Tęsknię za nim - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Tęsknię za nim

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

1 Ostatnio edytowany przez smutna72 (2021-05-07 23:17:35)

Temat: Tęsknię za nim

Witam. Ja straciłam męża  w lutym. Niedługo  będą 3 miesiące.  Bardzo za nim tęsknię.  Mam juz dorosłego syna.  Czuję  się bardzo samotna i niewiem  jak dalej zyc. Byliśmy 27 lat po ślubie i nagle cisza pustka . Zostałam sama.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Tęsknię za nim

Czas sprawia, że ostry ból przechodzi w tępy. Masz syna, a może będziesz też mieć wnuki. Jak myślisz czego chciałby dla Ciebie Twój Mąż?

3

On by powiedział po co się tak przejmuje. Ale mi ciężko skupić się nad wszystkim.  Może masz racje że z czasem ten ból  będzie tępy.  To straszne gdy odchodzi  druga osoba. My tu zostajemy i cierpimy.

4

Moje kondolencje, nie wyobrażam sobie jak musi Ci być trudno. Może warto być poszukać kogoś kto przeżył podobną tragedię, słyszałem kiedyś o fundacji: Nagle Sami. Może warto poszukać informacji.

5

No właśnie  dlatego  tu pisze. Bo są tu kobiety  które również straciły mężów.  I tak popisać wyżalić się może będzie lżej.  Nie umiem przestać myśleć o nim. Ciągle go widzę i mam takie wrażenie  że gdzieś wyjechał i wróci. Niewiem  moze to przejdzie z czasem może nauczę się z tym żyć ale kiedy.

6

Musisz dać sobie czas na przeżycie tego, nie popędzaj siebie. Wyznaczaj sobie jakieś drobne zadania, żeby nie myśleć. Rozmawiaj z bliskimi osobami, albo nawet tu.

7

Tęsknota za mężczyzną boli.. bardzo boli. Odbiera nam siły i doprowadza do rozpaczy. Pomaga czas ale nie do końca. To bardzo teudny czas i chyba kazdy musi sam znaleźć sposób jak sobie z tym poradzić..

8

Rozmawiam ze znajomi. Chodze do pracy. Ciągle szukam jakiegoś zadania zeby coś robić. Wieczory najgorsze . Myśli nachodzą.  Nieraz z rana nie chce mi się wstawać bo zastanawiam  się po co. Ale wstaje zmuszam się. A wieczorem  siedzę sama przed tv . I różne myśli do głowy przychodzą.

9

smutna72 napisał/a:

Rozmawiam ze znajomi. Chodze do pracy. Ciągle szukam jakiegoś zadania zeby coś robić. Wieczory najgorsze . Myśli nachodzą.  Nieraz z rana nie chce mi się wstawać bo zastanawiam  się po co. Ale wstaje zmuszam się. A wieczorem  siedzę sama przed tv . I różne myśli do głowy przychodzą.

Nie jestem w stanie Ci pomóc. Sama mam podobny problem dlatego doskonale Cię rozumiem.  Jak mam wolne potrafie nic nie robić tylko siedzę w jednym miejscu i ledwo się  ściemni idę spać. Sen mi pomaga bo tracę świadomość i leci czas. Trudno mi się zmusić do czegokolwiek. Dlatego sądzę, że musisz sama znaleźć sposób. Tak naprawde w pewnym momencie zostajemy sami.

10

To tak podobnie jak ja. Potrafię tak siedzieć i myśleć. Albo patrzeć w telewizję  ale niewiem o co chodzi bo myślami jestem gdzie indziej. Tez chodzę  wcześniej  spac zeby nie myśleć. A dawno straciłaś męża  ?

11

smutna72 napisał/a:

To tak podobnie jak ja. Potrafię tak siedzieć i myśleć. Albo patrzeć w telewizję  ale niewiem o co chodzi bo myślami jestem gdzie indziej. Tez chodzę  wcześniej  spac zeby nie myśleć. A dawno straciłaś męża  ?

Ja włączam tv ale nie wiem co tam mówią. Myśle zupełnie o czym innym. Potrafię tak całymi dniami. Czasem wstaję rano i wiem ze tyle godzin przede mną. Kazdy jakiś znak łaczacy mnie z nim wywoluje ból. To bardzo trudne. Znaleźć w sobie chęć do życia. 2015

12

Bardzo ciężko tak żyć.  Dzisiaj niedziela przed chwilą  wstalam  i niewiem  co robić dalej. Tak bym z nim porozmawiala przytuliła się.  Zrobie kawe I będę siedzieć.

13 Ostatnio edytowany przez Saba88 (2021-05-09 19:51:20)

https://www.netkobiety.pl/t2506.html

14

Klikam w ten link i czytam posty innych kobiet. Jest nas tu bardzo dużo. Wszystkie tęsknimy.

15

Napisz też tam o sobie. Dostaniesz wsparcie od kobiet które przeżywają to co TY . Możecie sobie wzajemnie  pomóc

16

Napisz też tam o sobie. Dostaniesz wsparcie od kobiet które przeżywają to co TY . Możecie sobie wzajemnie  pomóc

17

Ok
Dzięki

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Tęsknię za nim

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024