Górskie wędrówki - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Górskie wędrówki

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 30 ]

1

Temat: Górskie wędrówki

Po ostatniej wizycie u Pietruchy mam do Was pytanie .
Kto z Was pisałby się na wycieczki w góry ?
Beskid itp. :-)

2

Odp: Górskie wędrówki

Byłeś u Pietruchy ? O !! I jak było ? smile

Ja na chodzenie po górach już niestety nie mam kondycji. A kiedyś to bardzo lubiłem.

3

Wilku, wszystko po kolei :-) w ten sposób też odzyskasz kondycję.

Jak było? No przecież napisała że aż się w górach zgubilem :-D

4

Pirx napisał/a:

Wilku, wszystko po kolei :-) w ten sposób też odzyskasz kondycję.

Jak było? No przecież napisała że aż się w górach zgubilem :-D

Żeby odzyskać kondycję to musiałbym chyba raczej sam najpierw pochodzić na wycieczki. Wstyd by było w towarzystwie wlec się z tyłu i dostawać zadyszki.

Nie wiedziałem tego co pisała. Może ona specjalnie chciała Cię zgubić tongue ?

5

Wilczysko,jak wolisz.Sam rok temu sapalem jak parowóz ;-)
W takiej grupie też można ,jeden ma lepszą kondycję drugi gorszą.Zaden wstyd :-)

6 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-07-02 12:34:29)

wilczysko napisał/a:

Żeby odzyskać kondycję to musiałbym chyba raczej sam najpierw pochodzić na wycieczki. Wstyd by było w towarzystwie wlec się z tyłu i dostawać zadyszki.

Wilku, ja też chodzę powoli i w niskie górki, bo z dziećmi, więc nie będziesz odstawał smile Zapraszam smile O ile się nie mylę, to Ty w Beskidy nie masz jakoś szczególnie daleko?

Może ona specjalnie chciała Cię zgubić tongue ?

Pirx po prostu wpadł w zachwyt na widok Pietruszki, poplątały mu się nogi i stracił orientację w terenie cool
A przynajmniej ja tak to sobie tłumaczę big_smile big_smile big_smile

Ja sie pisze choć wiadomo że dużo od terminu zalezy .

8

Pirx napisał/a:

Po ostatniej wizycie u Pietruchy mam do Was pytanie .
Kto z Was pisałby się na wycieczki w góry ?
Beskid itp. :-)

A który Beskid? Śląski? Wyspowy? Niski? Itd? tongue wink

9 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2018-07-09 22:55:35)

Ja bardzo chętnie,  ale chęci to jedno, a możliwości to drugie.  Na razie siedzę na "de" smile"

10 Ostatnio edytowany przez Animus (2018-07-10 18:51:17)

He he... I to jest idea i wątek dla mnie...

Uwielbiam góry...

Po połamaniu, Wilku, też myślałem, że będę miał problem z chodzeniem po górach, ale wróciłem na szlaki.

Pozdrawiam Wszystkich.

Będę zaglądał tutaj, a jak coś zaplanujecie, to dajcie mi znać na e-maila. Chętnie ruszę swoje cztery litery z przyległościami.

Gdyby ktoś był "z okolic", to ja chętnie zaproszę do swojego środka lokomocji, bo pewnie najpraktyczniej mi będzie samochodem dojechać.

Piegowata'76 napisał/a:

Ja bardzo chętnie,  ale chęci to jedno, a możliwości to drugie.  Na razie siedzę na "de" smile"

A co Cię powstrzymuje, Piegowata?

11 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-07-10 18:59:11)

Animus napisał/a:

Uwielbiam góry...

A to zapraszam smile

Sony - ja mieszkam w Śląskim, ale łażę po każdym tongue Ostatnio po Żywieckim.
A Pirx pewnie sam nie wie, o jaki Beskid mu chodzi, bo jemu się nawet pojedyncze górki mylą big_smile

12

A ja po sąsiedzku, w małopolskim.

13

Animus napisał/a:

A ja po sąsiedzku, w małopolskim.

No i super, to Beskid Żywiecki możemy ogarnąć big_smile

14 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2018-07-10 19:56:55)

Animus napisał/a:
Piegowata'76 napisał/a:

A co Cię powstrzymuje, Piegowata?

Proza życia - głównie finanse. Ot, co smile

15

Pokibicuję Wam, bo nie lubię chodzić po górach. smile
Ale nad wodę zawsze pojadę smile

16

oj dopiero teraz zauważyłam ten tamat.

Na czym stanęło? Dogadaliście się w kwestii wyjazdu w Beskidy? Kiedy wyjazd?

Witam !
Ja zaczęłam w Lipcu zdobywać KBŚ . Kondycja zero , ale wiele chęci i zapału;) pokonałam Błatnie, Klimczok i Szyndzielnie. Wysłałam już formularz na książeczkę do zdobywania odznak (lubię takie pierdki). Niestety nie mam z kim po chodzić dalej... może ktoś chętny na Nasz piękny Śląsk ? wink

18

incognito1986slask napisał/a:

Witam !
Ja zaczęłam w Lipcu zdobywać KBŚ . Kondycja zero , ale wiele chęci i zapału;) pokonałam Błatnie, Klimczok i Szyndzielnie. Wysłałam już formularz na książeczkę do zdobywania odznak (lubię takie pierdki). Niestety nie mam z kim po chodzić dalej... może ktoś chętny na Nasz piękny Śląsk ? wink

Błatnia, Szyndzielnia i Klimczok to nie Śląsk tongue Ale po Beskidach możemy połazić, jak przestanie lać big_smile

19

A jak chodzicie po górach?
szybko, wolno, z licznymi przerwami, prawie bez zatrzymywania,samotnie, w dużej grupie cały czas gadając,...? jak lubicie spędzać czas w górach?

20

Averyl napisał/a:

szybko, wolno, z licznymi przerwami, prawie bez zatrzymywania,samotnie, w dużej grupie cały czas gadając,...? jak lubicie spędzać czas w górach?

Góry. Znam jedynie Sudety. Od masywu Śnieżnika  na południowym wschodzie poczynając, po pofałdowania zwane Górami Izerskimi, na północnym zachodzie.
Raz jeden, w wolnym czasie, dziabnięty deczko, wszedłem na Łysą Górę, gdy zabezpieczaliśmy wizytę Jana Pawła II w Kielcach. Ale dawno to było.
Natomiast Sudety. To Karkonosze i Śnieżnik właśnie, według przewodników.
Ja natomiast, wolę podnóża i wzniesienia, z których panoramę tych gór mogę podziwiać.
Wolałbym samotnie, by ciszy posłuchać lub, innym razem, rozedrzeć się na całe gardło, by wykrzyczeć życia mojego troski.
Częściej jednak, z partnerką, by ją uszczęśliwiać przecież, wybieramy się razem. Różnymi trasami. Prosto drogą Zgorzelec -Jelenia Góra, przez Lubań i Gryfów. Zbaczamy wtedy do Lubomierza. Nie udało nam się trafić akurat w festiwal Pawlaka i Kargula. smile
Przez Leśną, mijając jezioro i zamek Czocha (rzut beretem - pół godziny jazdy) kierując się na Świeradów Zdrój lub Kowary.
Te ostatnie, dostarczają najpiękniejszy, według mnie widok panoramy Karkonoszy.
To tylko spacery, powoli, bez pośpiechu z chlebaczkiem na zagryzkę.
Mamy blisko, więc połowy chałupy nie zabieramy. smile

21 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2018-07-23 13:08:14)

Jak chodzę? Za mało, stanowczo za mało smile Najpierw byłam młoda i glupia, i miałam kretyńską - jak dzisiaj uważam - wymówkę w postaci braku towarzystwa oraz paru innych, a potem przyszło dorosłe życie, bieżące sprawy i ograniczone możliwości. Wciąż sobie obiecuję, że jeszcze, kurrrrna, zaszaleję, ale na razie nawet z PTTK-iem w bliską okolicę nie zawsze mogę sobie pozwolić. Taki czas, lata chude wink
A chodzić lubię w każdej formie i konfiguracji: stadnie, samotnie, w parze, wolno i szybko (ale nie w pośpiechu) - byle wędrować, byle podziwiać i się rozkoszować.

22

Averyl napisał/a:

Góry? Tak jak seks- dużo i długo. Kiedys, jak miałem czas, udało mi się dochrapać małej złotej GOT. Od kiedy jestem dorosły tęsknię za górami, ale jakoś się nie składa wyjechać na porządną wyprawę.

23

troll napisał/a:
Averyl napisał/a:

Góry? Tak jak seks- dużo i długo. Kiedys, jak miałem czas, udało mi się dochrapać małej złotej GOT.

Podoba mi się porównanie, bo zostawia możliwość bardzo indywidualnego podejścia. Wolę namiętnie, uważnie i czule.

Też kiedyś zbierałem punkty na GOT. Potem zaniechałem takiego szczytowania. Obecnie podchodzę medytacyjnie do chodzenia po górach, czyli koncentruję się na oddechu i ćwiczę uważność.

24

Averyl napisał/a:

Wolno, z licznymi przerwami na ... kontemplowanie tego, co jeszcze przede mną lub widoków (o ile nie jest to głęboki las) które za mną wink
Lubię chodzić mało uszczęszczanymi szlakami smile

25

Ja owszem, ale tylko Tatry... krajowe lub Słowackie. Wiernie i z oddaniem jeżdżę do nich co roku big_smile .

26

Ja to tu tylko tak zostawię, Autor wątku prosił, żeby przekazać big_smile

"J-23 znowu nadaje. Proponowany termin operacji Pietruszkowe Górki* przedostatni 18-19 lub ostatni 25-26 weekend sierpnia. Lokalizacja BB**"

* Beskid Śląski (przyp. tłum.)
** Bielsko-Biała (przyp. tłum.)

To jak ktoś chętny, to niech się odzywa, Pirx czyta big_smile Niestety, musicie obejść się bez Pietruszki, bo Pietruszkę w tym terminie wywiewa akurat na zdecydowane niziny, a nawet depresję big_smile

27

A ja w tym roku powracam na bieszczadzkie krajobrazy... A tęskno już, tęskno.

28 Ostatnio edytowany przez Orsaya (2018-08-25 17:45:18)

Ooo jak się ucieszyłam, że znalazłam ten wątek big_smile również uwielbiam górskie wędrówki. Kierunek Bieszczady...zawsze chodziłam z mężem,a teraz od 2 lat odpuściłam wędrówki do których tęsknię bardzo. Sama nie potrafię, nie lubię...a mój 10cio letni syn jeszcze jest na "nie bardzo"... hmm. Bardzo chętnie przyłączyłabym się do grupy wędrowniczków wink.

29

Też lubię łazić po górach. Bieszczady to dla mnie za daleko, ale zachodnia część Polski zawsze chętnie. Jakby kiedyś ktoś coś planował, to postaram się dołączyć.

30

troll napisał/a:

Też lubię łazić po górach. Bieszczady to dla mnie za daleko, ale zachodnia część Polski zawsze chętnie. Jakby kiedyś ktoś coś planował, to postaram się dołączyć.

Ja również - zapraszam!
Kudowa z Czermną (Kaplica Czaszek!), Duszniki naszego Frycka, czy Polanica. Bardo warto odwiedzić.
Na koniec, Kłodzko z tymi swoimi potężnymi umocnieniami.
Potem, dalej. Kowary, Świeradów. I,oczywiście.Karpacz i Szklarska Poręba z Wodospadem Szklarki.
Jelenia Góra, obowiązkowo. Potem, na północ kierując się, napotkamy Góry Kaczawskie i meandry Bobru, Kaczawy, Kwisę. I, bo pominąłem Nysę Bystrzycką, zakończymy wyprawę na linii jej imienniczki, Nysie Łużyckiej.
Za miedzą, dumnie wznosi się wygasły wulkan, Landeskrone, a kilkanaście kilometrów na południe od Zgorzelca, sztuczne jeziora - "Witka" po naszej i pokopalniane wyrobisko prawie naprzeciwko, w Niemczech, zmienione na popularne kąpielisko i ośrodek wypoczynkowy .
O Czosze, Złotnikach, czy Kliczkowie, wspominał już nie będę. smile

Posty [ 30 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Górskie wędrówki

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024