Trudny wybór pomiędzy dwoma kobietami - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Trudny wybór pomiędzy dwoma kobietami

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Trudny wybór pomiędzy dwoma kobietami

Witam Was serdecznie
Jestem tutaj nowy i mam kompletny mętlik w głowie. Postanowiłem że zaczerpne rady u nieznajomych, bo taka rada z reguły opiera się na chłodnym spojrzeniu na sytuację.

Zacznijmy
Byłem z dziewczyną dobrych kilka lat, pod koniec zaczęło się u nas trochę psuć. Zaczęły się u mnie w pracy miesięczne delegacje ze zjazdami na weekend dondomu. Rzadkie spotykanie powodowało u nas łatwiejsze konflikty. Po jakimś czasie zaczalem coś podejrzewać. Pytałem się jej czy coś chce mi powiedzieć - mówiła że nie. Nie wierzyłem - czułem że coś się szykuje. Sprawdziłem jej wiadomości na Facebooku i okazało się że podrywa ją jakiś dawny kolega. Jej rozmowy z nim wyglądały jak kiedyś nasze. Bagatelizowałem to choć byłem dość mocno zazdrosny. W pewnym momencie ich rozmowy przeszły na dalszy tor. Okazało się że zaczęła się z nim spotykać w tajemnicy przede mną. Mowa tutaj o wypadach na różne balety pod przykrywką spotkania sią z w kuzynką i urządzenia sobie babskiego wieczoru. Doszło do momentu aż ten znajomy zaczął ją nakłaniać do tego aby ze mną się rozstała i naobiecywał jej złotych gór. Przytaknela. Nie czekając, sam postanowiłem to zakończyć. Wygarnąłem jej że wiem co się działo i od kiedy. Była w szoku że wszystko wiem. Minął tydzień, a ona przychodzi z płaczem i prosi o wybaczenie. Wiem że żadnego zwieńczenia zdrady nie było typu seks czy tam pocałunki. Zgodziłem się, postanowiłem dać jej szansę, bo ja kocham i jestem zdania że każdy powinien mieć szanse, tym bardziej że jeżeli się kogoś kocha. Minęły dwa tygodnie, okazało się że nie zerwała kontaktu z tym facetem i nadal cała akcja wróciła. Tym razem ona to zakończyła. Dałem spokój. Stwierdziłem że nie chce dalej się w to pakować i nic już się nie odezwę do tej dziewczyny.

Minęły dwa miesiące. Okazało się że była dziewczyna nawet z nim się nie spotkała. Pożałowała swojej decyzji. Najpierw wypłakała się do naszej wspólnej znajomej. Następnie z płaczem przyszła do mnie. Jest to dość trudny charakter i uczyniła coś co jest czymś niesamowitym - popłakała się, powiedziała że ta znajomość to była jej najgorsza decyzja w życiu - cytując "chwilowe zafascynowane osoba". Problem w tym że poznałem przez ten czas dość interesującą dziewczynę. Było na razie kilka randek i jest całkiem fajnie. Widać że dziewczyna potrafi się zaangażować, czego nie potrafiła tego uczynić była.

Co zrobić? Nadal coś czuję do swojej byłej dziewczyny, ale boję się że sytuacja może się powtórzyć i zostanę kolejny raz w pewien sposób zraniony. Ale też chciałbym spróbować z kimś innym. Oczywiście jakbym wybrał opcje byłej to na pewno nigdy bym jej nie zdradził. Nie dochodziły by do mnie nawet takie mysli. Ale pozostalby pewien niepokój i utracony brak zaufania.
Czy może zapomnieć o wszystkim co byłoby baaaardzo ciężkie i spróbować czegoś innego z nową osoba?

Jakie jest wasze zdanie?

Cała historia może i nie jest idealnie opisana i jest pozbawiona kilku sytuacji ale podałem najważniejsze. Czekam na Wasze rady.

Pozdrawiam TAPICER.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Trudny wybór pomiędzy dwoma kobietami

Jeśli kochał byś tę pierwszą nigdy nie pokochalbys ani nie zainteresował byś się druga smile to chyba wszystko wyjaśnia, hm co tamten nie spełnił swoich obietnic i nagle przyleciała do Ciebie ? Tak jak mówisz nigdy już jej nie zaufasz a więc czy związek bez zaufania ma sens ? Sądzę że nie, warto spróbować czegoś nowego tym bardziej ze ta druga jest interesująca i jest w stanie się zaangażować, nie to co ta pierwsza smile

3

Jeśli będąc z dziewczyną kilka lat nie czułeś z jej strony zaangażowania, to nie wiem, na co liczyłeś w tym związku. 
Z postu wynika, że wiesz, czego chcesz - szukasz tylko potwierdzenia.

4

senszyciax3
Może i bym nie zainteresował, ale kilka razy zostałem  dość mocno zraniony przez nią. Pogodziłem się z tym faktem bycia wolnym i stwierdziłem że nie będę zamykał sie przed innymi. Chciałbym podkreślić że poznałem ją dopiero po tym jak się rozeszłem z byłą. Szukałem też w pewnym sensie odskoczni od myśli o byłej. A co do tych złotych gór to nasza wspolna znajoma powiedziała że nawet nie doszło już do kolejnych spotkań pomiędzy tym podrywaczem a byłą. Dziewczyna dość mocno to przeżyła. Sam nie wiem dlaczego, bo to ona zakończyła ten związek.

Po ostatnim spotkaniu z byla, gdzie wyznała swoje uczucia, to powróciły do mnie pewne przykre myśli. Chodzi tutaj bardziej o tęsknocie o niej i braku jej osoby.

ósemka
Tak, jej zaangażowanie było dość słabe. Ja jak i ona byliśmy świadomi że to ja wszystko trzymałem do kupy. Ja byłem strona dominującą jak i bardziej zaangazowna. Byłem tego świadomy ale chyba mi to odpowiadało skoro nadal w tym siedziałem. Po ostatnim spotkaniu było można dostrzec pewna chęć zmiany. Ale czy to nie jest pewne złudzenie? Naobiecywała teraz ona mi złotych gór. Nie wiem czy warto wierzyć w jej słowa. Dać jej szansę? Nadal ja kocham ale boję się i to jedynie mnie odpycha.

Ogólnie boję się jednego. Jak nie wyjdzie z tą nową to będę trochę żałował decyzji że nie wybrałem przetartej ścieżki. Wiem... To normalna sprawa i trzeba w końcu się przełamać i wybrac. Nie można pobawić najpierw z jedną, a potem z drugą.

Była dziewczyna - serce krzyczy tak, ale mózg mówi stanowcze nie.
Nowo poznana dziewczyna - serce na tą chwile mówi szeptem, ale mózg podpowiada żeby spróbować.

5

Moim zdaniem skoro przez 2 lata zwiazku czules slabe zaangazowanie ze strony dziewczyny i do tego chciala sprobowac z innym to nie warto do niej wracac. 2 lata to wcale nie jest jakis dlugi zwiazek, z doawiadczenia jak bylo u mnie to byl to nadal czas fascynacji, zauroczenia. Jezeli w tym czasie zaangazowanie jest slabe, to jak bedzie pozniej? Zwiazek powinien miec solidne podstawy, jedna osoba go nie utrzyma. Chyba, ze bardzo chcesz, to daj jedna szanse, ale nie wiecej. Mysle, ze nic z tego nie wyjdzie, ale moze bedziesz spokojniejszy, ze sprobowales. Jednak nie miej wtedy zamknietych oczu i nie ignoruj gdyby bylo cos nie tak. To ona wtedy tym bardziej powinna sie starac i cos zmienic. Szanse mozna dac raz jezeli umiemy, ale wiecej nie ma sensu jezeli ktos sie nie zmieni, bo wtedy caly czas bedziey krzwydzeni.

Jezeli jednak nie dasz jej szansy, to nie wchodz tez w zwiazek z ta nowa dziewczyna. Mysle, ze co innego jak  spotykacie sie, gadacie, a co innego zwiazek z nowa osoba, widac, ze nie jestes na to gotowy, minelo za malo czasu. Do tego byloby to z rozsadku, bo czujesz cos do bylej, a do niej raczej jeszcze nie, zranilbys ja, a chyba tego nie chcesz. Lepiej pobyc nawet dluzej samemu niz kogos zranic. W nowy zwiazek mozna wejsc jak jest sie juz gotowym, jak nie mysli sie juz za duzo o bylej, jak jest to zamkniete i sprawa powrotu do niej nawet nie wchodzi w gre. Gdy juz naprawde potrafi sie pokochac inna osobe. U Ciebie jeszcze tego nie ma i nic dziwnego 2 miesiace po rozstaniu to jest malo. Nie da sie niczego przyspieszyc.

6

TAPICER napisał/a:

Ogólnie boję się jednego. Jak nie wyjdzie z tą nową to będę trochę żałował decyzji że nie wybrałem przetartej ścieżki. Wiem... To normalna sprawa i trzeba w końcu się przełamać i wybrac. Nie można pobawić najpierw z jedną, a potem z drugą.

Właściwie biorąc pod uwagę zachowanie Twojej byłej, to czemu nie spróbować z nową, a jak nie wyjdzie to iść do byłej? Pytanie retoryczne mające na celu uświadomić Ci różnicę w podejściu Twoim i Twojej byłej.

TAPICER napisał/a:

Była dziewczyna - serce krzyczy tak, ale mózg mówi stanowcze nie.
Nowo poznana dziewczyna - serce na tą chwile mówi szeptem, ale mózg podpowiada żeby spróbować.

Jesteś pewien, że to serce krzyczy tak? A może przywiązanie, przyzwyczajenie? Moje doświadczenie podpowiada, że procesy myślowe i decyzyjne odbywają się w mózgu. Uważam zatem, że w sytuacji konfliktowej najbezpieczniejsze dla zdrowia jest słuchanie się organu faktycznie odpowiadającego za racjonalne myślenie. Z tego co napisałeś wynika, że jaśniejszą masz sytuację z nowo poznaną kobietą. Mózg mówi spróbuj, a serce po cichutku też podobnie. Moim zdaniem słusznie poradziła Ci Truskaweczka19, przepracuj najpierw emocje i uczucia związane z byłą, bez tego nie uda się związek nawet z idealną dla Ciebie kobietą. Będziesz sam siebie sabotował.

7

Co nie zmienia faktu że warto spowiadać z nową dziewczyna. Przez 2 lata nie czułes zaangażowania teraz masz okazję z nową dlaczego nie wykorzystać tej szansy, zastanów się. A skoro twoja była przeżywała to ze z tamtym się nie spotykali więcej oznacza tylko to ze jej na nim zależało... nadal masz wątpliwości? ? Nie powinieneś

8 Ostatnio edytowany przez TAPICER (2017-01-28 13:06:00)

senszyciax3
Oh, trochę to źle napisałem. Wcześniejsze wiadomości pisałem na telefonie i nie miałem zbyt dużego komfortu w pisaniu i sprawdzaniu tego co napisałem. Tak więc chce sprostować jedną rzecz - nie chodzi o to że żałowała tego że z nim się więcej nie spotkała, tylko tego że w taki głupi sposób rozwaliła związek. Dopiero po naszym rozstaniu, które ona ostatecznie zainicjowała dotarło do niej co w ogóle się stało i właśnie tego żałowała i strasznie przeżywała. Ale jej dumny charakter nie pozwalał wcześniej się do mnie odezwać, co ostatecznie wg mnie zepsuł sobie dość mocno szansę na powrót.

Ale tak czy siak, dziękuję za Wasze wiadomości. Trochę mi pomogliście w podjęciu decyzji. Muszę jeszcze to przetrawić przez pewien czas.

EDIT:
Wcześniej jakoś nie czułem potrzeby pisania o dokładnej długości związku.
Trwało to niecałe 4 lata. Gorszych czy też lepszych. Jedynie z jednej rzeczy jestem dumny. Na koniec wszystkiego wysłałem jej kwiaty z liścikiem z podziękowaniem za wspólnie spędzone lata. Po tym wszytskim poczułem w pewien sposób ulgę i czułem się dość dobrze z myślą że ja zachowałem się po "dżentelmeńsku".

9

Fajny z Ciebie facet nie warto zawracać sobie głowy kimś kto nie jest Ciebie wart, pamiętaj o tym smile

10

ósemka napisał/a:

Jeśli będąc z dziewczyną kilka lat nie czułeś z jej strony zaangażowania, to nie wiem, na co liczyłeś w tym związku. 
Z postu wynika, że wiesz, czego chcesz - szukasz tylko potwierdzenia.

zgadzam się zupełnie, nie ma co się łudzić

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Trudny wybór pomiędzy dwoma kobietami

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024