komputerocholik i aktywna - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » komputerocholik i aktywna

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: komputerocholik i aktywna

Witajcie. Jestem z chłopakiem od ponad roku, przedtem starał sie o mnie prawie rok. Otóż mam pewien problem.  Z chłopakiem bardzo się różnimy, ja jestem na studiach, duzo zajęc dodatkowych, mieszkam z siostrą, on z rodzicami.  Jemu cieżko jest znaleść stałą pracę, obecnie ma coś dorywaczo. On miał przed poznaniem mnie poważny problem w sumie uzaleźnienie od komputera, uwielbia gry i siedzenie z osobam na portalu podobnym do skypea tylko bez kamerki. Przez pare miesięcy nie mial komputera, mial dla mnie czas, był kochany, doceniał mnie. Obecnie mam trochę bardziej napięty grafik a on znow po kilaaa godzin lub więcej siedzi przed komputerem. W sumie to jego jedyne zajęcie, nie ma innego hobby. Przeraża mnie fakt, obiecywał sie nie będzie tyle siedział, że rozumie że to marnowanie czasu. Obecnie ja kończąc zajęcia o 20 mialabym jeszcze siłę się z nim spotkać, on niestety wraca do domu po 16 i wielce zmęczony siedzi przed kompem. Oczywiście dla wirtualnych znajomych jest super facetem, widzę ze zależy mu by był przez nich uznawany, szkoda tylko że nie bardzo robi coś dla związku. Czuję lęk i zdenerwowanie za każdym razem gdy on siedzi na tym kompie, ja jestem osobą ambitną, on jak widać nie.

Sądzicie iż da się coś zmienić? By się opamiętał czy zawsze już ten komputer będzie ważną częścią jego życia i skoro mnie to denerwuje to powinnam znaleść sobie osobę, która nie będzie miała z tym problemu? On nie widzi w tym nic złego, że tyle siedzi, twierdzi że ja przesadzam. Sądzicie że skoro nie mam nad tym kontroli bo nie mieszkamy razem to spróbować jakoś to olać, czy z powodu róźnic i nieporozumień po prostu się rozstać?

Proszę Was o rady !

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: komputerocholik i aktywna

Decyzję musisz podjąć sama.
Nie ma sensu matkowanie mu i wyznaczanie czasu, jaki może spędzić przed komputerem. Jest duży, wie co robi. Jeżeli poddaje się uzależnieniu, to też jego wybór. Twoim jest czy pasuje Ci taki stan, czy nie?
Myślisz, że mieszkanie razem poprawiłoby sytuację? Uważam, że odwrotnie. Masz zapędy wychowawcze, ale związek nie polega na wychowywaniu partnera. Spójrz na niego takim, jakim jest, a nie takim, jaki mógłby być po „wychowaniu” przez Ciebie.

3

Odp: komputerocholik i aktywna

Postaw wyraźne granice. Dobitnie powiedz mu że nie podoba Ci się to że większą część czasu przeznacza na gry. Że rozumiesz jego potrzebę rozrywki ale musi ją ograniczyć. Bo związek to nie tylko dbanie o swoje przyjemności. Tworzycie zespół, całość. Nie walcz z nim na siłę to nie ma sensu, wiem co piszę wink

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » komputerocholik i aktywna

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024