Cześć, moja przyjaciółka wyjechała na rok do Stanów, gdzie spędziła już 3 miesiące i nie bardzo jej się tam układa. Pomyślałam by wysłać jej jakąś paczkę teraz i na święta, która przypomni jej o Polsce. Jak myślicie co mogę typowo polskiego włożyć do paczki świątecznej i zwykłej? Piszcie wszystkie pomysły jakie Wam przyjdą do głowy
jak jest patriotką to kubek biało-czerwony z orzełkiem
jeśli nie jest....może książkę po polsku?
Albo coś ludowego. Może jakiś wyrób rękodzielniczy z drewna? Figurkę czy coś.
4 2012-10-10 13:25:59 Ostatnio edytowany przez maugosha (2012-10-10 13:28:11)
kielbase , paczki albo makowiec ...moze byc bigos albo karpia w galarecie ...ewentualnie mozna polskie gazety, te kobiece moze byc jeszcze flaki i piwo ... pierniki i sernik, taki z "cukierni na rogu"
A tak naprawde to po trzech miesiacach koleznka nie zapomniala o PL a jak sie jej nie ukalda to napisz jej sliczny, przyjacielski list ...albo po prostu zadzwn i pogadaj,
Też uważam, że rozmowa (może niekoniecznie telefoniczna, tylko skypowa) będzie dla niej najlepszym prezentem. Wiem po sobie co mnie cieszy najbardziej jak jestem za granicą.
Ja się bardzo ucieszyłam jak mi mama z Polski wysłała krówki, katarzynki i żelki-malinki, które jadłam w dzieciństwie
Dziękuję bardzo za świetne pomysły, na pewno jakieś wykorzystam A na skype rozmawiamy regularnie