Przedłużane paznokcie. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Przedłużane paznokcie.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Przedłużane paznokcie.

Wczoraj przedłużałam paznokcie. Kosmetyczka pierw wypiłowała płytkę paznokciową grubym pilniczkiem. Następnie przykleiła tipsy, kolejne piłowanie. Następnie żel i kolejne piłowanie gdzie moje skórki były już w fatalnym stanie i krwawiły. W końcu udało się zrobić paznokcie.
Dodam, że pierwszy raz mam takie paznokcie zrobione. Dzisiaj pomimo bólu skórek odczuwam dość spory ból i dyskomfort podczas naciskania na opuszek palca. Mam wrażenie jakby coś mi się wbijało w paznokieć. Nie przy wszystkich paznokciach to czuje, niektóre przy naciskaniu wcale nie bolą.
Czy to jest normalne, muszę się przyzwyczaić ? Czy coś jest źle i zdjąć tipsy?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Przedłużane paznokcie.

To zdecydowanie nie jest normalne. Przede wszystkim skórki nie mają prawa krwawić, ponadto mnie NIGDY nie bolały opuszki palców. Może zadzwoń do tej osoby, która wykonywała usługę i zapytaj co masz w tej sytuacji zrobić? Jeśli wykonała ją niefachowo, to zdjąć powinna nieodpłatnie.

3

o matko! to robila jakas profesjonalna kosmetyczka? czy kolezanka zza płotu? nie chcialabym nigdy trafic na taka kosmetyczke! jak kolezanka wyzej, napewno bym poszla aby zdjela nieodplatne!

4

Matko Boska.
Nie, to nie jest normalne.
Spiłowała grubym pilnikiem płytkę? Powinna ją zmatowić bloczkiem polerskim - bodajże z numerkiem 240.
Krwawiące skórki? Bolące opuszki?
Zdejmij nawet sama.

Masz żele? Nie akryle ani hybrydy?

5

kammiś napisał/a:

Matko Boska.
Nie, to nie jest normalne.
Spiłowała grubym pilnikiem płytkę? Powinna ją zmatowić bloczkiem polerskim - bodajże z numerkiem 240.
Krwawiące skórki? Bolące opuszki?
Zdejmij nawet sama.

Masz żele? Nie akryle ani hybrydy?

Tipsy pokryte żelem, na to poszła hybryda.
Paznokcie robiłam w sobotę u znajomej, która miała się na tym znać, niestety musiałam czekać aż do poniedziałku żeby dostać się do dobrej kosmetyczki z salonu. Dowiedziałam się, że paznokcie tak mi starła pilnikiem, że przypominają papierki, każde dotknięcie mnie bolało. Widać było nawet czerwone przebarwienia. Skórki miałam pozalewane żelem a od ranek mogło nawet wdać się zakażenie. Na szczęście zdjęłam na czas i nic poważnego mi się nie stało. Teraz paznokcie powoli rosną, widać, że są zniszczone ale odżywki zaczynają pomagać smile

6

I wlasnie dlatego jestem na NIE dla jakich kolwiek nienaturalnych paznokci sad Nie rozumiem dlaczego kobiety tak sie upieraja na hybryde hmm Manicure hybrydowy niszczy paznokcie, działanie promieni UV noe jest zdrowe, od tego mozna miec raka sad a juz o acetonie do sciagania hybrydy nie wspomne hmm Sa piekne kolory zwyklych lakierow, dlaczego kobiety robia sie tak leniwe ze wybieraja paznokcie, ktore maja wytrzymac 2 i wiecej tygodni? hmm

7

ja przez pare lat chodziłą do tej samej kosmetyczki, na pazurki, ale NIGDY, nie zrobiłą mi nic złego, miałam tylko żel na płytkę, ale trzeba się było przjżeć zęby zobaczyć, zę to nie lakier;) a niestety pracę miałam wtedy taką, zę malowanie paznokci nie wchodzilo w grę...;/

8

ja kiedyś nosiłam akryle i wyglądało  to całkiem fajnie, bo ta dziewczyna je dobrze opiłowywała, także wyglądały  prawie jak naturalne. Ale szybko mi rosną moje paznokcie, wieć często trzeba było uzupełniać. Praktycznie do dwa tygodnie i w końcu zrezygnowałam. Teraz tylko na szczególne okazje przedłużam pazurki.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Przedłużane paznokcie.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024