Olej kokosowy - na ratunek włosom? :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Olej kokosowy - na ratunek włosom? :)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Olej kokosowy - na ratunek włosom? :)

Cześć wink
Od zawsze mam cienkie, kruche włosy.
Od kiedy zaczął się sezon zimowy stały się również suche, szorstkie i z podwójną mocą zaczęły się rozdwajać.
Poczytałam w Internecie i wyczytałam, że olej kokosowy może zdziałać na cuda, jestem skłonna spróbować zrobić sobie z oleju maseczkę i pozostawić na włosach zawiniętych w ręcznik.
Czy któraś z Was próbowała oleju kokosowego na włosy? Jakie miałyście efekty? Wrażenia? Czy to musi być olej kokosowy specjalny z drogerii czy wystarczy zwykły do kuchni?
Pozdrawiam wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Olej kokosowy - na ratunek włosom? :)

to zależy jak Twoje włosy i skóra reagują na olejowanie. U mnie ten sam problem. Z tym, że każda maska, olej tworzyła u mnie tak ciężką warstwę, że włosy wyglądały jakbym litr rzepakowego na nie wylała. Trafiłam na fajny produkt. Czytałaś może o biodermokosmetykach? Interesowałaś się czymś naturalnym?

3

Z tymi "cudami" po oleju kokosowym to bym nie przesadzała tongue to tylko aktualna moda smile
Sam w sobie jest niezły jednak wcale nie aż taki cudowny,  są lepsze. Olejek jojoba jako podstawa, do tego arganowy i rycynowy  smile

4 Ostatnio edytowany przez luc (2016-12-29 18:44:44)

Iceni napisał/a:

Z tymi "cudami" po oleju kokosowym to bym nie przesadzała tongue to tylko aktualna moda smile
Sam w sobie jest niezły jednak wcale nie aż taki cudowny,  są lepsze. Olejek jojoba jako podstawa, do tego arganowy i rycynowy  smile

Wszystkie powyższe próbowałam (i jeszcze inne np. makadamia) i stwierdzam, że kokosowy jest najlepszy.
Oczywiście dla mnie, bo przecież są różne gatunki włosów.
Ja nakładam olej na włosy (i wcieram też w skórę głowy), zakładam czepek i zostawiam na całą noc. Włosy myję rano.

5 Ostatnio edytowany przez Beksaa (2016-12-30 02:07:49)

Podbijam poprzednią Użytkowniczkę :3
Wszystko zależy od porowatości włosów,oczywiście musisz przetestować bo inaczej sie nie dowiesz smile U mnie kokosowy się sprawdza NAJLEPIEJ,po nim mam gładkie,nawilżone, lśniące idealnie dociążone włosy no och ach i ech big_smile Ale pamiętaj na efekty trzeba czekać i włosy muszą być regularnie olejowane niewielką ilością oleju,poczytaj na blogach o metodach nakładania i zmywania oleju.Z początku wydaje sie to być straszne i nie do ogarnięcia ale potem jak sie wprawisz będzie to twoim nawykiem smile Polecam olej kokosowy nieafinowany gdyż jest on tłoczony na zimno ma piękny lekki zapach kokosa i posiada więcej wartości odżywczych.Pamietaj piękne włosy to zadbane włosy :* Pamiętaj o stosowaniu serum sylikonowego na końcówki.

6

Myślę że dla Ciebie lepszy będzie olej jojoba, arganowy, rycynowy....

Niestety przy długich włosach olej jojoba to spory wydatek

7

Ja stosuję olej kokosowy i już widzę znaczną poprawę w kondycji moich włosów. Z początku myślałam, że olej będzie zbyt mocno obciążał moje włosy, ale jednak nie. Działa bardzo dobrze, włosy są po nim błyszczące i widać, że znacznie odbudowały swoją kondycję.

8

również nakładam dwa razy w tygodniu olej kokosowy na włosy i rzeczywiście stały się bardziej błyszczące, gładsze i lepiej się układają..ale na długotrwałe efekty trochę czekałam wink

9

Moje włosy nie lubią olejku kokosowego,ale miałam koleżankę, która rozjaśniała włosy i farbowała na blond z ciemnych . Ten olejek zdziałał u niej cuda.
Włosy z suchych i zniszczonych, zrobiły  się mięciutkie i zaczęły wyrastać nowiutkie włoski.

10

Stosuję tylko na końcówki bo mam suche i rozdwojone i bardzo mi pomógł. Na całość włosów nie bo jest zbyt tłusty. Kupuję swój online na stronie olejarnia-gaja.pl .Jest też dobry jako balsam do ciała albo na dłonie w zimie. Wiem, że ludzie stosują go też do smażenia ale musi to być naturalny, nierafinowany olej.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Olej kokosowy - na ratunek włosom? :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024