co znaczy dobrze ubrany - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 71 z 71 ]

66

Odp: co znaczy dobrze ubrany

No nie wiem, ale dla mnie wyśmiewanie sandałów i skarpet tez stało się trochę hm... passe tongue

Biorąc pod uwagę, że ten zwyczaj pochodzi z epoki naszych rodziców, kiedy to ani o sandalach sportowych, ani o skarpetach jako estetycznej części stroju nie miano pojęcia.

Druga rzecz w sandałach sportowych i skarpetach chodzą rownie czesto kobiety (i tu piszę głównie o turystach, bo tych mam codziennie pod dostatkiem).

Trzecia rzecz - nawet jak jest niemodne, to przynajmniej jest higieniczne - wole oglądać stopy w skarpetach niż spocone od chodzenia i zakurzone. Zastanawiam się zawsze jak osoby noszące skórzane sandały na bose nogi czyszczą potem wkładki w butach chłonące pot prosto ze skory? A potem ktoś zsuwa buty z jakiegos powodu a tam takie dwa czarne ślady ;D
Skarpety przynajmniej chronią buty przed wchłanianiem potu - dlatego ja osobiscie jestem za tym, żeby pewne tradycje odeszły do lamusa...

Zobacz podobne tematy :

67 Ostatnio edytowany przez adiafora (2018-04-17 10:52:12)

dla mnie to jest  obciachowe zestawienie i żadne tradycje nie są usprawiedliwieniem.  Sandały to obuwie letnie, które ma odslaniac stopę, wlasnie po to, zeby sie wietrzyla a nie kisila w skarpecie. Jak ktos ma fobie przed kurzem to tym bardziej niech sandałów nie ubiera nawet do skarpet.  A jak sie komus tak nogi strasznie pocą to i w skarpetach  zmoczy sandaly big_smile
Jest tyle przewiewnego, zakrytego obuwia, ze sandały nie są niezbędne a wyglada sie estetycznie i stylowo a nie jak jakis Bolek spod Grójca. Tak wiec ja pozostaje przy swoim zdaniu, ze skarpety do sandalow dbajacemu o swoj wizerunek mezczyznie nie przystoją i jest to stylowe samobójstwo. Oczywiscie, ze kazdy moze chodzic w czym zapragnie, nawet w gumofilcach do garnituru, w koncu kto komu zabroni? Jednak posmiac sie z takich... wesołych big_smile rozwiazan to chyba nie grzech smile

Choć z drugiej strony, jak obserwuje latem te odkryte stopki w sandalach, te żółte popekane  piety i poszarpane pazury to żałuje, ze tych skarpet nie ma big_smile
Wiec w takim przypadku to rzeczywiście lepiej zakryć skarpetą to, czego wstyd swiatu pokazywać.

68 Ostatnio edytowany przez gojka102 (2018-04-17 11:51:38)

adiaphora napisał/a:

dla mnie to jest  obciachowe zestawienie i żadne tradycje nie są usprawiedliwieniem.  Sandały to obuwie letnie, które ma odslaniac stopę, wlasnie po to, zeby sie wietrzyla a nie kisila w skarpecie. Jak ktos ma fobie przed kurzem to tym bardziej niech sandałów nie ubiera nawet do skarpet.  A jak sie komus tak nogi strasznie pocą to i w skarpetach  zmoczy sandaly big_smile
Jest tyle przewiewnego, zakrytego obuwia, ze sandały nie są niezbędne a wyglada sie estetycznie i stylowo a nie jak jakis Bolek spod Grójca. Tak wiec ja pozostaje przy swoim zdaniu, ze skarpety do sandalow dbajacemu o swoj wizerunek mezczyznie nie przystoją i jest to stylowe samobójstwo. Oczywiscie, ze kazdy moze chodzic w czym zapragnie, nawet w gumofilcach do garnituru, w koncu kto komu zabroni? Jednak posmiac sie z takich... wesołych big_smile rozwiazan to chyba nie grzech smile

Choć z drugiej strony, jak obserwuje latem te odkryte stopki w sandalach, te żółte popekane  piety i poszarpane pazury to żałuje, ze tych skarpet nie ma big_smile
Wiec w takim przypadku to rzeczywiście lepiej zakryć skarpetą to, czego wstyd swiatu pokazywać.

Cóż,mam zwyczaj chodzenia w skarpetach i crocsach,klapkach czy sandałach do ogrodu.
Wydało się big_smile
No,ale ja nie jestem dobrze ubranym facetem smile

69

po ogrodzie to ja w samych gaciach chodze, wiec mi nie zaimponujesz big_smile

ale temat jakby o ulicy a nie zaciszach własnego domu czy ogrodu. Tu nic nie ogranicza, no chyba, ze wscibskie oko sasiada  wink

70 Ostatnio edytowany przez gojka102 (2018-04-17 12:17:49)

adiaphora napisał/a:

po ogrodzie to ja w samych gaciach chodze, wiec mi nie zaimponujesz big_smile

Ale to tak teraz??  W toplessie?
Bo latem to ja  w bikini pomykam smile

Aaa,muszę przyznać,że nie lubię jak starsze babki chodzą w bieliźnianych cyckonoszach po ogrodzie,takim,że widać je z ulicy sad
Mój (dobrze ubrany) mąż siada na golasa przy stole tarasowym smile

71

no widzisz, każdy nie lubi pewnych widoków. Ale jakoś musimy z tym żyć. Albo oczy zamykać big_smile

Posty [ 66 do 71 z 71 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024