cold - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1

Temat: cold

Cudownie młodzi. On , Ona i ten Drugi. Przyjaciele.

On, zakochany w Niej pierwszą miłością. Skrywaną, chciwie chronioną i stale  rosnącą. Wrażliwy, trochę przestraszony, niepewny ale też nieświadomy siły swojego uczucia. Zniewolony, z czasem oszalały na Jej punkcie. Gotowy na wszystko. Na życie, na śmierć, na każdy jej rozkaz. Beznadziejnie zakochany, gotowy podpalić świat, nie przekona jej do siebie. Ona nie przyjmie jego miłości. Uczucie spiętrzone i gniewne staje się destrukcyjne. Ginie przyjaźń, szacunek, rozsądek. Bez nadziei, bez upragnionego szczęścia nic już nie ma znaczenia. Nic się nie liczy. Wszystko na zatracenie. Gniew i złość bierze górę nad wszystkim innym. Miłość, która zdarza się tylko jeden raz w życiu. Miłość przytłaczająca, jedyna. Stracona. Więc nikt wokół niego nie będzie szczęśliwy. Oszalały, zrozpaczony gardzi, poniża, bierze i porzuca. Poniewierka uczuć, chaos i wzgarda. Nienawiść i gorycz

Ona, zakochana w Tym Drugim. Onieśmielona ale zdecydowana walczyć o miłość. Cierpliwa. Skupiona i dumna. Czeka. Uzbrojona w skamieniałą ciszę. Skoncentrowana do bólu.

Ten Drugi - egoistyczny, nieokiełznany, zły. Pokochał ją. Mocno, zaborczo, aż do Jej utraty. Nieugięty, zapamiętały w miłości i szale. Samolubny i lekceważący. Zabija miłość, zabiła ufność. Ona nieprzejednana.

Nie można już niczego naprawić. Rosną pretensje i żal. Żadno z nich nie znajduje ukojenia i wytchnienia. Spokoju.

On, Ona i Ten Drugi - gdyby nigdy  się nie spotkali, to czy któreś z nich dzisiaj wiedziałoby co to jest szczęście ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: cold

Dlaczego piszesz zaimki z dużej litery?
To ma być opowiadanie?

3

Dziękuję.

Faktycznie, ma Pani rację - to jest jakiś koszmar. Nie wiem co mnie podkusiło, żeby nabazgrać coś takiego i jeszcze wrzucić to do sieci. Ne posłuchałam mojego syna, która powiedział "Mamuś, nie chodź po kretowiskach, bo się zapadniesz". Już nie będę.     Pozdrawiam smile

4

Ale mi nie chodziło o to, że jest złe. Tylko o to, żeby zwrócić uwagę na stosowanie się do zasad pisowni w języku polskim.
Pytanie o to, czy jest to opowiadanie wypłynęło z tego, że - według mnie - tekst wymaga rozwinięcia. Bo teraz bardziej przypomina mi streszczenie opowiadania (nawiasem mówiąc tematyka wydaje mi się ciekawa). Spróbuj popracować nad tym tekstem, dodać np. opisy, dialogi, przedstawić lepiej sylwetki i osobowości bohaterów, ich uczucia, wahania, wzajemne relacje itp. I daję słowo, że wyjdzie naprawdę fajne, ciekawe i niebanalne opowiadanie. Nie wolno się tak łatwo poddawać smile

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024