Leczenie homoseksualizmu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 7 8 9

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 521 do 542 z 542 ]

521

Odp: Leczenie homoseksualizmu
Znerx napisał/a:

50 Bostońska parada gejów, jedna z najstarszych tego typu imprez na świecie, została odwołana na stałe z powodu oskarżeń środowisk, tu będzie nowy modny skrót, QTBIPOC. lol Kierownictwo parady zostało oskarżone, że stanowi część strukturalnego rasizmu i systemowej transfobii w USA, a także że nie ma w nim dość osób na literki QTBIPOC (Queer, Trans, Black, Indigenous i People of Color).

Środowisko LGBT żre się ze sobą w swoim własnym łonie jak każde inne środowisko, czy to UFO-logów czy rekonstruktorów historycznych o to, kto jest prawdziwym przedstawicielem środowiska, a kto się tylko podszywa, kto się za kogo wstydzi i kto komu publicznie przynosi obciach.

Tak jest od wieków w każdej chyba możliwej ludzkiej grupie i od dawna mnie to już nie dziwiło i zbywałam wzruszeniem ramion.

Nową jakością natomiast jest coś, co towarzysz Stalin wyraził swego czasu stwierdzeniem, że:
"W miarę postępów w budowie socjalizmu walka klas zaostrza się".
oraz to, że te wewnętrzne utarczki zaczynają wydostawać się poza hermetyczne wcześniej środowiska, zajmując miejsce na froncie ideologicznym popularnych mediów.

Efekt tego jest taki, że heteroseksualna pani redaktor zaczyna pouczać mnie, że nie powinnam mówić o sobie, że jestem biseksualna. Powinnam mówić, że jestem "osobą z biseksualnością", bo nazywanie kogoś biseksualnym jest stygmatyzujące i reakcyjne.

Moim osobistym zdaniem większość tego dymu robią obecnie nie tyle sami przedstawiciele mniejszości, co raczej jacyś przebudzeni nawiedzeńcy, dla których jest to po prostu sposób, żeby zaistnieć. 70 lat temu takie same osoby latałyby 1-go maja ze szturmówką. Zaś ich działalność tak naprawdę szkodzi mniejszościom w imieniu których się niby wypowiadają i zniechęca do nich.

Co mnie pociesza to to, że ta kolejna Rewolucja Kulturalna, jak każde ideologiczne przegięcie, nie może trwać wiecznie. Już zaczyna kąsać własny ogon, więc w końcu przeminie jak każde inne wzmożenie ideologiczne.

Zobacz podobne tematy :

522

Mira Żmijewska napisał/a:

Moim osobistym zdaniem większość tego dymu robią obecnie nie tyle sami przedstawiciele mniejszości, co raczej jacyś przebudzeni nawiedzeńcy, dla których jest to po prostu sposób, żeby zaistnieć. 70 lat temu takie same osoby latałyby 1-go maja ze szturmówką. Zaś ich działalność tak naprawdę szkodzi mniejszościom w imieniu których się niby wypowiadają i zniechęca do nich.

W „Z genealogii moralności” Nietzsche twierdził, że nadchodzi coś gorszego niż chrześcijaństwo. To chyba właśnie to. Bo nie wiem, czy może być jeszcze większe krzewienie poczucia winy i bardziej dobitne kapłaństwo wyrzutów sumienia.
Jak nie ma rynku cierpienia, który można zaadoptować, żeby na nim „urosnąć”, to zawsze można je sobie stworzyć. Chićby nie wiem jak bardzo marginalne, czy wręcz absurdalne ono było.

523

MagdaLena1111 napisał/a:
Mira Żmijewska napisał/a:

W „Z genealogii moralności” Nietzsche twierdził, że nadchodzi coś gorszego niż chrześcijaństwo. To chyba właśnie to. Bo nie wiem, czy może być jeszcze większe krzewienie poczucia winy i bardziej dobitne kapłaństwo wyrzutów sumienia.
Jak nie ma rynku cierpienia, który można zaadoptować, żeby na nim „urosnąć”, to zawsze można je sobie stworzyć. Chićby nie wiem jak bardzo marginalne, czy wręcz absurdalne ono było.

I nadmienię, że kwestia LGBT jest tu tylko poboczną odnogą nurtu.
Bo główną strugą i z wielką pompą płynie obecnie "grzech pierworodny białego człowieka" a wszyscy skruszeni jego widokiem padają na kolana.

A najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że kraje zachodnie tak jak 100-200 lat temu kolonizowały świat, zniewalając jego mieszkańców, tak teraz kolonizują go eksportem swoich własnych grzechów.

I nikogo nie obchodzi, że moi przodkowie byli niewolnikami, którzy odzyskali wolność w podobnym okresie co amerykańscy Murzyni, nikogo nie obchodzi, że w XIX wieku nawet mój własny kraj nie istniał, będąc kolonią obcych potęg.

524 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-10-30 15:12:28)

Oczywiście Pani Godek inie chce zaistnieć.?
Pewnie gdyby nie robiła zadymy  musiałaby poświęcać czas swojemu synowi, tak jak tysiące matek w jej sytuacji, ale to by było za nudna, zbyt niesprawiedliwe.
Więc się terapeutyzuje publicznie. Biedna , wredna kobieta..Wredna, czyli malo empatyczna i po prostu zbyt ograniczona by pojąć skutki tego co robi publicznie.
Sorry. Ale nie widzę  związku tematu Lgbt z rasizmem. Pomyliłaś tematy.

525

Ela210 napisał/a:

Sorry. Ale nie widzę  związku tematu Lgbt z rasizmem. Pomyliłaś tematy.

Związek jest tak luźny jak parantela ciąży i coitusa. Przykładowo: Jeśli pożytecznym idiotom, znaczy co bardziej zagorzałym proelgiebetowcom i antyrasistom nakładzie się do łbów sieczki o wykluczeniu tworząc coś na kształt proletariatu zastępczego, a oni uwierzą, że to wszystko naprawdę - dalej już samo poleci.

526

Lesbijki molestowane przez transseksualistów i atakowane za „transfobię”, kiedy odmawiają relacji z „trans-kobietami”
(...)
„posiadanie preferencji co do genitaliów jest dyskryminujące”.
(...)
Myślałam, że zostanę nazwana transfobem lub, że byłoby źle z mojej strony, gdybym odmówiła trans-kobiecie, która chciała wymienić się nagimi zdjęciami

Ostatnio przebił się do mediów news, że na "pewnym dużym amerykańskim portalu dla lesbijek" 80% kont to "transgendrowe kobiety z penisami". lol

Chociaż BLMy też miały takie wypowiedzi: - jak się nie chcesz umówić z blmem to jesteś rasistką.
Co ciekawe to u nas było to już lata temu. Słynna sprawa Simona Mola "antyfaszysty roku". Tam też, w zeznaniach, wypłynęły takie kwiatki, że tak urabiał te aktywistki.

527 Ostatnio edytowany przez Czarna Kotka (2021-11-09 16:54:59)

▶️ Dlaczego aktywność seksualna ukierunkowana na tę samą płeć (same-sex sexual behavior, SSB), pomimo tego, że nie jest bezpośrednio związana z reprodukcją, zdołała wyewoluować i utrzymuje się wśród różnych gatunków zwierząt i u ludzi? Jedno z wyjaśnień zakłada, że warianty genów, które są związane z SSB, kiedy są obecne w genotypach osób, które podejmują kontakty seksualne wyłącznie z płcią przeciwną, przyczyniają się do ich swoistej przewagi reprodukcyjnej.

▶️ Pośrednie dowody na poparcie tej tezy zostały dostarczone trzynaście lat temu. Brendan Zietsch z zespołem (https://bit.ly/300ivgi) na próbie blisko pięciu tysięcy bliźniąt pokazali, że psychicznie męskie kobiety i żeńscy mężczyźni częściej są homoseksualni. Jednak, gdy są heteroseksualni, mają więcej partnerów seksualnych przeciwnej płci. Dalsze analizy pokazały, że obydwie wykazane relacje są konsekwencją wpływów tych samych czynników genetycznych. Innymi słowy, te same geny przyczyniają się do orientacji homoseksualnej oraz do większej liczby partnerów u osób heteroseksualnych. Taki efekt (geny warunkujące różne cechy) nazywa się w genetyce plejotropią.

▶️ Badanie z 2008 roku miało jednak wadę — było czysto kwestionariuszowe. Nie analizowano w nim wariantów genetycznych uczestników z bardzo prostej przyczyny — nie dysponowano wtedy wiarygodnymi danymi dotyczącymi związków genotypu z SSB. Takie dane pojawiły się z chwilą ukazania się pracy Andrei Ganny i współpracowników, w której na próbie blisko pół miliona osób pokazano powiązania pomiędzy konkretnymi wariantami genetycznymi a zachowaniami ukierunkowanymi na tę samą płeć (o tym badaniu pisałem już wielokrotnie, ostatnio we wrześniu https://bit.ly/3AAj0eC).

▶️ W ledwo co opublikowanej w Nature Human Behaviour pracy zespół Zietscha (https://bit.ly/3BZDAVO) powraca do wątków sprzed trzynastu lat. Na podstawie wyników badań Ganny badacze skonstruowali wskaźnik poligenowy dla SSB i skorelowali go z ilością partnerów  u osób heteroseksualnych. Wskaźnik poligenowy to miara odnosząca się do stwierdzonych u danej osoby liczby wariantów genetycznych powiązanych z określoną cechą (z uwzględnieniem wagi tych powiązań). Im większa jest jego wartość, tym większe prawdopodobieństwo wystąpienia cechy.

▶️ W badaniu Zietscha pokazano, że istnieje pozytywna korelacja pomiędzy wskaźnikiem poligenowym a liczbą partnerów seksualnych przeciwnej płci. Efekt ten wykazano w odniesieniu do obydwu płci. Wyłącznie w grupie mężczyzn pokazano zaś powiązanie z ocenianą zewnętrznie atrakcyjnością. Im więcej zatem w genotypie osób heteroseksualnych jest obecnych wariantów genetycznych powiązanych z SSB, tym większe są ich szanse reprodukcyjne (wyrażające się w liczbie partnerów seksualnych). U mężczyzn zaś dodatkowo przekłada się to na ich atrakcyjność dla płci przeciwnej.

Tekst: Wojciech Dragan.

528

Jest to choroba bardzo straszna, dotyka ona zagubionych ludzi nie mogących odnaleźć samego siebie w dzisiejszym świecie. Odpowiednia kuracja powinna pomóc nieszczęśnikom wydostać się z tego.

529 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2021-11-27 21:02:03)

To jakieś żarty żadna to choroba homo się rodzisz albo nie mam w rodzinie lesbijkę. "leczeniem" zabiliście wielkiego matematyka przez te "terapie" popełnił samobójstwo w  młodym wieku.  Alana Turinga który nie tylko zasłynął testem Turinga ale był jednym z twórców informatyki. Kto wie co by jeszcze osiągnął. Kościół mówił o "leczeniu" homo lobotomią. Lobotomią można z dobrego człowiek,a zrobić psychopatę i na odwrót co jest koronnym dowodem na to że bóg nie istnieje czemu chyba jasne . Można wszystko ale to jest zmiana myślenia. Z tysięcy komentarzy hejterów wywnioskowałem że ponad 95% homofobów to religijni fundamentaliści.
Simon Mol to zakała wśród prawicy takich Molów jest dziesiątki. Wystarczy otworzyć New York Times'a.
A pro po Kai Godek Polecam

A małżeństw homo

530

Socjallibertarianin napisał/a:

To jakieś żarty żadna to choroba homo się rodzisz [...]

Tylko czekać aż wpiszą to na listę schorzeń uprawniających do aborcji...

531 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2021-11-27 22:24:52)

Świrów jest wielu. Podam jeszcze manipulację Ziobry.
https://demagog.org.pl/wypowiedzi/czy-w … ce-dzieci/
Ten serwis jest bezstronny ocenia wypowiedzi polityków niezależnie od opcji. Fake newsy, analizy, wypowiedzi oraz w sprawdzani można zobaczyć na konkretnych polityków ile mówili prawda, ile kłamali, manipulowali i ich obietnice spełnione bądź nie. Dla przykładu Duda 76 razy mówił prawdę, 35 razy kłamał, 21 razy manipulował wypowiedzią i 2 razy mówił rzeczy nieweryfikowalne. Trzaskowski 26 razy mówił prawdę, 8 razy kłamał, 8 razy manipulował i 4 razy mówił rzeczy nieweryfikowalne. Duda wypada znacznie gorzej. Morawiecki 55 razy mówił prawdę, 25 razy kłamał, 30 razy manipulował wypowiedzią i 5 razy mówił rzeczy nieweryfikowalne. Najlepiej wypada Zandberg 26 razy mówił prawdę 3 razy kłamał, zero razy manipulował i zero razy mówił rzeczy nieweryfikowalne.

532 Ostatnio edytowany przez sigaret (2021-11-28 02:50:25)

Człowiek rodzi się homo, a to dobre. Tak łatwo można manipulować głupich ludzi, ale inteligentni wiedzą, że nie ma na to żadnych dowodów. Kiedyś źle leczono homoseksualizm? inne choroby też źle leczono np. przez tzw. lobotomię. Kiedyś nie umiano leczyć schizofreni, depresji, a dzisiaj już mamy leki. Homoseksualizm tak samo powinien być leczony

533

Leczenie gejów.
https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/118921310_4023160367700399_2779322497507009324_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=H6ZNIgyjaoQAX-B7yd-&_nc_ht=scontent-frt3-2.xx&oh=00_AT9XHqoPe1QSecemKXV53rcmWPih4LIEW9g6-LqrnDWojg&oe=6206F94E

534 Ostatnio edytowany przez katol999 (2022-06-16 02:20:34)

Homoseksualizm to choroba. Jeszcze nie tak dawno temu takich ludzi palono na stosach. Dzisiaj odpowiednia kuracja powinna wyleczyć taką osobę.

Przede wszystkim mnie dziwi czemu homoseksualista nie widzi obrzydliwości w obcowaniu z osobą tej samej płci?

katol999 napisał/a:

Homoseksualizm to choroba. Jeszcze nie tak dawno temu takich ludzi palono na stosach. Dzisiaj odpowiednia kuracja powinna wyleczyć taką osobę.

Przede wszystkim mnie dziwi czemu homoseksualista nie widzi obrzydliwości w obcowaniu z osobą tej samej płci?

A najleprze jest to ze najwiekrza wylegarnia tej choroby sa seminaria i ogolnie kler, bo wlasnie tam sie udaja mlodzi mezczyzni nie znajdujacy zrozumienia w spoleczenstie, swietnie sie tam maskuja, odkrywaja i wykorzystuja miedzy soba.
Dleatego tak kosciol zaciekle z tym walczy zeby nie wzbudzac podejzen:)
Nich ci bedzie ze to choroba, tyle ze nieuleczalna tak jak glupota i jest z ludzkoscia od samego poczatku:)

536

katol999 napisał/a:

https://i.gr-assets.com/images/S/compressed.photo.goodreads.com/books/1567653115l/52853524._SX0_SY0_.jpg

537

edek z krainy kredek napisał/a:
katol999 napisał/a:

A najleprze jest to ze najwiekrza wylegarnia tej choroby sa seminaria i ogolnie kler, bo wlasnie tam sie udaja mlodzi mezczyzni nie znajdujacy zrozumienia w spoleczenstie, swietnie sie tam maskuja, odkrywaja i wykorzystuja miedzy soba.
Dleatego tak kosciol zaciekle z tym walczy zeby nie wzbudzac podejzen:)

A skąd to wiesz, byłeś tam czy ktoś ci tak powiedział?

Powiedzial mi zaprzyjazniony Ksiadz homoseksualy, na pewno nie klamal.
Moze bylem rok w seminarium,  i moze tego co widzialem uslyszalem nie da sie odzobaczyc i odslyszec.
Jeszcze jakies pytanko ?

Skoncz wybielac

539

Proszę nie karmić trola.

540

Najłatwiej ludziom którzy zboczyli ze ścieżki pana jest oszukiwać ludzi i oczerniać niosących jego światło. Ale światło zawsze zwycięża ciemność. Mam dla was dobrą nowinę! Pan wszystkim wybacza, wam również! Możecie dowoli próbować oczerniać mnie i jego dzieło na ziemi jakim jest święty kościół, ale nic w ten sposób nie osiągnięcie, będziecie się tylko od nas odbijać, podobnie jak woda odbija się od skał!

541

Sporo nawiedzonych ideologów, którzy chcieliby leczyć gejów jak matka z Modlitw za Bobby'ego. Po Polsce nie spodziewałabym się niczego innego. "Wincyj" farmazonów. Ten wątek wytrzyma.

542

Przeciez orientacji sie nie da wyleczyc

Posty [ 521 do 542 z 542 ]

Strony Poprzednia 1 7 8 9

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024