Wasz pierwszy raz? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Wasz pierwszy raz?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 24 ]

Temat: Wasz pierwszy raz?

Pod tym tytułem kryje się moja ciekawość czy jest możliwe by kobieta na pytanie które zadaje kiedyś każdy partner : kiedy i z kim był pierwszy seks może odpowiedzieć nie wiem.
Odrzucam sugestie: była pijana, było ich tylu że ma prawo nie pamiętać, narkotyki itd.

Nie ukrywam że pytanie padło po kilkunastu latach od tego zdarzenia i że pamięć czasami wypiera nieprzyjemne wspomnienia. Jednak z tego co czytam i słyszę od innych jest to bardzo istotne zdarzenie dla kobiet. Nawet fakt braku błony i wcześniejsze liczne zabawy seksualne bez penetracji nie powinny pozwolić uciec temu zdarzeniu z pamięci, bez względu czy to było miłe czy nie wspomnienie.
Czy to jest możliwe by nie pamiętać tego faktu?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wasz pierwszy raz?
Jakub K. napisał/a:

Pod tym tytułem kryje się moja ciekawość czy jest możliwe by kobieta na pytanie które zadaje kiedyś każdy partner : kiedy i z kim był pierwszy seks może odpowiedzieć nie wiem.
Odrzucam sugestie: była pijana, było ich tylu że ma prawo nie pamiętać, narkotyki itd.

Nie ukrywam że pytanie padło po kilkunastu latach od tego zdarzenia i że pamięć czasami wypiera nieprzyjemne wspomnienia. Jednak z tego co czytam i słyszę od innych jest to bardzo istotne zdarzenie dla kobiet. Nawet fakt braku błony i wcześniejsze liczne zabawy seksualne bez penetracji nie powinny pozwolić uciec temu zdarzeniu z pamięci, bez względu czy to było miłe czy nie wspomnienie.

Nie przypominam sobie żeby KTÓRYKOLWIEK z moich partnerow, facetow czy nawet chwilowych kochankow zadal to pytanie.

3

kobieta na pytanie które zadaje kiedyś każdy partner

Eeee... chyba nie zadaje każdy takiego pytania...

4

Oczywiście mogę się mylić w tym stwierdzeniu: każdy. Nawet  może  nikt nie zadaje tego typu pytań.
Ja jednak zadałem je bo jesteśmy w takiej sytuacji że musimy odbudować w naszym związku wzajemne zaufanie.
Dziękuję za odpowiedzi które co prawda nie wiele mi wyjaśniają i są łapaniem za słówka  ale miło mi że ktoś to czyta.

5 Ostatnio edytowany przez _v_ (2017-08-22 10:14:55)

czyli jak Ci nie powie, to nie bedziesz jej ufal?

a jak Ci powie, ze to byla polowa druzyny pilkarskiej, to jej zaufasz?

edit: jeszcze a propos tych wszystkich, co chcą wiedzieć
jedyna osobą, która chciala wiedziec byl psychol. i potem wykorzystywal to przeciwko mnie. zaden inny partner czy kochanek nie pytal o takie rzeczy.

6

Jakub K. napisał/a:

Oczywiście mogę się mylić w tym stwierdzeniu: każdy. Nawet  może  nikt nie zadaje tego typu pytań.
Ja jednak zadałem je bo jesteśmy w takiej sytuacji że musimy odbudować w naszym związku wzajemne zaufanie.
Dziękuję za odpowiedzi które co prawda nie wiele mi wyjaśniają i są łapaniem za słówka  ale miło mi że ktoś to czyta.

A co ma pierwszy raz do wzajemnego zaufania?

7

Jakub K. napisał/a:

Pod tym tytułem kryje się moja ciekawość czy jest możliwe by kobieta na pytanie które zadaje kiedyś każdy partner : kiedy i z kim był pierwszy seks może odpowiedzieć nie wiem. Odrzucam sugestie: była pijana, było ich tylu że ma prawo nie pamiętać, narkotyki itd.

Dostałeś odpowiedź dostosowaną do poziomu pytania. Fiksacja na przeszłości erotycznej partnera i nachalne wypytywanie świadczy o niedojrzałości. Argumentacja z odbudową zaufania jest śmieszna, bo to najwyraźniej ty masz z nim problem, skoro uzależniasz je od takich informacji.

8

Też nie spotkałam się z takim pytaniem.
Samej też nie przyszłoby mi do głowy pytać o coś takiego, chyba, że wyniknelo by to kiedyś tak spontanicznie i przypadkiem z rozmowy.

9

Dziękuję za te szczere odpowiedzi aczkolwiek nie wiele wnoszące do mojego pytania.
Jak widzę musiałbym szczegółowo przedstawić nasz wspólny życiorys, okoliczności rozmowy na ten delikatny temat  oraz uzasadnić zasadność mojego pytania  by oczekiwać konkretnej odpowiedzi a nie komentarzy: po co, kto, jak itd.

Treść zadanego pytania wydawała mi się jasna. Odpowiedz tez mogła być prosta: tak- nie ewentualnie jakiś ale.

10

Ponieważ jest to " bardzo istotne zdarzenie" dla wielu kobiet nie każda kobieta ma ochotę o tym opowiadać.

Dlatego dziewczyna mogla cie zbyc odpowiedzią "nie pamiętam".

A ty to mozesz interpretowac nak chcesz.

11 Ostatnio edytowany przez Averyl (2017-08-22 12:10:34)

Jakub K. napisał/a:

Dziękuję za te szczere odpowiedzi aczkolwiek nie wiele wnoszące do mojego pytania.

wbrew pozorom bardzo dużo wnoszą, tylko ty nie umiesz tego pojąć. Tak jak wcześniej napisała ci

malydemon napisał/a:

Dostałeś odpowiedź dostosowaną do poziomu pytania. Fiksacja na przeszłości erotycznej partnera i nachalne wypytywanie świadczy o niedojrzałości. Argumentacja z odbudową zaufania jest śmieszna, bo to najwyraźniej ty masz z nim problem, skoro uzależniasz je od takich informacji.

na pewno takie pytanie nie budują zaufania, fundujesz swojej kobiecie śledztwo, po pytaniu z kim, może będziesz czekał na zwierzenia, a jaka było, czy przeżywała orgazm, czy tylko ból.... dzieciaku to ma budować zaufanie???
Powiedz swojej kobiecie, by nie odbudowała z tobą zaufania, niech znajdzie kogoś dorosłego do związku.

By the way - ty naprawdę masz 60 lat??? w tym wieku gryzie cię z kim kobieta robiła to pierwszy raz???

12

Dziadek i babcia jedzą obiad drewnianymi łyżkami, nagle dziadek patrzy na babkę, patrzy... po chwili oblizuje łyżkę i wali nią babkę w głowę. Babka wrzeszczy: coś ty stary, oszalał? A dziadek: aaaa, jak se przypomnę żem cię brał bez cnoty, to mnie szlag trafia!

Tyle w temacie big_smile

13

CatLady napisał/a:

Dziadek i babcia jedzą obiad drewnianymi łyżkami, nagle dziadek patrzy na babkę, patrzy... po chwili oblizuje łyżkę i wali nią babkę w głowę. Babka wrzeszczy: coś ty stary, oszalał? A dziadek: aaaa, jak se przypomnę żem cię brał bez cnoty, to mnie szlag trafia!

Tyle w temacie big_smile

Oj po co te glupie dowcipy?

Skoro juz taki dziwny temat powstal to zadam pytanie idealnie do niego pasujace.
Kogo panie lepiej oceniaja czy tego "pierwszego" czy tego "ostatniego".
Czy ten niby bardzo wazny moment nie zaslania wam pozniej tego jaki jest ten ostatni, skoro niby z nim zyjecie(lub nie zalezy od pogladow itd.) to czy dalej najwazniejszy jest ten pierwszy seks?
PS. Nie chce wywolac zadnej burzy wiec prosze o spokojne odpowiedzi.

14

Jeju, ale to z tym ostatnim kobieta się wiąże, a nie z tym pierwszym (w sytuacji, w której pierwszy nie jest ostatnim). Więc co to ma do rzeczy?
Żyjesz w micie pierwszego razu a to seks jak każdy inny potem. Z nowym partnerem też jest pierwszy raz, też trzeba się dograć, więc co ma tutaj do rzeczy pierwszy partner?
Musisz sam w sobie temat przepracować, bo to w Tobie jest problem, a nie w dziewczynie.

15

Gary napisał/a:

kobieta na pytanie które zadaje kiedyś każdy partner

Eeee... chyba nie zadaje każdy takiego pytania...

Oczywiście, że nie. Na przykład jeśli chodzi o moje małżeństwo, ja dotąd go nie usłyszałam, a jesteśmy ze sobą już wiele lat.

16

Sama niewiele pamiętam, pamiętam kiedy, gdzie, z kim i że było śmiesznie, ale nie jest to dla mnie jakieś magiczne wydarzenie.

Z każdym po partnerem seks był inny, z niektórymi może lepszy niż z moim mężem,ale to bez znaczenia. Jego wybrałam,jego kocham i z nim będę sypiać, nam nadzieję, że już zawsze. Porównywanie nic nie wniesie i niczego nie zmieni. A seks można często poprawić, jeśli nie jest najlepszy, o ile jest dobra wola z obu stron.

18

Jakub K. napisał/a:

(...) czy jest możliwe by kobieta na pytanie które zadaje kiedyś każdy partner : kiedy i z kim był pierwszy seks może odpowiedzieć nie wiem.

Upss! Po raz kolejny (na moje szczęście) okazuje się, że nie mieszczę się w stereotypowych wyobrażeniach na temat kobiet, stereotypach o tym, co one winny pamiętać, i co dla nich jest ważne.

(...) zadałem je bo jesteśmy w takiej sytuacji że musimy odbudować w naszym związku wzajemne zaufanie.(...)

Gdyby ktokolwiek (z mym wieloletnim mężem na czele) uznał, że wypytywanie o mój tzw. pierwszy raz jest drogą do odbudowy zaufania (rozumiem, że tej osoby do mnie, bo jakżeby odwrotnie), to poza zdawkowym i przypadkowym kontaktem, każda bliska relacja przestałaby być możliwa.

(...) Jak widzę musiałbym szczegółowo przedstawić nasz wspólny życiorys, okoliczności rozmowy na ten delikatny temat  oraz uzasadnić zasadność mojego pytania  by oczekiwać konkretnej odpowiedzi a nie komentarzy: po co, kto, jak itd. (...)

Warto sprawdzić, czy to co według siebie samego jest przedmiotem spostrzeżeń ma odbicie w rzeczywistości. Moje odpowiedzi na Twe wątpliwości byłyby takie same także wtedy, gdybyś już w pierwszym poście opisał swą historię począwszy od Adama i Ewy.

Przeczytałam Twe posty w innych wątkach. Mimo tego, że wiem o tym, iż byłeś/jesteś zdradzany nie zmieniam nic w treści swego posta.

19 Ostatnio edytowany przez CatLady (2017-08-28 14:31:23)

nerus napisał/a:
CatLady napisał/a:

Tyle w temacie big_smile

Oj po co te glupie dowcipy?

Ten głupi dowcip oddaje w pełni całą sytuację - która jest właśnie głupia.

Kogo panie lepiej oceniaja czy tego "pierwszego" czy tego "ostatniego".

Skoro ten pierwszy nie jest jednocześnie tym ostatnim, to odpowiedź jest chyba jasna

Czy ten niby bardzo wazny moment nie zaslania wam pozniej tego jaki jest ten ostatni, skoro niby z nim zyjecie(lub nie zalezy od pogladow itd.) to czy dalej najwazniejszy jest ten pierwszy seks?

Tak, oczywiście, żyję z obecnym partnerem i ciągle myślę o pierwszym razie sprzed kilkunastu, a z czasem nawet kilkudziesięciu lat. Taki strasznie ważny jest ten pierwszy raz dla nas, kobiet.
"Ten pierwszy raz" dla kobiet jest juz niemal legendarny, nabrał jakiegoś niesamowitego znaczenia, urósł w wyobraźni do nie wiadomo, czego. Wszyscy wierzą w jego magiczną moc, która nigdy nie puszcza - i młode dziewczyny jeszcze przed i faceci, którzy albo szukają dziewic obsesyjnie, albo tacy, którzy dziewic się boją, bo za duża odpowiedzialność. Wkłada się to ludziom w głowy, że to jest jakiś big deal, a mnie się wydaje, ze sam w sobie pierwszy raz nie ma aż takiej mocy. Ma ją tylko dlatego, że się mu ją nadaje, że musi wyglądać tak a nie inaczej, bo jak nie to uraz do końca życia.

Cały ten wątek to jedna z największych bzdur jakie czytałam. Aż dziw, że pytanie zadał dorosły - wręcz podstarzały - facet, a nie gimnazjalista.

20 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2017-08-28 14:37:32)

CatLady napisał/a:

Cały ten wątek to jedna z największych bzdur jakie czytałam.

Otóż to.
I tak, każdego faceta bez wyjątku w każdym wieku interesuje, z kim kobieta przeżyła pierwszy raz, który do końca życia śni się jej po nocach, a na wspomnienie tego "pierwszego" non stop robi się każdej kisiel w majtkach. Yhy.
Takie rozkminy mogą mieć jedynie mężczyźni (chłopcy) o bardzo niskim poczuciu wartości własnej. Bo tych z normalnym poczuciem interesuje teraźniejszość, a nie archeologia kobiety.

21

Autorze, wypowiedzi na twoim wątku wiele wnoszą w opisany przez ciebie problem.

Popatrzyłam na tytuł i, wybacz, ale pomyślałam, że pisze jakiś perwers, który chce naciągnąć dziewczyny na zwierzenia. Niech moja uwaga da ci do myślenia.

Porównania w seksie?
Bezsens i absurd.
Ci, którzy tak robią nie wiedzą na czym on polega.

22 Ostatnio edytowany przez Olinka (2017-08-28 20:11:31)

Doskonale pamietam moj pierwszy raz. Z partnerem bylismy w zwiazku od roku, on chcial cos wiecej ja sie balam, mialam 16 lat dopiero i wolalam poczekac... Potem okazalo sie ze moje miesiaczki sa coraz bardziej bolesne wiec mama zabrala mnie do lekarza i dostalam tabletki [spam] na ustabilizowanie pms, regulacje miesiaczek i oczywiscie ochrone przed ciaza.. bralam tabletki 4 miesiace gdy zdecydowalismy ze skoro i tak jestem zabezpieczona to mozemy sprobowac... smile i tak oto po filmie wieczorem gdy bylismy u niego sami w domu stalo sie big_smile

23

martomek napisał/a:

Doskonale pamietam moj pierwszy raz. Z partnerem bylismy w zwiazku od roku, on chcial cos wiecej ja sie balam, mialam 16 lat dopiero i wolalam poczekac... Potem okazalo sie ze moje miesiaczki sa coraz bardziej bolesne wiec mama zabrala mnie do lekarza i dostalam tabletki belara na ustabilizowanie pms, regulacje miesiaczek i oczywiscie ochrone przed ciaza.. bralam tabletki 4 miesiace gdy zdecydowalismy ze skoro i tak jestem zabezpieczona to mozemy sprobowac... smile i tak oto po filmie wieczorem gdy bylismy u niego sami w domu stalo sie big_smile

No brawo Ty, ale nie o to w wątku chodzi... Przeczytałaś chociaż pierwszy post?

24

CatLady napisał/a:

No brawo Ty, ale nie o to w wątku chodzi... Przeczytałaś chociaż pierwszy post?

Ale czy to dla spamerki ważne? big_smile Weszła 'lotna' dziewczynka, wrzuciła co miała wrzucić, żeby zgarnąć zapłatę i tyle ją widziano wink.

Posty [ 24 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Wasz pierwszy raz?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024