Strój galowy na pasowanie przedszkolaka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Strój galowy na pasowanie przedszkolaka

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1 Ostatnio edytowany przez Aga30 (2015-10-08 21:37:02)

Temat: Strój galowy na pasowanie przedszkolaka

Ja znów w temacie ubierania wink
Niedługo córka ma pasowanie w przedszkolu. Zamierzam ją ubrać w spódniczkę i bluzkę. Spódniczka tiulowa różowo-szara. Do tego biały top z tiulową wstawką z przodu i różowe rajstopki.
Będzie ok? Nie lubimy sztywnych sukienek ani kołnierzyków.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Strój galowy na pasowanie przedszkolaka

Mnie stroj galowy kojarzy się raczej z białą bluzką i czarna lub granatową spodniczką. Z tego, co sobie przypominam, na pasowaniu na przedszkolaka u moich córek dzieci miały być ubrane "tematycznie", tzn grupa "misiow" - stylizowane na misie, grupa pszczolek, miały doczepione czolki itd. wink

3

To ubranie na pewno jest eleganckie ale nie galowe.Strój galowy ma kolry granatowo biały lub czarno biały

4

o właśnie właśnie ! Strój galowy. Na początku roku szkolnego (ubiegłego) dostaliśmy karteczkę od dyrekcji szkoły z wytycznym odnośnie obuwia, dni wolnych, rzeczy potrzebnych w szkole i właśnie stroju galowego. Jasno napisane : biała bluzka, granatowa bądz czarna spódniczka (spodnie w przypadku chłopców). Marzeniem byłoby gdyby rodzice się do tego stosowali. Istny wybieg. Jak nasze dzieci mają potem przestrzegać jakichkolwiek zasad jeśli od najmłodszych lat rodzice pokazują im jak je łamać ?
Nie wspomnę już o niebieskich włosach u szcześciolatki ...
I jak wspomniała gojka taki strój będzie elegancki ale nie galowo-szkolny

5

Nie jest to typowy strój galowy bo strój galowy jest biało czarny lub granatowy, ale ja tam problemu nie widzę, ja się ubierałam elegancko właśnie między innymi w tiulowe spódnice także w liceum i do tego zakładałam glany.

6

Na pasowanie przedszkolaka uważam że jak najbardziej wypada ubrać dziecko w to co wymieniła autorka. No chyba że przedszkole wytyczyłoby jakieś konkrety typu biała bluzka, granatowa kiecka..itp. Mój też będzie miał pasowanie na przedszkolaka i zostało powiedziane żeby ubrać dziecko bardziej odświętnie, ale bez przesadyzmu  żeby było im wygodnie w przedszkolu w końcu to tylko 3 latki.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Strój galowy na pasowanie przedszkolaka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024