Mord Georga Floyda - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 66 ]

1 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2020-06-06 22:40:06)

Temat: Mord Georga Floyda

[youtube]http://www.youtube.com/watch?&v=DNX8-PWCi6E[/youtube]

Na 15:00 widać że Floyd przestaje się poruszać
Na 16:00 Widać jak jego skóra zmieniać kolor na niebieski
Na 18:00 widać nadal jest kolano na jego szyi
Na 19:00 minucie zdejmuje morderca zdejmuje kolano wie że na pewno nie przeżył.

Podsumowanie morderstwo z premedytacją.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mord Georga Floyda
Socjallibertarianin napisał/a:

[youtube][url=http://www.youtube.com/watch?reload=9&v=DNX8-PWCi6E]www.youtube.com/watch?reload=9&v=DNX8-PWCi6E[/youtube]

Najpierw sprawdź co publikujesz, a potem klikaj "wyślij".
Druga rzecz, to jeden Amerykanin zamordował drugiego i co nam do tego? Ich Ameryka, ich problem. Skrajny debilizm, przeżywać coś co zdarzyło się tysiące kilometrów stąd, skoro za płotem codziennie dzieją się takie rzeczy które olewasz.

3

Myślałam, że w tym temacie będzie coś więcej co zachęci do dyskusji.

Z drugiej strony jak dyskutować z czymś co jest tak daleko od nas? Jak my mamy problem ze znajomością tego, co dzieje się na własnym podwórku, to jesteśmy w stanie realnie ocenić to, co dzieje się w USA?

4 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2020-06-06 23:10:27)

Błąd serwisu. Nie wiem czemu tak się wstawiło dałem [youtube]film[/youtube]
Niedługo później pojawiła się rasistowska akcja młodzieży George Floyd Challenge zainicjowali ją Brytyjczycy ciekawe czy by się ucieszyli jakby powstała akcja KercherChallenge(od Meredith Kercher) może ją zainicjuję.
Czytając komentarze polskich internautów widzę iż za dobrze im się powodzi żałuję tego że pandemia w Polsce nie osiągnęła brazylijskiego poziomu.
Lady Loka tu nie widzę innej możliwości dziś jak zobaczyłem ten film to zszokowało mnie. I jeszcze ta akcja
http://i.ibb.co/WyBJZqW/George-Floyd-Challenge.jpg
https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aZypYLQ_700bwp.webp
Transkrypcja ostatnich słów Georga Floyda przed śmiercią

„To moja twarz, człowieku
człowieku, nie zrobiłem niczego takiego
proszę
proszę
proszę, nie mogę oddychać
błagam, człowieku
proszę was
proszę, człowieku
nie mogę oddychać
nie mogę oddychać
proszę
(niezrozumiałe)
człowieku, nie mogę oddychać, moja twarz
wstań
nie mogę oddychać
proszę, kolano na karku
nie mogę oddychać
k****
ja zaraz…
nie mogę się ruszać
mamo
mamo
nie mogę
moje kolano
mój kark
jestem wykończony
jestem wykończony
mam klaustrofobię
boli mnie brzuch
boli mnie kark
wszystko mnie boli
dajcie wodę, cokolwiek
proszę
proszę
nie mogę oddychać, panie oficerze
nie zabijaj mnie
człowieku, oni mnie zabiją
daj spokój, człowieku
nie mogę oddychać
nie mogę oddychać
oni mnie zabiją
oni mnie zabiją
nie mogę oddychać
nie mogę oddychać
panie, proszę
proszę
proszę
błagam, nie mogę oddychać”

5

Chyba ciekawszy film na temat wydarzeń z USA. Tak pierwsze 20 min

6 Ostatnio edytowany przez Snake (2020-06-06 23:50:24)

A jest coś o byciu naćpanym recydywistą (coś do dziesięciu wyroków w tym za napad z bronią w ręku)? Albo o stawianiu oporu policji, która starała się gościa tylko odstawić na posterunek? A co do tego chwytliwego tekstu o mordzie. Według zarówno polskiego jak i amerykańskiego prawa policjant będzie odpowiadał co najwyżej za nieumyślne zabójstwo lub coś w rodzaju doprowadzenia do śmierci w wyniku nieostrożności. Brak fizycznych obrażeń w obszarze szyjnym wykazany w trakcie sekcji wskazuje, że podduszanie nie było specjalnie wredne. Nie wytrzymało serce w organizmie napompowanym dragami i z tętnicami zwężonymi miażdżycą w 75-90 %. Technika obezwładnienia zastosowana przez funkcjonariusza Chauvina jest dość powszechnie stosowana przez policje na całym świecie. Podobnie jak tasery, które też powodują czasem śmierć. Na przykład naszego rodaka na lotnisku w Kanadzie. Niestety nasz rodak jak to zwykło w przypadku zdecydowanej większości Polaków miał jasną karnację więc nikt nie widział powodu aby wszczynać jakieś międzynarodowe akcje. Kanadyjscy policjanci odpowiedzieli chyba tylko za składanie fałszywych zeznań. W Polsce mieliśmy sprawę Igora Stachowiaka o dość podobnym przebiegu. Ofiara pod wpływem środków farmakologicznych, obezwładnianie, taser plus swawola funkcjonariuszy. Wyroki to chyba po 2 lata więzienia z okładem.
Amerykańskie prawo jest oczywiście zupełnie inne ale wcale nie zakładałbym się, że Chauvin dostanie wysoki wyrok. Jeśli już to jak udowodnią mu, że część jego postępowania miała osobisty motyw, bo znał się z ofiarą.

Tu proszę nagraną interwencję patrolu polskiej policji w Lublinie. Podduszanie przez klękanie na szyi/głowie w praktyce.

Polecam przeczytanie komentarzy do tego filmu z głosami podziękowania za akcję policjantów.

7

Kiedy brazylijski policjant kogoś zastrzeli, bo miał pecha mieszkać w złej dzielnicy, to nikt nie zapłacze.
Kiedy indyjski zatłucze kijem dzieciaka, bo jest z najniższej kasty, to nie ma znaczenia dla kogokolwiek poza rodziną nieszczęśnika.
Kiedy zamęczano Igora Stachowiaka, to lewicująca, bananowa młodzież w drogich outfitach nie protestowała masowo i nie kładła się na asfalcie. Wzburzyli się tylko krewni i znajomi.
A tutaj wszystko ładnie sfilmowane, podane w formie "braking news" dla tych, co jak młode pelikany łykają medialną papkę, przygotowaną przez telewizyjnych specjalistów od siania strachu w społeczeństwie, gdzie rekordy popularności biją filmy sensacyjne, w których ktoś kogoś morduje, bo takie obrazy kreowane są na coś wybitnie podniecającego.

I jeszcze coś:
Szef policji w Minneapolis [nie wyglądający na Anglosasa] nie wyrzucił z pracy Chauvina i jego azjatyckiego kumpla Tao, choć wcześniej byli znani z sadyzmu i mieli w swojej karierze sporo przewinień.

8 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2020-06-07 18:24:26)

Cała sprawa wyglądała tak pretekstem do wezwania policji było rzekome użycie przez Floyda fałszywego banknotu dwudziestodolarowego w pobliskim sklepie. Policja wydała oświadczenie, że podejrzany odmówił opuszczenia samochodu na wyraźne polecenie policjanta. Według policyjnego raportu, sporządzonego na podstawie nagrania z kamery w radiowozie Keunga i Lane’a, Floyd „nie opuścił dobrowolnie pojazdu i szamotał się z funkcjonariuszami, umyślnie padając na ziemię, mówiąc, że nie wejdzie do samochodu i odmawiając stania”
Nagrania z monitoringu pobliskiej restauracji wskazują na sprzeczny przebieg wydarzeń  według nich, Floyd podczas eskortowania do radiowozu dwukrotnie upad. Nagrania świadków, w których Floyd wielokrotnie powtarzał słowa: „Błagam”, „Nie mogę oddychać” i „Nie zabijaj mnie” szybko rozprzestrzeniły się w mediach społecznościowych i informacyjnych. Wszyscy czterej funkcjonariusze biorący udział w zajściu następnego dnia zostali zwolnieni z pracy. W przeszłości Floyd miał kilkukrotnie problemy z prawem: w 2002 spędził 30 dni w areszcie za kradzież, w 2005 spędził 10 miesięcy za posiadanie kokainy, a w 2007 został skazany na 5 lat więzienia za napad na dom z bronią w ręku i jego obrabowanie.
Snake komentarze pisane przez psy i ich rodziny. ma w swojej dalszej rodzinie psa i wiem jak psy siebie chronią sędziowie przy tym wymiękają. Gdy zabijano komendę wszystkie psy jak wilki rzuciły się na strony opisujące to zdarzenie. To pierwsze nagranie które wstawiłem pokazuje iż zginał od długiego ucisku tu na twoim nagraniu trwało krótko.  Widać na nim jak zmienia się kolor jego skóry od braku tlenu. Trafi do paki zabiją go więźniowie nie trafi któryś czarnoskóry go zabije jego facjata jest znana zmiana danych osobowych nie pomoże kto mu sfinansuje  operację plastyczną.
@Znerx to było fikcyjne konto antify stworzone przez skrajną prawice teraz ich Trump zdelegalizuje chyba nie. W USA legalna jest party. masz link polska agencja prasowa chyba wolno wstawiać takie linki niedozowolony link
Twitter zablokował nieprawdziwe kontro ruchu antyfaszystowskiego Antifa, nawołujące do przemocy i kontynuowania protestów w USA. Okazało się, że profil założyła grupa białych nacjonalistów o nazwie Identity Evropa, żeby siać dezinformację i podsycać nastroje.
Rzecznik firmy poinformował, że serwis zablokował nowopowstałe konto @ANTIFA_US podszywające się pod krajową organizację antyfaszystowską, po tym jak na profilu opublikowane zostały wpisy nawołujące do przemocy i krwawych protestów. Twitter ustalił, że w rzeczywistości konto prowadziła grupa białych nacjonalistów Identity Evropa.

W niedzielę w nocy na fałszywym profilu ukazały się wpisy o treści "Dzisiaj jest ta noc Towarzysze" i "Dzisiaj zaatakujemy przedmieścia i odbierzemy, co należy do nas" oraz emotikony przedstawiające ciemną zaciśniętą pięść. Twitter zablokował konto za nawoływanie do przemocy oraz za naruszenie polityki firmy odnośnie tworzenia fałszywych profili i rozsyłania spamu.

Jak przyznał rzecznik Twittera, firma nie po raz pierwszy podjęła działania przeciwko fałszywym profilom siejącym mowę nienawiści i powiązanym z grupą Identity Evropa.

Ruch Antifa zrzesza grupy radykalnych aktywistów lewicowych, których celem jest walka ze skrajną prawicą oraz ruchami neofaszystowskimi. Organizacja niejednokrotnie oskarżana była przez prezydenta Donalda Trumpa o przemoc i zniszczenia w trakcie organizowanych w USA protestów. Nigdy jednak nie przedstawiono dowodów potwierdzających te zarzuty.

W Stanach Zjednoczonych od kilku dni trwają protesty i zamieszki po tym jak w ubiegłym tygodniu podczas brutalnego zatrzymania przez policję zmarł 46-letni Afroamerykanin George Floyd. W tym samym czasie media społecznościowe zalała fala fake newsów dotyczących demonstracji. I tak np. na Twitterze krąży informacja o tym, że w Waszyngtonie protestujący są uciszani, i że władze w sekrecie odłączają im dostęp do internetu, co reprezentować mają hasztagi #cover-up i #DCblackout.

Serwis poinformował, że usunął już wpisy z sekcji "trendy" oraz zawiesił kilkaset kont rozsyłających nieprawdziwe informacje na ten temat. Jak przyznał rzecznik firmy, treści uznane zostały za "zorganizowane próby zakłócenia debaty publicznej dotyczącej protestów". (PAP)

Oczekuję by Trump zdelegalizował organizację  Identity Evropa oraz nazi party obie te organizację wyrządziły USA szkody. Ale za przeproszeniem zakłamana świnia Trump tego pewnie nie zrobi. To co on zrobił nie ma nic do tego co mu zrobiono.
Kolejny mord tym razem biały protestujący bezrobotny starszy człowiek 

Pies został zawieszony w pracy i zabrano mu pieniądze czego efektem było odejście w proteście  wszystkich 50 osób z elitarnego  udziału szturmowego. Ponieważ jak twierdzili wykonywali tylko rozkazy. Czyli kto jest winny...
Ci sami policjanci mówili iż sam upadł kamery zaprzeczają nagrywać nagrywać psy inaczej skończycie jak ten biedny człowiek.
Dla was polecam jeden ze 114 kawałków mojej playlisty dezertera który teraz właśnie słucham

9

Samo użycie słowa pies w stosunku do ludzi którzy bronią twojego bezpieczeństwa świadczy że jesteś głupi. Ekscytowanie się nadużyciem władzy przez jednego obywatela Stanów Zjednoczonych w stosunku do drugiego tylko to potwierdza.
Oczywiście, że każda policja popełnia błędy. Każda pośrednio lub bezpośrednio chroni państwo, co nie zawsze jest zgodne z interesem obywateli, ale jak służb porządkowych brakuje, to skala zezwierzęcenia wolnych obywateli przekracza wszelkie granice. Kradzieże, gwałty i rozboje stają się stylem życia dla wielu zwolenników wolności. Nikt rozsądny nie nazwie policjanta, jako ogólnie pojętego funkcjonariusza, psem. Stereotypy, a takie tu szerzysz, są sposobem słabego umysłu, na problemy których nie ogarnia.
Policja, służba zdrowia i straż pożarna to są najbardziej niezbędne służby w każdej zbiorowości ludzkiej.

10

Czy Ty noglbys zaczac poprawnie uzywac cytatow i podawac zrodla, zeby bylo wiadomo do czego sie odnosic?

11

Floyd byl juz wczesniej, zanim ten policjant sie tam stawil w tzw medical distress.
Uwazam, ze policjant (zwracajac uwage na stan Floyda) nie powinien uzywac takiej metody i przy okazji nie powinien uzywac takiej metody w ten sposob i tak dlugo.
Koroner wynajety przez rodzine twierdzi, ze zmarl od uduszenia. Koroner oficjalny twierdzi, ze na serce.
Trzeba by trzecia autopsje wykonac.

Jednak, jak dla mnie to zgadzam sie z osobami mowiacymi powyzej.
Mamy obok nas Ukraine, Bialorus (moja rodzina nadal tam mieszka i zle tam jest), mamy Rosje i mamy blizej Europy inne miejsca gdzie dzieje sie zle. Wydaje mi sie, ze cale to gadanie o Amerykanskich problemach to zwyczajna moda. Ludzie wstawia sobie kwadracik czarny na strone czy inny tekst motywujacy i juz dostaja punkty, ze sa dobrzy ludzie.
Przy okazji jest pole do popisu by czuc sie lepszymi niz inni lub by przepychac najbardziej idiotyczny pomysl 'usunac policje' i teraz wielu moich znajomych nawet wstawia 'plan' jak tej policji sie pozbyc. To jest taka glupota, ze nawet ciezko odpowiadac. Ich logika rozwala.
Nie bardzo chcialabym zebysmy wszyscy na swiecie zyli idiotyzmami w Stanach Zjednoczonych. Tam sie wyprawia idiotyzm nad idiotyzmem, a poglady polityczne pewnych grup to jest wrecz kult i sekta. Oni nie beda dyskutowac z innymi bo oni mysla, ze jezeli ktos ma inny poglad to jest zlym czlowiekiem i powinien byc ukarany.

Tutaj gdzie teraz jestem to policja ludzi normalnie w bialy dzien okrada. Zatrzyma, ukradnie portfel i iphona.
Juz nie mowiac o pobiciach i innych takich rzeczach. O tym sie nie mowi, w Stanach o tym protestow nie ma. Jednak jak u nich cos sie stanie to caly swiat musi sie wokolo tego krecic.
Mysle, ze mamy wiele wlasnych problemow i duzo lepsze kultury i rzeczy w Europie i nasz swiat nie musi byc na orbicie Ameryki.

Jak dla mnie ta afera to jest tylko moda i nic wiecej w tym nie ma.

12

Jaki ruch, taki bohater.
Po reakcjach demokratów można zobaczyć, że od poprawności już piękna szajba wybiła.
Brutalność policji w USA jest faktem, ale statystyka jest stale spadająca.
Ruchy lewicowo-postępowe stosują w USA rasizm represyjny - widać to doskonale po akcji #AllLivesMatter
Tak w skrócie.

13

Winter.Kween napisał/a:

Floyd byl juz wczesniej, zanim ten policjant sie tam stawil w tzw medical distress.
Uwazam, ze policjant (zwracajac uwage na stan Floyda) nie powinien uzywac takiej metody i przy okazji nie powinien uzywac takiej metody w ten sposob i tak dlugo.

Ta metoda to jest właśnie wynik ulegania durnowatej presji na brutalność policji. Dawniej po prostu policja by jegomościa stawiającego opór spałowała tak skutecznie aż nie miałby ochoty stawiać opór. No ale to były ponoć brutalne metody więc kazano policji stosować przeróżne chwyty obezwładniające co by takich jegomościów obezwładniać nie robiąc im serii siniaków. Kolano na "głowie" ma unieruchomić bark i ramię jegomościa. Pan Floyd rzucał się w radiowozie tak bardzo, że trzech funkcjonariuszy go unieruchamiało na asfalcie. W żadnym momencie nie stosując wobec niego innych środków przymusu jak pałka czy paralizator. Zresztą biorąc pod uwagę stan zdrowia pana Floyda jaki wynikł z sekcji zwłok użycie paralizatora mogło również zakończyć się dla niego zgonem.
Tak przy okazji zaciekawiło mnie zjawisko klaustrofobii. Nie znam się ale ktoś wie jak to jest, że ma się klaustrofobię we wnętrzu samochodu z oznaczeniami policji, a nie ma się we własnym samochodzie?

14

Dodam jeszcze jedno. Przez chorobę poprawności lewicy i ich akcji struktury policji są niechętne interwencji wobec czarnoskórych obywateli łamiących prawo z obawy posądzenia o rasizm.

15

Lucyfer666 napisał/a:

Dodam jeszcze jedno. Przez chorobę poprawności lewicy i ich akcji struktury policji są niechętne interwencji wobec czarnoskórych obywateli łamiących prawo z obawy posądzenia o rasizm.

Dlatego multikulti to porażka. Trzeba się uczyć na cudzych błędach. Nic nie zrobisz bandziorowi, bo zaraz będzie dym, że rasizm bla bla bla.

PS Autorze pilnuj się, żebyś konta nie pomylił jak piszesz w tym temacie... wink

16 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2020-06-07 18:35:16)

Pytacie skąd pies historia się kłania.Historia policji to Polsce to historia walki z większości tj ludźmi biednymi . W Na usługach cara policja pilnowała b nie dochodziło jakichśkolwiek protestów strajków istniała też ochrana czyli policja polityczna od walki z przeciwnikami politycznymi caratu. Nie walczyła ona z patriotami a rosnącymi w sile ruchami socjalistycznymi i anarchistycznymi  które były dla caratu największym zagrożeniem. jako pierwsza Prowadziła kartoteki o rewolucjonistach oraz związkowcach. inwigilowała te ruchy a także związki zawodowe nie rzadko tworzyła własne by wyłapywać chętnych agenci ochrany byli także prowokatorami zachęcającymi do protestów aby dać pretekst do późniejszego ich aresztowania. Ochrana jako pierwsza także dokonywała brutalnych przesłuchać oraz potajemnych zabójstw. Wszystkie et metody są stosowane przez policję do dziś.W sanacji w 1919 roku  już polska policja w tym samym miesiącu kiedy ją powołano  brutalnie rozbiła rada delegatów robotniczych w zagłębiu dąbrowskim. I resztowała ich delegatów to był dopiero początek później policja atakowała wszystkie ruchy lewicowe oraz anarchistyczne.  jak również brutalnie zwalczała strajki. W 1937 roku odbył się strajk chłopski ludzie domagali się odsunięcia od władzy sanacji oraz prostytuowali przeciwko skrajnemu ubóstwu wsi oraz utrzymywaniu się stosunków zależności pomiędzy chłopami  dawna szlachtą odmówili dostaw jedzenia i blokowali ulice przyjechała policja z karabinami maszynowymi z ostra amunicją zamordowała rozpoczęła ostrzał 100 została ciężko ranna zmarły 44 osoby a tysiące zostały aresztowanych  o tym za dużo nie ma w polskich podręcznikach oraz na stronach policji pisze tylko to
"Policja Państwowa została powołana ustawą Sejmu II Rzeczypospolitej z 24 lipca 1919 r. Na pamiątkę tego wydarzenia współczesna Policja obchodzi swoje święto właśnie 24 lipca.
Policja Państwowa jest organem wykonawczym władz państwowych i samorządowych i ma za zadanie ochronę bezpieczeństwa, spokoju i porządku publicznego - stanowił art. 1 ustawy" .
W czasie drugiej wojny światowej struktura policji została rozwiązana zastąpiła ich niemiecką nazistowską strukturą  policją granatową. Duża cześć pracowników z byłych struktur została do niej wcielona większość dobrze  w tej roli się odnalazła tym razem grantowi  wyszukiwali oraz mordowali żydów, antyfaszystowskich partyzantów Syndykalistyczna Organizacja „Wolność”, ZZZ, SOW, Gwardia, Blokada Wolności  w Polsce, za komuny sowieci rozwiązali granatową policje a na jej miejsce powołali milicję obywatelską. Ta "ludowa struktura" już od 1946 roku zaczęła rozbijać robotnicze strajki związane z niskimi płacami. Takich akcji było dziesiątki w 1956 roku poznańscy robotnicy ogłosili strajk generalny powód ciągły wzrost norm za którymi nie szła wyższa płaca. Chcieli też samorządów pracowniczych w zakładach pracy  Rząd posłał więc na nich milicję ci jednak walczyli dzielnie odpierali psy więc później rząd wysłał wojsko władza znów wygrała zginało 70 osób a 600 zostało rannych. W 1968 roku biła pałkami protestujących studentów. W 1970 roku bila pałkami oraz strzelała gumowymi kulami do stoczniowców w Gdańsku domagających się godnej płacy zabiła 41 osób i raniąc ponad 1000. W 1976 w Radomiu milicja zabiła 4 kolejnych protestujących robotników. W latach 80-tych milicjanci zajęli się represjonowaniem opozycji solidarnościowej oraz organizacji anarchistycznych oraz bardzo groźnej młodzieży subkulturowej. Wszystkim znana jest historia mordu  przemyka i ku jego pamięci powstała muzyki Lady Pank mniej niż zero. O czym mało kto wie. Po zmianie systemu na kolejny milicja ponownie zmieniła nazwę na policja. Jednak nie zmienili się ani jej członkowie ani jej metody działania. Różnica to jedynie to że tym razem nie służy ona tzw władzy ludowej a kapitalistom. Niezliczone przypadki pobić na komisariatach brutalne pacyfikowanie demonstracji widmo pałki policyjnej pozostaje bez zmian. Policja wspiera czyścicieli kamienic przy nielegalnych eksmisjach. rasistowskie zabójstwa np Maxa Itoya    czy  tuszowanie mordów jak morderstwo Jolandy Brzeskiej , skatowanie  na śmierć Igora Stachowiaka, torturowanie 3 anarchistów z warszawy oraz dziesiątki tysięcy innych zabić pobić i tortur. Mnóstwo wideo nagrań oraz skanów dokumentów była na stronie poświęconej niebieskim bandytom (działała od 1996 roku) po dojściu do władzy PIS stronę zdjęto wpierw z wyników Google później z serwerów.
Poniżej historia  początków policji na świecie.
Pierwsza policja powstała po to by zapewnić władze absolutną królowi Ludwikowi XVI był to rok 1616 roku. Jej zadania tyło pilnowanie imigrantów,włóczęgów, domów publicznych całych biednych dzielnic by byli posłuszni zero buntów cenzura sztuki oraz wymuszanie posłuszeństwa wobec monarchy.  Jednak scentralizowana policja postała w XIX wieku wyręczając wojsko i jednocześnie kontrolować ludzi najbiedniejszych na ich własnym terytorium. bo ludzie zaczęli głośno domagać się swoich praw policja wszelkimi brutalnymi metodami ochrzaniać wielki przemysł przed strajkami zagarniała ludzi do pracy w tym dzieci. Wielki zwolennik policji Sir Edwin Chadwick nazywał najbiedniejszą klasę pracującą brudną leniwa  pazerną łasą na luksusy pijaństwo zgrają niechętną do przepracowania w zakładzie za uczciwa stawkę choć jak wiadomo sam Chadwik nie przepracował nawet 1 dnia y. Znany był z tego że walczy z  epidemią poprzez spalanie slumsów oczywiście z pomocą kawalerii w później policji. Policja powstała by kontrolować Dochodziło wtedy do brutalnych do mordów a dzieci w najlepszym przykładu zabierano. Gdy nie będzie władzy przedstawicielskiej instytucja policji tez zniknie. Jej miejsce zajmie

Lucyfer666 napisał/a:

Jaki ruch, taki bohater.
Po reakcjach demokratów można zobaczyć, że od poprawności już piękna szajba wybiła.
Brutalność policji w USA jest faktem, ale statystyka jest stale spadająca.
Ruchy lewicowo-postępowe stosują w USA rasizm represyjny - widać to doskonale po akcji #AllLivesMatter
Tak w skrócie.

Nie widzę tam żadnej opresji to że czasem dochodzi do nadużyć to nie można generalizować. Mark Zuckerberg pozwalał po ścianach swojej firmy pisać różne rzeczy czym się chwalił przy każdej okazji pokazując nawet nagrania  a wyszło że osobiście zganił  kilku pracowników po odręcznym napisie AllLivesMatter  i to  wyciekło do sieci potem usprawiedliwiał się udając iż popiera ten ruch bo bał się kolejnego masowego usuwania kont. Takie działania mi się podobają. Nikt nie zmuszał go do poparcia ale wtedy przyznałby iż jest przeciwnikiem ruchu a duża część kont na Facebooku to konta ludzi o poglądach postępowych .

17 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2020-06-07 18:57:24)

assassin napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

Dlatego multikulti to porażka. Trzeba się uczyć na cudzych błędach. Nic nie zrobisz bandziorowi, bo zaraz będzie dym, że rasizm bla bla bla.

PS Autorze pilnuj się, żebyś konta nie pomylił jak piszesz w tym temacie... wink

Tak powiem niepoprawnie jedna biała polska neohitlerowska na jedno wychodzi ksenofobie. To był mord na tle rasistowskim jeszcze kłamliwe informacje o raportach z sekcji zwłok wklejacie. A kto tych murzynów przyprowadził sami przyszli do USA tak sami ich sprowadzili  chciwi kapitaliści. Najlepiej aby pracownik robił za darmo. Nie jedz kebaba nie jedz pizzy. Widziałem sprzedawce groźnego sprzedawcę kebaba co miał minę  jakby mu wbito flagę w dupsko a na kebabie było polskie godło czysto polski kebab. I tot akie cyrk w warszawie. Kultury się zawsze mieszają to jest rzecz naturalna i dowód na porażkę nacjonalizmu. W ogóle policja, milicja to porażka. Po interwencji moderacji jak skasowała link do artykuły polskiej agencji prasowej to zniknęły nagrania choć były w treści postu błąd systemu wink
Tu powtórzę link jak Trumpowska policja rozprawia się z własnymi obywatelami 

18

He, he ależ to zabawne. Na Dzikim Zachodzie ludzie sobie świetnie radzili bez policji. Prawo było w rękach każdego obywatela. No, każdego obywatela z bronią w ręku tongue Jestem ZA! My tu na wsi zaraz byśmy sobie zorganizowali lokalną milicję pod bronią i biada obcym, którzy by się chcieli włóczyć po naszym terenie. A gonić tych rowerzystów...

19

Snake napisał/a:

He, he ależ to zabawne. Na Dzikim Zachodzie ludzie sobie świetnie radzili bez policji. Prawo było w rękach każdego obywatela. No, każdego obywatela z bronią w ręku tongue Jestem ZA! My tu na wsi zaraz byśmy sobie zorganizowali lokalną milicję pod bronią i biada obcym, którzy by się chcieli włóczyć po naszym terenie. A gonić tych rowerzystów...

Dziwnym trafem zadymy są w strefach opanowanych przez demokratów. Komiczne zaś jest rujnowanie dorobku życia czarnych Amerykanów, przez oszołomów, którzy na sztandarach mają ich obronę.

20

Tu powtórzę link jak Trumpowska policja rozprawia się z własnymi obywatelami

Chyba każdy wie, że w USA to się z policją, w trybie bojowym, nie dyskutuje. Tylko robi co każą albo będą reperkusje.

Takie filmiki to mozna znaleźć też o innych:
A tak z własnymi obywatelami obchodzi się policja "zbawcy europejskiej lewicy" Macrona. Czyżby to był rasizm? Gazują tylko takich "opalonych" Francuzów. c

Mam 2 znajomych. 1 ma dom w RPA i ogląda jak ten kraj stopniowo poda w ruinę. 2 pracował w różnych krajach afrykańskich przez dłuższy czas. Jak popatrzył jak Czarni żyją i pracują to mu ręce opadły. W skrócie duża część to banda leni i bumelantów. Tylko czekają aż ktoś im coś da.

22

Jest wielu czarnych ludzi, ktorzy sobie swietnie radza i jest wielu co jest patola. To chyba jest oczywiste. Bardziej irytujace jest to wmawianie, ze niby wszycy sa dobrzy i wszyscy sa ofiarami wielkimi i to co robia to nie jest ich wina.

23

"Nauczycielka z Sochaczewa wystosowała petycję do ministra edukacji narodowej Dariusza Piontkowskiego w sprawie usunięcia "W pustyni i w puszczy” z listy lektur. "Kali ma twarz George'a Floyda” – napisała Katarzyna Fiołek, apelując do ministra." ... [cyt. wp.pl]

Także tego, witki opadają...

24 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2020-06-11 03:40:33)

Jakbyś poczytał o dzikim zachodzie to byś wiedział ze wcale nie był tak dużo rozbojów jak pokazują filmy a najlepszymi słynnymi rewolwerowcami  łowcami nagród byli czarnoskórzy. Społeczna straż doskonale sprawdziła się w meksyku  gdzie policja zawodzi na każdej linii.

To z co niektórym pada na mózg jedn chcą kreacjonizmu obok standardowego programu a albo jeszcze gorzej zamiast inni chcą wycofać książki czy cenzurować je (Pippi Langstrumpf).

Kwestia klimatu im cieplejsze państwo tym większe lenistwo jak np południowcy. czekoladazfigami nie martw się niedługo i my zostaniemy Afryką. Twój profil jest jakby ze stancy idealnie dopasowany do konserwatywnych wartości widzę to od pierwszego posta. A w przypadki to ja nie wierzę. Bez ruchów wolnościowych po średniowieczu oraz bez protestów robotników nic by nie mieliśmy świat wyglądał by teraz jak wyjęty z najgorszego koszmaru.  Cała kultura filozofia była zaczątkiem lewicy. Ruchy autorytarne wnoszą dogmaty formatują ludzi do takich agentów Smithów z Matrixa.  Bez nas anarchistów pracowaliście by po minimum 12 godzin. A kodeksu pracy by nie było.  Część kobiet atakuje hinduskie kasty ale tam przynajmniej szanse są wyrównane. Pretty women nie ma szans na wejście w wyższą klasę a później jak oni nagle odkrywa w sobie nieskończone pokłady znieczulicy społecznej zapominając co było wcześniej. Jest to o wiele mniej szkodliwe niż ich system gospodarczy oraz barbarzyńskie tradycje (obrzezanie) które jak zauważyłem znanie mniej przeszkadzają wielu kobietom niż feudalny system kastowy. Mi też za bardzo nie odpowiada brak awansu ale największe pokłady złości budzi w paniach które wyjechały za granicę zakochały się w kaście wyższej później rozczarowanie. 1,5 roku prowadziłem wycieczki więc wiem o czym ludzie rozmawiali na co kto narzekał. Klimat tu omijam sprawa jasna. Także kwestie żołądkowe jak Egipt klątwa faraonów tak tu zemsta maharadży wink

25

W wersji amerykańskiej zaś - żądają usunięcia pozycji Marka Twaina z bibliotek buhahaha.

Policja w Minneapolis rozformowana, biali policjanci zrzucają w innych rejonach mundury... Jaja jednym słowem.

26

assassin napisał/a:

W wersji amerykańskiej zaś - żądają usunięcia pozycji Marka Twaina z bibliotek buhahaha.

Policja w Minneapolis rozformowana, biali policjanci zrzucają w innych rejonach mundury... Jaja jednym słowem.

Telewizja usunęła z pakietu Przeminęło z wiatrem wink Nasza gwiazdeczka nurtu alternatywnego używania mózgu żąda usunięcia z listy lektur W Pustyni i w puszczy. A biedny Murzynek Bambo?

27

Poprawność polityczna ot co tongue

Jakiś czas temu, na zwyczajne odmóżdżenie, przeglądałem sobie parę odcinków z niektórych polskich seriali z lat 90-tych. Niektóre sceny to by dzisiaj zwyczajnie nie przeszły a już na pewno nie przeszłoby to:
https://www.youtube.com/watch?v=EAexp0w3H3c

28

Ja polecam nadrabiać Monty Pythona wink
Bo pewnie marksistowska cenzura i za niego się weźmie.

29

Robinson Crusoe też płynął po niewolników i jego statek się rozbił.

30

A pamiętacie aferę z Teletubisiami, a konkretnie Tinky-Winky? big_smile
Tak więc tego... Bądźmy wdzięczni, że są tacy, którzy czują się w obowiązku za nas myśleć i chronią naszą wątłą i podatną na szkodliwe wpływy psychikę wink.

31 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2020-06-11 15:32:21)

Na wspomnienie Teletubisiów to sam nie wiem, czy śmiać się, czy płakać..? Wtedy zastanawiałem się DO CZEGO jeszcze można się przyczepić, żeby zrobić zwykły szum lub tez dać upust swoim zaściankowym "umysłem". Ale chyba już szczytem wszystkiego było przyczepienie się do zarządu Zoo w Poznaniu w sprawie pary osłów domowych, które w minizoo ośmieliły się na oczach małych dzieci dokonać aktu
prokreacji smile Nie pamiętam, jaki osobnik wystosował opinię o tym, aby rozdzielić osły po różnych wybiegach, ale nastąpiła szybka akcja protestacyjna, w którą zaangażował się nawet jeden popularny
portal randkowy big_smile

Powiem szczerze, że w tamtych momentach pragnąłem wręcz usłyszeć, że w jakimś innym kraju, przynajmniej na terenie Europy, ktoś wykręcił równie kretyńską akcję..Jak się łatwo domyśleć: nie doczekałem się..

32 Ostatnio edytowany przez Belzebiusz (2020-06-11 23:22:47)

Olinka napisał/a:

Tak więc tego... Bądźmy wdzięczni, że są tacy, którzy czują się w obowiązku za nas myśleć i chronią naszą wątłą i podatną na szkodliwe wpływy psychikę wink.

Ja jestem wdzięczny tłumaczom za ich wytrwałość, choć pan w 0:24 już prawie nie wytrzymał

33 Ostatnio edytowany przez Winter.Kween (2020-06-12 06:41:43)

Jakbyś poczytał o dzikim zachodzie to byś wiedział ze wcale nie był tak dużo rozbojów jak pokazują filmy a najlepszymi słynnymi rewolwerowcami  łowcami nagród byli czarnoskórzy. Społeczna straż doskonale sprawdziła się w meksyku  gdzie policja zawodzi na każdej linii.

To z co niektórym pada na mózg jedn chcą kreacjonizmu obok standardowego programu a albo jeszcze gorzej zamiast inni chcą wycofać książki czy cenzurować je (Pippi Langstrumpf).

Kwestia klimatu im cieplejsze państwo tym większe lenistwo jak np południowcy. czekoladazfigami nie martw się niedługo i my zostaniemy Afryką. Twój profil jest jakby ze stancy idealnie dopasowany do konserwatywnych wartości widzę to od pierwszego posta. A w przypadki to ja nie wierzę. Bez ruchów wolnościowych po średniowieczu oraz bez protestów robotników nic by nie mieliśmy świat wyglądał by teraz jak wyjęty z najgorszego koszmaru.  Cała kultura filozofia była zaczątkiem lewicy. Ruchy autorytarne wnoszą dogmaty formatują ludzi do takich agentów Smithów z Matrixa.  Bez nas anarchistów pracowaliście by po minimum 12 godzin. A kodeksu pracy by nie było.  Część kobiet atakuje hinduskie kasty ale tam przynajmniej szanse są wyrównane. Pretty women nie ma szans na wejście w wyższą klasę a później jak oni nagle odkrywa w sobie nieskończone pokłady znieczulicy społecznej zapominając co było wcześniej. Jest to o wiele mniej szkodliwe niż ich system gospodarczy oraz barbarzyńskie tradycje (obrzezanie) które jak zauważyłem znanie mniej przeszkadzają wielu kobietom niż feudalny system kastowy. Mi też za bardzo nie odpowiada brak awansu ale największe pokłady złości budzi w paniach które wyjechały za granicę zakochały się w kaście wyższej później rozczarowanie. 1,5 roku prowadziłem wycieczki więc wiem o czym ludzie rozmawiali na co kto narzekał. Klimat tu omijam sprawa jasna. Także kwestie żołądkowe jak Egipt klątwa faraonów tak tu zemsta maharadży wink

Przepraszam, co?
Jaka spoleczna straz sprawdzila sie w Meksyku?
Mieszkam w Meksyku i to mieszkalam jeszcze do niedawna w okolicy objetej sasiedzka straza i jakos cudownie sie nie sprawdza... Skoro nadal nozem dzgaja, okradaja, bija i strzelaja do siebie?
Nadal trzeba miec oczy w kolo glowy.

Glowna roznica miedzy tym jak sie mieszkalo w Londynie (nawet w niebezpiecznych sytuacjach), a tym jak sie mieszka w Meksyku jest policja. W Londynie odpowiada szybko i sprawnie (zwykle), a z kolei w Meksyku jeszcze cie okradnie. Zadna straz sasiedzka nic nie daje, chyba tyle, ze jakis idiota moze robic co chce, a jak cos ktos powie to wtedy cie pogoni z kumplami (bo tak jest uzywana ta straz).
Czyli rzadzi ten kto w grupie i bez zadnego prawa. Nie bardzo widze tego pozytywne skutki.

Tak to jest jak sie popiera swoje tezy przykladami z d.

Belzebiusz Niby zgasil ta kobiete, ale to takie smieszne nie jest. Bo to co on mowi tam to ludzie biora na powaznie niestety. Stad usuwaja slowo 'kobieta' jak i doswiadczenia kobiet. Wlasciwie to on pokazal dokad taka polityka zmierza.
Jaki atak jest teraz na JK Rowling przeciez, bo powiedziala, ze KOBIETY maja miesiaczke.

34

Mnie zastanawia jedno: dlaczego nie ma protestów, gdy czarnoskóry policjant zabije białego obywatela? Przecież takie sytuacje również maja miejsce. Igora Stachowiaka zabito w Polsce, nikt nie wyszedł na ulice. Co za hipokryzja...

35

Winter.Kween napisał/a:

Jaki atak jest teraz na JK Rowling przeciez, bo powiedziala, ze KOBIETY maja miesiaczke.

Bo od dostatku i wysokiego poziomu życia przewraca im się w głowach. Nie mają realnych problemów, to muszą sobie wymyślić.

36

Znerx napisał/a:
Winter.Kween napisał/a:

Bo od dostatku i wysokiego poziomu życia przewraca im się w głowach. Nie mają realnych problemów, to muszą sobie wymyślić.

Nie wiem czy to tylko dostatek bo i bezdomnych z takimi 'problemami' widzialam. Tutaj raczej chodzi o polityke, ktora wychodzi z tego, ze najwazniejsze jest to co osoba czuje.

37

Winter.Kween napisał/a:

bezdomnych z takimi 'problemami' widzialam. Tutaj raczej chodzi o polityke, ktora wychodzi z tego, ze najwazniejsze jest to co osoba czuje.

Takich "uczciwych" bezdomnych? Nie, że jacyś lewicowy squattersi po prestiżowych uczelniach?

38 Ostatnio edytowany przez Belzebiusz (2020-06-12 23:18:22)

Winter.Kween napisał/a:

Belzebiusz Niby zgasil ta kobiete, ale to takie smieszne nie jest. Bo to co on mowi tam to ludzie biora na powaznie niestety. Stad usuwaja slowo 'kobieta' jak i doswiadczenia kobiet. Wlasciwie to on pokazal dokad taka polityka zmierza.

W ogóle się z tego nie śmieję. Jak już tutaj się tak szeroko dyskutuje, to chciałem zwrócić uwagę na bardziej lokalny przykład uzurpacji monopolu na jednie słuszne myślenie. A Sośnierza lubię za taki sposób prowadzenia dyskusji, redukcje do absurdu itd, bo normalnych argumentów takie osobniki jak ta pani słuchają jak małpa grzmotu. Jego przekaz ma większą szansę dotrzeć do tych, którzy są jeszcze na granicy zdrowego rozsądku i otumanienia i zapalić w czerepie lampkę że coś może jednak jest nie halo, bo tym po drugiej stronie i tak już nic nie pomoże.

39

Olinka napisał/a:

Teraz bedzie afera z "Psim Patrolem". Wyguglajcie "Paw Patrol protest"...

Monthy Python naprzeciw terazniejszosci to lagodne zarty

40

Poczytajcie sobie o samozwańczym państwie Chaz. Lektura złota i ubaw po pachy.

41

Wyczytałem sobie teraz, że pani Rowling po napisaniu ostatniej części powieści niejednokrotnie uprawiała post factum "żebraninę na wysokim poziomie" w stosunku do środowisk lewicowych, więc jak by się teraz nie obróciła, to i tak d**a z tyłu. Dwulicowość nie popłaca.

42

LEGO wycofuje figurki policjantów i radiowozy na czas nieokreślony.
BBC zdjęło serial komediowy "Mała Brytania".
Disney przeprasza za "Księgę dżungli" i "Pocahontas".
Itd.
Itd.

Cyrk, cyrk na kółkach lol

43

assassin napisał/a:

LEGO wycofuje figurki policjantów i radiowozy na czas nieokreślony.
BBC zdjęło serial komediowy "Mała Brytania".
Disney przeprasza za "Księgę dżungli" i "Pocahontas".
Itd.
Itd.

Po prostu dokładnie pokazują nam ruchy postępowe, że to kontynuacja czerwonego socjalizmu, tylko obecnie często ubarwiony tęczą.
Barbarzyńskie metody pozostały takie same. Jedynie koncepcja Gramsciego dała fundament na większe przyzwolenie. (Anglia, Benelux)

44

assassin napisał/a:

Cyrk/Hardcore to jest rundka po yutubach/serwisach newsowych.

W sumie to sobie sami wyciągnijcie wnioski.

45 Ostatnio edytowany przez Winter.Kween (2020-06-13 08:02:51)

Znerx napisał/a:
Winter.Kween napisał/a:

bezdomnych z takimi 'problemami' widzialam. Tutaj raczej chodzi o polityke, ktora wychodzi z tego, ze najwazniejsze jest to co osoba czuje.

Takich "uczciwych" bezdomnych? Nie, że jacyś lewicowy squattersi po prestiżowych uczelniach?

Nie, normalnych bezdomnych. Brudnych, spiacych na ulicy. Oni tez to kupuja, ta polityke. Nie wszyscy, ale brytyjczycy, a juz szczegolnie kobiety to tak.
Mozesz mi wierzyc na slowo bo prowadzilam homeless shelter i wielu z moich przyjaciol to sa byli bezdomni z ulicy.

Nie zgodzilabym sie z tym, ze Rowling koniecznie musiala 'zebrac'. Takie podejscie wychodzi jak ktos ma ideologie. Dla mnie ideologia jest glupia i prawicowa i lewicowa.
Myslenie w stylu 'zgadzam sie w kilku rzeczach z lewica/prawica, to teraz musze zgadzac sie ze wszystkim bo to moja religia'
Ludzie powinni myslec samodzielnie i KAZDA sprawe z osobna przemyslec, a nie bierze jeden z drugim poglady jak kostium i byle tylko pilnuje by wszystko do tych pogladow pasowalo, zeby tylko byc zgodny z jakas wizja jednolita.
No, ale coz. Wiekszosc ludzi jest za glupia by samodzielnie rozpatrywac rzeczy.
Rowling mogla zwyczajnie lubic lub zgadzac sie z pewnymi rzeczami. Naprzyklad napisala Dumbledora w ten sposob, ze jak dla mnie bylo widac, ze jest gejem i to dosc stereotypowym. Zreszta jej wsparcie wobec gejow sie nie zmienilo, poniewaz to za co dostaje teraz po dupie to mowienie, ze homoseksualizm istnieje i jest oparty na 'same sex attraction', a nie na 'gender'.

To, ze zachowanie BLM jest w wielu miejscach idiotyczne, a to co robia to nie jest rewolucja. To, ze swiat za bardzo sie wciaga w Amerykanskie problemy. Nie uwazam, ze problem jest glownie z 'naszym swiatem'. Swiat 'bialych' jest raczej postepowy w porownaniu do tego, ze nadal jest niewolnictwo w niektorych krajach. Uwazam, ze 'white guilt' to idiotyzm i zakaz krytykowania czarnych osob i ich metod protestu tez. Uwazam, ze culture appropriation to idiotyzm.To jest moje zdanie.
Jednak jednoczesnie widze, ze jest rasism i widze, ze czesto policja zle traktuje czarnych i z uprzedzeniami. W Stanach ogolnie policja strzela do ludzi z byle powodu.
Na palcach jednej reki moge policzyc ile mam czarnych przyjaciol i z kazdym z nich widzialam rasizm. Co raczej swiadczy o powszechnosci tego zjawiska i nie bede zaprzeczac jak idiotka, ze to nie istnieje niby.

Ma dla mnie znaczenie to co jest prawda i do czego prowadzi dedukcja w mysl krytycznego myslenia, a nie to co pasuje do reszty moich pogladow.

PS Calkiem dobrze, wieczna wojne miedzy rasami w Stanach pokazuje sezon pierwszy American Crime Story gdzie pokazana jest historia OJ Simpsona. Polecam. Dobrze zagrany, dobrze napisany, zgodny z faktami w sprawie. Pokazane sa reakcje cieszacych sie czarnoskorych i placzacych bialych po tym jak OJ wygral. Tam grano tzw 'race card' swietnie.

46 Ostatnio edytowany przez Belzebiusz (2020-06-13 10:51:58)

Znerx napisał/a:
assassin napisał/a:

Cyrk/Hardcore to jest rundka po yutubach/serwisach newsowych.

W sumie to sobie sami wyciągnijcie wnioski.

Nie rozumiem o co ta afera - o ludzi, których przodkowie na własnym podwórku dali się złapać w siatkę albo byli największymi głąbami z plemienia i wódz sprzedawał ich za paczkę fajek, bo i tak nie miałby z nich pożytku? lol

@Winter.Kween Dla mnie to jedzie na kilometr zimną kalkulacją a nie ideologią, bo takiej tu nie potrzeba. Babka ma łeb na karku i wiedziała, że można było skorzystać na obecnie panującej modzie, bo skoro można ciągnąć 2 sroki za ogon, to wyjdzie się na tym lepiej niż z jedną. Raz że wzrośnie sprzedaż, a dwa można sobie przygruchać przychylność lgbtowskiej barykady. Tylko że należy to zrobić tak, żeby i wilk był syty i owca cała, tak jak mówił F. Kiepski ściskając kieliszek: „Nie za letko, nie za ciężko”. Tylko że nie wszystko "pykło jak trzeba".  Nie zdziwiłbym się, gdyby za jakiś czas się okazało, że w młodości jakiś czarny czarodziej próbował wynaleźć magiczny eliksir na jad coronadragona, ale że był prześladowany przez białych kolegów, to całe wysiłki musiał spożytkować na miksturę wybarwiającą skórę tongue

47

Lucyfer666 napisał/a:

To jest niezła beka.
Właśnie się biedaczkom sojowe latte skończyło, więc musieli prosić o przysłanie WEGAŃSKIEGO jedzenia. lol

No oczywiście standard: zdewastowali okolicę i zaczęli poobierać haracze. Czyli dokładnie to co dało się przewidzieć. Powstanie jakiejś klanowo-bandyckiej struktury, żerującej na słabszych.
Idealny case na to "drogie dzieci: tak oto działa anarchizm".

48

Znerx napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

To jest niezła beka.
Właśnie się biedaczkom sojowe latte skończyło, więc musieli prosić o przysłanie WEGAŃSKIEGO jedzenia. lol

No oczywiście standard: zdewastowali okolicę i zaczęli poobierać haracze. Czyli dokładnie to co dało się przewidzieć. Powstanie jakiejś klanowo-bandyckiej struktury, żerującej na słabszych.

Raczej komunizm smile

49

Jest w sieci, na pewno na fejsie wywiad Larry'ego Eldera jak to jest z rasizmem w USA.

50

Snake napisał/a:

Jest w sieci, na pewno na fejsie wywiad Larry'ego Eldera jak to jest z rasizmem w USA.

Tak ta wypowiedź jest teraz popularna.
Dodatkowo dziennikarz prowadzący program od tego momentu sam zmienił podejście do wielu rzeczy i do dzisiaj są przyjaciółmi.

51 Ostatnio edytowany przez Winter.Kween (2020-06-14 10:25:27)

Lucyfer666 napisał/a:
Znerx napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

To jest niezła beka.

Raczej komunizm smile

Tak, a caly problem bierze sie z myslenia zyczeniowego.
Oni nie rozumieja, ze ludzie sa zli, samolubni i tak dalej i tak dalej. Zamiast tego mysla, ze 'establishment' jest i jak nastapi takie cos, ze ktos swoje wewnetrzne problemy i czesc wlasnego czlowieczenstwa zwala na jakas strukture to wtedy mysla, ze jak obala policje, rzad czy inne rzeczy to wszystko bedzie wspaniale, cudownie. Na koniec z kolei wychodzi taka patola i totalitaryzm.

Mieszkalam w squacie z Antifa/ czyms podobnym do Antify.  Tam byla raczej sodoma i gomora. Na poczatku nie, na poczatku bylo OK. Ludzie pomagali bezdomnym, prowadzili zajecia. Pozniej? Byly dzien i noc MEDIA, MEDIA, MEDIA. Kamera w twarz, nagrywanie wszystkiego, pozniej pelno osob wlazlo tam 'mieszkac'. Musialam pozniej zmienic wyglad bo bylam w gazecie jako jedna z twarzy tej grupy. Czego nie zaluje, bo byla przygoda i jaka historia.
Glowne zalozenie to byla impreza, narkotyki i totalny chaos. Zadnych wielkich idealistow to tam nie bylo. Raczej ludzie co chca by swiat plonal. Przynajmniej w moim odczuciu.
Pozniej bylam w innej grupie, tez oczywiscie komunistow i anarchistow wiele. Jednak nie nalezacych i nie w zadnym zwiazku z Antifa.
I tutaj byla juz dosc duza zmiana.
Otworzylismy opuszczony budynek gdzie prowadzilismy sklep darmowy i kawiarnie. Cala lokalna spolecznosc schodzila sie do nas posiedziec, a juz szczegolnie ludzie starsi poniewaz wielu zylo osamotnionych. Policja tez nas odwiedzila, gratulujac przedsiewziecia i zapewniajac ochrone w razie problemow.
To tez pokazuje, ze czasem policja nie jest taka okropna tylko to tez zalezy od tego co sie robi.
Oczywiscie w policji jest masa dupkow. To jest chyba oczywiste. Tak jak wszedzie, gdzie ktos ma jakis autorytet.
I to dla mnie pokazuje samo przez siebie, ze czlowiek jest sklonny do wykorzystywania wladzy. Nie bardzo wiem, jak sobie tacy ludzie, przeciwni policjii wyobrazaja, ze policjant to inny gatunek czlowieka i z pewnoscia jakas 'straz' sasiedzka to moze zastapic ich. Przeciez to bedzie to samo tylko bez kontroli pod litera prawa?

Widzialam juz wlasciwie propozycje jak ma wygladac taka przemiana z policji na brak policji. Matko jedyna. Jakie to jest oparte na zerowej wiedzy o czymkolwiek.
Oni tam pisza, ze np jak ktos bedzie uprawial gun violence to specialnie wytrenowani ludzie, pokojowi porozmawiaja z ta osoba i polacza ja z terapia i pomoca socjalna. Polacza, w sensie 'put in contact'... Czyli skoro nie ma wiezienia, aresztu, a tamci nie nosza broni to znaczy, ze moglabym wyjsc i strzelac do sasiadow i oni przyjada i zadzwonia na jakas terapie... Na ktora ja nie musze isc bo przeciez nie moga mnie trzymac, zamknac, aresztowac i nie maja broni. Czyli ja moge sobie strzelac kiedy chce i jak dlugo chce?
Najlepsze jeszcze jest to, ze oni twierdza, ze wszelkie gwalty i morderstwa to wynikaja z systemu... Nie z psychiki czlowieka.
Czyli mysla, ze po kilku latach braku wiezien i policjii i jak to oni napisali 'community centers' to nie bedzie takich zbrodnii... Ok. Pisze profile mordercow i zajmuje sie kryminalistami ogolnie. Seryjny morderca to nie jest jakis biedaczek co to chce isc na art classes, ale go nie stac.
To czesto jest osoba z konfliktem wewnetrznym. Powiedzmy, ze wystarczy taki mix: Nieobecny ojciec, niestabilna dominujaca matka, chlopak sie rodzi psychopata (moze tez nie byc urodziwy/impotentem/tylko nienawidzi kobiet przez relacje z matka) i to wystarczy do mordowania i gwalcenia. Nie ma znaczenia czy to jest biedny czy dobrze mu sie powodzi. Wszystko wychodzi ze srodka. Nie da sie stworzyc swiata gdzie nie bedzie rozwodow, chorob psychicznych, osob dominujacych, osob brzydkich, nie da sie uniknac tego, ze ktos moze urodzic sie psychopata  i nie posiadac empatii wcale.
Nie wiem jak mozna byc takim idiota by myslec, ze zyjemy w swiecie gdzie system robi z ludzi kreatury. System JEST stworzony przez ludzi i DLATEGO tak wyglada. Jezeli ktos nie umie tego pojac to dla mnie jest idealista z brakiem logicznego myslenia.

Co do innych efektow smierci Floyda, poza checia usuniecia policjii, to mamy jeszcze nowa mode na cenzure. Zmiany nazwy ulic, rozwalanie pomnikow to jedno... Teraz wywalaja z telewizji np Gone with the Wind, albo Little Britain. Bo tam tez rasizm. Niedlugo bedzie najazd moze na ksiegarnie? By wywalic wszystkie ksiazki co napisal ktos oskarzony o rasizm w dawnych czasach?

52

Winter.Kween napisał/a:

Nie wiem jak mozna byc takim idiota by myslec, ze zyjemy w swiecie gdzie system robi z ludzi kreatury. System JEST stworzony przez ludzi i DLATEGO tak wyglada. Jezeli ktos nie umie tego pojac to dla mnie jest idealista z brakiem logicznego myslenia.

To nie jest trochę tak, że ci najgłośniejszy/najwięksi idealiści to nie mają realnych problemów? Rodzice z wyższej klasy średniej, kasy w opór, dobre szkoły, super cieplarniane warunki itd... więc znajdują sobie taką formę młodzieżowego/20+ buntu?

W czasie tych zamieszek w NY, zatrzymano dwójkę prawników, którzy jeździli po mieście, swoją wypasioną furą, i rozrzucali koktajle mołotowa. Prawo na renomowanym uniwerku, fucha w dobrej kancelarii, w opór kasy... a w środku zwykły zbir. roll

Tak z innej beczki.
To ciekawy przykładem, historycznym, dla "anarchizacji" państwa jest Somalia po wojnie domowej. No i jej podział pomiędzy różne milicje.

53 Ostatnio edytowany przez Winter.Kween (2020-06-15 14:23:42)

Znerx napisał/a:
Winter.Kween napisał/a:

To nie jest trochę tak, że ci najgłośniejszy/najwięksi idealiści to nie mają realnych problemów? Rodzice z wyższej klasy średniej, kasy w opór, dobre szkoły, super cieplarniane warunki itd... więc znajdują sobie taką formę młodzieżowego/20+ buntu?

W czasie tych zamieszek w NY, zatrzymano dwójkę prawników, którzy jeździli po mieście, swoją wypasioną furą, i rozrzucali koktajle mołotowa. Prawo na renomowanym uniwerku, fucha w dobrej kancelarii, w opór kasy... a w środku zwykły zbir. roll

Tak z innej beczki.
To ciekawy przykładem, historycznym, dla "anarchizacji" państwa jest Somalia po wojnie domowej. No i jej podział pomiędzy różne milicje.

Nie, nie jest tak. Tak to twierdzi 'prawica'.
Wiekszosc osob, ktore na necie pisze to moze i tak, rzeczywiscie. Jednak osoby realnie robiace cos, protesty, wandalizmy czy inne to nie sa osoby z zadnej wyzszej klasy sredniej.
Malo tego, znam TYLKO jedna osobe, ktora jest z dosc zamoznej rodziny, ktora tak mysli.
Mowie tutaj o ludziach, ktorzy prawdziwie maja ideologie anarchistyczna lub komunistyczna, a nie takich co tam rzucaja koktajle molotowa. Bo taki typ profilu jak zapewne maja ci prawnicy jest inny i ich zachowanie wynika z czego innego.
Mam bardzo zroznicowanych znajomych. Rozne rasy, rozne panstwa i rozne stopy zycia.
Praktycznie zadne z dobrych rodzin, ani tym bardziej bogatych nie ma takich pogladow. Wydaje mi sie, ze to jest oczywiste?Tamtych glownym problemem jest, ze bogaci maja kase i policja chroni property?

Nie, wiekszosc ma realne problemy i to wieksze niz ja czy Ty znamy. Moj szwagier jest takim idealista co by to wiezienie usunal, jego byla narzeczona tez, moj kumpel byly zolniez, moja tesciowa i wielu takich podobnych. Wszystkich ich laczy PTSD i powazne przezycia, wywolujace zaburzenia psychiczne. Ogolnie takie klimaty to czesto zbior przeroznych dramatow, depresji, bipolar, borderline i rozmaitych zaburzen. To, ze te osoby maja takie poglady nie jest dziwne. Mialam kiedys nerwice i nie jest to ciezka choroba psychiczna, a jednak nerwica nie pokazuje rzeczywistosci tylko zakrywa ja. Osoby z wieloma zaburzeniami i traumami nie widza rzeczywistosci jaka jest, ale wszystko jest zakrzywione. Im wiecej maja chorob tym gorzej. Wtedy to do czego czuja wstret z powodu choroby wydaje im sie prawda ogolna i zwalczaja to.
Dlatego oni teraz maja taka ideologie. Oni nie chca przyznac, ze w  nich moze byc problem, wiec mowia ze w systemie jest. W ten sposob odcinaja sie od ciemnej strony swojej i dlatego walcza z systemem, poniewaz nie moga walczyc sami ze soba. Eksternalizuja swoje problemy i projektuja gdzie indziej.
Jest tez druga sprawa, sami zostali potraktowani zle przez system, sami mieli biede, trudne przezycia i dlatego czuja sie obrazeni na caly swiat, na tych co maja lepiej.
Mowie tutaj o ludziach rzeczywiscie w jakis sposob probojacych zyc w mysl tej ideologii o  ktorej mowi zalozyciel tego tematu.
Nie sadze, ze trudno to sobie wyobrazic. Moj szwgier byl prawie zamordowany przez policje w swoim kraju, w ostatnim momencie ktos sie zjawil na ulicy i udalo mu sie uwolnic, wtedy zostal aresztowany pod wymyslonym zarzutem i trzymany w wiezieniu przez 8 miesiecy. Moja tesciowa byla w wiezieniu za morderstwo meza przez jakies 6 lat, zanim nie skapneli sie, ze jest niewinna. Nie musze chyba mowic, ze wiezienie w Meksyku to nie jest spacerek w parku? I teraz taka osoba, co ma zle doswiadczenia z policja zobaczy sobie czlowieka na ziemi przyduszanego kolanem i co?
No, odezwie sie trauma tej osoby i wylaczy sie myslenie logiczne i zaraz reaguje emocjonalnie poniewaz projektuje siebie w postac przyciskana do ziemi. Rozumiesz? Dlatego ludzie tak sie piekla, poniewaz oni bronia siebie. Projektuja siebie w postac ofiary, inaczej byloby im po ludzku zal, albo zwyczajnie czuliby obojetnosc, a nie robiliby afere na tak wielka skale.
Oczywiscie inna czesc osob tez korzysta z zamieszania by sie wyzwolic z codziennych zachowan, a takze inna czesc proboje pasowac do reszty spolecznosci. Jednak my tutaj mowimy o tych co rzeczywiscie maja te idealy.

Nie wiem czy chodzilo Ci o takich ludzi, czy moze bardziej o ludzi, ktorzy na necie pisza 'trans women are women, trans women are women, trans women are women. Louder for TERFS in the back!'
Bo to sa inne typy osob. Jedne wierza w co mowia, inne powtarzaja co modne w czasie jak sobie te przyslowiowe sojowe latte pija big_smile

Oczywiscie wszystkie te poglady i te osoby maja w sobie hipokryzje, poniewaz ich poglady sa wbrew naturze ludzkiej. Stad sami czesto lamia swoje zasady i zyja ciagle w cierpieniu i probach dogonienia tej ideologii.
Mam bliski kontakt z tymi osobami i nie zazdroszcze im ich problemow.
Moja przyjaciolka widzi swiat w tak ciemnych barwach, przez ta ideologie, ze czasem nie ma sily wstac z lozka.

Jak ktos lubi i mowi po angielsku, to moze to bedzie ciekawe bo tutaj mowa o jego teorii na temat skad sie bierze takie cos jak teraz z tymi protestami i cenzura:

O, akurat teraz dostalam po dupie od znajomego. Bo powiedzial, ze jestem 'bezmyslnym beztwarzowym bully' po tym jak zacytowalam jedna z wypowiedzi z tego wywiadu z Dr Starkey

54

Na tapetę w ONZ wyciągnięty zostaje "rasizm" w Stanach.
W niektórych dużych miastach policji ograniczono możliwość reagowania TYLKO do spraw kryminalnych, całą resztą ma się zajmować milicja obywatelska lol lol

Itd itd... bantustan lol

55

Ot, ciekawostka jak to jest w Europie:
„we Francji trwają prace nad przepisami, które umożliwią karanie grzywną za agresywne nagabywanie kobiet, pogwizdywanie na kobiety i przejawy publicznego lubieżnego zachowania. Francuska podsekretarz stanu ds. równości płci, Marlène Schiappa ogłosiła, że rząd w Paryżu pracuje już od jakiegoś czasu nad uściśleniem i doprecyzowaniem definicji ulicznego nagabywania oraz określeniem wysokości grzywny.
Jak się okazuje nie podoba się to …francuskim feministkom. „Nagabywanie” kobiet na ulicach francuskich miast to bowiem przede wszystkim dzieło przedstawicieli społeczności imigranckiej z krajów muzułmańskich, którym zasada równości kobiet i mężczyzn jest obca. Feministki w przygotowywanych przez francuskie MSW przepisach widzą więc „rasizm” i poniżanie osób „wykluczonych”. Piętnaście feministek prowadzących badania gender opublikowało otwarty list na łamach dziennika „Libération” w którym apelują do rządu, by „nie stygmatyzował części francuskiego społeczeństwa”. Części nie-białej. „Można by się cieszyć, że rząd wreszcie zdecydował się chronić kobiety”…- piszą. Można by, ale z dalszej treści listu jasno wynika, że zacne panie się nie cieszą i to ani trochę.
A nie cieszą się, bo przecież mężczyźni „nie-biali” z zasady są ofiarami i nie mogą więc być sprawcami jakichkolwiek wykroczeń czy przestępstw, a jeśli już się nimi stają, to status pokrzywdzonych przez rasizm ich całkowicie usprawiedliwia. Gwałt białej kobiety przez ciemnoskórego mężczyznę to „nieporozumienie międzykulturowe”, za to gwałt czarnej kobiety przez białego mężczyznę „to zbrodnia”. W liście czytamy: „Wiemy, że mężczyźni z niższych klas są poddawani rasizmowi i już mocno cierpią z powodu kontroli policyjnych i przemocy państwa. Penalizacja nagabywania kobiet na ulicy tylko utrwaliłaby ten stan rzeczy”..
Cierpienie kobiet, zapewne także z klas niższych i pochodzących z imigracji, które muszą znosić uliczne nękanie, najwyraźniej nie wzrusza pań od feminizmu i gender. Obrazuje to znakomicie dylemat zachodniej lewicy, która z jednej strony broni praw kobiet, forsując takie akcje jak #metoo, a z drugiej strony czuje się w obowiązku bronić mniejszości etnicznych, a szczególnie muzułmanów. Gwałt czy molestowanie seksualne w ich wydaniu staje się nagle zrozumiałe, no bo w końcu pochodzą z odmiennej kultury, a to należy szanować. Ten sposób myślenia znajduje swoje odzwierciedlenie w wyrokach zachodnich sądów, jak ten sądu w Brandenburgii z września b.r. 23-letni Turek, który brutalnie zgwałcił swoją sąsiadkę został uniewinniony, ponieważ zdaniem sądu „w jego kręgu kulturowym wymuszanie stosunku seksualnego siłą to norma”.

56

Bill.Garret napisał/a:

Ot, ciekawostka jak to jest w Europie:
„we Francji trwają prace nad przepisami, które umożliwią karanie grzywną za agresywne nagabywanie kobiet, pogwizdywanie na kobiety i przejawy publicznego lubieżnego zachowania. Francuska podsekretarz stanu ds. równości płci, Marlène Schiappa ogłosiła, że rząd w Paryżu pracuje już od jakiegoś czasu nad uściśleniem i doprecyzowaniem definicji ulicznego nagabywania oraz określeniem wysokości grzywny.
Jak się okazuje nie podoba się to …francuskim feministkom. „Nagabywanie” kobiet na ulicach francuskich miast to bowiem przede wszystkim dzieło przedstawicieli społeczności imigranckiej z krajów muzułmańskich, którym zasada równości kobiet i mężczyzn jest obca. Feministki w przygotowywanych przez francuskie MSW przepisach widzą więc „rasizm” i poniżanie osób „wykluczonych”. Piętnaście feministek prowadzących badania gender opublikowało otwarty list na łamach dziennika „Libération” w którym apelują do rządu, by „nie stygmatyzował części francuskiego społeczeństwa”. Części nie-białej. „Można by się cieszyć, że rząd wreszcie zdecydował się chronić kobiety”…- piszą. Można by, ale z dalszej treści listu jasno wynika, że zacne panie się nie cieszą i to ani trochę.
A nie cieszą się, bo przecież mężczyźni „nie-biali” z zasady są ofiarami i nie mogą więc być sprawcami jakichkolwiek wykroczeń czy przestępstw, a jeśli już się nimi stają, to status pokrzywdzonych przez rasizm ich całkowicie usprawiedliwia. Gwałt białej kobiety przez ciemnoskórego mężczyznę to „nieporozumienie międzykulturowe”, za to gwałt czarnej kobiety przez białego mężczyznę „to zbrodnia”. W liście czytamy: „Wiemy, że mężczyźni z niższych klas są poddawani rasizmowi i już mocno cierpią z powodu kontroli policyjnych i przemocy państwa. Penalizacja nagabywania kobiet na ulicy tylko utrwaliłaby ten stan rzeczy”..
Cierpienie kobiet, zapewne także z klas niższych i pochodzących z imigracji, które muszą znosić uliczne nękanie, najwyraźniej nie wzrusza pań od feminizmu i gender. Obrazuje to znakomicie dylemat zachodniej lewicy, która z jednej strony broni praw kobiet, forsując takie akcje jak #metoo, a z drugiej strony czuje się w obowiązku bronić mniejszości etnicznych, a szczególnie muzułmanów. Gwałt czy molestowanie seksualne w ich wydaniu staje się nagle zrozumiałe, no bo w końcu pochodzą z odmiennej kultury, a to należy szanować. Ten sposób myślenia znajduje swoje odzwierciedlenie w wyrokach zachodnich sądów, jak ten sądu w Brandenburgii z września b.r. 23-letni Turek, który brutalnie zgwałcił swoją sąsiadkę został uniewinniony, ponieważ zdaniem sądu „w jego kręgu kulturowym wymuszanie stosunku seksualnego siłą to norma”.

Typowa logika, znam takie myslenie bardzo dobrze.
To jest prawda, swoja droga, ze to oni zaczepiaja. Wiem, bo sama bylam zaczepiana i 98% to wlasnie faceci z takich kultur.

57

Cóż. Swojego zdania o lewicy i ich postępowych pomysłach nie będę tutaj pisał, bo szkoda, żeby moderacja miała dużo roboty na weekend.

Po prostu lewica.

58 Ostatnio edytowany przez Znerx (2020-06-21 12:09:02)

Bill.Garret napisał/a:

Ja bym sugerował francuskim feministką emigrację do Arabii Saudyjskiej. Na 100% się tam odnajdą i będą mogły wypróbować swoje pomysł w praktyce. Czy zaniosą im nasz europejskie ideały i styl życia? A może dostosują się do warunków lokalnych, założą burkę i nie będą wychodzić na ulicę bez opieki męża?
W końcu tam to one będą mniejszością.
wink

Znajoma znajomego studiowała arabistykę... i jak wyjeżdżali na jakieś praktyki czy coś takiego, to musiała wziąć ślub z kolegą z roku. wink Bo samotna kobieta to w części krajów arabskich kompletnie nic nie może. Taka anegdotka.

59

To ciekawe, bo ja mam sporo znajomych, którzy pojechali na erasmusy i praktyki studenckie do krajów arabskich i nikt z nikim ślubu nie brał smile oni tam wiedzą, że to ludzie z Europejskich uniwerków i dopoki rażąco nie łamiesz zasad to nie ma problemu.

60

Google -> Cannon Hinnant, Darius Sessoms

O dziwo, morderca jest przez lewaków broniony bo... jest czarny...

61

assassin napisał/a:

Google -> Cannon Hinnant, Darius Sessoms

O dziwo, morderca jest przez lewaków broniony bo... jest czarny...

No bo czesc lewakow, tych co sa 'woke' uwaza, ze pewne grupy osob nigdy nie sa tak samo odpowiedzialne za swoje zachowanie.
Skoro biali maja przywileje bialych to czarni sa automatycznie ofiarami i z tego tytulu co robia to jest konsekwencja bycia ofiara.
Przeciez oni mysla, ze policja nie powinna istniec i wystarczy, ze ludzie by mieli zajecia ze sztuki i zapewniony byt i by nie bylo przestepstw.

Wiec coz sie dziwic?

Kilka dni temu na Białorusi protestujący Aleksander Tarajkowski został zabity przez białoruską milicję.

Gdzie są Ci wszyscy biali ludzie, którzy całowali buty czarnoskórym facetom?
Gdzie są Ci wszyscy czarnoskórzy, którzy kładli się plackiem przed ambasadami? Gdzie oni wszyscy są?

Gdzie są te wszystkie ,,Polaki", które z tęczowymi flagami klękali na naszej ziemi, bo ileś tam tysięcy mil morskich za nami zabito jakiegoś recydywistę?

63

Rumunski_Zolnierz napisał/a:

Kilka dni temu na Białorusi protestujący Aleksander Tarajkowski został zabity przez białoruską milicję.

Gdzie są Ci wszyscy czarnoskórzy, którzy kładli się plackiem przed ambasadami? Gdzie oni wszyscy są?

Gdzie są te wszystkie ,,Polaki", które z tęczowymi flagami klękali na naszej ziemi, bo ileś tam tysięcy mil morskich za nami zabito jakiegoś recydywistę?

Lubię retoryczne pytania tongue
Tak poza tym zgromadzenia po kilkadziesiąt tysięcy ludzi nic nie niszczą. Nie demolują i nie plądrują sklepów. Sprzątają po sobie śmieci z demonstracji. Taka konfrontacja kultury wschodu z dziczą zachodu...

64

Rumunski_Zolnierz napisał/a:

Oj, irytowalo mnie jak ludzie sie czepiali innych, ze maja wstawiac posty i wspierac BLM i to bylo to wymagane od ludzi nawet za granica, nawet z Niemiec czy Polski. Bo jezeli tego nie robili to zasluguja na bycie cancelled i wspieraja niesprawiedliwosc na swiecie i sa rownie zli jak rasisci.
I wtedy mowilam juz, ze jak bym miala o kims postowac to o Bialorusi, a nie o Amerykanach i ich problemach.
To nie sa modne tematy na zachodzie i nie oklamujmy sie wielu Amerykanow czy nawet Brytyjczykow nie wie co jest Bialorus i ze takie cos istnieje.

65 Ostatnio edytowany przez assassin (2020-08-30 19:43:23)

Trochę o obecnej sytuacji w Nowym Yorku wink

Posty [ 1 do 65 z 66 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024