Powtarzające się sny o ex. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Powtarzające się sny o ex.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Powtarzające się sny o ex.

Już trochę czasu minęło odkąd straciłem kobtakt z pewną ważna dla mnie osobą. Jakieś 5 miesięcy, gdzie jeszcze chyba w lutym była ostatnia rozmowa.

Jakoś powoli wracam do normalności. Już było dobrze, potrafię juz patrzeć na inne dziewczyny. No ale po raz kolejny mialem dzisiaj sen, który był dla mnie bardzo emocjonalny. I przez to wszystko od rana o niej myślę. Ostatnim razem, to przez tydzień miałem przez to doła - poważnie. Ostatnie razy się zdarzały na początku marca i kwietnia. Nie chce sie w tym niczego doszukiwać, aczkolwiek dziwna sprawa.
To, że nie zamknąłem tego rozdziału na 100%, to oczywiste ale nie myślę juz za bardzo o niej, a jak sie pojawiają takie myśli, to je wyganiam z głowy.
Nad takimi snami nie mam za bardzo kontroli i nawet nie wiem, czy jestem w nich sobą, bo jak tak, to znaczyłoby, że mi wciąż zależy. Nie wierzę oczywiście w żadne manifestacje i inne zodiakarstwo.
Bardzo utrudnia to dojście do siebie, bo potem kilka dni o niej myślę i czuje, jakbym z nią spędził trochę czasu.

Też tak mieliście?

2

Odp: Powtarzające się sny o ex.

Tez tak miewam, nawet wiele lat po rozstaniu. Potem w dzień jest dziwnie, bo ma się wrażenie że się dopiero co rozmawiało z ta osobą.

Czasami było ciężko, bo już w miarę się pozbierałam po rozstaniu, a nagle mi się przyśnił i wszystko wracało.

3

Sny o ex są równie abstrakcyjne, jak sny o podróży w kosmos albo o gonitwie przez las. Ja miewam je wszystkie, plus masę innych śmieci, które wypluwa moja podświadomość. A jak sobie wezmę na sen trittico, żeby na pewno się dobrze wyspać i nie budzić w nocy, to hohoho co mi się za cuda pod kopułą rodzą. I nigdy nie ma to przełożenia na rzeczywiste uczucia, to po prostu wysypisko śmieciowych wspomnień, obrazów, twarzy, emocji, myśli. Maszyna losująca może wypluć dowolną kombinację smile

4

madoja napisał/a:

Tez tak miewam, nawet wiele lat po rozstaniu. Potem w dzień jest dziwnie, bo ma się wrażenie że się dopiero co rozmawiało z ta osobą.

Czasami było ciężko, bo już w miarę się pozbierałam po rozstaniu, a nagle mi się przyśnił i wszystko wracało.

U mnie chociaż jest poprawa, bo wraca to wszystko do mnie ale jakby z mniejszą siłą. No ale racja, dokładnie jest takie uczucie, jakby się z tą osobą spotkało na prawdę.

5

Ogólnie sny są dziwne. Np. dziś śniły mi się przyjaciółki ze szkoły. Nie widziałam ich 20 lat i przecież nie myślę o nich.
Jak to jest że podczas snu jakiś impuls nerwowy pyknął akurat w tę komórkę, czy synapsę czy jak to nazwać, że wywołał akurat to wspomnienie?

No i motyw który ma każdy z kim rozmawiam: jeśli wyprowadziliście się z domu rodzinnego, nieważne czy ostatnio czy 20 lat temu, to w snach wciąż pojawia się dom rodzinny, a rzadko lub wcale obecne miejsce zamieszkania.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Powtarzające się sny o ex.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024