Pukanie w suficie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Pukanie w suficie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1

Temat: Pukanie w suficie

Witam, od paru dni szukam wyjaśnienia na niepokojące pukanie w suficie na poddaszu. Owe pukanie występuje praktycznie o każdej porze w tym samym miejscu w pochylonym dachu na poddaszu. Analizując sytuację , najbardziej logicznym wytłumaczeniem będzie kuna, ponieważ mam również problem z gołębiami na dachu. Jednak nie zgadza mi się fakt, iż jest to w tym samym miejscu, pasowałoby, że pukanie jest nieregularne , ale nie jestem w stanie uwierzyć, że kuna miałaby tyle energii aby siedzieć tam cały dzień. Była też mowa o "duchach", jednak myślę o tym sceptycznie. Mam nadzieję, że uda się rozwiązać ten problem, ponieważ pukanie nie daje mi spać, gdyż jest tuż nad moją głową. Dziękuję za wszelkie porady.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pukanie w suficie

Czy ktoś jeszcze słyszy to pukanie?

3 Ostatnio edytowany przez Amethis (2017-06-01 14:34:42)

pozdrów

albo "robaka mózgojada" albo "korniki" w elementach drewnianych, chyba że blachowkręty się zlazły big_smile wink czy co tam masz na dachu

dobra informacja że, zarówno robak jak i korniki, kiedyś odejdą
skutki jednak będą big_smile big_smile ciężkie do przewidzenia

wink:)

jak głośny to dźwięk?
chyba potrafisz rozróżnić, np zwierzęta w amorach nocnych, albo gołębię łapki podkradające się do gołębicy wink
i czy zlokalizowane to jest w strefie okucie dachu a wewnętrzna warstwa wykończenia pokoju w którym przebywasz, czy na dachu
sufit na poddaszu kojarzy mi się z brakiem strychu

ewentualnie przychodzi mi do głowy aspekt, gdzie pracujesz??
big_smile

joke, dzień dziecka dziś, wewnętrzne dziecko się bawi wink dobrze

4

Po prostu poproś kogoś, żeby wszedł tam podczas "pukania" i wszystko się wyjaśni smile

5

Co do głośności dźwięku, można go zagłuszyć... słuchawkami dousznmi, lub w ciągu dnia, jednak gdy jest cisza w nocy, wiadomo, że słychać to bardziej, dzisiaj po pewnym eksperymancie, w którym celem było sprawdzić czy owy "pukacz" się przemieszcza, po lekkim uderzaniu kijem w miejsca pukania, pukanie przenosiło się  inne miejsce. Inna rzecz, to taka , że jednak nie o każdej porze pukanie występuje. W ciągu dnia potrafi być spokojnie, jednak popołudniu i wieczorem, zaczyna się wszystko od nowa.

6

Idź tam i zobacz co to jest. Może pieska trzeba spuścić.

7

Tam coś jest big_smile Czemu nie sprawdzisz co to jest? Korniki odpadają bo one nie wydają takich głośnych dźwięków. Coś tam mieszka, tylko co? big_smile Może coś się oderwało od dachu?

8

He he big_smile big_smile  Dobra, przyznaję się.
To ja pukałam cool big_smile

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Pukanie w suficie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024