Rozjaśniane włosy. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Rozjaśniane włosy.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Rozjaśniane włosy.

Witajcie. Mam wielki problem z wlosami. Bylam dwa tygodnie na umowionej wizycie u fryzjera .. Chcialam zejsc z koloru czarnego do średniego blondu.  Pani do, ktorej sie zapisalam obiecała ,że wszystko wyjdzie pięknie,że juz nie raz takie rzeczy robila... wiec rozjasnila mi wlosy ,czekam 45 minut , zmywa mi rozjasniacz i słyszę,że trzeba bedzie jeszcze raz rozjasniach .. Pytam jak to jeszcze raz? A wlosy? Nie zniszczą sie? Stwierdzila ,że nie ... zresztą pani obok też przytaknela. No dobra ,powtarzamy .. Znowu zmywamy rozjasniacz... Fryzjerka coś skwaszona ma mine, strach w oczach,wiec proszę ja o lusterko -odmowila . Poprosilam jeszcze raz -odmowila po raz kolejny. Wiec wstalam, poszlam do lusterka a tam widzę ,ze mam pomaranczowo- czerwone, strasznie zniszczone wlosy ... Chcialam zwrot pieniedzy , nie dostalam ich . Poprosilam wlasciciela salonu - stwierdził,że woda, rozjasniacze i czas jego pracownicy tez kosztuje .. Wyszlam stamtad z mokrymi wlosami . Poszlam do domu , wysuszylam je sobie i wystraszylam sie jak sie zobaczylam. Wlosy spalone, stercza kazdy w inna strone .

Nie wiem co mam teraz zrobic, jak je odbudowac ? Zregenerować , cokolwiek by znow byly lśniące i zdrowe. ? Macie jakies sprawdzone odzywki ? Może same bylyscie w podobnej sytuacji? Wlosy zapuszczalam 5 lat. Mam juz je prawie do pasa. Szkodda ich obciac. Pomóżcie ! :-(

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rozjaśniane włosy.

Nie chce Cie urazić, ale nigdy nie spotkałam się, żeby płacić fryzjerowi przed zrobieniem włosów. Albo robiłaś je sama w domu i tak tylko nam napisałas, albo oni wiedzieli, ze zbyt dużo klientów wyszło nie płacąc i dlatego biorą z góry co nadal wydaje mi się dziwne. Jedynie dobra odżywka profesjonalna w innym salonie fryzjerskim może coś zdziałać. Bo chwilowo chyba nie odważyłabym się zmienić koloru, żeby nie dobić włosów ;/

3

sylwia.lestat napisał/a:

Nie chce Cie urazić, ale nigdy nie spotkałam się, żeby płacić fryzjerowi przed zrobieniem włosów. Albo robiłaś je sama w domu i tak tylko nam napisałas, albo oni wiedzieli, ze zbyt dużo klientów wyszło nie płacąc i dlatego biorą z góry co nadal wydaje mi się dziwne. Jedynie dobra odżywka profesjonalna w innym salonie fryzjerskim może coś zdziałać. Bo chwilowo chyba nie odważyłabym się zmienić koloru, żeby nie dobić włosów ;/

Niestety ja spotkalam się już kilkakrotnie z takimi salonami,gdzie najpierw. Napisalabym nazwe owego salonu w ktorym mnie tak urządzono,ale boję się,że mnie oskarża. Nigdy nie farbuje nawet wlosow sama. Zawsze robila to moja koleżanka fryzjerka, niestety wyjechała z miasta. Nie mam powodów ,by kłamać ,bo czemu miałabym to robić? Ale spróbuje poszukać jakiś odzywek profesjonalnych - jak radzisz. Pozdrawiam. :-)

4

Dziwi mnie, że zaproponowano Ci jeden zabieg po drugim. Kiedy o to pytałam, moja fryzjerka nawet podczas "schodzenia" z czerni do jasnego brązu proponuje dwa, trzy zabiegi, a między nimi kurację regenerującą, co ma zapobiec zniszczeniu włosów.
Ze swojej strony również proponuję udać się do innego salonu na profesjonalną regenerację. Nie jest to może tanie, ale widziałam jak wspaniałe efekty można osiągnąć. Włosy trzeba teraz dobrze nawilżyć, uzupełnić ubytki, nadać im elastyczność.

Oczywiście jak najbardziej wciąż możesz domagać się zwrotu kosztów zabiegu rozjaśniania, który został źle wykonany. Notabene zakład ma też obowiązek nieodpłatnie naprawić to, co zepsuł, przy czym to już Twoja decyzja czy jesteś skłonna raz jeszcze oddać się w ich ręce. 
Jeśli zakład nie przyjmie Twojej reklamacji, możesz udać się do rzecznika praw konsumentów, jego pomoc jest bezpłatna, a zwykle bardzo skuteczna.

5

Olinka napisał/a:

Dziwi mnie, że zaproponowano Ci jeden zabieg po drugim. Kiedy o to pytałam, moja fryzjerka nawet podczas "schodzenia" z czerni do jasnego brązu proponuje dwa, trzy zabiegi, a między nimi kurację regenerującą, co ma zapobiec zniszczeniu włosów.
Ze swojej strony również proponuję udać się do innego salonu na profesjonalną regenerację. Nie jest to może tanie, ale widziałam jak wspaniałe efekty można osiągnąć. Włosy trzeba teraz dobrze nawilżyć, uzupełnić ubytki, nadać im elastyczność.

Oczywiście jak najbardziej wciąż możesz domagać się zwrotu kosztów zabiegu rozjaśniania, który został źle wykonany. Notabene zakład ma też obowiązek nieodpłatnie naprawić to, co zepsuł, przy czym to już Twoja decyzja czy jesteś skłonna raz jeszcze oddać się w ich ręce. 
Jeśli zakład nie przyjmie Twojej reklamacji, możesz udać się do rzecznika praw konsumentów, jego pomoc jest bezpłatna, a zwykle bardzo skuteczna.

Bylam wczoraj w innym salonie na keratynowym odzywianiu. Efekt super, niestety poszlo na to troszke pieniedzy ale wlosy mam piekne , gladkie i lsniace. Niestety fryzjerka nie podejmie sie na razie zmianie koloru moich wlosow . Muszę je spinac tak, by ta "tecza" nie rzucala sie zbytnio w oczy. A co do rzecznika praw konsumenta - dowiem się co i jak i na pewno skorzystam z Twojej rady :-) Moze nie ja jedna zostalam tak urzadzona . Pozdrawiam i dziekuje.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Rozjaśniane włosy.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024