samookaleczenie się - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » samookaleczenie się

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: samookaleczenie się

Mam dość długo problemy z okaleczaniem swojego ciała, czuje jakbym była od tego uzależniona ciągle mam myśli aby jakoś siebie ukarać, nie wiem co w tej sprawie mogę zrobić aby zaprzestać, pójść i porozmawiać z psychologiem lub terapeutą czy raczej to nic nie da?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: samookaleczenie się
xxanonimowa123 napisał/a:

Mam dość długo problemy z okaleczaniem swojego ciała, czuje jakbym była od tego uzależniona ciągle mam myśli aby jakoś siebie ukarać, nie wiem co w tej sprawie mogę zrobić aby zaprzestać, pójść i porozmawiać z psychologiem lub terapeutą czy raczej to nic nie da?

Samookaleczenia, to objaw kłopotów ze zrozumieniem samej/samego siebie. I robienia na złość bliskim.
Nie wiem, z czego to może wynikać, ale sądzę, że psychiatra (psycholog przy tym) może pomóc.

3

Skąd się wzięło Twoje poczucie winy? Czy czujesz się kimś gorszym niż inni? Czy zostałaś w jakiś sposób ciężko skrzywdzona? Może odtrącona?

4

Raczej nie chodzi mi o robienie na złość bliskim. Czuje się niestety gorsza od innych poprzez moją samoocenę. Miałam kilka problemów przez które właśnie to zapoczątkowało się.

5

Potrzebujesz na sto procent psychologa albo nawet psychiatry, tu nie ma sie nad czym zastanawiac nawet.

6

z czymś takim idź to psychiatry, a nie psychologa, podstawą jest lekarz a nie psycholog

7

xxanonimowa123 napisał/a:

Raczej nie chodzi mi o robienie na złość bliskim. Czuje się niestety gorsza od innych poprzez moją samoocenę. Miałam kilka problemów przez które właśnie to zapoczątkowało się.

Kup sobie dużego misia i go tnij. Po co niszczyć sobie własną skórę.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » samookaleczenie się

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024