Alienacja rodzicielska - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Alienacja rodzicielska

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1 Ostatnio edytowany przez Amethis (2019-11-25 20:48:38)

Temat: Alienacja rodzicielska

forum "kobiet"

z ciekawością chciałbym zobaczyć, poczuć doświadczyć, jak zapatrujecie się kobiety na tą idealną sytuację

facet odcięty, płacić musi, full kontrola nad dzieckiem, czyli przedłużenie roli matki,nie umiecie i nie znacie roli kobiety smile

już pomijam czy po zdradzie, czy po nie zadowoleniu w relacji

ogólnie dzisiejsze czasy pokazują, że o nic więcej nie biega smile

a czy gdzieś dociera głębiej, że wzmacniany jest schemat rodziny, i braku perspektyw dla dziecka, perspektyw "obiektywności" smile

jak to widzicie smile? ile i jakie działanie Wam to pokazują ? smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Alienacja rodzicielska

Mało szczegółów smile
Jeżeli facet chce mieć kontakt z dzieckiem i nie ma zabranych praw to nie da się go odciąć. Jak chce i gotowy jest o kontakt walczyć to praktycznie nie ma opcji, żeby sądownie mu tego kontaktu zabroniono.

Ale napisales to tak, ze wlasciwie nie wiadomo o co chodzi.

Może napisz o co konkretnie Ci chodzi bo też się pogubiłam, co do tematu jeśli rodzic nie zagraża bezpieczeństwu dziecka to jestem przeciwna, jeśli jest mama czy tato dziecka normalna zdrowa osoba to raczej nie ma potrzeby izolowania dziecka, bawienia się w 2w1 czy szukania substytutow, ja tam się cieszę jak syn z ojcem spedza czas, więcej osób go kocha i on ma więcej osób do kochania.

4 Ostatnio edytowany przez Amethis (2019-11-26 06:29:36)

Oczywiście nie mówię o przypadkach gdy zachowania rodzica czy postawa względem dziecka jest z pola zagrożenia dla dziecka

Skłaniam się bardziej, chodź w jakimś stopniu rozumiem, chodź pojąć nie mogę smile

Do tematyki izolowania dziecka, a form jest bardzo wiele, od drugiego rodzica które jest powodowane konfliktem, którego rozwód nie zamyka

Jest bardzo wiele działań, których nie można udowodnić jako jasne wprost utrudnianie kontaktów, jak i działanie przeciwko prawu dziecka do "niczym nie ograniczonego kontaktu"

Zawsze jednak pozostaje zasłona, dziecko nie chce

Obserwuję przypadki, gdzie ojciec dziecka występuje o poszerzenie kontaktów, dostaje od sądu postanowienie w tej sprawie
konsekwencją jeszcze mniejsza ilość skutecznych kontaktów, walczy o te dzieci w sposób zdrowy dorosly, nie da się jednak wobec uorzedzonej rodziny, bo nie są to działania tylko matki, nie ma sily wobec grupowego dzialania

I są to różne zachowania, od organizowania w czasie ustalonym do spotkań zajęć z uczestnictwem tejże rodziny mających charakter konkurencyjny, o wpływie nie będę się rozpisywał na decyzję dziecka, po organizowanie dla dobra dziecka w tymże czasie zajęć dodatkowych, po działania w stylu przechodzi matka na chodniku z dziećmi 8 dla ich dobra nie zatrzymuje się aby dzieci mogły np powiedzieć kilka słów do ich babci

Przy całym tym kuriozum, gra rolę do tegoż faceta, "zai teresuj się dziećmi, one Cię potrzebują"

Serce mi się łamie, jak widzę jak facet się dwoi i Troi, kursy psychologiczne robi, komunikację usprawnia, dzieciaki jeśli się spotykają, potrafią się otworzyć, są spontaniczne, wolne

Jednak po takim spotkaniu, gdzie zapewne dzieci chcą się podzielić tym szczęściem, znikają na kilka miesięcy

Zawsze można powiedzieć, że może się spotykać kiedy tylko chce, możliwości są niczym nie ograniczone, ale pod warunkiem że dzieci chcą, i pięknie własną bierność zasłonić dzieciaków nastawieniem

Po prostu zastanawia mnie, czego nie ma w ludziach, aby takim egoizmem się karmić sad

Wielu rodziców własne uprzedzenia myli i zasłania, choroba drugiego rodzica, chorobę stwierdza według mnie osoba uprawniona do tego, w dobie internetu, ocenianie ludzi całym spektrum zaburzeń wręcz, na stałe się wpisał z slowotok

Już nie wspomnę o tym, iż często małżeństwa się rozpadaja, wlasnie z tego powodu, który nie którzy nazywają niezgodności charakterów konsekwencją, a śmiało można się doszukać dysfunkcji w relacji z płcią przeciwna,

Co jeszcze można splycic do braku wzorca bycia kobieta i facetem, a powielanie bycia matka i ojcem, i czemu są winne dzieci
Najpierw sobie pomyślą rodzice że chcą mieć dzieci, potem się o nie szarpia, już nie dla faktu że ktoś rzeczywiście im zagraża ale tylko po to że nie nauczeni inaczej żyć sad jak tylko drzec koty

Sorry za formę, często pisze na telefonie smile

5 Ostatnio edytowany przez Ajko (2020-03-08 14:52:03)

Oczywiście z góry zaznaczam nie dotyczy to sytuacji, gdzie rodzic jest niebezpieczny dla dziecka, piszę o normalnych kochających rodzicach matkach i ojcach.
Izolowanie dziecka od np ojca (jeśli to on jest rodzicem dochodzącym) jest dla mnie podłością, okrucieństwem nie tylko wobec tego ojca, ale przede wszystkim wobec nic niewinnego dziecka. Wykorzystywanie dzieciaka do uprzykrzenia życia byłemu partnerowi świadczy tylko o problemach psychicznych i nieobliczalności takiej matki lub ojca. Są to ludzie, którzy na pewno nie kochają swoich dzieci, są one tylko narzędziem do uzyskiwania swojej satysfakcji. Niedopuszczalne jest również dla mnie nastawianie dziecka przeciwko drugiemu rodzicowi. To strasznie kaleczy, odbiera okrutnie uczucie bezpieczeństwa, stwarza przymus wybierania między dwojgiem ludzi, którzy do jakiegoś czasu są miłością życia dziecka, całym jego znanym  światem.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Alienacja rodzicielska

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024