Czy będąc kobietą warto zagadać do nieznajomego mężczyzny? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy będąc kobietą warto zagadać do nieznajomego mężczyzny?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Czy będąc kobietą warto zagadać do nieznajomego mężczyzny?

Jak to zrobić, żeby wypaść naturalnie i jak jest to odbierane?
Jestem atrakcyjną kobietą i ogólnie na brak powodzenia nie narzekam, ale zwykle podrywają mnie nie CI faceci, którzy chciałabym, aby to robili...
A czasem jak jestem np w sklepie widzę faceta który mi się mega spodoba, ale jestem zbyt nieśmiała, aby zrobić jakiś krok w jego stronę, mimo, że z jego wzroku mogę wyczytać wzajemność smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy będąc kobietą warto zagadać do nieznajomego mężczyzny?

No wiesz, w sklepie czy na ulicy to może zostać dziwnie odebrane. Nie spotykasz atrakcyjnych facetów, z którymi mogłabyś nawiązać kontakt, w innych okolicznościach?

3

niepodobna napisał/a:

No wiesz, w sklepie czy na ulicy to może zostać dziwnie odebrane. Nie spotykasz atrakcyjnych facetów, z którymi mogłabyś nawiązać kontakt, w innych okolicznościach?

Dla 30 - 40 latków to mogłoby być niezręczne bo w tym wieku dużo osób jest już zajętych. Ale jeżeli widujesz daną osobę któryś już raz to dlaczego nie.

Jeżeli chodzi o młode osoby poniżej 22 lat to nie widzę problemu. W sklepie zawsze można się o coś zapytać, np o jakimś produkcie, czy to co kupuje jest naprawdę takie dobre że warto. Nawet zasugerować żeby pomógł Ci się na coś zdecydować bo sama nie możesz wybrać smile

4

A tam gadanie... Wstyd Cię blokuje. Po co patrzeć na jakieś stereotypy, wzorce? Działaj.

Do mnie ostatnio zagadała znienacka dziewczyna, z którą stałem w kolejce. Skomentowała moje skarpetki smile Ja jej "przeźroczyste" w odpowiedzi. W sumie to nie spodziewałem się tego a bardzo chętnie miałbym ochotę się z nią umówić ale jakoś tak szybko poszło bo czekała na odbiór jakieś rzeczy na wynos i się rozeszło... I teraz żałuje sytuacji. Ale nawet jak nie wyszło to było to się uśmiechnęliśmy i dzień się jakoś przyjemniej rozpoczął.

P.S. Mam powyżej 30-ki.

5

Jesteś kobietą , daj sobie spokój z zagadywaniem. no chyba ze będzie jakiś powód. Wystarczy ze się po prostu szczerze usmiechniesz i On na pewno zareaguje. Jak nie to szkoda Twojego czasu bo który facet szukający partnerki to przegapilby?

6

Facet też człowiek jak do niego zagadasz to pewnie ucieknie ze strachu. Ucz się umiejętności społecznych i próbuj zagadywać do każdego co Ci się wyda warty zagadania. Pytać się można o wszystko o godzinę o pogodzie w sklepie poprosić aby Ci podał coś z górnej półki. Najwyżej coś odburknie a Ty coś ciekawego się o sobie dowiesz .

7 Ostatnio edytowany przez 12miecio12 (2019-08-05 14:01:39)

to nie kraje arabskie I 21 wiek wiec dla nas nic nie powinno byc obce, mojego kumpla wyrwala dziewczyna na probie churu w kosciele, najpierw gadu gadu, potem mu kupila koszulke, bo w takiej niby mu do twarzy, potem skarpetki, nastepnie jakas bielizne a teraz maja dwoje dzieci

8

12miecio12 napisał/a:

to nie kraje arabskie I 21 wiek wiec dla nas nic nie powinno byc obce, mojego kumpla wyrwala dziewczyna na probie churu w kosciele, najpierw gadu gadu, potem mu kupila koszulke, bo w takiej niby mu do twarzy, potem skarpetki, nastepnie jakas bielizne a teraz maja dwoje dzieci

Przecież to co innego- oni się z tego chóru znali.
Tu chyba chodzi o zupełnie nieznajomych.

9

Ela210 napisał/a:
12miecio12 napisał/a:

Przecież to co innego- oni się z tego chóru znali.
Tu chyba chodzi o zupełnie nieznajomych.

nie do konca, chodzili na ten sam chor, ale nic po za tym, zaczelo sie od slowa, do jakis takich gadek, nie gadek, chlopak mial sie zenic z inna, ale w pewnym momencie ta z choru przyatakowala, aurat raz byl u nas w domu, pomagal przy przeprowadzce, jak ta z choru wydzwaniala do niego czy kupic mu takie majtki, a czy moze takie kalesony bo ona akurat w sklepie, chlopak, widzialem byl tym wszystkim troche zazenowany, ale tamta drazyla, drazyla I do slubu z ta pierwsza nie doszlo, a ta z choru go przejela

10

Mieciu, ale to mimo wszystko nie było spotkanie na ulicy albo w sklepie, a oni nie byli ludźmi, którzy nigdy wcześniej się nie widzieli. Podejrzewam, że zamiast osiągnąć cel i zainteresować gościa sobą, autorka by została uznana za desperatkę, która 'musi' zaczepiać mężczyzn już nawet na ulicy. Nawet dla mnie jako kobiety takie zagadywanie przez kogoś totalnie obcego w przypadkowym miejscu niekoniecznie byłoby fajne. To nie chodzi o to, że dziewczyna nie może wykazać inicjatywy, tylko o kontekst.

11

Lalcia245 napisał/a:

Jak to zrobić, żeby wypaść naturalnie i jak jest to odbierane?
Jestem atrakcyjną kobietą i ogólnie na brak powodzenia nie narzekam, ale zwykle podrywają mnie nie CI faceci, którzy chciałabym, aby to robili...
A czasem jak jestem np w sklepie widzę faceta który mi się mega spodoba, ale jestem zbyt nieśmiała, aby zrobić jakiś krok w jego stronę, mimo, że z jego wzroku mogę wyczytać wzajemność smile

Raz miałam taką sytuację, że podeszłam w sklepie i zagadałam do nieznajomego faceta, który mi się przyglądał ukradkiem, ale zrobiłam to tylko dlatego, że uznałam, że to może być potencjalnie znana mi osoba. Okazało się, że nie, i chociaż wywiązała się z tego krótka miła rozmowa, to zażenowana sobą szybko się ulotniłam. Ale i tak było warto, bo tego samego faceta spotkałam w ostatnią sobotę na pewnym evencie i minęlibyśmy się zapewne obojętnie, gdybyśmy się nie rozpoznali. W ten sposób połączyliśmy nasze grupy a ja z nim przegadałam większość wieczoru i przegadam wkrótce kolejny ;-)
Może zatem warto zagadać.

12

Mi się zdarzyła kiedyś komediowa sytuacja spotkania przy okazji awarii tramwaju póżnym wieczorem.
Pasażerowie zostali wyproszeni i trzeba było przejść na kolejny przystanek.
I wtedy wydało mi się, że jednym z pasażerów był mój były sąsiad:D
Podszłam do niego, o cześć i zaczęliśmy iść w tłumie innych  na kolejny przystanek.
To nie był jakiś sąsiad z którym często rozmawiałam, więc gadka była ogólna.
Za chwilę podeszła jakaś inna kobieta, znajoma jego i szliśmy  we 3 . Jak poruszany był temat dawnego miejsca zamieszkania gość dziwnie mrugał oczami.. Potem już wiedziałam że to pomyłka, ale było głupio było się przyznać. z ulgą się rozeszliśmy, a wtedy ta jego "znajoma" do mnie:
Słuchaj, jak On się nazywa, bo ja go chyba jednak nie znam big_smile

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy będąc kobietą warto zagadać do nieznajomego mężczyzny?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024