Wciąż mysle o toksycznym partnerze - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Wciąż mysle o toksycznym partnerze

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Wciąż mysle o toksycznym partnerze

Udało mi sie zakończyć prawie 2 letni bardzo toksyczny związek (zdrada, przemoc, poniżanie, narkotyki), notabene pierwszy w życiu. Od zerwania minęło 5 miesięcy, nie widziałam go, nie mam z nim żadnego kontaktu, nie dążę nawet do tego. Nie kocham go, moge to ze spokojnym oddechem nawet na głos wykrzyczeć. Było bardzo mi cieżko sie pozbierać ale po 2 miesiącach od zerwania doszło do mnie, ze była to bardzo toksyczna relacja, ze żyłam wyobrażeniami o nim, a on był zwyczajnym frajerem i wreszcie dostrzegłam miliony wad, poczułam wstyd że mogłam byc z kimś takim. Nie jestem zazdrosna o jego nowa dziewczynę z która mnie zdradził, nawet mam niezły ubaw z nich, ze oboje sa siebie warci.

Mam kontakt ale to bardzo rzadki z dwójka naszych wspólnych znajomych, ucinam temat jak zaczną cos o nim mowić, nie wypytuje sie o niego (chociaż czasem korci czysta ciekawość) nie rozpamiętuje naszych chwil, pousuwalam zdjęcia , powyrzucalam prezenty, nawet jak jakaś mi sytuacja czy miejsce o nim mi przypomina to nie czuje smutku, usunelam go całkowicie z życia, spotykam sie z innymi....ALE....!

Mysle o nim prawie codziennie. Po prostu sam mimowolnie pojawia sie w moich myślach np w środku dnia, nie żadne zastanawianie sie co u niego, jak wyglada itp itd tylko sama mysl o nim... I wtedy jestem zła na siebie bo ona przychodzi tak niespodziewanie a ja nie rozumiem dlaczego i boje sie ze cos jest ze mną nie tak i tylko sobie wmawiam..

I przyznam sie , ze co pare dni wchodzę na portale społecznościowe zeby zobaczyć jego konto (chociaż je wgl nie uaktualnia) i jest to jedyny "nawyk" z nim związany , którego próbuje sie wyzbyć a tak to jestem w 100% szczęśliwa i denerwuje mnie to, ze ni z cholery potrafię sobie nagle go przypomnieć. CO ROBIĆ?!

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez santana (2016-01-23 11:24:14)

Odp: Wciąż mysle o toksycznym partnerze

To ja Ci powiem co masz robić. Naturalną rzeczą jest zagladanie  przez ok rok na portale wspominanie i na siłę nie ogarniesz tego. Natomiast poczytaj kilka blogów :moje dwie głowy jest nawet książka o tym tytule. Drugi blog to po drugiej stronie lustra. Będziesz zszokowana jakie jest podobieństwo czy wręcz identyczne zachowania. No i blog uciekamy do przodu. Bardzo tresciwe blogi które pomogą Ci poznać schematy. Tobie zostaje jedynie jeszcze  ew pójść do psychologa aby się dowiedzieć dlaczego przyciagasz takich psychofagów. Ale pocieszę Cię ze jeszcze trochę a uwolnisz się i będziesz bardziej szczęśliwa niż obecnie. Czytaj czytaj i ucz się.

3

Odp: Wciąż mysle o toksycznym partnerze

Zgodnie z Regulaminem Forum na Netkobietach obowiązuje zasada, że problemy jednego związku opisujemy w jednym wątku - mając więcej danych łatwiej jest udzielić właściwej odpowiedzi. Z tego samego powodu ten temat zamykam, a Ciebie proszę o kontynuowanie dyskusji w którymś z poprzednich (zdążyłaś ich założyć kilka), zapoznanie się z regulaminem i stosowanie do jego zapisów.
Z pozdrowieniami, Olinka

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Wciąż mysle o toksycznym partnerze

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024