Friendzone- czy coś - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Friendzone- czy coś

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1

Temat: Friendzone- czy coś

Cześć.

Jest taka dziewczyna z którą kiedyś bardzo często się spotykaliśmy, poza przytulaniem, winem i filmem nic więcej nie było. Tak domyślam się wylądowałem w Friendzone.
Nasz kontakt był w miarę ciekawy, do momentu kiedy ją pocałowałem. Ona stwierdziła że nie chce związku, bo nie jest gotowa, no ok.

Parę dni później, gdzieś na imprezie u swoich starych znajomych, dziewczyna ta poznała jakiegoś chłopaka, i ja poszedłem w odstawkę. Jak kiedyś dużo rozmawialiśmy, tak później z jej strony było zdawkowe odpowiedzi, rozmowa się już nie kleiła.
Proponowałem spotkanie na kawę(5razy), za każdym razem była jakaś wymówka, to brak czasu, to chora to coś. A wiem że spotykała się wtedy z tym chłopakiem którego poznała.

Przed końcem roku, była po coś u mnie i zaproponowałem jej kawę, powiedziała że się spieszy, że nie ma czasu, a ja na to okej, więcej propozycji już nie będzie.

Wczoraj, napisała do mnie co słychać w nowym roku itd, że trzeba by się na jakąś kawkę umowić, ja mówię że kawki nie będzie, ona dlaczego ja mówię że proponowałem tyle razy i nie było chęci z Twojej strony, to już więcej opcji nie będzie.

Dzisiaj zadzwoniła, dlaczego, ja mówię że możemy się spotkać i pomówić w cztery oczy.
Spotkaliśmy się, przedstawiłem swoją wersję, że było tyle kawek, że mnie olewała przez miesiąc, że się nie oddzywała itd, a ona że przeprasza że jest jest przykro z tego powodu, ale nie sądziła że tak to odbiorę.
Ja mówię że to koniec naszej znajomości, a ona że jeżeli to teraz zakończę, to wiele stracę w jej oczach, że miała mnie za poważnego gościa, i nie sądziła że odmowy kawek tak mnie dotkną, że zachowuje się jakbym był w gimnazjum(30 letni gośc...)

No i w sumie nasza rozmowa stanęła na tym, że ja jej podziękowałem, ona powiedziała żebym to przemyślał, i w sumie łamie mnie. Z jednej strony, nie mam ochoty dalszego kontaktu, poukładałem sobie to już w głowie przez ostatnie dni, a z drugiej strony emocjonalnie mnie trochę zdołowała że stracę w jej oczach.

Nie ukrywam, że chciałbym z nią być, i wyjść z tego chyba Friendzone(zresztą po pocałunku, kiedy ona zaproponowała przyjaźń, ja powiedziałem że to mnie nie interesuje).

Co byście zrobili na moim miejscu, jakieś rady?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Friendzone- czy coś

Ja bym jej powiedział tak:

Morfek napisał/a:

Nie ukrywam, że chciałbym z nią być, i wyjść z tego chyba Friendzone(zresztą po pocałunku, kiedy ona zaproponowała przyjaźń, ja powiedziałem że to mnie nie interesuje).

Albo jeszcze lepiej:

Podobasz mi się, zauroczyłem się Tobą, próbowałem Cię parę razy zaprosić. Nie odpowiada mi bycie przyjacielem i patrzenie jak spotykasz się z innymi, bo chcę, abyś była moją dziewczyną. Zatem albo jesteśmy razem ze sobą, albo każdy idzie swoją drogą....

3

Nie grasz w to samo co ona. Jak proponowała tę kawkę trzeba było podbić stawkę. Kawki już były domowe kino wino i pocałunek.
Skoro tego nie zrobiłeś i strzeliłeś fochy to pozostaje iść tą drogą dalej czyli odmówić. Może kiedyś powtórzy się okazja

4 Ostatnio edytowany przez Morfek (2021-01-05 00:04:44)

Gary napisał/a:

Ja bym jej powiedział tak:

Morfek napisał/a:

Albo jeszcze lepiej:

Podobasz mi się, zauroczyłem się Tobą, próbowałem Cię parę razy zaprosić. Nie odpowiada mi bycie przyjacielem i patrzenie jak spotykasz się z innymi, bo chcę, abyś była moją dziewczyną. Zatem albo jesteśmy razem ze sobą, albo każdy idzie swoją drogą....

To nie zadziała, bo jeżeli mamy zakończyć tą znajomość, to nie zasadzie szantażu, a przynajmniej nie takiego. Bo to wg mnie nie ma sensu. Szczególnie że widujemy się dość często w pracy..

Ela210 napisał/a:

Nie grasz w to samo co ona. Jak proponowała tę kawkę trzeba było podbić stawkę. Kawki już były domowe kino wino i pocałunek.
Skoro tego nie zrobiłeś i strzeliłeś fochy to pozostaje iść tą drogą dalej czyli odmówić. Może kiedyś powtórzy się okazja

Jej propozycja była odległa "wypadało by się KIEDYŚ umówić na kawkę, nie że dziś, jutro, ale może za miesiąc.."

Czyli jeżeli teraz, w sensie jutro, pojutrze zmienię zdanie. To już wyjdę na całkowitego kaciałe?

5

Żadnych gier. Ona ma nad Tobą przewagę, bo nic do ciebie nie czuje. Pewnie z tamtym chłopakiem jej nie wyszło, to przypomniała sobie o tobie. Za chwilę znowu kogoś pozna i znowu pójdziesz w odstawkę.

6

prego napisał/a:

Żadnych gier. Ona ma nad Tobą przewagę, bo nic do ciebie nie czuje. Pewnie z tamtym chłopakiem jej nie wyszło, to przypomniała sobie o tobie. Za chwilę znowu kogoś pozna i znowu pójdziesz w odstawkę.

Czyli odpuścić temat, i zapomnieć o niej. Szkoda tylko że często się widujemy w pracy.

7 Ostatnio edytowany przez starr (2021-01-05 00:30:45)

=Morfek

Co byście zrobili na moim miejscu, jakieś rady?

Gary zaproponował Ci wersję soft, ja proponuję wersję hard: Blokujesz ją na wszystkich kanałach informacyjnych, zapominasz o niej i nie próbujesz żadnych kontaktów. Jej kontakt to tylko szarpanie łańcuchem i próba sprawdzenia, czy jesteś na drugim jego końcu. Nic z tego nie będzie, trzeba poszukać kogoś innego. Tak, zostałeś zepchnięty do FZ.
EDIT: Skoro razem pracujecie, to unikać wszelkich pozasłużbowych kontaktów.

8

Na naszym forum wolno jest mieć tylko jeden aktywny profil.
Przestań się proszę ciągle rozdwajać i zaśmiecać forum tym samym wątkiem.
Moderator IsaBella77

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Friendzone- czy coś

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024