Witam,
orientuje się jak to jest w PUP? Odbyłem staż pół roku, pół roku miałem umowę a teraz od miesiąca "na czarno" i jak powiedziałem pracodawcy że w takim razie idę się zarejestrować do Urzedu Pracy to się dowiedziałem że właśnie oni szykują kolejny staż dla mnie na inną spółkę, czy to jest możliwe?
Ustawa o pracy, o stażach ma jakieś luki? No bo dofinansowania nie można wziąć dwa razy a staż do woli? wystarczy zmienić spółkę? albo nową otworzyć? Adres i dane właściciela takie same.
Firma przenosi się w innej miejsce - dojazd tylko autem czyli co mam pracować 8h z dojazdem za 1170 zł? W 2022 roku? w 2005 to może bym się zgodził.
Chyba że gość coś da pod stołem, bo zastanawiające jest to poco jest tak staż? To znaczy ja się zgodził rok temu, bo to jest doradca serwisowy w warsztacie samochodowym, składam CV do BMW, Audi bez odzewy ale tam to doświadczenie 20 lat i 5 fakultetów chyba i 3 języki.
W każdym razie irytuje mnie rozdawnictwo pieniędzy na staż z PUP, nic się nie nauczysz a masz płacone czyli PUP zamiast pracodawcy który by musiał 3010 minimum zapłacić jeszcze płaci za niego.