Czy samotność może być dobra?
Nie wiem może dla mnie nie
Samotność może być dobra. Pozwala poznać i odnaleźć siebie. Na pewno jest lepsza niż tkwienie w nieudanym związku. Warto też otworzyć się na drugiego człowieka, być ciekawym tego co do nas mówi czy myśli i dać rozmowie płynąć. Nawet rozmowa z nieznajomym pomaga poczuć się mniej samotnie.
Samotność może być dobra. Pozwala poznać i odnaleźć siebie. Na pewno jest lepsza niż tkwienie w nieudanym związku. Warto też otworzyć się na drugiego człowieka, być ciekawym tego co do nas mówi czy myśli i dać rozmowie płynąć. Nawet rozmowa z nieznajomym pomaga poczuć się mniej samotnie.
A jak u Ciebie Lipis? Juz "na spokojnie"? Dobrze jest?
Hej Bart. Bywa różnie ale utwierdzam się że moja decyzja o odejściu z małżeństwa była słuszna. I naprawdę lubię i doceniam moją samotność. Kiedy mam czas tylko dla siebie lub książkę czy spacer czuję że odzyskuję równowagę. Za mężem nie tęsknię. Przyjaciół zawsze miałam swoich. Ten sylwester był jednym z najlepszych w moim życiu. Czas pokaże co będzie dalej.
Lipis napisał/a:Samotność może być dobra. Pozwala poznać i odnaleźć siebie. Na pewno jest lepsza niż tkwienie w nieudanym związku. Warto też otworzyć się na drugiego człowieka, być ciekawym tego co do nas mówi czy myśli i dać rozmowie płynąć. Nawet rozmowa z nieznajomym pomaga poczuć się mniej samotnie.
A jak u Ciebie Lipis? Juz "na spokojnie"? Dobrze jest?