Błędy młodości. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Błędy młodości.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Błędy młodości.

Witam,

Jestem 2* letnim facetem smile i zajrzałem drogie Panie na wasze forum aby spytac sie o rade.

Hmmm ... skorzystam z dobrodziejstw anonimowości w sieci.

Zacznę od krótkiej historii.
Na 2 roku studiów zakochałem sie w znajomej z roku. Zaczęliśmy sie spotykać i ogólnie było bardzo fajnie razem. Po 1 roku związku doszedłem do wniosku ze to jest ta  jedyna i chciałem sie jej oświadczyć. Hmm .. ale na planach sie skończyło. W przeciągu miesiąca coś się popsuło i ona potajemnie zaczęła sie spotykać z kimś innym. Gdy pewnego razu byłem ze znajomymi na imprezie zobaczyłem jak sie obściskuje z kimś innym, podszedłem do Niej i poprosiłem o wyjaśnienie. Niestety usłyszałem od Niej tylko kilka epitetów bardzo nieprzyjemnych pod swoim adresem. Ogólnie wyszedłem tamtej nocy z klubu jakoś niewzruszony całą sytuacją. Niestety dopiero następnego dnia odreagowałem, i to zbyt mocno. Alkohol + ogromny żal spowodowało że zrobiłem Sobie 5 nacięć na przedramieniu . Wiem chore to sad i teraz tego bardzoooo załuje. Każdego dnia gdy rano wstaje i widzę te 5 blizn (tzw sztyny) to  bardzooo żałuje swego zachowania wtedy. Niestety za błędy młodości sie płaci sad.

Wiem juz ze nigdy tego nie zrobie ale blizny pozostały sad:(.

A teraz cel mojej wizyty tutaj. Boje sie wchodzić w nowe związki gdyż prędzej czy później będę sie musiał wytłumaczyć jakieś dziewczynie z owych blizn. Nie chce by uznała mnie za pojeba, nie chce robić jakieś dzierlatce niemiłej niespodzianki i marnować jej czasu sad:(:(.  Bardzo bym chciał mieć kogoś blisko i mieć sie kim opiekować ale zdaje sobie sprawę ze te blizny nie dodają mi uroku, a wyrozumiałość wobec samookaleczenia ciężko wymagać .

Stąd pytanie do forumowi czek, co byście pomyślały o pociętym facecie w sytuacji:
a.) Dopiero go poznajecie, wydaje sie interesujący.
b.)Zakochałyście sie .
c.) O jakimś luźny znajomym.

Pytam bo Facet powinien być oparciem, a ciężko myśleć o pociętym facecie ze może być oparciem hmm, tak sadze.

P.S. jak macie jakąś mądrą rade albo połajankę piszcie byle szczerze smile

2

Odp: Błędy młodości.

Szczureeek - wygląda na to, że masz gadane - wytłumaczysz się smile

A całkiem serio - mi by wystarczyło to co tutaj napisałeś. Możesz po prostu powiedzieć, że to pamiątka po najgłupszej rzeczy jaką w zyciu zrobileś, że teraz sam nie możesz pojąć, jak mogleś być tak nierozumny i że obecnie jesteś już duży i mądry i niech panna nie liczy, że jak da Ci kosza to też się potniesz...

3

szczureeek napisał/a:

Pytam bo Facet powinien być oparciem, a ciężko myśleć o pociętym facecie ze może być oparciem hmm, tak sadze.

Ty jesteś pocięty na ciele, ja na umyśle. Witaj w klubie smile

4

co prawda mam troche latek...ale na pewno poznając takiego faceta zapytałabym co było tego wynikiem...i tyle...
Gdyby blizny miały decydoac o tym czy jestem z kimś czy nie...to chory byłby ten swiat...

Ale to moje zdanie
Pozdrawiam:)

5

Zgadzam się z Doris. Nie masz powodu do zmartwień.

6

W życiu też w swoim czasie okaleczałam się, bo nie radziłam sobie emocjami, czasami najprostrzymi. Nie mam żadnych większych "pamiątek" po tamtych czasach, ale są te dwie małe blizny. Przypominają mi o przeszłości. Znalazłam faceta, dobrego człowieka (nie bez wad, ale idealnego dla mnie) otworzyłam się przed nim i opowiedziałam mu. Na początku nie był zachwycony, ale zrozumiał mnie i zaakceptował moją przeszłość. Chociaż nie jesteśmy już razem, mamy dobry kontakt, a on pozwolił mi uwierzyć, że ludzi kocha się takich jacy są, a nie za ich przeszłość.

7

Ja mam parę małych blizn, mało widocznych, trzeba się przyjrzeć, żeby je zauważyć. Z perspektywy czasu, wiem, że to było bardzo głupie i więcej tego nie zrobię.
To, że miałeś chwile słabości i musiałeś odreagować to się zdarza każdemu. Ty wybrałeś jeden z gorszych sposobów niestety, ale to nie skreśla Cię w żaden sposób. Teraz już wiesz, że to było złe. Ale musisz uważać na przyszłość, bo jak raz to zrobiłeś, następnym razem możesz zrobić to samo. Ale każda dziewczyna, która będzie warta takiego wrażliwego człowieka, na pewno Cię zrozumie.
Trzymaj się smile
                                                                                                     Ania

8

jeżeli będziesz pewny siebie i laska zrozumie, że rozmawia z kimś kto przeszedł metamorfoze to an 100% nie będzie jej to przeszkadzało. ale mówię tutaj chodzi o to jak Ty siebie postrzegasz i jak będziesz się starał aby inne postrzegały Ciebie.

9

Szczerze mówiąc po tytule wątku spodziewałam się faceta po 40stce, płacącego alimenty trzem różnym kobietom i po 10cioletniej odsiadce... albo jeszcze barwniejszej historii.
A tutaj jakiś zwyczajny (tak myślę tongue ) facet, zrobił głupstwo bo się bardzo zakochał. Ot, kilka blizn. Co ja bym pomyślała o kimś takim? Pewnie nic szczególnego - albo miał kiedyś jakiś problem ze sobą albo to wynik bójki, ale wątpię czy wywarłoby to na mnie większe wrażenie. Na pewno bym sama o to nie zapytała, a gdyby mi sam wyjaśnił to tym bardziej przestałabym na te ślady zwracać uwagę.

Nie wiem co mogłoby mnie odstraszyć... chyba wytatuowana swastyka albo coś w tych klimatach...

10

Myślę, że dla większości kobiet nie miałoby to wielkiego znaczenia. Przynajmniej dla mnie. Oczywiście pewnie na początku pytałabym co było tego powodem i liczyłabym na to, że mi opowiesz o tamtym wydarzeniu.
Myślę, że w żadnym stopniu nie przekreśla to mężczyzny. Każdy miał w życiu chwile słabości. Każdy radzi sobie w inny sposób.

11

Łuki - pociety na umysle . podoba mi sie to stwierdzenie.

mnie by to troszke przestraszylo ale jakby facet byl normalny bym sie zastanowila nad takowym. choc mowie od razu ciezko.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Błędy młodości.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024