jak przestać obgryzać paznokcie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » jak przestać obgryzać paznokcie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1

Temat: jak przestać obgryzać paznokcie

Hej dziewczyny, wiem że obgryzanie paznokci to dość wstydliwy temat. Zmagam się z tym ,,nałogiem" od kiedy pamiętam, próbowałam już chyba wszystkiego, od gorzkiego lakieru aż po wizyty u kosmetyczek na paznokcie żelowe, niestety odpadały na kolejny dzień bo miałam za słabą płytkę paznokcia hmm może wy macie jakieś sposoby ? albo któraś z Was zmaga się z podobnym problemem

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: jak przestać obgryzać paznokcie

Nawyk obgryzania paznokci można leczyć farmakologicznie. Być może powodem jest stres. Przyczyn może być wiele. Warto udać się do lekarza, ponieważ ma to negatywny wpływ na zdrowie.

3

Spróbuj malować paznokcie ciemnym lakierem, jak będziesz obgryzać będzie go widać na zębach i może to Cię będzie powstrzymywać jakoś. Coś więcej to przede wszystkim silna wola

4

Moja siostra wciąż obgryza paznokcie.
Zawsze daję jej "po łapach", gdy to zauważam.
Zgadzam się z tym, że jest to nawyk wynikający z ze stresu związanego z aktualnym stanem emocjonalnym, bądź wynik zaszłości.
Nigdy nie obgryzałem paznokci. Chciałem więc lata temu sprawdzić, co za tym może stać. Mieliśmy podobne dzieciństwo przecież.
Nie umiałem tego zrobić, bo wyobraźnia kazała mi oglądać zakrwawione palce. smile
No i, moja córka to robiła przez kilka lat.
Obecnie ma pięknie utrzymane, choć krótkie paznokcie.
U niej, to stres pourazowy był.  Tak sądzę. Po śmierci matki i moim braku czasu dla dzieci.
Psycholodzy i logopeda poprawili tę sytuację.
Obecnie rozmawiamy szczerze o tym, co było i dlaczego.
Wcześniej, gdy mała była, sądziłem, że nie zrozumie.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » jak przestać obgryzać paznokcie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024