Brak emocji na początku znajomości - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Brak emocji na początku znajomości

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

1

Temat: Brak emocji na początku znajomości

Dziewczyny pytanie do was.Opisze sytuacje

Od jakiegoś czasu spotykałem się z kobietą. Widywaliśmy się nie jakoś mega często, bo po mniej więcej dwa razy w tygodniu. Na początku kilka razy na mieście spacer itd. później sama proponuje spotkanie u niej.I tak kolejne też były u niej bo wiadomo jaką mamy sytuacje. Wszystko szło tak jak powinno, no przynajmniej tak mi się wydawało. Rozmowy do rana przy winie, filmach, bliskość łącznie z seksem, było zwyczajnie miło. No i nadchodzi ten piekny dzień gdzie oznajmia mi, że nie możemy się spotykać bo tak nie czuje tych emocji, żeby dalej to ciągnąć i związek byłby bez przyszłości. Czułem się jakbym dostał cegłą w łeb, ale nie o moje emocje chodzi. Nie mamy po 20 lat. Zawsze wydawało mi się , że jesli kobieta chce się spotykać , rozwija się to wszystko to chyba te emocje muszą być bo by tego nie ciągneła. Ja wiem po jednym spotkaniu czy jest to coś, max dwa ale zazwyczaj jedno i jest to coś. Dziewczyny pytam was, bo swojego czasu czytałem te pseudo poradniki podrywaczy. jeden twierdzi, żeby kobiete trzymać na "dystans" i nie zgadzać się na wszystko inny znowu bredzi jakieś inne bzdury mniej wiecej odwrotne. Ja zawsze byłem zdania, że musi być normalność troche na wesoło , trochę na poważnie żeby nie było nudno. Jeśli po tych spotkaniach czuje się z kimś dobrze, to chce to kontynuować a umowna chemia może się pojawic jutro, może za miesiąc. Trochę martwi mnie to, że jesli będe miał taką samą sytuacje z inną kobietą , że znowu będzie fajnie sie układac to nie wiem jak się inaczej zachowywać? Nie chodzi mi o udawanie kogos kim się nie jest, ale tak po prostu co zmienić.O odzyskaniu jej nawet specjalnie nie myślę, bo to misja raczej z kosmosu głowy sobie nie wyczyści i będzie miała zaszufladkowanie, że nie wzbudzam tych emocji jakich chce.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Brak emocji na początku znajomości

Nic nie zmieniaj. Bądź sobą. Moim zdaniem to ona próbowała coś w sobie na siłę wykrzesać, ale jej się nie udało. Może to jest jedna z tych osób, która naczytała się o motylach i czeka na nie jak na Mikołaja.
Nie bierz tej sytuacji do siebie.
Jak wyglądały twoje inne relacje ?

3 Ostatnio edytowany przez galax (2021-01-04 01:21:27)

Ajko:

Nie wiem ciężko powiedzieć czy o motylki. Nie piszę tego bo jestem zaślepiony, ale to taka zwykła kobieta bez noszenia nosa wyżej niż powinna i to między innymi to mi się w niej mega spodobało.
Byłem w  jednym poważnym związku, bo nigdy nie chciałem się wiązac. Teraz po prostu wiem, że chce stabilizacji ona też i dupa. Nie mam problemu, żeby rozmawiać z kobietami , jesli mam randke z nową to od razu wiem na koniec  że chce sie spotykać dalej lub nie bo mnie zupełnie nie pociąga tak własnie emocjonalnie. Mało tego , to kobiety chcą to kontynuować(więc taki nudny nie jestem) ale juz się nauczyłem , że odrazu oznajmiam że to nie to czego szukam. Nie mógłbym się spotykać z kimś miesiąc , dwa czując już po pierwszym razie, że to nie to. Mam mętlik w głowie, bo o ile pewnie się czuje w poznawaniu kobiet to mam teraz klina. Bo w doprowadzaniu do związku jestem totalnie zielony.Może faktycznie robie cos źle, ale nawet nie wiem jak sie zachowac nastepnym razem. Nie ukrywam , że trochę pewność siebie ucierpiała

4

a co złego w motylkach? :-) To naturalna faza zauroczenia. To jest właśnie chemia i fajnie, gdy od razu jest. Wszystko jest wtedy prostsze.

Autorze, to tylko spekulacje, bo to wiadomo, czym kierowała się kobieta? Może i było miło, nie oszukiwała, ale stwierdziła, że miło to za mało, aby coś więcej z tego wyszło. Może też czekała aż się coś rozwinie. Może, gdy Cię bardziej poznawała to jednak zauważyła, że nie jesteście kompatybilni tak, jak miała nadzieję. Może byłeś tylko czasoumilaczem. Może w trakcie poznała kogoś, gdzie od razu zaiskrzyło mocno... Długo by wymieniać.

Jaka prawda, wie tylko ta kobieta.  Jeśli to był krotki luźny związek, gdzie  nikt nic nikomu nie obiecywał, gdzie spotykaliście się żeby zobaczyć jak to dalej się rozwinie to chyba dobrze, że się zakończył wcześniej niż później.

5

Powtórzę za Ajko - jak wyglądały Twoje wcześniejsze relacje, jak dużo masz na swoim koncie związkowych doświadczeń? Pytam, bo trochę zabrzmiałeś tak, jakbyś na tym jednym miał zamiar opierać swoje przyszłe znajomości. 

W każdym razie zdecydowanie odrzuć te wszystkie "złote" rady pseudo-guru podrywu, bo to nie jest nic innego, jak stosowanie gierek i manipulacji, co jest zwyczajnie niezdrowe dla każdej dobrze rokującej relacji.

Edit:
Po wklejeniu posta dopiero teraz zauważyłam, że w międzyczasie właściwie zdążyłeś już odpowiedzieć na moje pytanie wink.

6

No właśnie mam małe , dlatego tu pytam. Tymi radami pseudoekspertów nie mam zamiaru sie sugerowac. Tak z ciekawości trochę czytałem o tych emocjach, żeby wyłapać może coś ciekawego ale to porażka i nie mogę czytać tego bełkotu.

7

Nie sugeruj się tym co sie wydarzyło. Ważne byś pozwolił sobie i innym nie pasować do siebie to normalna część życia, że nie z wszystkimi nam po drodze. Za bardzo pozwalamy uczuciu odrzucenia przejąć nad nami kontrolę. To naprawdę normalne. Mi się zdarzało, być odrzuconą i odrzucać. Nie jest to miłe ani w tę ani w tamtą stronę, ale dając temu uczuciu za duże znaczenie umniejszamy siebie samych, a to nie ma najmniejszego sensu bo utrudnia kolejne próby. To jest jak z rzucaniem do kosza piłki  raz się uda, a raz się nie trafi. Nie dorabiaj do tego więcej teorii, tylko próbuj dalej jak masz chęci.

8

galax napisał/a:

Nie mam problemu, żeby rozmawiać z kobietami , jesli mam randke z nową to od razu wiem na koniec  że chce sie spotykać dalej lub nie bo mnie zupełnie nie pociąga tak własnie emocjonalnie. Mało tego , to kobiety chcą to kontynuować(więc taki nudny nie jestem) ale juz się nauczyłem , że odrazu oznajmiam że to nie to czego szukam. Nie mógłbym się spotykać z kimś miesiąc , dwa czując już po pierwszym razie, że to nie to. Mam mętlik w głowie, bo o ile pewnie się czuje w poznawaniu kobiet to mam teraz klina. Bo w doprowadzaniu do związku jestem totalnie zielony.Może faktycznie robie cos źle, ale nawet nie wiem jak sie zachowac nastepnym razem.

Jeśli nie czujesz, że dana osoba spełnia Twoje oczekiwania, to słusznym wydaje się nienarażanie zarówno jej, jak i siebie samego, na stratę czasu i późniejsze rozczarowanie, które z każdym kolejnym spotkaniem może stawać się znacząco większe. Skoro jednak tych kobiet nie było mało, a jednak wciąż czujesz, że to nie to, to może powinieneś zastanowić się czy już na starcie nie dokonujesz złych wyborów albo mimo wszystko aż tak bardzo nie kierować się pierwszym wrażeniem, dając obojgu szansę na drugie? Pierwsze spotkania mają to do siebie, że kobieta (mężczyzna też, ale to nie ten wątek) może być zestresowana, zachowywać się nienaturalnie, pokazać ze strony, która wcale nie jest tą prawdziwą i dla niej właściwą. Bierzesz pod uwagę, że może jednak za szybko odpuszczasz?

9

Olinka napisał/a:

Jeśli nie czujesz, że dana osoba spełnia Twoje oczekiwania, to słusznym wydaje się nienarażanie zarówno jej, jak i siebie samego, na stratę czasu i późniejsze rozczarowanie, które z każdym kolejnym spotkaniem może stawać się znacząco większe. Skoro jednak tych kobiet nie było mało, a jednak wciąż czujesz, że to nie to, to może powinieneś zastanowić się czy już na starcie nie dokonujesz złych wyborów albo mimo wszystko aż tak bardzo nie kierować się pierwszym wrażeniem, dając obojgu szansę na drugie? Pierwsze spotkania mają to do siebie, że kobieta (mężczyzna też, ale to nie ten wątek) może być zestresowana, zachowywać się nienaturalnie, pokazać ze strony, która wcale nie jest tą prawdziwą i dla niej właściwą. Bierzesz pod uwagę, że może jednak za szybko odpuszczasz?

OOOOooo fajne sugestie.

10

galax napisał/a:

dzień gdzie oznajmia mi, że nie możemy się spotykać bo tak nie czuje tych emocji, żeby dalej to ciągnąć i związek byłby bez przyszłości.

A nie przyszlo ci do glowy, jak zwyklemu smiertelnikowi, ze po prostu jej strony nic nie powstalo i trzeba szukac dalej?
Dziewczyna jest uczciwa i od razu ci to zakomunikowala, szanujac swoj i twoj czas.
Nie wiem co tu jeszcze chcesz roztrzasac big_smile

11 Ostatnio edytowany przez prego (2021-01-04 11:01:15)

galax napisał/a:

Trochę martwi mnie to, że jesli będe miał taką samą sytuacje z inną kobietą , że znowu będzie fajnie sie układac to nie wiem jak się inaczej zachowywać?

Ty faktycznie masz małe doświadczenie z kobietami. Jeśli sytuacja się powtórzy, że idzie szybko, łatwo i przyjemnie - będziesz wiedział, że to słomiany zapał. Ogień jest gorący, ale szybko się spala. Nic kolego w naszym życiu nie dzieje się przypadkowo. To lekcja od życia.

Pronome napisał/a:

Dziewczyna jest uczciwa i od razu ci to zakomunikowala, szanujac swoj i twoj czas.
Nie wiem co tu jeszcze chcesz roztrzasac big_smile

Gdyby było na odwrót, pewnie padło by stwierdzenie: nieodpowiedzialny sk...wiel. Rozkochał i porzucił. Tutaj mówimy o kobiecie. To ona zachowała się w porządku, jest uczciwa. Nad czym tu jeszcze rozprawiać? smile

12 Ostatnio edytowany przez Pronome (2021-01-04 11:19:33)

prego napisał/a:

Gdyby było na odwrót, pewnie padło by stwierdzenie: nieodpowiedzialny sk...wiel. Rozkochał i porzucił. Tutaj mówimy o kobiecie. To ona zachowała się w porządku, jest uczciwa. Nad czym tu jeszcze rozprawiać? smile

Do momentu, az para decyduje sie rozpoczac oficjalnie zwiazek, randkowanie polega na tym, ze nikt nie jest nikomu nic winien i moze sie wycofac w dowolnym momencie. To chyba nie jest jasne dla wszystkich big_smile.

13

Pronome napisał/a:

Do momentu, az para decyduje sie rozpoczac oficjalnie zwiazek, randkowanie polega na tym, ze nikt nie jest nikomu nic winien i moze sie wycofac w dowolnym momencie. To chyba nie jest jasne dla wszystkich big_smile.

No właśnie. Po to są spotkania, aby nabrać pewności, że druga osoba nam odpowiada lub przeciwnie - przekonać się, że trudno będzie stworzyć z nią w pełni satysfakcjonujący związek, wtedy należy podziękować za wspólnie spędzony czas i się rozejść. To jest uczciwe i nie rozumiem, jak w ogóle można mieć o to pretensje?

14

galax napisał/a:

Dziewczyny pytanie do was.Opisze sytuacje

Od jakiegoś czasu spotykałem się z kobietą. Widywaliśmy się nie jakoś mega często, bo po mniej więcej dwa razy w tygodniu. Na początku kilka razy na mieście spacer itd. później sama proponuje spotkanie u niej.I tak kolejne też były u niej bo wiadomo jaką mamy sytuacje. Wszystko szło tak jak powinno, no przynajmniej tak mi się wydawało. Rozmowy do rana przy winie, filmach, bliskość łącznie z seksem, było zwyczajnie miło. No i nadchodzi ten piekny dzień gdzie oznajmia mi, że nie możemy się spotykać bo tak nie czuje tych emocji, żeby dalej to ciągnąć i związek byłby bez przyszłości. Czułem się jakbym dostał cegłą w łeb, ale nie o moje emocje chodzi. Nie mamy po 20 lat. Zawsze wydawało mi się , że jesli kobieta chce się spotykać , rozwija się to wszystko to chyba te emocje muszą być bo by tego nie ciągneła. Ja wiem po jednym spotkaniu czy jest to coś, max dwa ale zazwyczaj jedno i jest to coś. Dziewczyny pytam was, bo swojego czasu czytałem te pseudo poradniki podrywaczy. jeden twierdzi, żeby kobiete trzymać na "dystans" i nie zgadzać się na wszystko inny znowu bredzi jakieś inne bzdury mniej wiecej odwrotne. Ja zawsze byłem zdania, że musi być normalność troche na wesoło , trochę na poważnie żeby nie było nudno. Jeśli po tych spotkaniach czuje się z kimś dobrze, to chce to kontynuować a umowna chemia może się pojawic jutro, może za miesiąc. Trochę martwi mnie to, że jesli będe miał taką samą sytuacje z inną kobietą , że znowu będzie fajnie sie układac to nie wiem jak się inaczej zachowywać? Nie chodzi mi o udawanie kogos kim się nie jest, ale tak po prostu co zmienić.O odzyskaniu jej nawet specjalnie nie myślę, bo to misja raczej z kosmosu głowy sobie nie wyczyści i będzie miała zaszufladkowanie, że nie wzbudzam tych emocji jakich chce.

To dziwne, skoro był seks, to musiałeś się fizycznie spodobać i musiała czuć pociąg do Ciebie . Jeśli były i randki i długie rozmowy - musiałeś się spodobać też wewnętrznie.
Chyba, że może ma męża, coś ukrywa?

15

Może spodobał się wystarczająco by pójść do łóżka, ale jednak poznając stwierdziła, że nie jest taką osobą jakiej szuka

16

A byłeś na 100 procent sobą w tej relacji? To nic nie zmieniaj. Coś jej nie podeszło może nie jest szczera i nie chce powiedzieć , a może nie jest bystra i sama nie wie co.
Jak nie byłeś sobą a doszliscie już do fazy seksu i nie było całkiem swobodnie to takie kalkulacje mogły uwalić ten układ. Więc następnym razem bardziej się odkrywaj.

17 Ostatnio edytowany przez Pronome (2021-01-04 21:48:03)

Dziewczyny, dajcie spokoj, bo jeszcze ten mlody facet pojdzie z taka niepewnoscia dalej w zycie. On musi sie nauczyc, ze zanim sie w kims ze wzajemnoscia zakocha, to dostanie jeszcze pare koszy, co jednak nie powinno go zniechecac w zdobyciu swojego celu. Takie jest zycie. Ktos odrzuca nas, kogos my, kiedys parujemy sie w tym samym momencie, bo sie wzajemnie sobie spodobalismy. Powodzenia! smile

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Brak emocji na początku znajomości

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024