zwolnienie lekarskie "chodzące" a rozmowa kwalifikacyjna - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » zwolnienie lekarskie "chodzące" a rozmowa kwalifikacyjna

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: zwolnienie lekarskie "chodzące" a rozmowa kwalifikacyjna

Cześć,

Mam takie pytanie. Czy będąc na zwolnieniu lekarskim chodzącym (świadczenie z ZUSu, nie od pracodawcy) można poszukiwać pracy, chodzić na rozmowy kwalifikacyjne?

Zwolnienie kończy mi się za ok 3 tygodnie, po jego zakończeniu nie będę mieć pracy. Czy to upoważniania mnie do poszukiwania pracy?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez DORIS608 (2016-04-18 11:11:49)

Odp: zwolnienie lekarskie "chodzące" a rozmowa kwalifikacyjna

Będąc na zwolnieniu lekarskim"chodzącym" upowaznia cię to kochana autorko do przyzwolenia wyjścia np.do apteki po leki,do lekarza na konsultacje czy kontrol,do chodzenia po mieszkaniu,ale nie  po bieganiu po mieście;)Jak sama nazwa wskazuje-to zwolnienie lekarskie,więc do czegoś zobowiązuje.W praktyce w zyciu oczywiście jest inaczej;)Chodz na te rozmowy(doskonale rozumiem o co chodzi) tylko uważaj,żeby ktoś nieprzychylny cię nie podkablował że będac na zwolnieniu latasz po miescie.Kochanych nieprzychylnych nie brakuje w tych czasach,ale trzeba sobie jakoś radzić;)Zwolnienie możesz przeciągac do max pół roku w zalezności na co jest.Moja znajoma taki wałek zrobiła u siebie w salonie jak zsuneła się z drabiny i ściemniała,że ją kregosłup boli:)Łaziła po lekarzach,ściemniaął ile wlezie i siedziała na płatnym l-4 i szukała nowej pracy bo i tak wiedziałą że ją zwolnią.Tak więc tylko uważaj i szukaj-zyczę ci powodzenia w znalezieniu czegoś fajnego!:)

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » zwolnienie lekarskie "chodzące" a rozmowa kwalifikacyjna

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024