Przyjaciółka za granicą, jak przypomnieć jej o Polsce? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » Przyjaciółka za granicą, jak przypomnieć jej o Polsce?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Przyjaciółka za granicą, jak przypomnieć jej o Polsce?

Cześć, moja przyjaciółka wyjechała na rok do Stanów, gdzie spędziła już 3 miesiące i nie bardzo jej się tam układa. Pomyślałam by wysłać jej jakąś paczkę teraz i na święta, która przypomni jej o Polsce. Jak myślicie co mogę typowo polskiego włożyć do paczki świątecznej i zwykłej? smile Piszcie wszystkie pomysły jakie Wam przyjdą do głowy smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Przyjaciółka za granicą, jak przypomnieć jej o Polsce?

jak jest patriotką to kubek biało-czerwony z orzełkiem big_smile
jeśli nie jest....może książkę po polsku?

3

Albo coś ludowego. Może jakiś wyrób rękodzielniczy z drewna? Figurkę czy coś.

4 Ostatnio edytowany przez maugosha (2012-10-10 13:28:11)

kielbase , paczki albo makowiec ...moze byc bigos albo karpia w galarecie tongue ...ewentualnie mozna  polskie gazety, te  kobiece wink moze byc jeszcze flaki i piwo  ... pierniki i sernik, taki z "cukierni na rogu" big_smile
A tak naprawde to po trzech miesiacach koleznka nie zapomniala o PL a jak sie jej nie ukalda to napisz jej sliczny, przyjacielski list ...albo po prostu zadzwn i pogadaj,   wink smile

5

Też uważam, że rozmowa (może niekoniecznie telefoniczna, tylko skypowa) będzie dla niej najlepszym prezentem. Wiem po sobie co mnie cieszy najbardziej jak jestem za granicą.

6

Ja się bardzo ucieszyłam jak mi mama z Polski wysłała krówki, katarzynki i żelki-malinki, które jadłam w dzieciństwie smile

7

Dziękuję bardzo za świetne pomysły, na pewno jakieś wykorzystam smile A na skype rozmawiamy regularnie smile

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » Przyjaciółka za granicą, jak przypomnieć jej o Polsce?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024