy , że pewnie już dawno było wam źle, a może od zawsze, bo skłoro on się okazał takim egoistą to Ty " ślepa " byłaś i tego nie widziałaś

145

Andaluzja34 napisał/a:
Iwona40 napisał/a:

Chyba masz racje zawsze kolo niego skakalam bo on ciężko pracuje to teraz mam za swoje.  Choć nie do końca jemu teraz bedzie trudniej bo nawet nie wie co zrobić żeby dokumentu z pracy sprawdzić nawet do konta Noe umie sie zalogowac

A tu to zebys sie nie zdziwila , bardzo szybko się nauczy, jemu było bardzo wygodnie jak Ty to robiłaś

146

Gustawa napisał/a:

Andaluzja

A to nie jest trochę tak , że boisz się  podjąć jakiekolwiek działanie i stanowcze kroki bo boisz się że to definitywnie zakończy ten rozdział w Twoim życiu  ?  Kurczowo trzymasz się  go ?
Tylko że to co było już nie wróci,  nawet jeśli Twój mąż jednak zdecyduje się z Tobą zostać to tamtego już  nie ma. Trzeba  będzie budować od początku .
Patrz i dbaj o siebie , zrzuć z siebie odpowiedzielność za niego i kontrole nad nim - tylko tak , paradoksalnie odzyskasz kontrolę nad własnym życiem .

Uwazam dokladnie tak samo.

147

Gustawa napisał/a:

Andaluzja

Zapewne boje sie zmian każdy przed zmiana czegokolwiek ma obawy a ja muszę zmienić swoje dotychczasowe życie wszystkie plany marzenia

148

niebieskasardynka napisał/a:

Tak się zastanawiam, po co to wszystko z nosisz jak juz wiesz o zdradzie?  Wyobrażam sobie jak się męczysz. Jeżeli masz już zebrane dowody, co jest bardzo ważne, oswiadcz mu po prostu zimnym tonem ze po świętach składasz pozew o rozwód.  Nic więcej nie mow.Zobaczysz jak go piorun strzeli, już nie będzie taki pewny siebie, myślę że zbije go z tropu totalnie. Oswiadcz mu ze spedzacie ostatnie święta razem dla dzieci. I ma się zachowywać porządnie,  bo go w sądzie oskarżysz o molestowanie psychiczne. Trzeba ostro z nim, to nie jest w tej chwili miły misio, tylko bezwzględny egoista. Bez awantur spokojnie ale zimno. W ten sposób zobaczy ze jesteś silna i ze musi z tobą sie liczyć.  Może też go o trzeźwi, uświadomi sobie co robi, może ,nie wiadomo.

Jestem tego samego zdania. Uważam, że Twoje zachowanie jest nieracjonalne i sama strzelasz sobie w kolano. Chyba, że odkrywając jego zdradę od razu powzięłaś decyzję o rozstaniu. Jednak zważywszy na to, że jego romans trwa "dopiero" 1,5 miesiąca i jest na odległość, nie rozumiem Twojej spolegliwej postawy. Jeśli ich romans trwa dłużej, to powinnaś o tym wiedzieć, mając bieżący dostęp do ich korespondencji. Omijasz pewne kwestie, nie ustosunkowujesz się do niektórych postów (w sumie nie musisz), tak jakby ta sytuacja dostarczała Ci adrenaliny, niekoniecznie negatywnej.
Po raz kolejny pytam, na co czekasz w tych okolicznościach, dlaczego ułatwiasz mu bujanie w obłokach?
Dowody jego zdrady masz zabezpieczone, teraz kolejnym krokiem powinna być porada u prawnika. Trudno jest mi też zrozumieć, że masz totalnie związane ręce w kwestii jakichkolwiek kroków na teraz. Nie popieram propozycji zostawienia dzieci ojcu na święta. To tylko uderzy w dzieci i będzie argumentem przeciwko Tobie, że w tak ważnych dniach pozostawiłaś je tatusiowi.
Jednak co stoi na przeszkodzie, żeby teraz, tydzień przed świętami wyłożyć mu karty na stół, zabrać dzieci i wyjechać z nimi na święta do rodziny?
Nie mów, że nie stać Cię na bilety, po prostu bierzesz pieniądze nie pytając go o zgodę, a rodzina z pewnością zaopiekuje się Wami. Wróciłabyś po świętach, dając mu tym samym czas do namysłu, nie prosiła, nie błagała, tylko postawiła go pod ścianą. Ty zaplanowałaś odkrycie prawdy na Sylwestra, zostawiając mu komfort dalszego przeżywania "miłości" do kochanki, godząc się na podłą atmosferę w domu,  a następnie zaprosiłaś rodzinę na styczeń w sam środek burzy między Wami?
Dla mnie to nielogiczne, a po za tym, jak ugościcie rodzinę, jeśli brakuje Wam kasy?
Nie zgadzam się także z opinią, że powiadomienie męża tamtej kobiety jest próbą załatwienia swoich spraw jego rękami. Rozumiem, że nie chcesz robić tego przed świętami, że względu na ich dzieci, dziwne, że równocześnie swoje dzieci narażasz na aroganckie, czy agresywne zachowanie tatusia.
Uważam, że ujawnienie ich romansu jej mężowi, skomplikowałoby ich rodzące się uczucie, o którym piszesz tak, jakby był to wieloletni romans.
Na ten moment mogłabyś wiele zrobić, żeby ewentualnie uratować swoją rodzinę, chyba, że zupełnie nie zależy Ci na tym, bo takie odnoszę wrażenie czytając Twoje posty.

149

No to straszna i nie dobra zona zniknęła. Z domu trzeba bylo cos załatwić wiec on pierwszy ze pojedzie a tutaj niespodzianka powiedziałam ze ja pojade i zaraz wracam trwa to juz dobra godzinę i powiem wam ze to była bardzo dobra rada czuje  sie o wiele lepiej ze nie muszę siedzieć w czterech ścianach i patrzeć jak się wściekła bo królewna sie od rana nie odzywa dostaje białej gorączki zasypuje ja mpnologami i nic zero odzewu pewnie juz sie szykuje na powrót meza. Wiem ze to bedzie niezbyt mile ale mi to humor poprawiło sprząta lam i usmiechalam sie pod nosem ze on może czuć sie tak jak ja teraz odepchnięty. Najgorsze jest to ze zaczyna ze mną rozmawiać po ludzki a nie odburkiwac cos strasznie mnie to drażni co robisz gdzie jestes a ja mam świetna wymowie świąteczne porządki.  Może jeszcze chwila i dojrzeje do tego żeby o wszystkim powiedzieć zaczynam widzieć na to światełko w tym ciemnym tunelu tylko mam obawę ze po tej rozmowie bedzie jeszcze gorzej niż teraz

150

josz napisał/a:
niebieskasardynka napisał/a:

Jestem tego samego zdania. Uważam, że Twoje zachowanie jest nieracjonalne i sama strzelasz sobie w kolano. Chyba, że odkrywając jego zdradę od razu powzięłaś decyzję o rozstaniu. Jednak zważywszy na to, że jego romans trwa "dopiero" 1,5 miesiąca i jest na odległość, nie rozumiem Twojej spolegliwej postawy. Jeśli ich romans trwa dłużej, to powinnaś o tym wiedzieć, mając bieżący dostęp do ich korespondencji. Omijasz pewne kwestie, nie ustosunkowujesz się do niektórych postów (w sumie nie musisz), tak jakby ta sytuacja dostarczała Ci adrenaliny, niekoniecznie negatywnej.
Po raz kolejny pytam, na co czekasz w tych okolicznościach, dlaczego ułatwiasz mu bujanie w obłokach?
Dowody jego zdrady masz zabezpieczone, teraz kolejnym krokiem powinna być porada u prawnika. Trudno jest mi też zrozumieć, że masz totalnie związane ręce w kwestii jakichkolwiek kroków na teraz. Nie popieram propozycji zostawienia dzieci ojcu na święta. To tylko uderzy w dzieci i będzie argumentem przeciwko Tobie, że w tak ważnych dniach pozostawiłaś je tatusiowi.
Jednak co stoi na przeszkodzie, żeby teraz, tydzień przed świętami wyłożyć mu karty na stół, zabrać dzieci i wyjechać z nimi na święta do rodziny?
Nie mów, że nie stać Cię na bilety, po prostu bierzesz pieniądze nie pytając go o zgodę, a rodzina z pewnością zaopiekuje się Wami. Wróciłabyś po świętach, dając mu tym samym czas do namysłu, nie prosiła, nie błagała, tylko postawiła go pod ścianą. Ty zaplanowałaś odkrycie prawdy na Sylwestra, zostawiając mu komfort dalszego przeżywania "miłości" do kochanki, godząc się na podłą atmosferę w domu,  a następnie zaprosiłaś rodzinę na styczeń w sam środek burzy między Wami?
Dla mnie to nielogiczne, a po za tym, jak ugościcie rodzinę, jeśli brakuje Wam kasy?
Nie zgadzam się także z opinią, że powiadomienie męża tamtej kobiety jest próbą załatwienia swoich spraw jego rękami. Rozumiem, że nie chcesz robić tego przed świętami, że względu na ich dzieci, dziwne, że równocześnie swoje dzieci narażasz na aroganckie, czy agresywne zachowanie tatusia.
Uważam, że ujawnienie ich romansu jej mężowi, skomplikowałoby ich rodzące się uczucie, o którym piszesz tak, jakby był to wieloletni romans.
Na ten moment mogłabyś wiele zrobić, żeby ewentualnie uratować swoją rodzinę, chyba, że zupełnie nie zależy Ci na tym, bo takie odnoszę wrażenie czytając Twoje posty.

Zależy mi jak cholera chyba dlatego milcze i sie ludze ze sam pojdzie po rozum do głowy.  Uwierz mi ze w tym momencie nie jest mnie stać na nic aż do jego wypłaty swoim ostatnim wyjazdem wystukal nas ze wszystkich oszczędności ale cóż przecież ona była ważniejsza niż ja i dzieciaki. W święta nie będzie z nami nasza rodzina tylko naszej współlokator ki na szczęście my ich nie musimy gościć. Ja nie wiem dziewczyny skąd wy buerzecie tyle siły w sobie ja nawet spojrzeć nie mogę na niego a co dopiero rozmawiać.  Co do meza tej dziewczyny narazie próbuje go odnaleźć ale jest ciężko ani ona ani znajomi nic o nim nie wspominają może uda sie go jakoś namierzyć jak bedzie w Polsce ona pisała ze ma sie do niej nie odzywać bo maz często korzysta z jej telefonu może to jakąś szansa bo numer do niej znam

151

MagdaLena1111 napisał/a:

Stawiam na to, że to dlatego, że kiedyś faceci byli facetami, a teraz większość to popłuczyny z mężczyzny, np. Im więcej czytam tu o ucieczkach w ramiona kochanek, tym bardziej chce się zapytać: „gdzie te chłopy?”
Hobby facetów też są teraz mało męskie, np.siedzą przez lata na kobiecym forum. Słabe.

Oj tam, oj tam. Trzymają w domu niepracującą żonę co gotuje, pierze, sprząta, lekcje z dziećmi odrabia, to pan domu, który na to wszystko zarabia może sobie posiedzieć na babskim forum.

152

Snake napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Oj tam, oj tam. Trzymają w domu niepracującą żonę co gotuje, pierze, sprząta, lekcje z dziećmi odrabia, to pan domu, który na to wszystko zarabia może sobie posiedzieć na babskim forum.

Taki to pożyje. Szcęściarz z Ciebie.

153

MagdaLena1111 napisał/a:
Snake napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Pewnie pozyje ale bedzie musiał sie wszystkiego nauczyć co ja robię a juz byłam niania Mamusia sprzątaczka i kucharka nauczycielka nie mam zamiaru być.

Taki to pożyje. Szcęściarz z Ciebie.

154

Czy u was maz zdradzajacy tez miał takie wahania nastrojów. Cały tydzień nic sie nie odzywał burczal unikał mnie dzisiaj rano masakra bo Pani sie przestała odzywać wiec szalał z nerwów po południu zmiana o 180 stopni rozmawia z wszystkimi nawet jest dość mily.  Juz sobie zaczelam myśleć ze to jakas choroba psychiczna nastroje gorsze niż kobieta w ciąży.

155 Ostatnio edytowany przez paslawek (2018-12-15 22:18:09)

Andaluzja34 napisał/a:

Czy u was maz zdradzajacy tez miał takie wahania nastrojów. Cały tydzień nic sie nie odzywał burczal unikał mnie dzisiaj rano masakra bo Pani sie przestała odzywać wiec szalał z nerwów po południu zmiana o 180 stopni rozmawia z wszystkimi nawet jest dość mily.  Juz sobie zaczelam myśleć ze to jakas choroba psychiczna nastroje gorsze niż kobieta w ciąży.

Z moich doświadczeń i obserwacji to taki stan jak u Twojego męża przypomina najbardziej stan ćpuna na głodzie , a jak mu się przeszkadza i przypomina o obowiązkach to wpada w histerię.

Nie koncentruj się na nim zadbaj o siebie swoje sprawy zajmuj się jak najwięcej sobą unikaj rozmyślań o tym jak on się czuje.
To się da zrobić dostałaś mnóstwo dobrych rad wybieraj i działaj.
Trzymaj się

156

Ja sie nie przejmuje jego nastrojami ale w szoku jestem ze sie tak często zmieniają.  Jak ona dzisiaj mu nie odpisywala chyba ze 6 godzin to mi sie śmiać troszkę chciało jak sie mota nie wie co zrobić widać nie tylko ja mam problemy.  Nie myślałam ze zakochanym aż takie emocje targają powinien chodzić jak skowronek

157 Ostatnio edytowany przez QuQu (2018-12-15 22:51:29)

Andaluzja34 napisał/a:

Ja sie nie przejmuje jego nastrojami ale w szoku jestem ze sie tak często zmieniają.  Jak ona dzisiaj mu nie odpisywala chyba ze 6 godzin to mi sie śmiać troszkę chciało jak sie mota nie wie co zrobić widać nie tylko ja mam problemy.  Nie myślałam ze zakochanym aż takie emocje targają powinien chodzić jak skowronek

Jak Skowronek to on by chodził jak by Ciebie i dzieci nie miał w pakiecie , jak ona byłaby wolna.
Młodzi zakochani są jak skowronki.
A w pewnym wieku i z " bagażem " to tak jak obserwujesz  smile
Skowroński  to on będzie, jak będzie u niej miał ciepłe gniazdko a jeszcze nie ma

158 Ostatnio edytowany przez paslawek (2018-12-15 22:52:29)

Andaluzja34 napisał/a:

Chodził jak skowronek na haju teraz nie ma dostępu do "dragów".
Im większa euforia tym większy dołek rozdrażnienie złość.
QuQu Ci napisała słusznie o tej niepewność w przyszłości dragów może nie być wcale to dobijające dla niego

159

QuQu napisał/a:
Andaluzja34 napisał/a:

Jak Skowronek to on by chodził jak by Ciebie i dzieci nie miał w pakiecie , jak ona byłaby wolna.
Skowroński  to on będzie, jak będzie u niej miał ciepłe gniazdko a jeszcze nie ma

I moze to cieple gniazdko jest przyczyna tych jego stanów bo na każde pytanie o wspólna przyszłość ona odpisuje ze narazie to niemozliwe.

160

paslawek napisał/a:
Andaluzja34 napisał/a:

QuQu Ci napisała słusznie o tej niepewność w przyszłości dragów może nie być wcale to dobijające dla niego

Ja chyba nie rozumiem tego świata może jestem z innej planety dla mnie jak sie kogoś kocha to sie z nim jest a nie opowiada sie o wielkiej miłości a o wspólnej przyszłości mówi ze narazie to nie możliwe.

161

On ją kocha a ona jego nie. To on za nią lata.

162

Andaluzja34 napisał/a:
paslawek napisał/a:
Andaluzja34 napisał/a:

Ja chyba nie rozumiem tego świata może jestem z innej planety dla mnie jak sie kogoś kocha to sie z nim jest a nie opowiada sie o wielkiej miłości a o wspólnej przyszłości mówi ze narazie to nie możliwe.

Rozumiesz ale jeszcze nie jak kobieta  z " doswuadczeniem " ale jak mloda kobieta bez zobowiazan. Buc razem to onu moga dopiero jak ty i dzieci znikniecie i jej maz , a jej dzueci pozniej jak bedacgo wk...ać.
Teraz to oni sobie cwierkaja jaki ten świat im nieprzychylne

163

jaanna napisał/a:

Miłość wyznają sobie oboje tylko na każde poważne pytanie pada odpowiedz nie rozmawiajmy o tym jeszcze nie teraz to jest trudne itp.

164

QuQu napisał/a:
Andaluzja34 napisał/a:
paslawek napisał/a:

Rozumiesz ale jeszcze nie jak kobieta  z " doswuadczeniem " ale jak mloda kobieta bez zobowiazan. Buc razem to onu moga dopiero jak ty i dzieci znikniecie i jej maz , a jej dzueci pozniej jak bedacgo wk...ać.
Teraz to oni sobie cwierkaja jaki ten świat im nieprzychylne

No ale gdyby on mi powiedział ze kocha kogos innego i odchodzi ona zrobiła to samo wtedy nikt by nikogo nie mógł na sile trzymać i mogli by cos budować razem

165

Andaluzja34 napisał/a:
jaanna napisał/a:

Miłość wyznają sobie oboje tylko na każde poważne pytanie pada odpowiedz nie rozmawiajmy o tym jeszcze nie teraz to jest trudne itp.

Ale to on pyta i naciska. A ona robi uniki. I mami go "miloscia"

166

jaanna napisał/a:
Andaluzja34 napisał/a:
jaanna napisał/a:

Ale to on pyta i naciska. A ona robi uniki. I mami go "miloscia"

Trochę to dla mnie skomplikowane naprawdę nie rozumiem skoro wdaje sie w romans z żonatym wie ze skrzywdzi rodzinę to powinna być pewna czego chce

167

Andaluzja34 napisał/a:
paslawek napisał/a:
Andaluzja34 napisał/a:

Bo ten ich świat to jest świat ,złudzeń .iluzji ,"niebezpiecznej" zabawy,emocji afektów ,to nie żadna miłość.
Mam podobne wrażenie że to ona się nim bawi a on za nią lata.
Tylko zajmowanie się nimi i rozkminy o nich nie są dla Ciebie zdrowe i dobre.
Zadbaj o Siebie zjedz coś pij duzo wody witamina B wskazana odpoczywaj. baw się z dziećmi wychodż z domu do znajomych nawet na pogawędki o "dupie maryni" nie dręcz się.Jak Cię dopadną uczucia snutek żal to trudno tylko nie zatrzymuj ich na długo one miną bo są nietrwałe.

168

paslawek napisał/a:
Andaluzja34 napisał/a:
paslawek napisał/a:

Bo ten ich świat to jest świat ,złudzeń .iluzji ,"niebezpiecznej" zabawy,emocji afektów ,to nie żadna miłość.
Mam podobne wrażenie że to ona się nim bawi a on za nią lata.
Tylko zajmowanie się nimi i rozkminy o nich nie są dla Ciebie zdrowe i dobre.
Zadbaj o Siebie zjedz coś pij duzo wody witamina B wskazana odpoczywaj. baw się z dziećmi wychodż z domu do znajomych nawet na pogawędki o "dupie maryni" nie dręcz się.Jak Cię dopadną uczucia snutek żal to trudno tylko nie zatrzymuj ich na długo one miną bo są nietrwałe.

Dzisiaj pierwszy raz od tygodnia wyszlam z domu bez niego i dzieci ale to chyba nie byl dobry pomysł gdy byłam sama miałam straszny metlik w głowie może juz tam nie wracać może skończyć to cierpienie dopiero gdy przypominalam sobie o dzieciakach myśli odchodziły muszę dla nich żyć i sie pozbierać.

169 Ostatnio edytowany przez josz (2018-12-16 00:22:07)

QuQu napisał/a:
Andaluzja34 napisał/a:

Czy nie wybiegacie za bardzo w przyszłość? Do szczęśliwego połączenia się z kochanką jeszcze droga daleka. Sam fakt, że ona urywa kontakt z kochankiem, bo w domu pojawił się mąż, może świadczyć o tym, że nie traktuje poważnie tego romansu i nie ma tak dalekosiężnych planów. Co innego radosna podnieta z faktu, że jakiś napalony koleś na nią leci, a co innego rozbicie własnej rodziny i co dalej...wyjazd ze swoimi dziećmi do Niemiec i zajęcie ciepłego miejsca po Andaluzji i jej dzieciach? Nie sądzę, to nie takie proste.
Andaluzja nie odpowiedziała skąd właściwie jej mąż ją wytrzasnął, jak długo trwa ich korespondencja, bo podobno jeszcze w październiku nic nie zapowiadało takiego kryzysu.
Dlatego uważam, że powiadomienie jej męża namieszałoby sporo w ich relacji, sprowadziło panią z obłoków na ziemię, a męża autorki odcięło od haju.
Myślę, że obydwoje kochankowie znaleźli sposób na nudę i małżeńską rutynę i obydwoje nie myślą o konsekwencjach.
Nie bagatelizuję zdrady emocjonalnej i cierpienia zdradzonej żony, jednak nie widzę powodu, żeby iść mężowi na rękę i udawać, że nic się nie dzieje.
Andaluzja, jeśli faktycznie nie możesz wyjechać z dziećmi na święta, to idź za radą niebieskiejsaryndynki, Jeśli Twój mąż jeszcze raz warknie na Ciebie, czy dzieci, weź go na bok i wygarnij co wiesz i co o nim myślisz. Bądź twarda, poinformuj go, że są to Wasze ostanie wspólne święta, więc niech stara się zachować dobre wrażenie dla dzieci, które niedługo będzie widywał co najwyżej raz w miesiącu, jeśli wrócisz do kraju, czego on tak pragnie.
Następnie bądź chłodna i zdystansowana, poczekaj może wróci mu rozum i może będziesz chciała dać mu szansę, jeśli on barrrdzo będzie się starał.
Jednak na Twoim miejscu nie robiłabym mu przysługi i tak szybko nie wyjeżdżała, bo raz, że w Niemczech masz lepszą opiekę socjalną, dwa, że jeśli masz rodzinę na wschodzie kraju, to możesz mieć poważny problem ze znalezieniem pracy, bo w tym regionie nie jest łatwo.
Na Twoim miejscu już po nowym roku szukałabym pracy, tam, gdzie mieszkasz i jak najszybciej usamodzielniła się finansowo, wyjechać na stałe zawsze zdążysz.

170

josz napisał/a:
QuQu napisał/a:
Andaluzja34 napisał/a:

Czy nie wybiegacie za bardzo w przyszłość? Do szczęśliwego połączenia się z kochanką jeszcze droga daleka. Sam fakt, że ona urywa kontakt z kochankiem, bo w domu pojawił się mąż, może świadczyć o tym, że nie traktuje poważnie tego romansu i nie ma tak dalekosiężnych planów. Co innego radosna podnieta z faktu, że jakiś napalony koleś na nią leci, a co innego rozbicie własnej rodziny i co dalej...wyjazd ze swoimi dziećmi do Niemiec i zajęcie ciepłego miejsca po Andaluzji i jej dzieciach? Nie sądzę, to nie takie proste.
Andaluzja nie odpowiedziała skąd właściwie jej mąż ją wytrzasnął, jak długo trwa ich korespondencja, bo podobno jeszcze w październiku nic nie zapowiadało takiego kryzysu.
Dlatego uważam, że powiadomienie jej męża namieszałoby sporo w ich relacji, sprowadziło panią z obłoków na ziemię, a męża autorki odcięło od haju.
Myślę, że obydwoje kochankowie znaleźli sposób na nudę i małżeńską rutynę i obydwoje nie myślą o konsekwencjach.
Nie bagatelizuję zdrady emocjonalnej i cierpienia zdradzonej żony, jednak nie widzę powodu, żeby iść mężowi na rękę i udawać, że nic się nie dzieje.
Andaluzja, jeśli faktycznie nie możesz wyjechać z dziećmi na święta, to idź za radą niebieskiejsaryndynki, Jeśli Twój mąż jeszcze raz warknie na Ciebie, czy dzieci, weź go na bok i wygarnij co wiesz i co o nim myślisz. Bądź twarda, poinformuj go, że są to Wasze ostanie wspólne święta, więc niech stara się zachować dobre wrażenie dla dzieci, które niedługo będzie widywał co najwyżej raz w miesiącu, jeśli wrócisz do kraju, czego on tak pragnie.
Następnie bądź chłodna i zdystansowana, poczekaj może wróci mu rozum i może będziesz chciała dać mu szansę, jeśli on barrrdzo będzie się starał.
Jednak na Twoim miejscu nie robiłabym mu przysługi i tak szybko nie wyjeżdżała, bo raz, że w Niemczech masz lepszą opiekę socjalną, dwa, że jeśli masz rodzinę na wschodzie kraju, to możesz mieć poważny problem ze znalezieniem pracy, bo w tym regionie nie jest łatwo.
Na Twoim miejscu już po nowym roku szukałabym pracy, tam, gdzie mieszkasz i jak najszybciej usamodzielniła się finansowo, wyjechać na stałe zawsze zdążysz.

To jest jak sie okazało dawna dziewczyna mojego meza byli ze sobą jakieś 20 lay temu dwa tygodnie wakacji a później listownie bo dzieliło ich 600 km.  Z tego co wywnioskował am teraz odnaleźli sie na portalu społecznościowym i wybuchła wielka miłość. Ona samotna bo maz tylko miesiąc w domu później 3 go nie ma dzieci juz dosyć duże i zajmują sie sobą wiec można sobie poszukać rozrywki na boku. Ja na pewno nie chce im nic ułatwiać ale jestem bardzo uległa osoba nic na to nie poradze nie umiem krzywdzić innych. Staram sie znaleźć jej meza ale nie wiem czy będę umiała mu powiedzieć prawdę i zniszczyć mu życie. Taki typ człowieka niestety. Może zniknięciem moim i dzieci sie bardzo nie przejmie ale juz cos jej sie zwalił ze bedzie musiał alimenty płacić nie wie jakie wysokie chyba to go bardziej boli. Może to nie jest taki zły pomysł własne finanse.  zaczelam trochę szukac na ten temat mogę sie starać o zasiłek dla poszukujących pracy zawsze to cos myślę ze z domu póki co nas nie wyrzuci bo niestety jest na niego jak wszystko glupi człowiek młody zakochany nie myśli o papierach a później trzeba sie zastanawiac

171

A kogo niby miałabyś krzywdzić? W tej chwili Ty jesteś pokrzywdzona, a za chwilę mogą być Twoje dzieci. Udawaniem, że nic się nie dzieje sama sobie wyrządzasz krzywdę, a już z pewnością nic się nie zmieni, jeśli będziesz milczeć i godzić się na taki rozwój sytuacji.

172

Andaluzja

A teraz co można zrobić? Doczytałam ,że masz rodzinę w Polsce, że cię wspiera, że ma cię odwiedzić. W takim razie zrób coś innego. Zamiast siedzieć za granicą się zamartwiać, zadzwoń do rodziców, zapowiedź się na święta i pojedź. Tylko ty i dzieci. Bez niego. I chyba nawet bym go nie uprzedziła tylko po  prostu wsiadłą do samolotu. Będziesz miała wsparcie rodziny, będziesz miała z kim pogadać, komu się wypłakać, nie będziesz sama, a twoje dzieci nie spędzą świat w grobowej pełnej napięcia atmosferze, ale z dziadkami. Twój mąż natomiast spędzi je najpewniej sam i będzie miał czas na refleksje. Potem pogadacie.

173

Dziewczyny autorke postu paraliżuje strach. Wiem co to znaczy bo sama siedzialam ponad 10 lat w związku który nie miał prawa bytu. Riznie się działo, kochanki to chyba był najmniejszy problem. I była bym tam pewnie sama gdyby nie impuls. Nie bezdechu sie zaglebiac bo to nie mój temat ale wasze wizje jej ucieczki nic nie dadzą.

Autorko gdybym powiedziała przyjedz do mnie, mam msle mieszkanie alecdam ci spokoj i wsparciecwcte święta , przyjedziesz? Pewnie nie bo masz nadzieję, co doskonale rozumiem. Też ja posiadam choc w całkiem innek kwesti ale tam także wszyscy mi mówią odpuść. A ja jestem nieznośna moze głupia ale wierzę w glebi serca ze jestem warta cos więcej niz głupie przygody. Tak jak pewnie wierzysz ty. To twoj mąż, tata twoich dzieci nie można odkochac się w 2 miesiące mimo bólu który on ci zadaje.

Jak wspomnialam trzymam mocno kciuki za Ciebie, propozycja moja jest autentycznie aktualna!

Jedna porada z mojej strony- sprawdzona ale czy sama sie przekonasz to od ciebie zależy- napisz do niej i poinformuj ja ze wiesz. Uwiez mi sama zniknie. I albo twój maz zrozumie swój błąd albo zabieraj sie nie nie oszukuj sama siebie. Tacy ludzie nigdy się nie zmieniają choc mogą gdy czują naprawdę ze popełnili błąd.

174

MagdaLena1111 napisał/a:

O to to .
Też to zauważyłem, że im bardziej faceci stają się spełniać życzenia kobiet co idealnego (wg kobiet) męża, tym bardziej narzekają na ich "niemęskość" smile
Ot taki paradoks współczesności....

175

Promyczek87 napisał/a:

Jedna porada z mojej strony- sprawdzona ale czy sama sie przekonasz to od ciebie zależy- napisz do niej i poinformuj ja ze wiesz. Uwiez mi sama zniknie. I albo twój maz zrozumie swój błąd albo zabieraj sie nie nie oszukuj sama siebie. Tacy ludzie nigdy się nie zmieniają choc mogą gdy czują naprawdę ze popełnili błąd.

Nie moge pojac jak mozesz doradzac autorce cos takiego. Totalne ponizenie pisac do kochanki/kolezanki.
Patrzac na autorke to pewnie by jeszcze poprosila grzecznie tamta zeby jej meza nie zabierala.
Po takiej akcji maz juz zupelnie straci do niej szacunek.
To sprawa autorki i jej meza. Przyjaciolka meza  jest tu nikim. Nie nalezy szukac z nie kontaktu, wdawac sie w dyskusje, doprowadzac do konfrontacji. To osoba z zerowa moralnoscia, nie tyka sie goofna.

176

josz napisał/a:

A kogo niby miałabyś krzywdzić? W tej chwili Ty jesteś pokrzywdzona, a za chwilę mogą być Twoje dzieci. Udawaniem, że nic się nie dzieje sama sobie wyrządzasz krzywdę, a już z pewnością nic się nie zmieni, jeśli będziesz milczeć i godzić się na taki rozwój sytuacji.

Wiem ale nie umiem w tym momencie swojego życia nic zrobić chociaż może bym chciała nie potrafię juz taka jestem osoba najpierw myślę o wszystkich a na końcu o sobie

177

Promyczek87 napisał/a:

Dziewczyny autorke postu paraliżuje strach. Wiem co to znaczy bo sama siedzialam ponad 10 lat w związku który nie miał prawa bytu. Riznie się działo, kochanki to chyba był najmniejszy problem. I była bym tam pewnie sama gdyby nie impuls. Nie bezdechu sie zaglebiac bo to nie mój temat ale wasze wizje jej ucieczki nic nie dadzą.

Autorko gdybym powiedziała przyjedz do mnie, mam msle mieszkanie alecdam ci spokoj i wsparciecwcte święta , przyjedziesz? Pewnie nie bo masz nadzieję, co doskonale rozumiem. Też ja posiadam choc w całkiem innek kwesti ale tam także wszyscy mi mówią odpuść. A ja jestem nieznośna moze głupia ale wierzę w glebi serca ze jestem warta cos więcej niz głupie przygody. Tak jak pewnie wierzysz ty. To twoj mąż, tata twoich dzieci nie można odkochac się w 2 miesiące mimo bólu który on ci zadaje.

Jak wspomnialam trzymam mocno kciuki za Ciebie, propozycja moja jest autentycznie aktualna!

Zgodze sie z Toba ze strach mnie paraliżuje n ie wiem jaka bedzie jego reakcja co bedzie później jestem zbyt zamknięta w sobie może nawet uzależniona od niego. Masz racje jestem głupia i naiwna ale cały czas mam jakas nadzieje nawet juz nie wiem na co. Dobija mnie to ze po tylu latach nie umie mi powiedzieć prawdy to by mi chyba uproscilo wszystko.

178

jaanna napisał/a:
Promyczek87 napisał/a:

Nie moge pojac jak mozesz doradzac autorce cos takiego. Totalne ponizenie pisac do kochanki/kolezanki.
Patrzac na autorke to pewnie by jeszcze poprosila grzecznie tamta zeby jej meza nie zabierala.
Po takiej akcji maz juz zupelnie straci do niej szacunek.
To sprawa autorki i jej meza. Przyjaciolka meza  jest tu nikim. Nie nalezy szukac z nie kontaktu, wdawac sie w dyskusje, doprowadzac do konfrontacji. To osoba z zerowa moralnoscia, nie tyka sie goofna.

Tu muszę Ci przyznać racje chyba bym nie mogła z nią rozmawiać patrzeć jej w oczy.

179

Nie no lepiej niech pani bez poczucia moralności keszcze żyje w błogim spokoju ze w tym co robi to jest bezkarna. Ja nie mówię  o rozmowie, o spotkaniu czy nawet telefonie. Wystarczy że jej napiszesz głupia wiadomosc na spolecznosciowym portalu i wystarczy. Nie musisz nawet mowic kim jesteś. Zaloz fake konto i tyle. Chodzi o to by jej zupa troche zmiekla. Bo teraz to jest zezwolenie na wszystko.

180

Promyczek87 napisał/a:

Nie no lepiej niech pani bez poczucia moralności keszcze żyje w błogim spokoju ze w tym co robi to jest bezkarna. Ja nie mówię  o rozmowie, o spotkaniu czy nawet telefonie. Wystarczy że jej napiszesz głupia wiadomosc na spolecznosciowym portalu i wystarczy. Nie musisz nawet mowic kim jesteś. Zaloz fake konto i tyle. Chodzi o to by jej zupa troche zmiekla. Bo teraz to jest zezwolenie na wszystko.

Boże skąd wy wszyscy bierze cie siły ja nawet odezwac sie nie potrafię nawet nie wiem z jakiego powodu czasem jak czytam wasze wiadomości zaczynam myśleć ze tak trzeba zrobić a po chwili to mija i jestem bezradna jak dziecko. Gdyby nie to forum i dzieci to bym nawet z lozka sie nie podniosła

181

Andaluzja34 napisał/a:
Promyczek87 napisał/a:

Boże skąd wy wszyscy bierze cie siły ja nawet odezwac sie nie potrafię nawet nie wiem z jakiego powodu czasem jak czytam wasze wiadomości zaczynam myśleć ze tak trzeba zrobić a po chwili to mija i jestem bezradna jak dziecko. Gdyby nie to forum i dzieci to bym nawet z lozka sie nie podniosła

Mnie ten pomysł się podoba .
Chcesz grać czysto a to nie jest czysta gra .
Załóż fikcyjne konto i wyślij jej wiadomość, co by zrobił jej mąż jakby się dowiedział że to zdradza ? Mina jej bezcenna ,

182

Andaluzja34 napisał/a:
Promyczek87 napisał/a:

Ten stan jest normalny, ale zaciśnij zęby i wyjedź. Gdziekolwiek ale wyjedz. Siedzisz w obcym , kraju, sama, z facetem w miłosnym amoku, z ktorym nie ma kontaktu. Potrezbujesz z kims pogadać, z rodzicami. Daj im szansę, wyjedz pomagaj, spędź świeta w kraju. On tez potrzebuje zostać sam.

183 Ostatnio edytowany przez terazszczesliwa (2018-12-16 20:13:35)

Hej, będzie dobrze uwierz ale muszą Ci urosnac jaja jak u renifera więc do roboty. Po pierwsze zobacz jaki należy Ci się socjal, czy przeżyjesz z dziećmi za to, po drugie dzieci do placówek ew niania (5 latek chodzi do szkoły? Nie znam systemu edukacji w De), dowiedz się jakie masz dofinansowanie do przedszkola młodszego a Ty do pracy choćby na cześć etatu. Tak w Pl masz kochająca rodzinę itd ale co z tego? Po pierwsze wyrwiesz dzieci ze środowiska które dla nich jest domem, po 2  zwalisz się komuś na głowę z 2 dzieci tam zamiast wziąć się za życie będziesz glaskana po głowie to wcale fajne nie jest, po 3 rozdzielisz ojca z dziećmi co dla niego rajem będzie (a niby dlaczego ma być) a dla nich stanie się idalizowanym Panem od prezentów co jakbyś czas (a z jakiej racji). Alimenty ustal przez instytucje do tego stworzona (alimenty ustala kraj w którym przebywają dzieci), pana eksmituj skoro z rodziny się eksmitowal I żyj dziewczyno. Prędzej tam sobie ulozysz życie od nowa z dwójką malutkich dzieci niż w Pl (jeśli zechcesz). Trzymam za Ciebie kciuki i wiem jak Ci ciężko, mój były maz znalazł sobie pocieszycielke w Pl przez jakąś grę online. Jestem 5 lat po tej radosnej nowinie i uwierz da się. Dziecko ma tatę do dyspozycji dziadkow w wakacje i ferie szkolne, rośnie w otoczeniu w którym się urodzil który jest dla niego domem. Ja pracuje jest ok a tatuś ma kolejna pocieszycielke teraz chyba siódma.

Tak myślę, jeśli zdecydujesz się na powrót do Pl znajdź kontakt do kobiet mieszkających w De matek/samotnych matek tak żebyś miała wsparcie i otwarta drogę powrotu może się przydać nigdy nie wiesz zawsze lepiej mieć więcej opcji niż mniej mi dziewczyny dużo pomogły psychicznie, trzymaj się dasz radę jesteś super mama a matki maja moc o której pojęcia nie mają.

184

Promyczek87 napisał/a:

A co to da autorce?  Ma liczyc na to ze kochance "zupa zmieknie" i rzuci misia a autorka z radoscia przyjmie takiego w ramiona i utuli? Z opisu wynika ze to maz autorki biega i jeczy za kochanka a nie odwrotnie.
Maz powinien sam blagac by zostac w domu a nie zostac z zona tylko dlatego ze tamta go nie chce.
Poinformowac meza kochanki mozna, niech wie z kim zyje, nalezy sie mu prawda.
Choc to rodzi obawe ze maz kochanki kopnoe ja w dpke i wtedy kochance zostanie tylko maz autorki. A on zwariuje ze szczescia bo jak na razie to kochance bardziej zalezy na wlasnej rodxinie i ogranicza mu kontakty ze soba gdy sama jest z mezem.

185

jaanna napisał/a:
Promyczek87 napisał/a:

A co to da autorce?  Ma liczyc na to ze kochance "zupa zmieknie" i rzuci misia a autorka z radoscia przyjmie takiego w ramiona i utuli? Z opisu wynika ze to maz autorki biega i jeczy za kochanka a nie odwrotnie.
Maz powinien sam blagac by zostac w domu a nie zostac z zona tylko dlatego ze tamta go nie chce.
Choc to rodzi obawe ze maz kochanki kopnoe ja w dpke i wtedy kochance zostanie tylko maz autorki. A on zwariuje ze szczescia bo jak na razie to kochance bardziej zalezy na wlasnej rodxinie i ogranicza mu kontakty ze soba gdy sama jest z mezem.

Też tak uważam.

186

QuQu napisał/a:
Andaluzja34 napisał/a:
Promyczek87 napisał/a:

Mnie ten pomysł się podoba .
Chcesz grać czysto a to nie jest czysta gra .
Załóż fikcyjne konto i wyślij jej wiadomość, co by zrobił jej mąż jakby się dowiedział że to zdradza ? Mina jej bezcenna ,

Może to jest jakas myśl napisać bedzie łatwiej niż spojrzeć jej w oczy. Teraz sie zastanawiam co jest lepszym wyjściem powiedzieć jej czy jej mężowi

187

k@sia86 napisał/a:
Andaluzja34 napisał/a:
Promyczek87 napisał/a:

Ten stan jest normalny, ale zaciśnij zęby i wyjedź. Gdziekolwiek ale wyjedz. Siedzisz w obcym , kraju, sama, z facetem w miłosnym amoku, z ktorym nie ma kontaktu. Potrezbujesz z kims pogadać, z rodzicami. Daj im szansę, wyjedz pomagaj, spędź świeta w kraju. On tez potrzebuje zostać sam.

Jak to czytam chce tak zrobić ale za chwile to odchodzi i znowu zaczynam być jak bezradne dziecko. Czy to jest normalne?

188

Ile Ty masz lat kobieto???

189

jaanna napisał/a:
Promyczek87 napisał/a:

I tutaj muszę przyznać Ci racje nie wiem o co chodzi ale mój maz postawił sprawę jasno ze powie mi ze mam odejsc bo nic z tego nie bedzie o niej oczywiście nie zamierza mówić. Ona to wszystko skomentowała ze zazdrości mu odwagi ona tez by tak chciała ale jak zawsze ze nie może nie chce o tym gadac ale kiedyś mu może powie i tak cały czas co on naciska ona te same teksty.

190

jaanna napisał/a:

Ile Ty masz lat kobieto???

33

191

33 to  stara baba jesteś ja miałam 31 jak usłyszałam radosna nowinę, szykuj poduszkę bezpieczeństwa dla siebie i dzieci ale taka przemyślana bo emocje i uciekne do mamy to nie jest najlepszy doradca. Jakie masz szansę na samodzielność w Pl? Praca, mieszkanie/dom, opiekunka, przedszkole, walka o alimenty? Ty Serio zajmujesz głowę mężem kochanki swojego męża jak za tydzień możesz być na łasce rodziny?

192

Mam wrazenie ze rozmawiamy z gimnazjalistka

193

jaanna napisał/a:

Może i sie tak zachowuje ale co mam na to poradzić jak mam to zmienic jak zrobić cos wbrew sobie

194

terazszczesliwa napisał/a:

33 to  stara baba jesteś ja miałam 31 jak usłyszałam radosna nowinę, szykuj poduszkę bezpieczeństwa dla siebie i dzieci ale taka przemyślana bo emocje i uciekne do mamy to nie jest najlepszy doradca. Jakie masz szansę na samodzielność w Pl? Praca, mieszkanie/dom, opiekunka, przedszkole, walka o alimenty? Ty Serio zajmujesz głowę mężem kochanki swojego męża jak za tydzień możesz być na łasce rodziny?

Nawet nie umiem sobie wyobrazić życia w Polsce ale w dniu dzisiejszym nic lepszego nie przychodzi mi do głowy.

195 Ostatnio edytowany przez terazszczesliwa (2018-12-16 21:31:51)

jaanna napisał/a:

Dla niej to wszystko jest świeże i dziewczyna jest w szoku trzeba zrozumieć ale trzeba też potrzasnac tak delikatnie zanim się nie rozpadnie. Ile kobiet kończyło w psychiatryku lub na lekach więc fakt jest taki że nie ma jej czego zazdrościć I fajnie się mówi po latach.

Serio autorko zdradzacz jego dama a serca i jej mąż to Twój najmniejszy problem. Ty masz być bezpieczna szczęśliwa i dzieci i zapewnia to tylko Ty sama nikt inny.

Posty [ 131 do 195 z 345 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Mąż się odsunął i ma kochanke

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024