Ja znów w temacie ubierania ![]()
Niedługo córka ma pasowanie w przedszkolu. Zamierzam ją ubrać w spódniczkę i bluzkę. Spódniczka tiulowa różowo-szara. Do tego biały top z tiulową wstawką z przodu i różowe rajstopki.
Będzie ok? Nie lubimy sztywnych sukienek ani kołnierzyków.
1 2015-10-08 21:35:23 Ostatnio edytowany przez Aga30 (2015-10-08 21:37:02)
Mnie stroj galowy kojarzy się raczej z białą bluzką i czarna lub granatową spodniczką. Z tego, co sobie przypominam, na pasowaniu na przedszkolaka u moich córek dzieci miały być ubrane "tematycznie", tzn grupa "misiow" - stylizowane na misie, grupa pszczolek, miały doczepione czolki itd. ![]()
To ubranie na pewno jest eleganckie ale nie galowe.Strój galowy ma kolry granatowo biały lub czarno biały
o właśnie właśnie ! Strój galowy. Na początku roku szkolnego (ubiegłego) dostaliśmy karteczkę od dyrekcji szkoły z wytycznym odnośnie obuwia, dni wolnych, rzeczy potrzebnych w szkole i właśnie stroju galowego. Jasno napisane : biała bluzka, granatowa bądz czarna spódniczka (spodnie w przypadku chłopców). Marzeniem byłoby gdyby rodzice się do tego stosowali. Istny wybieg. Jak nasze dzieci mają potem przestrzegać jakichkolwiek zasad jeśli od najmłodszych lat rodzice pokazują im jak je łamać ?
Nie wspomnę już o niebieskich włosach u szcześciolatki ...
I jak wspomniała gojka taki strój będzie elegancki ale nie galowo-szkolny
Nie jest to typowy strój galowy bo strój galowy jest biało czarny lub granatowy, ale ja tam problemu nie widzę, ja się ubierałam elegancko właśnie między innymi w tiulowe spódnice także w liceum i do tego zakładałam glany.
Na pasowanie przedszkolaka uważam że jak najbardziej wypada ubrać dziecko w to co wymieniła autorka. No chyba że przedszkole wytyczyłoby jakieś konkrety typu biała bluzka, granatowa kiecka..itp. Mój też będzie miał pasowanie na przedszkolaka i zostało powiedziane żeby ubrać dziecko bardziej odświętnie, ale bez przesadyzmu żeby było im wygodnie w przedszkolu w końcu to tylko 3 latki.