Glosowanie-wybor chlopaka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » Glosowanie-wybor chlopaka

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 66 ]

Temat: Glosowanie-wybor chlopaka

Ktorego chlopaka mam wybrac
1. Slucha sie mnie,pisze mile slowka,ale sie obraza gdy czegos nie zrobie i sie nie odzywa przez caly dzien
2. Slucha sie mnie,pisze i mowi mile slowka, ale sobie czesto dlugo nie odpisuje i ignoruje mnie, bo go widze online a dlugo nie odpisuje
3. Nie chce sie mnie sluchac i nie pisze milych slowek,daje dobre rady, nie obraza sie,zawsze ze soba dosc dlugo piszemy
4. Slucha sie mnie, ale odzywa sie tylko,gdy ja sie odezwe pierwsza tak to nic

To ktorego mam sobie wybrac? Glosujcie wszyscy nr 1,2,3 czy 4 ten kto uzbiera najwiecej pkt wygrywa. Wybory otwarte zamykam urne wyborcza o 20:00.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Glosowanie-wybor chlopaka

xD
żaden

Julia ile masz lat? Tyle co w nicku? Serio pytam

3

chickiebum napisał/a:

xD
żaden

Temat powazny, bo kazdego lubie, tyle,ze kazdy ma swoje wady i zalety, a niewiem na ktorego sie zdecydowac

4

JuliaUK33 napisał/a:

Ktorego chlopaka mam wybrac
1. Slucha sie mnie,pisze mile slowka,ale sie obraza gdy czegos nie zrobie i sie nie odzywa przez caly dzien
2. Slucha sie mnie,pisze i mowi mile slowka, ale sobie czesto dlugo nie odpisuje i ignoruje mnie, bo go widze online a dlugo nie odpisuje
3. Nie chce sie mnie sluchac i nie pisze milych slowek,daje dobre rady, nie obraza sie,zawsze ze soba dosc dlugo piszemy
4. Slucha sie mnie, ale odzywa sie tylko,gdy ja sie odezwe pierwsza tak to nic

To ktorego mam sobie wybrac? Glosujcie wszyscy nr 1,2,3 czy 4 ten kto uzbiera najwiecej pkt wygrywa. Wybory otwarte zamykam urne wyborcza o 20:00.

Zapytaj się ich, który dla Ciebie zrobi striptiz na Dzień Kobiet. I tego wybierz. Jeśli zrobi więcej niż jeden, zorganizujesz sobie męski harem.

5

JuliaUK33 napisał/a:
chickiebum napisał/a:

xD
żaden

Temat powazny, bo kazdego lubie, tyle,ze kazdy ma swoje wady i zalety, a niewiem na ktorego sie zdecydowac

Przetestuj wszystkich big_smile

W sensie, ze sie umow na zywo, jak nic powaznego z zadnym nie masz, to nie bedzie przeciez zdrada wink

Przekonasz sie wtedy, ktory wart jest wiekszej uwagi, niekiedy poprzez pisanie nie idzie sie dobrze dogadac.

6

Ja bym się nie umówiła z tym co się obraża - po co Ci takie dramaty na co dzień big_smile

7

Gosiawie napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
chickiebum napisał/a:

xD
żaden

W sensie, ze sie umow na zywo, jak nic powaznego z zadnym nie masz, to nie bedzie przeciez zdrada wink

Przekonasz sie wtedy, ktory wart jest wiekszej uwagi, niekiedy poprzez pisanie nie idzie sie dobrze dogadac.

Tak wlasnie chce zrobic. Jednego juz zablkokowalam wlasnie kilka minut temu, bo chcial pozyczyc kase na leczenie zeba. Odpisalam mu "ze skoro pracuje to niech sobie sam zaplaci" to sie obrazil na mnie i odpisal "ze mam spadac " no to sobie spadlam i go zablokowalam to byl chlopak nr 1. Takze teraz mam 3 chlopakow

8

JuliaUK33 napisał/a:
Gosiawie napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Tak wlasnie chce zrobic. Jednego juz zablkokowalam wlasnie kilka minut temu, bo chcial pozyczyc kase na leczenie zeba. Odpisalam mu "ze skoro pracuje to niech sobie sam zaplaci" to sie obrazil na mnie i odpisal "ze mam spadac " no to sobie spadlam i go zablokowalam to byl chlopak nr 1. Takze teraz mam 3 chlopakow

szuka sponsorki big_smile

To juz jednego mniej, moze do spotkania jeszcze sie wykruszyc, albo w ogole nie dojdzie big_smile

9

Boże, piaskownica...

10

Gosiawie napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Gosiawie napisał/a:

szuka sponsorki big_smile

To juz jednego mniej, moze do spotkania jeszcze sie wykruszyc, albo w ogole nie dojdzie big_smile

No tak szukal sponsorki falszywiec,ale jakie milutkie slodko pierdzace slowka do mnie. Ja to pisze  ze te slodko pierdzace falszywce to sa najgorsze mendy zasrane beda Ci milion komplementow prawic i o milosci wielkie przekonywac, zeby tylko dostac to co chca. No teraz mam trzech narazie jest wszystko ok z nimi. Zobaczymy jak bedzie dalej. Pierwsze spotkanie mam za 2 tygodnie

11

trojka,najgorszy nie jest,,znosny

12

Julka, zrobiłaś już konkurs na ten striptiz? Dałabyś popatrzeć big_smile.

13

jea1 napisał/a:

trojka,najgorszy nie jest,,znosny

No tak,ale on sie mnie nie slucha, a pozostali sie sluchaja tyle,ze oni znowu sobie czasem mnie olewaja pol dnia nie.pisza, ani nic- I tak jest z facetami same problemy... nr 2 ze mna dzis pisal, juz zaczyna swoje plany, ze bede jego.zona itp no ten chlop chyba zdurnial na oczy sie nie widzielismy a chce juz sluby brac. Nr 3 tez dzisiaj pisal ze mna  nr 4 rano tylko napisal jakies seduszko wyslal i potem nic

14

Julka, co znaczy słucha się mnie/ nie słucha się mnie?
Ten pierwszy to taka niemota bez własnego zdania, którą można sterować? O to chodzi? Jeśli tak, to w życiu nie chciałabym takiej ciapy!

15

Sprawa wbrew pozorom jest bardzo prosta. Powiedz im ze udzielasz sie na forum netkobiety, podaj swoj nick i niech poczytaja to co piszesz. Napewno, ktorys sam odpadnie. A ten lub ci, ktorzy nadal beda pisac do ciebie po przeczytaniu tego, to bedziesz musiala ich olac, bo jak w banku musza miec jakies uposledzenie:).

16

Ten temat juz nieaktualny. Niewiem kto go wykopal.  Z dwoma z nich postanowilam tylko zostac znajomymi... obecnie pisze z innym,ktory mieszka w Anglii

17

JuliaUK33 napisał/a:

Ten temat juz nieaktualny. Niewiem kto go wykopal.  Z dwoma z nich postanowilam tylko zostac znajomymi... obecnie pisze z innym,ktory mieszka w Anglii

Wcale nie taki nieaktualny, a na pewno nie zdezaktualizowało się moje pytanie, co dla Ciebie oznaczają stwierdzenia "słucha się mnie" i "nie słucha się mnie". Notabene obydwa aż dźwięczą w uszach hmm

18

Moze tego co lepiej przetrzepie wybierz. Obawiam sie tylko, ze jak juz przetrzepie to sie zwinie i wiecej go nie zobaczysz:)

19

Marynarz napisał/a:

Moze tego co lepiej przetrzepie wybierz. Obawiam sie tylko, ze jak juz przetrzepie to sie zwinie i wiecej go nie zobaczysz:)

A dlaczego akurat tego mam wybrac?

20

numer 3 Juleczko
nie ufaj notorycznie milutkim chłopaczkom to najbardziej wredne paskudy i okazują się kłamcami przeważnie
to takie fałszywe złotko tombak

21

Miły czy niemiły to drobnostka. Najlepszy ten co najwięcej zarabia.

22 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-05-03 00:28:56)

Agnes76 napisał/a:

I "się słucha" Julki, choć nadal nie dowiedziałam się, co to konkretnie znaczy. Oczywiście w jej pojęciu.

23

Priscilla napisał/a:
Agnes76 napisał/a:

I "się słucha" Julki, choć nadal nie dowiedziałam się, co to konkretnie znaczy. Oczywiście w jej pojęciu.

No ,ze robi to co ja chce zeby robil, a co ma to niby oznaczac

24

JuliaUK33 napisał/a:
Priscilla napisał/a:
Agnes76 napisał/a:

A co robi ?

25

paslawek napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Priscilla napisał/a:

A co robi ?

No wlasnie nic takiego a teraz to tylko moi koledzy wogole na randke ide w sobote

26

paslawek napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Priscilla napisał/a:

A co robi ?

Nic nie robi jak mu nie powie. Taka niemota do kwadratu big_smile

27

Agnes76 napisał/a:
paslawek napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

A co robi ?

Nic nie robi jak mu nie powie. Taka niemota do kwadratu big_smile

A po co mi glupie niemoty co nie robia co ja powiem

28

JuliaUK33 napisał/a:
paslawek napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

A co robi ?

No wlasnie nic takiego a teraz to tylko moi koledzy wogole na randke ide w sobote

Tylko Julcia wiesz, żeby nie było jak z tym co postawił Ci frytki, a potem na chatę chciał Cię zwabić. Sama sobie za te frytki zapłać.

29

JuliaUK33 napisał/a:
paslawek napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

A co robi ?

No wiem z Senegalczykiem

30

Agnes76 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
paslawek napisał/a:

A co robi ?

Tylko Julcia wiesz, żeby nie było jak z tym co postawił Ci frytki, a potem na chatę chciał Cię zwabić. Sama sobie za te frytki zapłać.

No tak NIE bedzie mam nadzieje, a jak bedzie to wyleci na kopach

31

paslawek napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
paslawek napisał/a:

A co robi ?

No wiem z Senegalczykiem

Senegalczycy to biegacze, pewnie długonogi i przystojny.
Julka widziałaś go? Ładny?

32

Agnes76 napisał/a:
paslawek napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

No wiem z Senegalczykiem

Senegalczycy to biegacze, pewnie długonogi i przystojny.
Julka widziałaś go? Ładny?

Tak widzialam przystojny jest . Z nieprzystojnym bym sie nie umawiala

33

JuliaUK33 napisał/a:

Kiedy to właśnie niemota jest głupi, dlatego nie ma własnej decyzyjności i potrzebuje, żeby ktoś nim sterował, a najlepiej pokazywał palcem, że teraz trzeba to, a potem tamto. Ja tam bym nie chciała takiego nieogarniętego faceta, ale każdemu według potrzeb jego big_smile

34

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Kiedy to właśnie niemota jest głupi, dlatego nie ma własnej decyzyjności i potrzebuje, żeby ktoś nim sterował, a najlepiej pokazywał palcem, że teraz trzeba to, a potem tamto. Ja tam bym nie chciała takiego nieogarniętego faceta, ale każdemu według potrzeb jego big_smile

No wlasnie ten co sie mnie slucha jest ogarniety i madry wlasnie by byl

35

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Takiego jak nie popchniesz to stoi jak słup wink big_smile

36

Agnes76 napisał/a:
Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Ja wogole to niewiem jaki bedzie ten z Senegalu mam nadzieje, ze sie bedzie sluchac mnie

37

Agnes76 napisał/a:
Priscilla napisał/a:

Ale też sobie nigdzie nie pójdzie lol

38

Priscilla napisał/a:
Agnes76 napisał/a:
Priscilla napisał/a:

Ale też sobie nigdzie nie pójdzie lol

No pojdzie ze mna by chodzil tam gdzie ja   chce isc

39

JuliaUK33 napisał/a:

A będzie miał smycz, żeby nie odszedł za daleko?

40

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Nie po co smycz przeciez to bedzie wolny czlowiek, co sie mnie slucha

41

JuliaUK33 napisał/a:
Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Czyli kompromis jest możliwy .

42

paslawek napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Priscilla napisał/a:

Czyli kompromis jest możliwy .

No tak zawsze jest mozliwy ja duzo razy np z ex mialam kompromisy, ze mowilam mu co ma robic i on sie zgadzal to byl kompromis. A jak on mi cos kazal to wtedy dlugo nad tym dyskutowalismy i on szedl na kompromis co ja o tym mysle

43

JuliaUK33 napisał/a:

No tak zawsze jest mozliwy ja duzo razy np z ex mialam kompromisy, ze mowilam mu co ma robic i on sie zgadzal to byl kompromis. A jak on mi cos kazal to wtedy dlugo nad tym dyskutowalismy i on szedl na kompromis co ja o tym mysle

aha...

44

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

aha...

No tak a cos w tym nie tak czy co?

45

Ja sie tylko modle, zeby sie ten ze Senegalu mnie sluchal, bo jest naprawde fajny jak z nim gadam to mam nadzieje, ze to nie bedzie miec poglady ze sredniowiecza

46

JuliaUK33 napisał/a:

Ja sie tylko modle, zeby sie ten ze Senegalu mnie sluchal, bo jest naprawde fajny jak z nim gadam to mam nadzieje, ze to nie bedzie miec poglady ze sredniowiecza

Julcia, a on jak słucha to rozumie co się do niego mówi?

47

JuliaUK33 napisał/a:

No tak a cos w tym nie tak czy co?

A co ma być nie tak? To jest w końcu Twój związek, Twoja niemota i Twój (nie)kompromis. Jednym słowem, świat według Julki big_smile

48

JuliaUK33 napisał/a:
Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Priscilla nie doceniasz Julci. wink Jak go weźmie w swoje łapki to będzie bez smyczy przy nodze chodził.
Co nie Juleczka?

49

Agnes76 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Julcia, a on jak słucha to rozumie co się do niego mówi?

No wlasnie ja jeszcze niewiem czy on sie bedzie mnie sluchac,bo dopiero bede miec z nim pierwsze spotkanie jutro

50

JuliaUK33 napisał/a:

No wlasnie ja jeszcze niewiem czy on sie bedzie mnie sluchac,bo dopiero bede miec z nim pierwsze spotkanie jutro

A jak nie będzie grzecznie chodzi przy nodze, to pójdzie do skreślenia?

Agnes76 napisał/a:

Priscilla nie doceniasz Julci. wink Jak go weźmie w swoje łapki to będzie bez smyczy przy nodze chodził.

Mówisz, że Julka ma jakieś wybitne zdolności do tresury? big_smile Ciekawe, jakie na zachętę zaproponuje smaczki? wink

51

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

A jak nie będzie grzecznie chodzi przy nodze, to pójdzie do skreślenia?

Agnes76 napisał/a:

Mówisz, że Julka ma jakieś wybitne zdolności do tresury? big_smile Ciekawe, jakie na zachętę zaproponuje smaczki? wink

Nie pojdzie do skreslenia, bo go akurat lubie poki co

52

JuliaUK33 napisał/a:

To ktorego mam sobie wybrac?

Spędziłaś z każdym chodziać kilka nocy i kilka dni? Weekend? Wyjazd wakacyjny? Zarobiony weekend? Jakieś problemy, zepsute auto, chore dziecko, mandat czy trudna reklamacja?

Nie znasz pewnie żadnego z nich.

53

Gary napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Spędziłaś z każdym chodziać kilka nocy i kilka dni? Weekend? Wyjazd wakacyjny? Zarobiony weekend? Jakieś problemy, zepsute auto, chore dziecko, mandat czy trudna reklamacja?

To juz nieaktualne ,bo mam nowego poznalam i jutro ide na pierwsze spotkanie z nim

54

JuliaUK33 napisał/a:
Gary napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

To juz nieaktualne ,bo mam nowego poznalam i jutro ide na pierwsze spotkanie z nim

Trzymam kciuki, daj znać jak poszło big_smile

55

Agnes76 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Gary napisał/a:

Trzymam kciuki, daj znać jak poszło big_smile

Tak jutro napewno napisze jak bylo

56

KoralinaJones napisał/a:

Julka, zrobiłaś już konkurs na ten striptiz? Dałabyś popatrzeć big_smile.

Hmm, pytanie, na nią czy na kandydatów?
Mnie jedno i drugie nie interesuje!

57

Gary napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Takie aspekty życia ją nie interesują, całkiem możliwe, że lubi się ciorać w błocie, no nic, trza poczekać jak wróci, albo lepiej nie.

58

silent napisał/a:
Gary napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Takie aspekty życia ją nie interesują, całkiem możliwe, że lubi się ciorać w błocie, no nic, trza poczekać jak wróci, albo lepiej nie.

I czego odkopujecie moj stary temat, ktory juz jest niealtualny? Ja mam obecnie partnera z Senegalu i jestem w ciazy 8 tydzien. Wezcie sobie jeszcze odkopcie moje tematy sprzed pol roku big_smile

59

JuliaUK33 napisał/a:
silent napisał/a:
Gary napisał/a:

I czego odkopujecie moj stary temat, ktory juz jest niealtualny? Ja mam obecnie partnera z Senegalu i jestem w ciazy 8 tydzien. Wezcie sobie jeszcze odkopcie moje tematy sprzed pol roku big_smile

Jednak miałem rację, że facet nie ogarnie polskiego języka smile
Jak trolujesz to muszę przyznać, że masz talent, powiem więcej, że masz czas na to.

60 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-06-21 22:45:45)

silent napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
silent napisał/a:

Jednak miałem rację, że facet nie ogarnie polskiego języka smile
Jak trolujesz to muszę przyznać, że masz talent, powiem więcej, że masz czas na to.

Mam jeszcze inne zajecia.  Nie trolluje. No moj partner nie jest Polakiem nie umie polskiego

61 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-06-22 01:50:54)

JuliaUK33 napisał/a:

I czego odkopujecie moj stary temat, ktory juz jest niealtualny?

Bo mogą. Regulaminu też to w żaden sposób nie narusza.

Swoją drogą ciekawe, co na ten temat powiedziałby przyszły tatuś Twojego dziecka? wink

62 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2024-06-22 20:16:30)

Wiecie co? Ja już nawet nie mam nic przeciwko temu czarnemu narzeczonemu Julki, ani temu że po tygodniu znajomości z nim w ciążę "zapadła", ale że ona jest tak bezrefleksyjna, że nawet nie widzi na jaką minę wdepnęła. Julka czuje się bezpiecznie, bo ma zasiłek w państwie, które od jakiegoś czasu bez szemrania niewygodnych mieszkańców wysyła do "kraju pochodzenia", więc to, że dziś Julka ma zasiłek nie znaczy że jutro mieć go będzie. W sumie to nawet się trochę dziwię, że do dziś nikt jej biletu na najtańszy lot do Warszawy nie wykupił i nie odesłał do domku.
Chyba dlatego, że jej córka urodziła się w Anglii i tylko to ją ratuje, ale ja bym na jej miejscu taka radosna nie była, zważywszy na to, co zaczyna się dziać chociażby we Francji, ale to temat dla niektórych tylko, dla Julki na pewno nie. Poza tym, ojciec jej pierwszego dziecka to też nie Anglik.
W Niemczech w których mieszkam już od jakiegoś czasu podnoszą się głosy, że każdego kto nie zarabia tylko "wisi" na państwie niemieckim, trzeba wysyłać do kraju z którego pochodzi. I o ile niektórych panów z kontynentu gdzie słońce nigdy nie zachodzi trudno tam wysłać, bo albo tam wojna, albo dokumentów nie mają i nie wiadomo gdzie właściwie ich wysłać, to jesli chodzi o ludzi z UE już takiego dylematu nie ma. Ostatnio gdzieś mi się "obiło" w jakiejś gazecie, że wysłano do Polski iluś tam Polaków bez prawa powrotu do Niemiec, z tego właśnie powodu, że byli zbyt wielkim obciązeniem dla Niemiec.
Wiadomo, Julka sobie poradzi smile Przyjedzie do Polski z dwójką dzieci, sama bez żadnego wykształcenia bez zawodu, bez doświadczenia w pracy i co?
Zaraz pewnie się odezwie, że ma partnera który o nich zadba smile Oby miała rację i żeby zabrał tę całą gromadkę do Somalii, gdy coś w Anglii im nie wypali.
Ot, taka moja refleksja na temat Julki. Ja osobiście trzęsłabym się ze strachu na jej miejscu i walczyła o jakąs swoją pozycję w świecie przy dwójce dzieci . Ale to ja, inni widać mają inaczej.

63

Salomonka napisał/a:

Ja osobiście trzęsłabym się ze strachu na jej miejscu i walczyła o jakąs swoją pozycję w świecie przy dwójce dzieci . Ale to ja, inni widać mają inaczej.

Nie tylko Ty, bo jestem przekonana, że zdecydowana większość z nas w takiej sytuacji nie czułaby się ani bezpiecznie, ani komfortowo, za wszelką cenę usiłując zmienić taką sytuację, choćby w poczuciu odpowiedzialności za dzieci.

Julka jak przyjechała, tak została na tym samym poziomie. Nie dokształca się, nie nabywa doświadczenia ani nowych umiejętności, nawet się nie rozwija, co udowadnia niemal każdym swoim postem. Jej główny cel to życie z dnia na dzień i kombinowanie co tu jeszcze wymyślić, żeby więcej wyciągnąć z pracy innych ludzi. 

Co więcej, nie znam przypadków, aby jakiś kraj odsyłał wartościowych dla niego ludzi, specjalistów w swojej dziedzinie, bo takich ceni się wszędzie i chyba każde państwo ich potrzebuje. Za to już takich, których można bez problemu zastąpić kimś innym, a tym bardziej trzeba utrzymywać, bo pasożytuje - przecież tu nawet etyka czy humanitaryzm nie nakazują pomocy, nie wspominając o ekonomii i poczuciu sprawiedliwości w stosunku do uczciwie pracujących obywateli danego kraju.

64 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-06-24 14:14:07)

Salomonka napisał/a:

Wiecie co? Ja już nawet nie mam nic przeciwko temu czarnemu narzeczonemu Julki, ani temu że po tygodniu znajomości z nim w ciążę "zapadła", ale że ona jest tak bezrefleksyjna, że nawet nie widzi na jaką minę wdepnęła. Julka czuje się bezpiecznie, bo ma zasiłek w państwie, które od jakiegoś czasu bez szemrania niewygodnych mieszkańców wysyła do "kraju pochodzenia", więc to, że dziś Julka ma zasiłek nie znaczy że jutro mieć go będzie. W sumie to nawet się trochę dziwię, że do dziś nikt jej biletu na najtańszy lot do Warszawy nie wykupił i nie odesłał do domku.
Chyba dlatego, że jej córka urodziła się w Anglii i tylko to ją ratuje, ale ja bym na jej miejscu taka radosna nie była, zważywszy na to, co zaczyna się dziać chociażby we Francji, ale to temat dla niektórych tylko, dla Julki na pewno nie. Poza tym, ojciec jej pierwszego dziecka to też nie Anglik.
W Niemczech w których mieszkam już od jakiegoś czasu podnoszą się głosy, że każdego kto nie zarabia tylko "wisi" na państwie niemieckim, trzeba wysyłać do kraju z którego pochodzi. I o ile niektórych panów z kontynentu gdzie słońce nigdy nie zachodzi trudno tam wysłać, bo albo tam wojna, albo dokumentów nie mają i nie wiadomo gdzie właściwie ich wysłać, to jesli chodzi o ludzi z UE już takiego dylematu nie ma. Ostatnio gdzieś mi się "obiło" w jakiejś gazecie, że wysłano do Polski iluś tam Polaków bez prawa powrotu do Niemiec, z tego właśnie powodu, że byli zbyt wielkim obciązeniem dla Niemiec.
Wiadomo, Julka sobie poradzi smile Przyjedzie do Polski z dwójką dzieci, sama bez żadnego wykształcenia bez zawodu, bez doświadczenia w pracy i co?
Zaraz pewnie się odezwie, że ma partnera który o nich zadba smile Oby miała rację i żeby zabrał tę całą gromadkę do Somalii, gdy coś w Anglii im nie wypali.
Ot, taka moja refleksja na temat Julki. Ja osobiście trzęsłabym się ze strachu na jej miejscu i walczyła o jakąs swoją pozycję w świecie przy dwójce dzieci . Ale to ja, inni widać mają inaczej.

Dziwne... z góry zakładasz, że Julka pisze prawdę... My nie powinniśmy przejmować się jej życiem, bo ona ma to gdzieś, więc po co zajmować się dalej jej losem.
Julki nie naprawimy, jak pisał Paslawek big_smile

65

wieka napisał/a:
Salomonka napisał/a:

Dziwne... z góry zakładasz, że Julka pisze prawdę... My nie powinniśmy przejmować się jej życiem, bo ona ma to gdzieś, więc po co zajmować się dalej jej losem.
Julki nie naprawimy, jak pisał Paslawek big_smile

Fakt, może w ogóle Julka jakakolwiek nie istnieje smile Napisałam tak nawiązując do tresci jakie pisze, bo przecież o coś jej musi chodzić, gdy opisuje tu swoje przygody w Anglii. Jakiś cel w tym przecież ma jeśli chce aby w tej wersji jaką nam podaje akceptować ją i popierać wszystko co robi.

Posty [ 1 do 65 z 66 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » Glosowanie-wybor chlopaka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024