Nieśmiałość a spotkanie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Nieśmiałość a spotkanie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Nieśmiałość a spotkanie

Zastanawiam się czy umówić się z pewnym chłopakiem poznanym na portalu randkowym. Właściwie to nie wiele o nim wiem, piszę z nim parę dni i jest sztywno. On zawsze odpowiada, ale nie rozpisuje, to ja go ciągnę za język. On twierdzi, że taką już ma naturę, że jest zamknięty w sobie. Gdy zapytałam czy chciałby się kiedyś spotkać był jak najbardziej za. Tylko zastanawiam się czy jest sens. Ja też nie jestem jakaś wygadana, wolę gdy druga osoba przejmie inicjatywę jeżeli chodzi o rozmowę (przynajmniej na początku). Obawiam się, że gdy to ja będę musiała wymyślać o czym z nim rozmawiać i natknę się na mur jak będzie mi odpowiadał jednym słówkiem no to będzie klapa. Druga sprawa, że z wyglądu jest taki przeciętny, nie jest w moim typie jednak całkiem przyzwoicie wygląda.
Pewnie ktoś mógłby zapytać po co ja w ogóle chcę się z nim spotkać skoro ani rozmowa się nie klei, ani nie jest super przystojny. W zasadzie sama nie wiem ale chciałaby poznać kogoś nowego.  Osoby, które są pewne siebie sprawiają, że mam obawy aby się z nimi spotkać, boję się poniżenia, wyśmiania, traktowania z wyższością jako kogoś gorszego. Niestety z takimi zachowaniami już się spotkałam stąd moje obawy. A przy kimś takim jak on zamkniętym w sobie ja na pewno czułabym się pewniej chociaż wiem, że musiałabym włożyć więcej wysiłku w rozmowę.
A wy spotkalibyście się z tym chłopakiem na moim miejscu?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nieśmiałość a spotkanie

Jak Ty jesteś małomówna i on małomówny, to umówcie się tak abyście nie musieli dużo mówić:

-- np. w punkcie X miasta, skąd będziecie musieli dotrzeć do punktu Y, gdzie zjecie ciastko i kawę, a potem on Cię odprowadzi do domu
-- w kinie, ale tuż przed seansem, aby szybko kupić bilety, usiąść na film, a potem aby on Cię odporwadził na autobus i szybko poszedł do domu

oswoicie się ze sobą.

Ale umów się z nim. Nie wahaj się bo młodości szkoda.

Jasne ze bym sie umowil, pisanie na odleglosc jest malo sensowne. 
Jezeli sie z kims spotykasz mozesz go obserwowac i widziec jezyk ciala, dla mnie jest to bardzo wazne.
A czasami nie trzeba za duzo rozmawiac wystarczy tylko byc, czesto rozmowy i tematy przychodza same  po jakims czasie.
Warto dac sobie szanse....

Napisalas.
    Osoby, które są pewne siebie sprawiają, że mam obawy aby się z nimi spotkać, boję się poniżenia, wyśmiania, traktowania z wyższością jako kogoś gorszego.
Osoby ktore sa pewne siebie wracaja do domu  zciagaja ta maske i nie sa nikiim specjalnym.
Odrzuc obawy jestes swietna dziewczyna jedyna na swieci, nie ma druiej takiej jak TY, jestes nie powtarzalna pamietaj o tym. A jezeli ktos robi Ci prykrosci takie jak wczesniej opisalas to tylko dlatego ze czuja sie w Twojej obecnosci gorsi od Ciebie i w ten sposob poprawiaja sobie swoje samopoczucie.
Jezeli ktos zaczyna mnie ponizac patrze mu w oczy i mowie '' Zacznij od siebie'' odwracam sie i odchodze.
Dobra dsyc .

Ja podjabym ryzyko i sie z nim spotkal.

4

Spotkać się zawsze warto smile Zobaczysz jak bedzie na żywo.

Autoamatorka napisał/a:

Spotkać się zawsze warto smile Zobaczysz jak bedzie na żywo.

Pewnie, nie ma co się zastanawiać smile

6

Ja bym się spotkała. Na żywo to jednak inaczej niż online

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Nieśmiałość a spotkanie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024