Wyraz 3-literowy.
Dobrej zabawy.
bąk...
kły
ząb
Żal
kąt
A te wyrazy to tak jak lecą?
Nie ma jakiegoś schematu, że jakieś skojarzenie do poprzedniego czy ostatnia litera poprzedniego jest pierwszą następnego?
A te wyrazy to tak jak lecą?
Nie ma jakiegoś schematu, że jakieś skojarzenie do poprzedniego czy ostatnia litera poprzedniego jest pierwszą następnego?
Z postu Marysi z przykładem wynika, że chyba ostatnia litera.
typ
A ja inaczej zrozumiałam post Marysi,ale niech będzie
pęd
dom
mus
sos
sum
mat
tom
mak
kit
tło
oko
oda
Aga
Ala
Ali
Ida
ach
ABC (tytuł noweli)
cel
lot
tor
rum
mit
tak
kot
ten
nit
tan
nos
sos
suw
wąż
40 2016-07-14 10:03:58 Ostatnio edytowany przez Marta456 (2016-07-14 10:04:50)
żuk
kos
sęk
Żul
lep
pot
tor
ryś
Chyba nie znam trzyliterowego rzeczownika na "ś" . No chyba, że to może być czasownik, wtedy mogę podać śpi, śni, śle
.
Edit: Przekopałam internety i jednak jest: śmo .
osa
ara
Chyba nie znam trzyliterowego rzeczownika na "ś"
. No chyba, że to może być czasownik, wtedy mogę podać śpi, śni, śle
.
Edit: Przekopałam internety i jednak jest: śmo
.
Dlatego trochę się zastanawiałem nad tym, czy mogę dać rysia, ale ponieważ w tej zabawie chodzi o wyraz a nie o rzeczownik i nierzeczowniki już się pojawiły, uznałem, że mogę Bo z rzeczownikiem na "ś" też miałbym problem.
atu
ule
Dlatego trochę się zastanawiałem nad tym, czy mogę dać rysia, ale ponieważ w tej zabawie chodzi o wyraz a nie o rzeczownik i nierzeczowniki już się pojawiły, uznałem, że mogęBo z rzeczownikiem na "ś" też miałbym problem.
atu
Dać zawsze można, najwyżej kolejna osoba już się nie pojawi .
A tak poważniej, to przynajmniej douczyłam się. Powtarzając za Słownikiem Języka Polskiego:
śmo
dopuszczalne w grachśmo
słowo używane w języku potocznym, zwykle ze słowem "to", oznaczające coś, czego nie chcemy lub nie potrafimy opisać (np. Bo to, bo śmo, bo tamto, ty to zawsze masz jakiś problem!)POWIĄZANE HASŁA:
to i śmo
era
Dać zawsze można, najwyżej kolejna osoba już się nie pojawi
.
A tak poważniej, to przynajmniej douczyłam się.
Takie trzyliterówki są niezastąpione przy grze w scrabble Warto znać te dopuszczalne
aut
tan
wał
Takie trzyliterówki są niezastąpione przy grze w scrabble
Warto znać te dopuszczalne
Uwielbiam scrabble .
łuk
koc
cel
len
nit
tuz