Kompleksy wyglądu młodego męźczyzny - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Kompleksy wyglądu młodego męźczyzny

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 32 ]

1

Temat: Kompleksy wyglądu młodego męźczyzny

Witam, mam 22 lata. Mam bardzo jasne włosy i karnację, które powodują że mam duże kompleksy. Do tego bardzo jasne brwi, dość łatwo się czerwienie i opalam się na czerwono. Częste wyzwiska w młodszym wieku za włosy lub czasami określenia typu świński blond. Porażka. Czuję się brzydki i nieatrakcyjny.

Nie spodobałem się żadnej dziewczynie, próbowałem kilkanaście razy, żadna nie była mną zainteresowana. A od niektórych słyszałem wyzwiska jak świński blond. Tylko raz 2 dziewczyny na ulicy były mną zachwycone i może się im spodobałem, ale do tego jestem bardzo nieśmiały i mam jakąś blokadę w sobie. A jestem też bardzo uczuciowy i bardzo przeżywam takie rzeczy.

Dlaczego jest tak mało dziewczyn którym podoba się taki typ urody? Czy to przez włosy i karnację? Czy przez co?
Odnoszę wrażenie że sporo woli brunetów a jak blondynów to ciemnych lub średnich. A takich bardzo jasnych jak ja to mało która.

Jestem załamany i wykończony( nie mogę patrzeć na siebie w lustrze ). Proszę o jakąś poradę lub sugestię.

Zobacz podobne tematy :
Odp: Kompleksy wyglądu młodego męźczyzny

Przefarbuj se włosy na ciemny kolor albo  nie miej włosów albo kup peruke

No widzisz, a jakbyś z taką urodą pojechał do ameryki południowej, to laski same by Ciebie zaczepiały smile

Rumunski_Zolnierz napisał/a:

No widzisz, a jakbyś z taką urodą pojechał do ameryki południowej, to laski same by Ciebie zaczepiały smile

A czemu do południowej ?

Tam latynoski są, a im się podobają biali mężczyźni.

Tam latynoski są, a im się podobają biali mężczyźni.

To nie chodzi,że on jest biały, tylko oto,że ma blond wlosy

7

tez jestem bardzo uczuciowy i przeżywam,wszystko

Nie jestem atrakcyjny i nie miałem kobiety
Moja rada może zmień kolor włosów może nie jest
zły pomysł

8 Ostatnio edytowany przez Samba (2025-02-17 22:21:14)

Zienb napisał/a:

Witam, mam 22 lata. Mam bardzo jasne włosy i karnację, które powodują że mam duże kompleksy. Do tego bardzo jasne brwi, dość łatwo się czerwienie i opalam się na czerwono. Częste wyzwiska w młodszym wieku za włosy lub czasami określenia typu świński blond. Porażka. Czuję się brzydki i nieatrakcyjny.

Nie spodobałem się żadnej dziewczynie, próbowałem kilkanaście razy, żadna nie była mną zainteresowana. A od niektórych słyszałem wyzwiska jak świński blond. Tylko raz 2 dziewczyny na ulicy były mną zachwycone i może się im spodobałem, ale do tego jestem bardzo nieśmiały i mam jakąś blokadę w sobie. A jestem też bardzo uczuciowy i bardzo przeżywam takie rzeczy.

Dlaczego jest tak mało dziewczyn którym podoba się taki typ urody? Czy to przez włosy i karnację? Czy przez co?
Odnoszę wrażenie że sporo woli brunetów a jak blondynów to ciemnych lub średnich. A takich bardzo jasnych jak ja to mało która.

Jestem załamany i wykończony( nie mogę patrzeć na siebie w lustrze ). Proszę o jakąś poradę lub sugestię.

Mało który blondyn czy blondynka ma ładny blond.
Tak jak tutaj radzą, możesz zawsze iść do fryzjera na podrasowanie koloru. Zacznij używać płukanek tych fioletowych, żeby ten blond nie był taki świński. Zresztą usłyszałeś wyzwiska tylko od niektórych, czyli od znacznej mniejszości, więc lepiej popracuj nad własną samooceną, którą zdobywasz poprzez nabywanie nowych doświadczeń niekoniecznie tych miłosnych.

9 Ostatnio edytowany przez Zienb (2025-02-17 23:02:15)

Mało który blondyn czy blondynka ma ładny blond.
Tak jak tutaj radzą, możesz zawsze iść do fryzjera na podrasowanie koloru. Zacznij używać płukanek tych fioletowych, żeby ten blond nie był taki świński. Zresztą usłyszałeś wyzwiska tylko od niektórych, czyli od znacznej mniejszości, więc lepiej popracuj nad własną samooceną, którą zdobywasz poprzez nabywanie nowych doświadczeń niekoniecznie tych miłosnych.

Myslę żeby iść do fryzjera, żeby zrobić kolor ciemniejszy i brwi. Tylko z karnacją to nic nie zrobię, dalej od słońca będę cały czerwony. Wszyscy w okolicy normalne opalenizny a ja czerwony od słońca. Jest może jakiś na to sposób, samoopalacz czy coś?

Samoocenę mam bardzo niską, przez te sytuację różnego rodzaju ( Raz w wprost w oczy usłyszałem od jednej że jestem paskudny). Przez to wszystko mam tą samoocenę zerową. Powodzenie bardzo małe miałem podczas gdy część znajomych czy to ciemniejszych blondynów czy brunetów często ogromne. Po prostu bardzo jasne włosy i karnacja to porażka.

PS: Miałem problem z zacytowaniem wypowiedzi.

10

Szkoda że w Polsce tak nie jest i mało której podoba się taki jak ja o bardzo jasnych włosach i karnacji. sad

Zienb napisał/a:

Szkoda że w Polsce tak nie jest i mało której podoba się taki jak ja o bardzo jasnych włosach i karnacji. sad

No to musisz jechać na Skandynawii tam jest dużo blondynow

12 Ostatnio edytowany przez Mrs.Happiness (2025-02-18 01:32:01)

W czasach szkolnych niestety wiele osób pada ofiarą różnych niewybrednych komentarzy.
Musisz spróbować zostawić to za sobą.
Było przykre, ale wydarzyło się dawno temu i nie powinno mieć wpływu na teraźniejszość.
Pielęgnując tamte wspomnienia, wpędzasz się coraz głębiej w kompleksy.
Dorosłość rządzi się już na szczęście nieco innymi prawami.
Jeśli TOBIE naprawdę przeszkadza kolor włosów, idź do tego fryzjera.
Tylko jakiegoś dobrego, który podpowie, co najlepiej będzie pasowało.
Być może jest to kwestia dobrania odpowiedniego tonu i nie trzeba wielkich metamorfoz.
Poza tym staraj się chronić skórę przed słońcem.
Zainwestuj w porządny krem z filtrem. Dbaj, by zawsze była nawilżona. Zimą również.
Możesz też podejść do dermatologa, żeby wykluczył choroby, jak choćby trądzik różowaty.
Ale przede wszystkim musisz popracować nad sobą.
Dużo łatwiej zaakceptować mankamenty wyglądu, niż poczucie wartości szorujące po dnie.

13

Może to wcale nie chodzi o wygląd, o włosy tylko o coś innego?
Czym się zajmujesz? Pracujesz? Uczysz się?

14 Ostatnio edytowany przez Samba (2025-02-18 09:24:15)

Zienb napisał/a:

Myslę żeby iść do fryzjera, żeby zrobić kolor ciemniejszy i brwi. Tylko z karnacją to nic nie zrobię, dalej od słońca będę cały czerwony. Wszyscy w okolicy normalne opalenizny a ja czerwony od słońca. Jest może jakiś na to sposób, samoopalacz czy coś?

Samoocenę mam bardzo niską, przez te sytuację różnego rodzaju ( Raz w wprost w oczy usłyszałem od jednej że jestem paskudny). Przez to wszystko mam tą samoocenę zerową. Powodzenie bardzo małe miałem podczas gdy część znajomych czy to ciemniejszych blondynów czy brunetów często ogromne. Po prostu bardzo jasne włosy i karnacja to porażka.

PS: Miałem problem z zacytowaniem wypowiedzi.

Tak jak MrsHappiness pisze, stosuj kremy z filtrem.
Samoocena zerowa przez kępę włosów? No ludzie, weź się kolego puknij dwa razy w głowę smile albo cofnij się, weź rozpęd i...
Mnie się podobają jaśni blondyni. Choć ja nie targetuję do twojego wieku. Myślę, ze wyglądasz ok, głupich ludzi nie słuchaj.
Samoocena to konstrukt który przede wszystkim powinien być budowany w oparciu o umiejętności i wiedzę, także o własne zachowanie, a nie wygląd. To samo dotyczy też kobiet.

15

GloriaSoul napisał/a:

Może to wcale nie chodzi o wygląd, o włosy tylko o coś innego?
Czym się zajmujesz? Pracujesz? Uczysz się?

Obecnie studiuję a w przerwie od zajęć pracuję, na razie bardziej dorywczo.

16

Zachowań niektórych ludzi nie unikniesz. Takie sytuacje zdarzają się, niestety. Nie masz wpływu na tego rodzaju reakcje. To jest bardzo deprymujące, o czym zdążyłeś się już przekonać na własnej skórze. Zacznij pracować nad poprawą własnej samooceny. Skup się nad tym co robisz, czyli studiach i pracy.

17

Alessandro napisał/a:

Zachowań niektórych ludzi nie unikniesz. Takie sytuacje zdarzają się, niestety. Nie masz wpływu na tego rodzaju reakcje. To jest bardzo deprymujące, o czym zdążyłeś się już przekonać na własnej skórze. Zacznij pracować nad poprawą własnej samooceny. Skup się nad tym co robisz, czyli studiach i pracy.

Staram się skupiać, ale i tak mało to pomaga. Większość kolegów z roku mają dziewczyny a ja ciągle sam, żadnego spojrzenia w moją stronę, nic. sad

Jeżeli ja byłem odrzucany kilkanaście razy to znaczy że coś jest nie tak. I jak dla mnie czymś nie tak jest wygląd.

18 Ostatnio edytowany przez Zienb (2025-02-18 21:33:24)

Mrs.Happiness napisał/a:

W czasach szkolnych niestety wiele osób pada ofiarą różnych niewybrednych komentarzy.
Musisz spróbować zostawić to za sobą.
Było przykre, ale wydarzyło się dawno temu i nie powinno mieć wpływu na teraźniejszość.
Pielęgnując tamte wspomnienia, wpędzasz się coraz głębiej w kompleksy.
Dorosłość rządzi się już na szczęście nieco innymi prawami.
Jeśli TOBIE naprawdę przeszkadza kolor włosów, idź do tego fryzjera.
Tylko jakiegoś dobrego, który podpowie, co najlepiej będzie pasowało.
Być może jest to kwestia dobrania odpowiedniego tonu i nie trzeba wielkich metamorfoz.
Poza tym staraj się chronić skórę przed słońcem.
Zainwestuj w porządny krem z filtrem. Dbaj, by zawsze była nawilżona. Zimą również.
Możesz też podejść do dermatologa, żeby wykluczył choroby, jak choćby trądzik różowaty.
Ale przede wszystkim musisz popracować nad sobą.
Dużo łatwiej zaakceptować mankamenty wyglądu, niż poczucie wartości szorujące po dnie.

Zrobię może tak jak mówisz, krem jakiś i samoopalacz. Włosy i brwi też zrobię.
Natomiast akurat niedoskonałości na twarzy nie mam, więc chyba dermatolog nie jest potrzebny

Co do tych wspomnień, zranienia są bolesne( przez ponad 2 lata w szkole średniej nie potrafili się po prostu odwalić ode mnie, nie było dnia żeby nie dokuczali). Staram się nie myśleć już o tym ale dalej mnie to nie pociesza.

Boję się teraz wogóle podejść do jakiejś i zagadać bo się boję odrzucenia( jedna z roku nie chciała ze mną na randkę pójść).

19 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2025-02-20 08:20:50)

Znam kogoś takiego, zapuścił dłuższe włosy, osobowość ma super I podoba mi się.

Natomiast Twój problem jest łatwy do rozwiazania: po pierwsze:
Masz wrażliwą cerę więc jie powinieneś jej opalać za nic , tylko używać kremu z filtrem 50 na twarz zwłaszcza uszy kark. NA CO DZIEŃ
Polecam Sunbrella jest w aptece taka dla skór wrażliwych, przy okazji pielęgnuje skórę.
Sama używam i polecam

Po 2: inwestujesz w barbera i tonujesz kolor włosów  na ciemny blond, brwi też robisz u niego i rzęsy henna.
Możesz zapuścić brodę zadbaną niewielką i przyciemnioną.

Tak hy zrobila każda dziewczyna i po temacie.

Bozesz, nie samoopalacz!!

20

Na Twoim miejscu włosy bym zostawiła w spokoju, za to rzęsy i brwi lekko przyciemniała henną (możesz robić to w domu). Bo faktycznie rudawe rzęsy kojarzą się z prosiaczkiem.
Do tego zacznij ćwiczyć, zbuduj swoje ciało, potem może machnij sobie jakiś tatuaż i zobaczysz jak męsko się poczujesz.
Karnację też zostaw w spokoju. Od biedy możesz chodzić na solarium, kiedyś w końcu się delikatnie opalisz. No ale w sumie po co? Jasna cera może być u faceta interesująca.

Natomiast jeśli chcesz przestać mieć rumieńce na twarzy, to polecam zielony podkład, ale z nim to musisz już nabrać wprawy. W każdym razem mi uratował życie gdy byłam nastolatką. Wiecznie się czerwieniłam, zakrywałam włosami. Potem odkryłam zielony podkład i nareszcie miałam jasna, jednolitą twarz. Stałam się pewna siebie.

21

Ela210 napisał/a:

Znam kogoś takiego, zapuścił dłuższe włosy, osobowość ma super I podoba mi się.

Natomiast Twój problem jest łatwy do rozwiazania: po pierwsze:
Masz wrażliwą cerę więc jie powinieneś jej opalać za nic , tylko używać kremu z filtrem 50 na twarz zwłaszcza uszy kark. NA CO DZIEŃ
Polecam Sunbrella jest w aptece taka dla skór wrażliwych, przy okazji pielęgnuje skórę.
Sama używam i polecam

Po 2: inwestujesz w barbera i tonujesz kolor włosów  na ciemny blond, brwi też robisz u niego i rzęsy henna.
Możesz zapuścić brodę zadbaną niewielką i przyciemnioną.

Tak hy zrobila każda dziewczyna i po temacie.

Bozesz, nie samoopalacz!!

Spróbuję tego kremu, może będzie lepiej.

Tylko pewnie odrosty bardzo jasne będą się pojawiać, które są problematyczne. A co do zarostu mi naprawdę słabo rośnie i jest bardzo jasny i słabo widoczny. Musiałbym z miesiąc zapuszczać. Ale może pofarbowanie da efekty.

22 Ostatnio edytowany przez Zienb (2025-02-20 18:10:50)

madoja napisał/a:

Na Twoim miejscu włosy bym zostawiła w spokoju, za to rzęsy i brwi lekko przyciemniała henną (możesz robić to w domu). Bo faktycznie rudawe rzęsy kojarzą się z prosiaczkiem.
Do tego zacznij ćwiczyć, zbuduj swoje ciało, potem może machnij sobie jakiś tatuaż i zobaczysz jak męsko się poczujesz.
Karnację też zostaw w spokoju. Od biedy możesz chodzić na solarium, kiedyś w końcu się delikatnie opalisz. No ale w sumie po co? Jasna cera może być u faceta interesująca.

Natomiast jeśli chcesz przestać mieć rumieńce na twarzy, to polecam zielony podkład, ale z nim to musisz już nabrać wprawy. W każdym razem mi uratował życie gdy byłam nastolatką. Wiecznie się czerwieniłam, zakrywałam włosami. Potem odkryłam zielony podkład i nareszcie miałam jasna, jednolitą twarz. Stałam się pewna siebie.

Zacząłem ćwiczyć, już chyba trochę efekty widać. Co do tatuażu to nie wiem, może się zdecyduje później.

Nie wiem może mi się tak kojarzy źle ale taka bardzo jasna karnacja jak u mnie to raczej mało atrakcyjna. Blada i łatwe czerwienienie się. ( Z tego powodu też byłem wyśmiewany, że łatwo się czerwienie, ale każdy przecież się czerwieni tylko po prostu u mnie bardziej się w oczy rzuca.)  No i ciężko powiedzieć u mnie jaki ja mam kolor oczu. ( Jedni mówią że niebieskie a inni że zielone).Spróbuję też może ten zielony podkład.

Jednak też nie było może tak źle, bardzo rzadko ale potrafiłem usłyszeć że przystojny jestem. Nie wiem czy to przypadek ale jeżeli jak już się jakaś w moją stronę obejrzała to była to taka która miała śniada cerę i ciemne włosy( raz jak szedłem ulica i nie wyglądała jak dla mnie na Polkę) Ja nie mam ideału kobiety, dla mnie to obojętnie czy blondynka czy brunetka ,czy ruda.

No może ten zielony podkład też mi pomoże i nie będę się tak czerwienił.

PS: Gdzie najlepiej byłoby zrobić tatuaż potencjalnie?

23

Byłem u fryzjera, włosy zrobiłem teraz ciemniejsze i brwi też, takie pod włosy obecne, tą samą farbą. Teraz chyba jest lepiej trochę.

Zienb napisał/a:

Byłem u fryzjera, włosy zrobiłem teraz ciemniejsze i brwi też, takie pod włosy obecne, tą samą farbą. Teraz chyba jest lepiej trochę.

To dobrze

Wybacz, za to, co napiszę, ale faceci robią jacyś masakrycznie płaczliwi i delikatni, weź ten swój problem stary na klatę, bo nie dość, że kobiety mężnieją, to u facetów jest odwrotnie...

26

ślad_po_bliźnie napisał/a:

Wybacz, za to, co napiszę, ale faceci robią jacyś masakrycznie płaczliwi i delikatni, weź ten swój problem stary na klatę, bo nie dość, że kobiety mężnieją, to u facetów jest odwrotnie...

Faceci też mają kompleksy, zwłaszcza tacy dorastający smile

Solaris napisał/a:

Dorastajacy facet? Nie ma takich.
Sa dorastajacy nastolatkowie, ale nie faceci, tak samo jak nie ma dorastajacych kobiet,tylko sa dorastajace nastolatki  big_smile

28

Julia life in UK napisał/a:
Solaris napisał/a:

Sa dorastajacy nastolatkowie, ale nie faceci, tak samo jak nie ma dorastajacych kobiet,tylko sa dorastajace nastolatki  big_smile

Jak nie ma? Faceci dojrzewają do 6 roku życia a potem już tylko rosną big_smile

Solaris napisał/a:
Solaris napisał/a:

Jak nie ma? Faceci dojrzewają do 6 roku życia a potem już tylko rosną big_smile

big_smile big_smile a po 40 tce ponownie dziecinnieja

30

Strach ich z nianią zostawić big_smile

Solaris napisał/a:

Strach ich z nianią zostawić big_smile

No tak strach niewiadomo co im strzeli do glowy big_smile

32 Ostatnio edytowany przez Solaris (2025-05-29 23:46:01)

Wiadomo, zdziecinniały facet to będzie bawił się z nianią big_smile

Posty [ 32 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Kompleksy wyglądu młodego męźczyzny

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024