Problemy z mężem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

1 Ostatnio edytowany przez Alye (2016-01-14 14:00:26)

Temat: Problemy z mężem

Witajcie

Mój mąż od momentu gdy byłam w ciąży stał się nie do zneisienia. Zamiast mnie wspierać i słuchać moich potrzeb to często po przyjściu z pracy traktował mnie jak powietrze, zjadał obiad i zamykał się w swoim pokoju włączał telewizor czy komputer i oddawał się swoim rozrywkom. Często też był dla mnie opryskliwy i chamski. Ja mam lat 28 on 32.
Zaczęłam się martwić co będzie jak urodzi się dziecko i moje wątpliwości się potwierdziły, bo nie chce mu się kiwnąć nawet palcem. Pracuje po 10h i uważa, że musi po pracy wypoczywać i wszystkie obowiązki spadają na mnie. jak mu zwracam uwagę to czasem z musu coś pomoże ale to bardzo rzadko, często jest poirytowany i podnosi głos. w nocy nie ma szans żeby wstał do dziecka bo musi się wyspać a ja siedzę całymi dniami w domu to mam czas odpoczywać i spać też mogę w dzień - tak mówi. nie liczy się już z tym co mówię po prostu olewka.
dziewczyny poradzcie coś bo już naprawdę nie mam siły do niego. jestem też uzależniona finansowo od niego.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2016-01-14 15:37:58)

Odp: Problemy z mężem

Nieciekawie to wygląda.

Czy on się cieszył z tego, że jesteś w ciąży, planowaliście dziecko, czy to była wpadka?

Ogólnie uważam, że przy dziecku powinien Ci pomóc, w końcu jest jego ojcem. Ale cudów też nie wymagaj - jeśli pracuje po 10 godzin, to kiedyś musi odpocząć.

Spróbuj kłaść się razem z dzieckiem - łapać maximum momentów na odpoczynek.
Nic się nie stanie, jak raz nie posprzątasz, a na obiad zrobisz np. tylko zupę.

Zbyt dużego pola manewru nie masz, bo jesteś od niego uzależniona finansowo.
Spróbuj może z nim szczerze pogadać, ustalcie, gdzie leży problem.

A jak nie będzie poprawy, to, w razie czego, miałabyś dokąd pójść, ktoś mógłby Ci pomóc, rodzice, rodzina?

3

Kiedyś nie potrzebował a teraz nagle potrzebuje tak odpoczywać. Nie pracuje fizycznie a kiedyś po pracy sobie potrafił iść na siłownię czy jeszcze w piłkę z kolegami pograć, od godziny 17 jest w domu już.
Rozmowy były ale zawsze mnie potrafił zbyć i tłumaczyć się pracą a ja po to nie pracuję żeby zajmować się domem i dzieckiem.
Dziecko zaplanowaliśmy i się cieszył, ale jak już byłam w 6 miesiącu to zaczynał robić się opryskliwy i mnie olewał.

4

Alye napisał/a:

Kiedyś nie potrzebował a teraz nagle potrzebuje tak odpoczywać. Nie pracuje fizycznie a kiedyś po pracy sobie potrafił iść na siłownię czy jeszcze w piłkę z kolegami pograć, od godziny 17 jest w domu już.
Rozmowy były ale zawsze mnie potrafił zbyć i tłumaczyć się pracą a ja po to nie pracuję żeby zajmować się domem i dzieckiem.
Dziecko zaplanowaliśmy i się cieszył, ale jak już byłam w 6 miesiącu to zaczynał robić się opryskliwy i mnie olewał.

Może sobie inaczej wyobrażał życie w rodzinie, nic nie poradzisz.
Jeżeli rozmowy nic nie dają, to może warto odejść i budować dalsze życie bez niego.

5

Oj Cyniczna jesteś cyniczna. W postach piszesz ze dziewczyna jest winna A jak uzależniona finansowo to ma na rękach pana nosić. Alye zacznij po cichu sprawdzać męża trzepac mu telefon maile fb. To co się dowiesz zostaw dla siebie napisz tutaj. Jeśli następuje oddalenie bark czułości itp to coś jest na rzeczy

6

santana napisał/a:

Oj Cyniczna jesteś cyniczna. W postach piszesz ze dziewczyna jest winna A jak uzależniona finansowo to ma na rękach pana nosić. Alye zacznij po cichu sprawdzać męża trzepac mu telefon maile fb. To co się dowiesz zostaw dla siebie napisz tutaj. Jeśli następuje oddalenie bark czułości itp to coś jest na rzeczy

Gdzie ja napisałam, że dziewczyna jest winna?

7

W poscie dziurywsercu. Potrafisz dokopywac. Tu robisz to samo. Nie wiem czy potrafisz wczuć się w sytuacje ale tracisz instynkt .

8 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2016-01-14 15:48:54)

santana napisał/a:

W poscie dziurywsercu. Potrafisz dokopywac. Tu robisz to samo. Nie wiem czy potrafisz wczuć się w sytuacje ale tracisz instynkt .

Nie wiem, czy zauważyłaś, ale to nie jest wątek użytkowniczki dziurawsercu.
Ja obiektywnej opinii nie nazywam dokopywaniem.

P.S Będziesz teraz chodzić za mną po całym forum i robić off topy, bo Ci się nie spodobała moja opinia w jednym z wątków? smile

9

Chodzę tam gdzie chce a portal jest dla wszystkich. Pech

10 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2016-01-14 17:04:59)

santana napisał/a:

Chodzę tam gdzie chce a portal jest dla wszystkich. Pech

Ale robiąc off top łamiesz regulamin tego forum. Pech.

A to z tym lataniem to był żart, tak na marginesie.

11

Zgłoś adminowi lotto mi

12 Ostatnio edytowany przez Alye (2016-01-14 19:32:05)

Cynicznahipo napisał/a:

Może sobie inaczej wyobrażał życie w rodzinie, nic nie poradzisz.
Jeżeli rozmowy nic nie dają, to może warto odejść i budować dalsze życie bez niego.

Wiesz, najgorsze że już nawet nie zapyta czy w czymś pomóc a ma jeszcze żądania. Owszem pobawi się z dzieckiem, ale na tym się kończy.
Czasem jak się pokłócimy to mówi, że mogłabym bardziej zadbać o siebie bo mam zflaczały brzuch hmm

Do rodziców mogłabym się przenieść, ale to znowu on będzie robił awantury, że nie doceniam tego co robi i stroję fochy.

13

Miej w nosie jego fochy.
Ja bym mu postawiła ultimatum - albo zaczynacie żyć jak rodzina, on bierze udział w życiu rodzinnym - a nie tylko pracuje, je i śpi - albo Ty zabierasz dziecko i się wyprowadzasz.

On Ci w ogóle okazuje jakieś czułości, pokazuje Ci, że mu na Tobie zależy?

14 Ostatnio edytowany przez Alye (2016-01-14 20:06:41)

Cynicznahipo napisał/a:

Ostatnimi czasy niewiele pokazuje. Najlepiej dla niego jakbym robiła to co on chce i się w ogóle nie odzywała.

15

Alye napisał/a:
Cynicznahipo napisał/a:

Ostatnimi czasy niewiele pokazuje. Najlepiej dla niego jakbym robiła to co on chce i się w ogóle nie odzywała.

Smutne to strasznie!
Decyzja należy do Ciebie, ale szkoda, żeby dziecko rosło w takiej atmosferze, gdzie rodzice się nie dogadują, nie szanują... i gdzie miłości nie widać.

16 Ostatnio edytowany przez gruba_swinia (2016-01-15 09:57:31)

Napiszę tylko tyle, że z niego jest piętrowy palant. I to taki do kwadratu.

Kolejny dupek, który myśli, że jak się spuścił, to swoją działkę już odfajkował i ma pretensje, że teraz jeszcze coś od niego chcą...

Nie lubię takich rozwiązań, ale czasem tylko one działają: jeśli nie jesteś z jego matką na wojennej ścieżce, to po prostu napuść ją na niego. Niech ustawi synalka do pionu, jeśli Ty do niego nie trafiasz. On prawdopodobnie potraktuje to jako wtrącanie się, ale właśnie dlatego powinna to zrobić jego matka - na nią chyba nie będzie się tak "wyzwierzał", a poza tym, chyba nie tak go wychowała? Jeśli jednak jej to nie przeszkadza i nie zamierza się "wtrącać", to uświadom jej, że chyba jednak powinna, jeśli traktuje dziecko jako swojego wnuka i chciałaby mieć z nim dobry kontakt, bo jak dalej tak się będzie zachowywał, to nie gwarantujesz przetrwania związku... Twoja matka też może tu zadziałać, ale to już ewidentnie nastawi go przeciwko tobie i będzie robił wręcz na złość. Ale wobec swojej matki nie będzie raczej taki "mocny"... Pod warunkiem, że to nie jest głupia kobieta.

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024