Wesele za dnia - porady - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Wesele za dnia - porady

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Wesele za dnia - porady

Cześć!
Ponieważ tradycyjne wesela mnie przerażają, zdecydowałam się z narzeczonym na wesele w stylu garden party w niestandardowych godzinach - 14 -22.
Czy któraś z Was miała okazję organizować/uczestniczyć w takim weselu? Czy macie jakieś rady/ podpowiedzi?
Bardzo będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wesele za dnia - porady
Sybil_the Lady napisał/a:

Cześć!
Ponieważ tradycyjne wesela mnie przerażają, zdecydowałam się z narzeczonym na wesele w stylu garden party w niestandardowych godzinach - 14 -22.
Czy któraś z Was miała okazję organizować/uczestniczyć w takim weselu? Czy macie jakieś rady/ podpowiedzi?
Bardzo będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi!

A co Cię przeraża w tradycyjnym?:)

3

Przerażają mnie wszystkie tradycyjne punkty, które zwracają uwagę na parę młodą - pierwszy taniec, gorzko, ocepiny + zabawy.
Poza tym będziemy mieli małe dziecko i nie wyobrażam sobie zajmować nim następnego dnia po całonocnej imprezie.
Garden Party wydaje mi się takie bardziej "na luzie", bez sztywnych ram i oczekiwań smile

4 Ostatnio edytowany przez wieka (2022-03-10 12:58:04)

Inaczej będzie to przyjęcie weselne, nie wiem jakich rad oczekujesz, bo przecież zdarzają się też tylko obiady weselne w restauracji.
Pozostaje ustalić menu na ten czas, żeby goście nie byli głodni i muzykę, żeby można było potańczyć.Chociaż jakbyś chciała typowo tylko na zewnątrz, to jest ryzykowne ze względu na pogodę i wymaga większego zaangażowania organizacyjnego.
Tak prawdę mówiąc, też bym była za tym, całonocne objadanie się i zmęczenie nikomu nie służy, dlatego uważnam, że masz bardzo dobry pomysł, tym bardziej jak jest małe dziecko.

5

Przerażają mnie wszystkie tradycyjne punkty, które zwracają uwagę na parę młodą - pierwszy taniec, gorzko, ocepiny + zabawy.
Poza tym będziemy mieli małe dziecko i nie wyobrażam sobie zajmować nim następnego dnia po całonocnej imprezie.
Garden Party wydaje mi się takie bardziej "na luzie", bez sztywnych ram i oczekiwań smile

To ja Ci powiem, że miałam normalne wesele i nie było na nim pierwszego tańca, gorzko, zabaw, oczepin i karmienia się tortem smile
Wszystko było tak prowadzone przez wodzireja, że goście byli zachwyceni i nikt nie zauważył, że czegoś brakowało. Nie było żadnych sztywnych ram i oczekiwan.

Też myślałam o garden party, ale prawda jest taka, że usługowcom i tak płacisz tyle samo, a gości o 22 nie wywalisz, jak się będą chcieli bawić.

Do dziecka bierzesz opiekunkę, my po spaliśmy 3h, a potem polecieliśmy na wakacje i nie umieraliśmy. Więc i z dzieckiem da radę.

6

Ciekawa opcja i fajny pomysł :-))

Byłam kiedyś na podobnym weselu koleżanki, ale to było we Francji. Było to tak zorganizowane trochę jak na przerwach kawowych podczas konferencji, że w ogrodzie przy takim jakby dworku ustawione były stoliki, przy których się stało, czyli bez krzeseł i można było coś przekąsić częstując się z kilku bufetów szwedzkich lub wypić szampana. I tak się goście przemieszczali między tymi stolikami. Albo stali w grupkach i rozmawiali. Miejsca do siedzenia były w środku lub przy wejściu do budynku i tam można było spocząć. Była muzyka na żywo i niewielki parkiet. Przyjęcie trwało kilka godzin do wieczora. Obowiązywały stroje koktajlowe.

My wybraliśmy coś pomiędzy, bo zarówno ślub jak i wesele będą w tzw. plenerze, ale będzie to zorganizowane dość tradycyjnie z całym weselnym zapleczem i zabawą do rana. Już i tak moja babcia nie może przeżyć, że nie będzie kościelnej szopki ślubnej.

7

MagdaLena1111 napisał/a:

Byłam kiedyś na podobnym weselu koleżanki, ale to było we Francji. Było to tak zorganizowane trochę jak na przerwach kawowych podczas konferencji, że w ogrodzie przy takim jakby dworku ustawione były stoliki, przy których się stało, czyli bez krzeseł i można było coś przekąsić częstując się z kilku bufetów szwedzkich lub wypić szampana. I tak się goście przemieszczali między tymi stolikami. Albo stali w grupkach i rozmawiali. Miejsca do siedzenia były w środku lub przy wejściu do budynku i tam można było spocząć. Była muzyka na żywo i niewielki parkiet. Przyjęcie trwało kilka godzin do wieczora. Obowiązywały stroje koktajlowe.

Zastanawia mnie właśnie też, jak tego typu wesele zostanie odebrane przez Polaków. W mojej rodzinie nikt nie wydziwiał, jeżeli o to chodzi tongue
A z drugiej strony, chcę, żeby wesele było po mojej myśli i żebym się dobrze na nim czuła.

Swoją drogą, Lady Loka, może polecisz wodzireja? ;>

8

MagdaLena1111 napisał/a:

Zastanawia mnie właśnie też, jak tego typu wesele zostanie odebrane przez Polaków. W mojej rodzinie nikt nie wydziwiał, jeżeli o to chodzi tongue
A z drugiej strony, chcę, żeby wesele było po mojej myśli i żebym się dobrze na nim czuła.

Swoją drogą, Lady Loka, może polecisz wodzireja? ;>

U mnie byli Wodzireje z Krakowa (dokładnie taka nazwa) big_smile i byli super! Żadnych głupich zabaw, mieliśmy przygotowane Jaka to melodia w ramach oczepin, to nie zrobiliśmy, bo ludzie tak się bawili, że nie było sendu ich stopować big_smile ja liczyłam na troche wspólnych tańców, waka waka itd, to też mieliśmy tylko dwa razy, bo tak to do 5 rano pełen parkiet smile

Możesz do nich napisać na fb jeżeli jesteś z innego rejonu Polski i zapytać czy z kimś tam współpracują albo mają kogoś do polecenia

Jeszcze dobre imprezy prowadzi Animator Imprez. Podobny styl smile

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Wesele za dnia - porady

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024