Wypisz swoje zaburzenia - łańcuszek. Łączmy się! Diagnoza dla mnie?:( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Wypisz swoje zaburzenia - łańcuszek. Łączmy się! Diagnoza dla mnie?:(

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1 Ostatnio edytowany przez bialaherbata (2014-09-22 12:45:22)

Temat: Wypisz swoje zaburzenia - łańcuszek. Łączmy się! Diagnoza dla mnie?:(

Moje zaburzenia:

- napady szału (tylko w domu, na moje szczęście-nie ich szczęście) gdy coś o co ciągle prosiłam ktoś nadal zlewa, permenentna głuchota na moje prośby wtedy wyprowadza mnie z równowagi
- częsty jadłowstręt przeplatany dość normalnym apetytem, apetyt wys?ępuje zwłaszcza na niezdrowe przekąski
- pochłonięcie wyjaśnieniami wydarzeń, ciągłe analizowanie, przeżywanie każdej głupoty
- podejrzewanie wielu osób o złe zamiary (na podstawie wczesnych, dotkliwych doświadczeń typu wyśmiewanie, oczernianie, obgadywanie, posądzanie o złe rzeczy od kuzynostwa i ich rodziców)
- wyolbrzymianie
- prokrastynacja, zwlekanie, brak motywacji do działania, bierność, apatia
- robienie syfu i trudności z zabraniem się do sprzątania
- marnowanie czasu do granic możlwiości
sad( Czy to już czas na wizytę u psychiatry? sad(( Boję się, dadzą mi silne leki które jeszcze bardziej skasują mnie zapewne. Może samemu da się to zwalczyć? sad(( Mam to od lat.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wypisz swoje zaburzenia - łańcuszek. Łączmy się! Diagnoza dla mnie?:(

Usposobienie mam raczej łagodne - boję się utraty kontroli.W domu rodzinnym mama od czasu do czasu wpadała w szał - nie było wtedy ciekawie.

Łatwo mną manipulować,zupełnie nie potrafię rozeznać się kto jest Ok a komu pokazać przysłowiowy środkowy palec.
Po prostu często i gęsto jestem naiwna.

Jestem nadwraźliwcem - w dzisiejszych czasach mówi się źe są to słabe jednostki- pewnie duźo w tym prawdy.Moja siostra stanowczo kiedyś powiedziała źe jest w stanie po trupach brnąć do celu.Swojego męźa wytrzaskała po pysku i facet w momencie przypomniaĺ sobie źe ma dzieci o które ma obowiązek dbać.

A ja przywiązuje się do ludzi i miejsc.Bardzo trudno jest mi  dokonywać zmian - po prostu się boje.

Wiem jednak ze mam bogate,piękne wnętrze- w nim szukam pocieszenia i  wsparcia w trudnych momentach.

Jedynie mam źal o to źe nie naleźe do osób bystrych.Zanim z czymś zaskoczę to upłynie trochę czasu.Jeśli zaskoczę...

3

Moje zaburzenia - z czym sobie nie radzę;
apatia,bierność,uczucie pustki i czasem nudy;

lęk,agorafobia,napady paniki,wewnętrzne napięcie;

natręctwa myślowe - czasem;

przygnębienie,zły nastrój,depresyjne myśli;

strach o przyszłość;

lęk przed śmiercią bliskich osób i własną;

niezaradność, brak samodzielności;

samotność - przyjaciólka tylko na telefon i jedna w sieci;

okropne poranki - problemy z podstawowymi czynnościami jak mycie się , szykowanie śniadania,ścielanie łóżka,pranie

Wymieniłam niektóre moje problemy, jest ich sporo,wiem,ze nie ja jedna tak mam,ale to mnie nie pociesza.Pozdrawiam wszystkich nerwicowców i depresyjnych.

4

Moje zaburzenia i problemy to:
napady lękowe
kancerofobia
łagodne natręctwa
strach przed przedwczesną śmiercią
nieustanne poczucie samotności i niezrozumienia
częste poczucie winy - nawet w sytuacjach ode mnie nie zależnych
nie radzę sobie z poczuciem straty
jestem introwertyczką, co często jest odbierane jako "traktowanie innych z góry"
zarzucam sobie, że jestem zbyt uczuciowa oraz zbyt wrażliwa - wszystko biorę do siebie

5

filofobia - nabyta po przejściach
nadwrazliwość - od "zawsze"
prokrastynacja - choć w wielu wypadkach okazała się przydatna

6 Ostatnio edytowany przez rita54 (2014-10-15 14:17:25)

-Jestem zbyt wrażliwa, słaba psychicznie, łatwo mnie zranić. Zbyt emocjonalnie podchodzę do tego, co ktoś mówi lub przemilczy
-jestem zbyt podatna na wpływ innych. Łatwo mną kierować. Dostałam się pod działanie osoby zbyt silnej(w pracy). Wymusza na mnie zmiany,a ja usiłuję się podporządkować, ale to powoduje wyrzeczenie się siebie. Codziennie słyszę coś, co mnie dołuje. Codziennie płaczę. Jestem też pod wpływem osób, które chca mi pomóc. A ja tą pomoc ciągle odrzucam i nie wiem dlaczego. W końcu przestaną chcieć. Usiłuję się podnieść, a za chwilę znów klęczę. Mam mętlik w głowie.
-Nie lubię się kłócić,bo wtedy zamartwiam się, że sprawiłam przykrość osobie, z którą się kłóciłam i jest mi jeszcze gorzej.
-Czasem nieświadomie sprawiam przykrość innym. Potem sama płaczę, że kogoś zraniłam i cały czas przepraszam, bo wiem że zawiniłam
-Obwiniam się o wszystko, mam niską samoocenę. Dochodzi stres w pracy i krytyka, która mnie wcale nie mobilizuje.
Nie powinnam się tu rozklejać. Potrzebowałam o tym powiedzieć. Jestem całkowicie zagubiona. Potrzebuję kogoś, kto mi podpowie co dalej. Dobrego przewodnika. Nie wiem co się ze mną dzieje. Ja już nie klęczę, tylko leżę. I nie wiem, czy ktoś może pomóc mi wstać na dobre. Nerwica? Depresja? Nie wiem.. Przynajmniej wiem, że nie jestem jedyna...

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Wypisz swoje zaburzenia - łańcuszek. Łączmy się! Diagnoza dla mnie?:(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024