Przerwa w 9cio letnim związku. Co z tym zrobić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Przerwa w 9cio letnim związku. Co z tym zrobić?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Przerwa w 9cio letnim związku. Co z tym zrobić?

Cześć,
Borykam się ze sporym problem z którym nie potrafię sobie poradzić. Zacznijmy od tego, że oboje jesteśmy z tego samego rocznika-1992. Zaczęliśmy się spotykać w szkole. Po 8 latach związku doszliśmy do wniosku, że pora zrobić następny krok. Zaręczyliśmy się, a w tym roku we wrześniu planujemy wesele. Wszystko było dobrze, jeszcze trzy tygodnie temu razem kupowaliśmy suknie ślubną i załatwialiśmy sprawy związane z organizacją wesela. Wspomnę, że dwa tygodnie temu pokłóciliśmy się o jej przyjaciela z którym od pewnego czasu dużo się spotyka. Jednak wierzę jej i jemu, że miedzy nimi do niczego nie doszło. Sam stwierdził, że skoro się pokłóciliśmy i widzę problem z nim problem to się usunie. Tak też się stało, usunął się, a Ona również powiedziała, że nie będzie się z nim kontaktować, żeby nie pogarszać ciężkiej już sytuacji. Po tej kłótni wszystko było ok przez ok 3dni. Potem zauważyłem, że się odsuwa, nie ma ochoty rozmawiać. Zapytałem co się dzieje i nie potrafiła odpowiedzieć. W poniedziałek raz jeszcze przegadaliśmy wszystko i stwierdziła, że potrzebuje czasu bo nie wie co czuje. Zapytałem wprost czy mnie kocha i odpowiedziała, że „chyba tak”. Wytrzymałem 2dni i wróciłem do swojego domu bo nie byłem w stanie zaakceptować odrzucenia, mówiąc prosto czułem się jakbym przytulał kłodę. Zero odwzajemnionych uczuć. Stwierdziła, że od dawna już się psuje. Ja tego nie zauważyłem, było wszystko ok, rozmawialiśmy, kochaliśmy się, planowaliśmy nadchodzące wesele. Ona prosi o czas, ale nie jest w stanie określić się ile. Nie wiem co robić. Żeby nie kusiło mnie aby do niej przyjechać, wyjechałem z moim przyjacielem w tygodniową trasę. Próbować nawiązać kontakt czy dać jej czas? Czy ktoś spotkał się z czymś takim?

Pozdrawiam serdecznie

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Przerwa w 9cio letnim związku. Co z tym zrobić?

Nie rozmyslaj,  daj  Jej czas. 

Natomiast  skąd pewność że nie było romansu? Dziwne,  że odsuwa  się po tych  spotkaniach  z nim...  Może nie doszło  do czegoś więcej ale myślę że w głowie już trochę namieszalo...
On łaskawie się odsunął  heh

3

Witek11 napisał/a:

Cześć,
Borykam się ze sporym problem z którym nie potrafię sobie poradzić. Zacznijmy od tego, że oboje jesteśmy z tego samego rocznika-1992. Zaczęliśmy się spotykać w szkole. Po 8 latach związku doszliśmy do wniosku, że pora zrobić następny krok. Zaręczyliśmy się, a w tym roku we wrześniu planujemy wesele. Wszystko było dobrze, jeszcze trzy tygodnie temu razem kupowaliśmy suknie ślubną i załatwialiśmy sprawy związane z organizacją wesela. Wspomnę, że dwa tygodnie temu pokłóciliśmy się o jej przyjaciela z którym od pewnego czasu dużo się spotyka. Jednak wierzę jej i jemu, że miedzy nimi do niczego nie doszło. Sam stwierdził, że skoro się pokłóciliśmy i widzę problem z nim problem to się usunie. Tak też się stało, usunął się, a Ona również powiedziała, że nie będzie się z nim kontaktować, żeby nie pogarszać ciężkiej już sytuacji. Po tej kłótni wszystko było ok przez ok 3dni. Potem zauważyłem, że się odsuwa, nie ma ochoty rozmawiać. Zapytałem co się dzieje i nie potrafiła odpowiedzieć. W poniedziałek raz jeszcze przegadaliśmy wszystko i stwierdziła, że potrzebuje czasu bo nie wie co czuje. Zapytałem wprost czy mnie kocha i odpowiedziała, że „chyba tak”. Wytrzymałem 2dni i wróciłem do swojego domu bo nie byłem w stanie zaakceptować odrzucenia, mówiąc prosto czułem się jakbym przytulał kłodę. Zero odwzajemnionych uczuć. Stwierdziła, że od dawna już się psuje. Ja tego nie zauważyłem, było wszystko ok, rozmawialiśmy, kochaliśmy się, planowaliśmy nadchodzące wesele. Ona prosi o czas, ale nie jest w stanie określić się ile. Nie wiem co robić. Żeby nie kusiło mnie aby do niej przyjechać, wyjechałem z moim przyjacielem w tygodniową trasę. Próbować nawiązać kontakt czy dać jej czas? Czy ktoś spotkał się z czymś takim?

Pozdrawiam serdecznie

Przerwy w związku nie istnieją.
Przerwa, to tylko odroczone w czasie rozstanie.

4 Ostatnio edytowany przez prego (2021-02-08 21:12:46)

Kolego sprawa typowa, aż do bólu. Nawet jej teksty, do bólu typowe. Jest inny, a ty idziesz w odstawkę. Czas to jej jest potrzebny, ale do ułożenia sobie relacji z "przyjacielem".

5 Ostatnio edytowany przez Excop (2021-02-08 21:21:51)

Nie na przerw w związku.
Jest tylko przykra prawda. Że coś się skończyło.
Im wcześniej to się sobie uświadomi, tym lepiej.
I nie należy szukać jedynie winnych tej sytuacji.
Ona, być może, postawiła już na innego konia.
Ty też miałeś wątpliwości zapewne. I to niemałe.
Czas spojrzeć w przyszłość. Osobno.
A byłej życz szczęścia. Tak, po ludzku.
I nie pozwól jej wrócić, jakby co.
To już zamknięty rozdział. I nie mówię tu o męskim ego, które ucierpiało z pewnością i oczekiwać będzie ukorzenia się owej wiarołomnej.
Nic już Was nie łączy, poza przedwczesnymi wydatkami.
To już jednak inna historia. Twórz swoją na nowo. smile

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Przerwa w 9cio letnim związku. Co z tym zrobić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024