Rozżalona losem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Rozżalona losem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Rozżalona losem

Hej kobietki i nie tylko smile
  chcialabym  sie wyzalic... Mam 22 lata, jestem studentką niby przyszlosciowego kierunku.

Kolezanka wstawiła filmik (skonczyla technikum, pracuje gdzieś w knajpie) podsumowujący swoj 2019. Imprezy non stop, jakieś kolorowe drinki, praca, wyjazd do Grecji, super figura, przejazdzki autem po miescie, Sunrise w Kołobrzegu, koleżanki, fajny chlopak, ladne mieszkanie. A ja do psychologa chodze, siluje się z własnym ojcem w sądzie żeby dawał mi wyższe alimenty żebym mogla dokończyć te z...e studia (zaczynam 4 semestr) i zero znajomych na uczelni... pracowac nie moge wedlug sądu i ojca. Kiedys powiedzialam ojcu ze chce za granice wyjechac i zarobic parę tysiecy (chcialam zalozyc aparat na zęby) ale on powiedział ze moge isc do pracy ale wtedy wnosi o zniesienie alimentów i nie będę miec już pieniędzy. Wiec mam tylko 500zl (300 jedzenie, reszta inne sprawy) i z tego musze sie utrzymywać.   Mam sprawe założona, od 1.5 roku się ciągnie, sędzia jest po prostu tragiczna i adwokat ojca probuje mnie zniszczyć ze jestem naciągaczką i 1200 (700 pokoj i opłaty + 300 jedzenie + 200 na reszte)  mi starczy gdzie mi sie pieniądze na studia należą jak psu miska.

Rodzinny dom mam 30km stad i wszyscy co przyszli na studia tutaj, mają znajomych w moim mieście A ja specjalnie stamtąd uciekłam żeby mieć paczke. Nie mam. Mama kończyła budownictwo i mowila ze studia to będzie czas imprez, zabaw, przyjaciół. Ale nie powiedziała że na Wydziale Humanistycznym ludzie mają kija w dupie i są sztywni. Studiuje 2 rok anglistyke  (specjalizacja tłumacz przysięgły)...

Mam nadzieję kiedyś opłaci mi sie tłumacz przysięgły i będę mieć swoje pieniadze na wyleczenie zębów, nie mówiąc o jakichś wyjazdach...

szacunek że udało się komuś przeczytac całość  pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rozżalona losem

a na co skarżysz się? skoro mogłabyś pojechać za granicę i zarobić kilka tys. a ty wolisz się nawalać w sądzie z ojcem o jakieś pieniądze, które nie pozwalają ci normalnie funkcjonować, to w czym problem?
A co zrobisz po studiach, gdy już nie będziesz mogła się sądzić z nim o te alimenty?

3 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2020-01-03 19:02:56)

Averyl napisał/a:

a na co skarżysz się? skoro mogłabyś pojechać za granicę i zarobić kilka tys. a ty wolisz się nawalać w sądzie z ojcem o jakieś pieniądze, które nie pozwalają ci normalnie funkcjonować, to w czym problem?
A co zrobisz po studiach, gdy już nie będziesz mogła się sądzić z nim o te alimenty?

Ja studiuje dziennie. Nie da rady pracować w takim trybie nawet jakbym mogła. Po studiach od razu ide na egzamin państwowy i wyjade za granicę żeby móc biuro własne otworzyć.

Dodatkowo studia zaoczne tez kosztują a nie moglabym wyjeżdżać za granicę na 5 dni i wracać do Polski. Nie wiadomo tez czy dalabym rade z polskiej pensji opłacić pokój plus studia. Ojciec moj zarabia 10-13 tys miesiecznie. Za to że mnie bił w dzieciństwie mam zamiar wykształcić się za jego pieniadze bo go na to STAĆ  i jestem jego jedynym dzieckiem.

Może studia w trybie eksternistycznym (czy jakoś tak)? Studiujesz, nie musisz chodzić na zajęcia ale za to na tobie jest obowiązek zdania egzaminów. Możesz się konsultować odnośnie zajęć itp.

5

Znam osobę, która pracowała w Irlandii, a studiowala zaocznie w Polsce i studia ukończyła.

A dorobić na umowę zlecenie też nie możesz? W weekendy, wieczorami.

7

Kobieto.... Chyba przyda ci się kubeł zimnej wody- masz 22 lata, jesteś młoda, zdrowa, zdolna, życie przed Tobą. A ty tkwisz w jakimś maraźmie, żyjesz przeszłością, złością, zazdrością. Jest takie powiedzenie - chcesz zmienić świat, zacznij od siebie.
Odetnij się od toksycznego ojca, zmarnował ci dzieciństwo a ty dalej pozwalasz by ingerował w dorosłość. Studiujesz anglistykę, na korkach możesz zarobić niezłe pieniądze, i nie mów, że nie masz na to czasu bo w to nie uwierzę, też byłam studentką. Masz 3 miesiące wakacji, wtedy możesz zarabiać na wyjazdach. I zacznij w końcu żyć swoim życiem a nie zazdrościć innym. Tylko ty jesteś odpowiedzialna za swoj los. Głowa do góry i do roboty!

8

ja też na twoim miejscu odcięłabym się od ojca zupełnie i nie patrzyła na te grosze, które mi da albo i nie... idź do pracy chociaz na pół etatu i nawet mu nie mów, tam tez można poznać ludzi. ja też studiowałam w prawdzie zaocznie ale pracuje już od 16nastego roku życia. Nie wyobrażam sobie zreszta być od kogoś uzalezniona tak jak Ty jesteś od ojca. musisz sobie pukładąc troche w głowię bo jesteś już dość dorosłą kobietką smile

idź swoją drogą i nie oglądaj się na ojca.

9

Postepujesz bardzo glupio.
Wydaje Ci sie, ze jak skonczysz szkole to wyjedziesz, zalozysz biuro i bedziesz miala zycie jak ta kolezanka?
Nie bedziesz. .
To tak jak gdybys palila trzy paczki papierosow dziennie, rozjasniala wlosy silnym rozjasniaczem co miesiac, pila butelke wodki dziennie, nie myla twarzy, jadla tylko burgery i wychodzila tylko noca... Na koniec oczekujac, ze magicznie po dwoch latach bedziesz wygladac jak osoba, ktora cwiczy, spaceruje na sloncu, je zdrowo, nie ma nalogow i olejuje wlosy.
Sorry, ale sama sobie ryjesz psychike.
Za ten czas bedziesz w gorszym stanie i jezeli Ty sie nie zmienisz to NIC sie nie zmieni na lepsze. Zyjesz teraz. Nie po egzaminie.
Do tego czasu mozesz byc martwa.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Rozżalona losem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024