Czy wybaczyć mężowi flirt? Odmówił jej romansu? Przeczytajcie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy wybaczyć mężowi flirt? Odmówił jej romansu? Przeczytajcie

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 189 ]

1 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2015-01-03 15:16:25)

Temat: Czy wybaczyć mężowi flirt? Odmówił jej romansu? Przeczytajcie

Błagam nie pytajcie skąd to wiem. Mój mąż prawdopodobnie polubił sie za bardzo z pewną dziewczyną . Znalazłam gdzieś jego wypowiedź do innej osoby. Powinnam sie cieszyć ....czy nie sad
oto ota:
Zamieszczanie cudzej prywatnej korespondencji bez wiedzy i zgody autora jest naruszeniem prawa i regulaminu naszego forum. W związku z tym treść zacytowanej wiadomości została usunięta.

Co o tym sądzicie:(

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2015-01-03 15:17:15)

Odp: Czy wybaczyć mężowi flirt? Odmówił jej romansu? Przeczytajcie
agao198322 napisał/a:

Zamieszczanie cudzej prywatnej korespondencji bez wiedzy i zgody autora jest naruszeniem prawa i regulaminu naszego forum. W związku z tym treść zacytowanej wiadomości została usunięta.

Ups... Z tego co czytałam na forum, to początki... Mnie by sie to nie podobało.

3 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2015-01-03 15:17:31)

agao198322 napisał/a:

Błagam nie pytajcie skąd to wiem. Mój mąż prawdopodobnie polubił sie za bardzo z pewną dziewczyną . Znalazłam gdzieś jego wypowiedź do innej osoby. Powinnam sie cieszyć ....czy nie sad
oto ota:Zamieszczanie cudzej prywatnej korespondencji bez wiedzy i zgody autora jest naruszeniem prawa i regulaminu naszego forum. W związku z tym treść zacytowanej wiadomości została usunięta.

Sądzę, że KTOŚ twego męża nagabuje.
A on stanowczo daje temu odpór.
Myślisz, że to źle?
Bo za to, że KTOŚ czyni mu awanse, trudno go (chyba?) winić?
Pod korcem go raczej nie schowasz - do ludzi musi zapewne, choćby z związku z pracą, wychodzić. A takie są zagrożenia dnia dzisiejszego sad każdy miły gest MOŻE być interpretowany przez zdeterminowanych jako zaproszenie do romansu...

4 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2015-01-03 15:20:37)

Nie podałam tu zadnego nazwiska .To treść maila, kiedyś została skasowana.

5

Aga, myślę, że w tym momencie nie masz podstaw do wpadania w panikę. Domyślam się, że odczytałaś tę informację w tajemnicy przed mężem i raczej nie przyznawaj się do tego. Zmartwiona byłabym "otwartym stylem" bycia męża. Wynika z tego, że lubi flirtować, prawić komplementy różnym paniom i jak widać trafia czasami na podatny grunt, czyli chętny materiał na kochankę, niczym nie zrażoną faktem posiadania przez misia rodziny. Być może takimi sytuacjami podbudowuje swoje ego.  Już sam fakt, że po za komplementami, pozwala sobie na kontakt fizyczny; obejmowanie, przytulanie, a to już moim zdaniem, przekraczanie granicy intymności i brak lojalności wobec żony.
Co możesz zrobić w tej sytuacji? Obserwować, nie wiem, czy takie zachowania mają miejsce w Twojej obecności, bo wtedy mogłabyś porozmawiać. Jednak jeśli on tak "szaleje" w pracy, czy na spotkaniach towarzyskich w których  nie uczestniczysz, a Ty wiedzę o tym czerpiesz z inwigilowania go, to masz trudny orzech do zgryzienia. Myślę, że w ostateczności musiałabyś się przyznać, że przeczytałaś to i owo i powiedzieć co o tym myślisz. Uważam, że Twój mąż stąpa po kruchym lodzie.

6

Przeczytałam Twój sąsiedni wątek, w którym napisałaś tak: "Mój mąż jej powiedział ,że ma taki otwarty styl,przeprasza,że inaczej to odebrała. Zapytał :Tylko czemu nie zauważyłaś mojej obrączki? (mam żone i córke)." Powiedział jej,że ją LUBI ,lubi z nia rozmawiać,że lubi przytulić piękną kobiete ..ale bez zobowiązań. Przeprosił ,że miała mylne wrażenie. Prawił jej komplementy typu Jesteś super,pieknie sie uśmiechasz i gdybym był wolny to na pewno coś by z tego było...Pozdrowił ją i przeslał buziaki."

Ja to widzę tak: Twój mąż ma zbyt luzny i otwarty styl bycia jak na kogoś w związku (nieotwartym) a do tego najprawdopodobniej ma kompleksy i kręci go doprowadzanie do takich sytuacji. Na chwilę obecną pewnie nie dąży do romansu, natomiast wchodzi w znajomości, które zatrzymuje na pewnym etapie - takim właśnie, jak opisałaś - kobieta się wkręca a on robi z siebie świętoszka (bo przecież jest żonaty a ona żle odczytała jego intencje).

Tak czy siak mnie się to nie podoba - po pierwsze Twój mąż jest nielojalny emocjonalnie wobec Ciebie (dowodem jest Twój strach i to, że zakładasz te wątki) a po drugie bo bezwzględnie manipuluje innymi ludźmi, to jest niefajne.
Co więcej, za jakiś czas może zacząć manipulować takze i Tobą - bo w którymś momencie noga może mu się podwinąć, on trafi na tzw. zimną sukę i sam się zaangażuje emocjonalnie..

BTW: miałam bardzo dużą nieprzyjemność trafienia na takiego pana, o którym nie wiedziałam, że ma żonę. Koleś świadomie "rozkręcał" moje uczucia, tylko nei spodziewał się tego, że ja się zakocham i rozmówię się z nim bezpośrednio. Na chwilę obecną współczuję jego żonie, bo on jest niedowartościowany i musi cały czas podbijać swoje ego. Dodam, że żona jest w niego wpatrzona i nie ma pojęcia, co pan mąż wyprawia...

7

Dziękuje za wypowiedzi. Pomogło mi to,że napisaliście,ze to zakończył. Czy tamten chciał sie z toba przespać?

8

agao198322 napisał/a:

Dziękuje za wypowiedzi. Pomogło mi to,że napisaliście,ze to zakończył. Czy tamten chciał sie z toba przespać?

Sądząc z zachowania na to liczył, tzn. sądził, że ja nie zapytam się o stan cywilny i będziemy się gdzieś po cichutku spotykać. Ja natomiast walnęłam z grubej rury i wtedy przyznał się, że jest "od trzynastu lat w związku" - nawet nie przeszło mu przez usta, że ona jest jego żoną - a jest smile a potem wydukał, że wie, że część winy leży po jego stronie (idiota).

Słuchaj, w Twoim przypadku problemem jest to, że Twój mąż ma kompleksy i prędzej czy pózniej może dojść do sytuacji, w której nie zakończy się na mailu, tylko uwikła się w romans...

9

Ale skąd wiesz,że chciał sie z  Tobą przespać, powiedział ci to? 
Przykro mi,że cie to spotkało. Mój mąż ma 38 lat, pobralismy sie jak miał 28. Jak na tamte czasy późno. Obecnie sie wyrobił, nabrał masy,zmężniał, lepiej sie ubiera,zmienił fryzure i po takiej przemianie wygląda fajnie,do tego jest bardzo wysoki. Od 5 lat wybrano go na radnego a to zobowiązuje.

10

agao198322 napisał/a:

Ale skąd wiesz,że chciał sie z  Tobą przespać, powiedział ci to? 
Przykro mi,że cie to spotkało. Mój mąż ma 38 lat, pobralismy sie jak miał 28. Jak na tamte czasy późno. Obecnie sie wyrobił, nabrał masy,zmężniał, lepiej sie ubiera,zmienił fryzure i po takiej przemianie wygląda fajnie,do tego jest bardzo wysoki. Od 5 lat wybrano go na radnego a to zobowiązuje.

A jakie to ma znaczenie, czy zwerbalizował chęć na seks czy nie?
Był na tak smile, biedactwo stracił rezon gdy wyjechałam z pytaniem o żonę smile

Twój mąż jest w niebezpiecznym wieku, zbliża się kryzys wieku średniego, więc te przytulańce z obcymi paniami i dbanie o wygląd będą przybierać na intensywności:)

Może zacznij go dyskretnie obserwować, ale nie popadaj w paranoję, bo się wykończysz i będziesz podejrzewać zdradę na każdym kroku..

11

Możesz opisać wasz flirt? W jaki sposob cie podrywał? Dał ci maila, numer telefonu?

12 Ostatnio edytowany przez batszeba (2015-01-03 22:04:10)

agao198322 napisał/a:

Możesz opisać wasz flirt? W jaki sposob cie podrywał? Dał ci maila, numer telefonu?

Powiedzmy, że mieliśmy wspólne hobby pozwalające na swobodne widywanie się 2 - 3 razy w tygodniu. Swoje zainteresowanie objawiał tak, jak objawia je zainteresowany facet, było oczywiste nawet dla ludzi wokół nas, niestety nikt z nich nie raczył mnie poinformować, że on ma żonę. Rozmawialiśmy, liczył się z moim zdaniem, oferował pomoc itd. itd. itd.

Numer telefonu zwyczajnie miałam w związku z tym wspólnym hobby i przyparta do muru jego zachowaniem zwyczajnie zadzwoniłam i się umówiłam, z tym, że on sądził, że umawiam się w celu pociągnięcia znajomości w wiadomym kierunku, ja natomiast umówiłam się, żeby przyprzeć go do muru i dowiedzieć się, o co mu chodzi.

agao198322: to nie ma znaczenia, czy to facet daje maila/nr telefonu czy kobieta sama je zdobywa.
FACET, KTÓRY MA ZOBOWIĄZANIA I NIE ŻYCZY SOBIE DAMSKIEGO TOWARZYSTWA POTRAFI KOBIETĘ USADZIĆ. Uwierz mi. Jeżeli tego nie robi, to dlatego, że mu to pochlebia a boi się jedynie tego, żeby żona się nie dowiedziała.
Gdyby "mój" x nie chciał, toby nie doprowadził do tego, do czego doprowadził. On WIEDZIAŁ, co ja do niego czuję, a nawet przez usta mu nie przeszło, że jest zajęty. Nawet się nie zająknął, a na propozycję spotkania odpowiedział: oczywiście, nie ma sprawy, widzimy się jutro smile. Fajny mężuś, co nie?

13

Ok rozumiem.
Czy wiesz jak wygląda jego żona? Ma taki sam gust?

Czy uważasz,że jego mail to kosz dla potencjalnej zainteresowanej czy zostawił jej furtke?

14

I dlaczego w mailu nie napisał,że mnie kocha i nie chce mnie zdradzić i nie chce romansu? sad Jakoś dobitniej

15

Mój mąż jest miłym człowiekiem i nigdy nikogo nie skrzywdził,szanuje kobiety.

16 Ostatnio edytowany przez batszeba (2015-01-03 22:16:08)

agao198322 napisał/a:

I dlaczego w mailu nie napisał,że mnie kocha i nie chce mnie zdradzić i nie chce romansu? sad Jakoś dobitniej

Nie zastanawiałam się specjalnie nad jego żoną, przypadkiem ktoś po czasie pokazał mi jego profil na FB, gdzie ona pisała mu, że go kocha i jest najlepszym mężem, więc jak widać jej zależy bardzo na nim.

Nie wiem, dlaczego Twój mąż tak napisał. Ja uważam, że "mój" palant X powinien był powiedzieć coś w stylu: mam żonę od 13 lat i ją kocham, nigdy bym jej nie zdradził. Niestety tak nie powiedział, wydukał tylko to o związku 13 letnim, a ja odparłam na to, że dziwi mnie, że nie potrafi nazwać swojej żony żoną sad

Moim zdaniem wielu mężczyzn jest potwornie niedowartościowanych i pozbawionych empatii, nudzą się kobietami - i żonami i kochankami i tymi podrywanymi nie-kochankami. Nie szanują tego co mają, gonią za mirażami, żyją ułudą, szkoda tylko, że krzywdzą wielu ludzi po drodze...

agao198322 napisał/a:

Mój mąż jest miłym człowiekiem i nigdy nikogo nie skrzywdził,szanuje kobiety.

Tak bardzo je szanuje i uwielbia, że żadnej wprost nie walnie, że jest zajęty, tylko musi każdą uwodzić i obściskiwać, please...

17

No nie napisał ,że mnie kocha:( napisał o mnie w nawiasie!! (mam żone i córkę). MOże za dużo wymagam.
Nie napisałaś,czy uważasz,ze zastopował te osobe tym mailem, czy to był kosz wystarczający?

18

agao198322 napisał/a:

No nie napisał ,że mnie kocha:( napisał o mnie w nawiasie!! (mam żone i córkę). MOże za dużo wymagam.
Nie napisałaś,czy uważasz,ze zastopował te osobe tym mailem, czy to był kosz wystarczający?

Mnie by zastopował sam fakt obrączki na palcu i wiedza i o żonie i córce - z tego co zacytowałaś wynikało, że ta kobieta wiedziała, że jest żonaty i dzieciaty. Romanse mnie nie interesują, więc Twój mąż nie miałby szansy przytulać się do mnie, nie jestem przytulanką.

Co do tej kobiety - teoretycznie powinna dać sobie spokój, ale z ludzmi nigdy nic nie wiadomo, może być tak, że będzie jeszcze próbować, może będzie czatować na słabszy dzień Twojego męża, naprawdę nie wiem, nie znam tej osoby.

19

Jeśli ją w sobie rozkochał to pewnie zadowoli sie samym przytulaniem,zakochani robia takie rzeczy.
Ale ja mam proste pytanie "Czy uważasz,że odpowiedz męża to jasny przekaz,że wiecej przytulania nie będzie ani nic, koniec nawet flirtu." Co podpowiada ci intuicja? Nie pytam o te kobiete,tylko o wypowiedz męża. Nawet ją przeprosił więc czuje sie winny..

20

Moim zdaniem wciska jej kit,ze nawet flirtu nie było .A z 2 strony wygląda to tak,jakby tamta myślała,ze do niej startuje,że sie zauroczyli i może będzie związek.
Boje sie,że może romansu niezobowiązującego by nie odmówił.

21 Ostatnio edytowany przez batszeba (2015-01-03 22:42:36)

agao198322 napisał/a:

Jeśli ją w sobie rozkochał to pewnie zadowoli sie samym przytulaniem,zakochani robia takie rzeczy.
Ale ja mam proste pytanie "Czy uważasz,że odpowiedz męża to jasny przekaz,że wiecej przytulania nie będzie ani nic, koniec nawet flirtu." Co podpowiada ci intuicja? Nie pytam o te kobiete,tylko o wypowiedz męża. Nawet ją przeprosił więc czuje sie winny..

Teoretycznie oznacza, że kobieta nie powinna liczyć na nic więcej, ew. będzie dla niej miły ale nic poza tym. Ja na mój gust za mało bezpośrednie, po cholerę dopisek typu Buziaki - Twój mąż zgrywa lowelasa, ale być może zdaje sobie sprawę z konsekwencji romansu i nie chce brnąć w to dalej.

22

A nie przyszło ci do głowy,ze ten "twój" rzeczywiście nie ułożył sobie życia z tą jedyną,że to była pomyłka,bez namietności. I tych emocji szukał u Ciebie?

23

No i nazwał ją piękną kobietą,że jest super,ma piękny uśmiech,że ją bardzo lubi . A najbardziej dobił mnie komplement w stylu "Gdybym był wolny to na pewno coś by z tego było."

Ja rozumiem,że mężczyznom podoba sie na raz wiele kobiet,ale takie wyznanie..moim zdaniem musi ją bardzo lubic.

24

agao198322 napisał/a:

A nie przyszło ci do głowy,ze ten "twój" rzeczywiście nie ułożył sobie życia z tą jedyną,że to była pomyłka,bez namietności. I tych emocji szukał u Ciebie?

Są małżeństwem od 13 lat, mają przepiękną córkę, on realizuje się ponieważ hobby jest jednocześnie jego pracą, doskonale wygląda - czego chcieć więcej?
Nie widzę pomyłki, widzę mężczyznę, który ma kompleksy i się nudzi.
A, powiedział mi też "nie sądziłem, że ktoś się we mnie może zakochać"

Jeżeli szukał u mnie czegoś, to dlaczego ukrywając fakt posiadania żony? Ja nie jestem zabawką, żeby mnie ukrywać przed światem a na obiad i na święta wracać do żony...

25

Wybacz,ale tylko nieatrakcyjna fizycznie osoba może powiedzieć "kto sie we mnie może zakochać"

A jego żona to co, nie zakochala sie????

26

Czytając Twój dialog z batszebą, odnoszę wrażenie, że jesteś w totalnej panice. Pytania które zadajesz skieruj raczej do męża. Skoro przeczytany mail tak bardzo wytrącił Cię z równowagi, nie pozostaje nic innego jak przyznać się mężowi że wiesz o jego flircie/flirtach i zacząć rozmowę.
Fakt, że łaskawie zwrócił uwagę rozochoconej przez siebie samego pani na obrączkę którą nosi, nie usprawiedliwia go.
Choć Ty  już próbujesz to robić: "Mój mąż jest miłym człowiekiem i nigdy nikogo nie skrzywdził,szanuje kobiety." NIE SZANUJE, ani Ciebie w tym wypadku, ani tych naiwnych, spragnionych czułości "koleżanek".

27

agao198322 napisał/a:

Wybacz,ale tylko nieatrakcyjna fizycznie osoba może powiedzieć "kto sie we mnie może zakochać"

Dlatego uważam, że on ma kompleksy i że nigdy nie będzie zadowolony z siebie, niezależnie od tego, z jaką kobietą się zwiąże...

X jest bardzo atrakcyjny, zadbany, piękne zęby, wysoki, doskonale zbudowany i świetnie się ubiera smile Szkoda, że we własnych oczach taki nie jest.

28

Jeśli on  ją tylko bajerował, to jego inne słowa do mnie to też bajery?:(

29

batszeba napisał/a:
agao198322 napisał/a:

Dlatego uważam, że on ma kompleksy i że nigdy nie będzie zadowolony z siebie, niezależnie od tego, z jaką kobietą się zwiąże...

X jest bardzo atrakcyjny, zadbany, piękne zęby, wysoki, doskonale zbudowany i świetnie się ubiera smile Szkoda, że we własnych oczach taki nie jest.

Moim zdaniem, powiedział jej za dużo miłych słów:(
Ja sie nie boje,ze on mnie zostawi dla innej,ale słowa a"gdybym był wolny..." to jak totalna szpila w serce:(

30

josz napisał/a:

Czytając Twój dialog z batszebą, odnoszę wrażenie, że jesteś w totalnej panice. Pytania które zadajesz skieruj raczej do męża. Skoro przeczytany mail tak bardzo wytrącił Cię z równowagi, nie pozostaje nic innego jak przyznać się mężowi że wiesz o jego flircie/flirtach i zacząć rozmowę.
Fakt, że łaskawie zwrócił uwagę rozochoconej przez siebie samego pani na obrączkę którą nosi, nie usprawiedliwia go.
Choć Ty  już próbujesz to robić: "Mój mąż jest miłym człowiekiem i nigdy nikogo nie skrzywdził,szanuje kobiety." NIE SZANUJE, ani Ciebie w tym wypadku, ani tych naiwnych, spragnionych czułości "koleżanek".

Josz, mnie nie przeszkadza ten dialog, chociaż zdaję sobie sprawę, jak ten e-mail wytrącił autorkę posta z równowagi.

Oczywiście, część winy można zwrócić na panią, do której wiadomość była skierowana - bo widziały gały, w co się pakują - ale pan mąż radośnie tę panią do tego zachęcał i na to zwróciłąm uwagę w postach powyżej.

Natomiast sądzę, że rozmowa z mężem może doprowadzić jedynie do tego, że pan się wyprze wszystkiego. Nagle okaże się, że podłe wszetecznice same na niego polują, same się narzucają, a on jest niewinny jak ta lelija grzechem niesplamiona smile A autorka wątku w panice w to uwierzy smile

31

Bo co on mi odpowie...
Tak, jest piekna,fajna,lubie ją,jest super ,pieknie sie uśmiecha,gdybym nie był z toba, byłbym z nią.

To mi powie mąż?:( Czy to tylko bajer, tak bajerują mężowie?

32

agao198322 napisał/a:

Bo co on mi odpowie...
Tak, jest piekna,fajna,lubie ją,jest super ,pieknie sie uśmiecha,gdybym nie był z toba, byłbym z nią.

To mi powie mąż?:( Czy to tylko bajer, tak bajerują mężowie?

Żeby tak powiedzieć, trzeba mieć jaja. Raczej stawiam na opcję, że "to tylko zabawa, niewinny flirt, babie odbiło i jest niedopieszczona, kocham tylko Ciebie, to z Tobą jestem a tamta nic nie znaczy, sama się pchała, sama się napraszała itd."

33

Nie znam tej dziewczyny. Ale boli, jeśli te jego komplementy są prawdziwe, nie bajerował jej tylko serio mu sie spodobała i zwyczajnie lubił?

34

agao198322 napisał/a:

Nie znam tej dziewczyny. Ale boli, jeśli te jego komplementy są prawdziwe, nie bajerował jej tylko serio mu sie spodobała i zwyczajnie lubił?

Zwykle jest tak,ze jak dziewczyna nie odpowiada mężczyznie to nie zmusza sie do komplementów. Czy jednak moze to być bajer ...?

35

Josz, mnie nie przeszkadza ten dialog, chociaż zdaję sobie sprawę, jak ten e-mail wytrącił autorkę posta z równowagi.

Oczywiście, część winy można zwrócić na panią, do której wiadomość była skierowana - bo widziały gały, w co się pakują - ale pan mąż radośnie tę panią do tego zachęcał i na to zwróciłąm uwagę w postach powyżej.

Natomiast sądzę, że rozmowa z mężem może doprowadzić jedynie do tego, że pan się wyprze wszystkiego. Nagle okaże się, że podłe wszetecznice same na niego polują, same się narzucają, a on jest niewinny jak ta lelija grzechem niesplamiona smile A autorka wątku w panice w to uwierzy smile

Podobnie jak Ty zwróciłam wcześniej uwagę na "aktywność" pana męża, zdecydowanie wykraczającą po za granice przyzwoitości. Współczuję autorce w/w dylematów i wątpliwości. Czytając Wasz dialog, aż wyczuwa się podniesione z emocji tętno i przerażenie Agi. Jest bardzo prawdopodobne, że mąż przyciśnięty do ściany pytaniami, zacznie się wypierać, jak większość lovelasów w takich okolicznościach. Ale treść wiadomości którą przeczytała Aga, mówi sama za siebie; prawił i prawi komplementy, obejmował, przytulał, rozgrzał panią do czerwoności, po czym udając uczciwego wycofał się (tymczasem?), snuje wizje - co by było gdyby...
Dlatego uważam, że zamiast umierać z niepewności, należałoby wziąć męża w krzyżowy ogień pytań. Jednocześnie nie przeczę, że wymiana doświadczeń na forum może być pomocna.

36

agao198322 napisał/a:
agao198322 napisał/a:

Zwykle jest tak,ze jak dziewczyna nie odpowiada mężczyznie to nie zmusza sie do komplementów. Czy jednak moze to być bajer ...?

Cholera, ale jakie znaczenie ma czy to był/jest bajer czy też nie? Bo mam wrażenie, że starannie omijasz sedno sprawy, koncentrując się na dzieleniu włosa na sześćdziesięcioro i rozważaniu, jaki wpływ na tę sytuację ma np. faza Księżyca...

agao198322: Twój mąż ma problem, a jest nim:

a) brak empatii wobec Ciebie - bo nie zaświtało mu w głowie, jak bardzo Ciebie jego flirciki, łaskotki i uściski z dupami mogą zaboleć oraz

b) kompleksy/kryzys wieku średniego - i na to Ty nie będziesz miała wpływu, bo on potrzebuje bezustannie potwierdzać swoje ego z coraz to nowymi kobietami, z którymi Ty nie masz szans konkurować, bo jesteś TYLKO CZŁOWIEKIEM A NIE MASZYNĄ.

My możemy sobie tutaj snuć scenariusze, wymieniać się opiniami, a Twój mąż za jakiś czas znowu zacznie przytulać jakąś panią a Ty nie będziesz mogła spać z nerwów w nocy.

Może przemyśl sobie wasze małżeństwo, może Twój mąż wcale nie jest aż taki super, może popracuj nad swoją samoocoeną - i nie mam na myśli tutaj podrywania innych facetów w ramach zemsty...

Dobre małżeństwo jest, mówiąc słowami poety: "jak zdrowie". Sugerowałbym mężowi aby nie musiał się dowiedzieć "ile je trzeba cenić". Bo je straci.

Jeśli facet jest atrakcyjny i od jakiegoś czasu ma WŁADZĘ, będzie przyciągał różne panienki. Nie ma na to siły. Moim zdaniem przegina, a bierze się to stąd, że nagle z szarego człowieczka dostał trochę wyróżniającą się pozycję społeczną i to go przerosło.

Jeśli dobrze rozumiem, brakuje mu tego, że jest "obiektem uwielbienia" kobiety. Że potrafi takie uwielbienie wyzwalać. Bo chyba nie jest jakimś psychopatą który posługuje się zakochanymi paniami do celów zawodowych (np. wykorzystuje je w rózny sposób). Pomijam już czy to objaw kompleksów czy braku "uwielbienia" na codzień z Twojej strony. Moim zdaniem nie ma to znaczenia. Ważne jest co innego - że coś takiego mu się zrobiło. Że tego potrzebuje. Pogadajcie, może warto ruszyć coś w waszym małżeństwie aby nie było tylko "jak zdrowie" - czyli coś co ma się codziennie i po jakimś czasie przestaje się to zauważać. Jest tak fajnie, przewidywalnie i tylko trochę nudno... Do szczęścia brakuje tylko jakieś fajnej laski, która będzie dawała mi objawy atencji...

Co można ruszyć w małżeństwie? Pobawić się w jakieś gonienie króliczka np. fajny seks z Twojej strony, ale niech cię trochę pouwodzi... jak nie - to seks nudny i tradycyjny.  Zrobi coś co podziwiasz - twoje oczy wyrażają podziw i miłość... Troszkę wzajemnej adoracji... Chwalisz go tak żeby zrobiło mu się dobrze, ale czasem dajesz po łapkach ciętym dowcipem... Jego uwaga ma być zwrócona na Ciebie. A TWOJA NA NIEGO.

Natomiast tą sprawę jednak bym z nim przedyskutował na poważnie - bez budzenia poczucia winy i katowania go poczuciem obowiązku, raczej w kontekście tego, że w małżeństwie coś nie zatrybia skoro jest mu potrzebne doprowadzanie panienek do zdalnego orgazmu na jego widok, więc wymyśleć trzeba coś co zabezpieczy was przed tą panienką, która będzie od tej ostatniej sprytniejsza i ładniejsza. Bo taka będzie. To kwestia rachunku prawdopodobieństwa i czasu.

38

Dziekuje za wypowiedzi. Przeczytam je kilka razy.

39

EXTRA_terrestrial napisał/a:

Natomiast tą sprawę jednak bym z nim przedyskutował na poważnie - bez budzenia poczucia winy i katowania go poczuciem obowiązku, raczej w kontekście tego, że w małżeństwie coś nie zatrybia skoro jest mu potrzebne doprowadzanie panienek do zdalnego orgazmu na jego widok, więc wymyśleć trzeba coś co zabezpieczy was przed tą panienką, która będzie od tej ostatniej sprytniejsza i ładniejsza. Bo taka będzie. To kwestia rachunku prawdopodobieństwa i czasu.

ET: wszystko ładnie, rozumiem do czego zmierzasz, ale - pisząc na przykładzie mojej znajomości z X, a także kilku zaobserwowanych związków - odnoszę wrażenie, że czasami ta żona może stawać na rzęsach, słodzić, chwalić, pisać na forum publicznym jaki to mąż cudowny, wspaniały, najukochańszy itd, robić loda jak pracownica fachu pokrewnego miłości, proponować seks w pięciokącie itd. itd. itd. a pan mąż i tak jest niedowartościowany. Bo niektórzy ludzie tak mają, że wiecznie za czymś gonią, są wiecznie niespełnieni, wiecznie im czegoś mało - podziwu, seksu, kasy, sukcesów - i nie widzą tego, że sami są super, że mają kochającą rodzinę, fajne życie, fajny seks - tylko rozmyślają o tym, że inni ludzie mają lepiej, że z inną/innym byłoby lepiej, że imprezują, sypiają z modelkami/stażystkami/napalonymi małolatami/dowolne wpisać... i tak zmarnują życie na poczuciu niespełnienia i rozczarowania.

Zmianą pozycji albo numerkiem w lesie czy przymierzalni można ożywić pożycie, ale w likwidację schiz pana nie wierzę.

40

Akurat czy bajer czy nie: dla mnie ma znaczenie. Mógłby sie w niej zakochać,gdyby go poznała jako wolnego faceta,prawda?

41

Gdyby mi tak jakiś pisał, mówił, pomyślałabym,że sie choć troche zauroczył. Przegiął w słodzeniu jej....
Kiedyś znajomy dał kosza koleżance "jesteś fajna laska ale mam kogoś". To jest suche w porównaniu z pożegnaniem mojego męża.

42

agao198322 napisał/a:

Akurat czy bajer czy nie: dla mnie ma znaczenie. Mógłby sie w niej zakochać,gdyby go poznała jako wolnego faceta,prawda?

Morze jest szerokie i głębokie. Może przespałby się z nią raz i poleciałby do następnej, może mieliby piątkę dzieci i żyliby długo i szczęśliwie....

Wybacz, ale te pytania zaczynają przypominać rozważania dotyczące wyższości Bożego Narodzenia nad Wielkanocą...

Problem leży gdzie indziej, już kilka osób włącznie ze mną Ci to napisało. Ja odpadam, bo nie potrafię Ci nic więcej sensownego napisać...

43 Ostatnio edytowany przez EXTRA_terrestrial (2015-01-04 00:11:53)

batszeba napisał/a:

ET: wszystko ładnie, rozumiem do czego zmierzasz, ale - pisząc na przykładzie mojej znajomości z X, a także kilku zaobserwowanych związków - odnoszę wrażenie, że czasami ta żona może stawać na rzęsach, słodzić, chwalić, pisać na forum publicznym jaki to mąż cudowny, wspaniały, najukochańszy itd, robić loda jak pracownica fachu pokrewnego miłości, proponować seks w pięciokącie itd. itd. itd. a pan mąż i tak jest niedowartościowany. Bo niektórzy ludzie tak mają, że wiecznie za czymś gonią, są wiecznie niespełnieni, wiecznie im czegoś mało - podziwu, seksu, kasy, sukcesów - i nie widzą tego, że sami są super, że mają kochającą rodzinę, fajne życie, fajny seks - tylko rozmyślają o tym, że inni ludzie mają lepiej, że z inną/innym byłoby lepiej, że imprezują, sypiają z modelkami/stażystkami/napalonymi małolatami/dowolne wpisać... i tak zmarnują życie na poczuciu niespełnienia i rozczarowania.

Zmianą pozycji albo numerkiem w lesie czy przymierzalni można ożywić pożycie, ale w likwidację schiz pana nie wierzę.

Napisałem swój post właśnie z powodu jednostronności, którą widziałem u ciebie. W tym co teraz napisałaś widać też JEDNOSTRONNE rozumienie mojego wpisu.

44

batszeba napisał/a:

Napisałem swój post właśnie z powodu jednostronności, którą widziałem u ciebie. W tym co teraz napisałaś widać też JEDNOSTRONNE rozumienie mojego wpisu.

W moich postach nie było żadnej jednostronności - o X mogłabym napisać dużo więcej, niestety był i nadal jest niedowartościowany, choćby mu gwiazdkę z nieba dać to i tak mało, ale nie o nim i nie o mnie ten wątek, rozwijać dalej nie będę.

Autorka rzuciła tylko garścią informacji, na podstawie których można gdybać. Jedyne, co wiemy, to to, że pan mąż lubi podkręcać inne panie a potem je stopować w imię świętej przysięgi małżeńskiej. Zapewne natychmiast przestanie, gdy tylko autorka wątku zacznie mu dawać więcej uwielbienia big_smile

45 Ostatnio edytowany przez EXTRA_terrestrial (2015-01-04 00:24:21)

batszeba napisał/a:

/.../Zapewne natychmiast przestanie, gdy tylko autorka wątku zacznie mu dawać więcej uwielbienia big_smile

Właśnie fragment mojego posta, który dotyczył tej sprawy zrozumiałaś tylko w połowie :-)
Zerknij na drugi aspet tego "podwójnego obrazka". Pomyśl co cię zaślepiło.

A BTW - co ma zrobić Autorka wg ciebie? Oćwiczyć go pejczem?(Czytaj: zastosować pokutę małżeńską). Czy zmienić na lepszego męża? Bo ten niedojrzały? Tupnąć nogą i kazać mu dojrzeć?
To wynikałoby z tego co piszesz. Zaproponowałem rozwiązanie, które dotyczy TEGO MĘŻA i może (1) tymczasowo zabezpieczyć, (2) dać możliwość rozwinięcia pewnego dystansu a w konsekwencji dojrzalszego widzenia tych spraw.

46 Ostatnio edytowany przez batszeba (2015-01-04 00:48:17)

A BTW - co ma zrobić Autorka wg ciebie? Oćwiczyć go pejczem?(Czytaj: zastosować pokutę małżeńską). Czy zmienić na lepszego męża? Bo ten niedojrzały? Tupnąć nogą i kazać mu dojrzeć?
To wynikałoby z tego co piszesz.

Zechciej dokładniej czytać posty, z tego co ja piszę to nic nie wynika, bo ja jej niczego jak na razie nie proponowałam - wspominałam tylko coś o dyskretnym poprzyglądaniu się mężowi i przemyśleniu kwestii własnej samooceny - a o ile mi wiadomo, to te sensacyjne wiadomości zostały zdobyte drogą włamania się do cudzej (męża) poczty, więc wyskakiwanie na biedaka zza węgła z siekierą w ręku raczej kiepsko będzie wyglądać big_smile

Wez też pod uwagę, że jak na razie to autorka rozważa kwestie typu "bajer a może nie bajer" i cała dyskusja to takie gdybanie sobie i przypuszczanie, co on miał na myśli i czy w ogóle cokolwiek myślał...

Reasumując: za mało danych, żeby doradzać uatrakcyjnianie pożycia, rozwód, poszukiwanie kochanka lub całkowite machnięcie ręką.

Chociaż, z drugiej strony uatrakcyjnianie pożycia przydaje się zawsze, więc można to zostawić big_smile

47 Ostatnio edytowany przez EXTRA_terrestrial (2015-01-04 01:46:11)

batszeba napisał/a:

/.../
/.../ z tego co ja piszę to nic nie wynika,

No właśnie o to mi chodzi :-))))

A dokładniej - WYNIKA - tylko nie napisałaś co wynika. A domyślać się można strasznych rzeczy.

batszeba napisał/a:

Chociaż, z drugiej strony uatrakcyjnianie pożycia przydaje się zawsze, więc można to zostawić big_smile

Oczywiście - W oparciu o to co wiadomo można działać dwutorowo - trochę tresury (na przemian kij/marchewka/kij/marchewka na początek. Trochę "nerwu", ""ucieczek i pogoni"

Faza druga - pogadać sobie z nim "po co mu to było potrzebne" aby uruchomić proces zmiany (może się uda jeśli działanie por. punkt pierwszy - wyżej - będzie dawało motywację)

IMHO - to pacjentowi co najmniej nie zaszkodzi :-)
Można natomiast przygotować Autorkę na typowe "wykręty" aby była w stanie wytłumaczyć mężowi że problem JEST. Jak to przerabiałaś to może zrób jakiś krótki przewodnik po wykręcaniu kota ogonem, bo mam za małe doświadczenie "w sprawie".

48

Dziękuje kochani. Bardzo mi pomogliście ale musze nabrać odwagi aby mu o tym opowiedzieć. jestem pewna mojego męża ,że nigdy mnie nie zostawi, dba o nas, jest dobrym ojcem-ja go najzwyczajniej bardzo lubie, nigdy mi nic przykrego nie powiedział.

Nie wiem czy to moja próźność,ale najbardziej zabolała mnie jego adoracja innej kobiety. To jak szpila. NIE CZUJE SIE WYJĄTKOWA DLA NIEGO.

A jeśli on ją tylko bajerował...ściemniał,kłamał dla własnego ego,żeby za nim latała ...to jaką mam pewność ,że jego komplementy sa szczere?

49

Et napisał "...więc wymyśleć trzeba coś co zabezpieczy was przed tą panienką, która będzie od tej ostatniej sprytniejsza i ładniejsza. Bo taka będzie. To kwestia rachunku prawdopodobieństwa i czasu."
I tu jest pies pogrzebany.
" jestem pewna mojego męża ,że nigdy mnie nie zostawi, dba o nas, jest dobrym ojcem-ja go najzwyczajniej bardzo lubie, nigdy mi nic przykrego nie powiedział."
Nigdy nie mów nigdy. Niestety wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że Twój mąż szuka atrakcji po za małżeństwem, w końcu znajdzie i nie będzie już tak miły. Istotne jest co Ty z tym zrobisz, teraz.

50

Ale dał jej kosza,prawda?

Swoją drogą, byłam pewna,że to jest proste,że mężczyzna albo chce zdradzić albo nie. Jesli nie to nie zawraca głowy komuś innemu, bo po co? Luźny otwarty styl???????????????Co on za pierdoły jej wygaduje?
Co tydzień chodzimy do kościoła, mój mąż udziela sie charytatywnie,ale rzadko wyjeżdza sam,nigdy nie spedzał nawet wieczoru poza domem. O 15 kończy prace i sie widzimy.

Musze ochłonać. Ja nie jestem w stanie sie nawet do niego przytulić,a gdzie tu zapewniac atrakcje:(

51

Mieszkamy u moich rodziców. Jeszcze na swoje nas nie stać ale chyba nie bedziemy planowac kupna nowego domu.

52

Mój mąż kiedyś nie miał powodzenia, był nieśmiały. Jak został radnym to sie zmieniło troche,ale zawsze był miłym człowiekiem.
To NIE JEST CZLOWIEK, ktory by powiedział "Poznałem kogoś, odchodze radźcie sobie sami. "
To nie jest zły człowiek,ale...może troche głupi:(

próbowałam znaleźć w nim wady, ma jedną: skąpstwo. Nie cierpi wydawać pieniędzy, narzeka,że wszytsko drogie. Raz w roku coś od niego dostaje na imieniny i to wszystko. Nawet na gwiazdke nie robimy sobie upominkow "Bo po co" tylko dla córki. Jak sie przeziebiłam to tylko narzekał,że znowu na lekarstwa "pójdzie stówa".

Skąpstwo to była jego jedyna wada

53

Skąpi na mnie, to myślicie,że poświęciłby choć grosz na inną kobiete?

54 Ostatnio edytowany przez Anhedonia (2015-01-04 15:58:00)

agao198322 napisał/a:

Mój mąż kiedyś nie miał powodzenia, był nieśmiały. Jak został radnym to się zmieniło...
...
próbowałam znaleźć w nim wady, ma jedną: skąpstwo. Nie cierpi wydawać pieniędzy, narzeka,że wszystko drogie.

NIE stać go na kochankę wink
Weź może autorko PRZESTAŃ dzielić włos na 4?
TY masz problem, zdaje się... jakieś kompleksy czy co?
Zawsze możesz go pokokietować i w TRAKCIE pociągnąć za język. Czy aby w dalszym ciągu jesteś dla niego TAK bardzo atrakcyjna jak dotychczas wink najlepiej na jakimś wyjeździe i z towarzyszeniem wszelkich "przypisanych" temu atrakcji... świece, szampan z truskawkami i seksowana bielizna. Trzeba ZNÓW dołożyć starań wink
O związek jak, o delikatną roślinkę, należy DBAĆ big_smile Aaaaa i komplementy niech TEŻ padają z twoich ust, a nie obcych bab wink

55

Nie musze mu mówić komplementow,zawsze byłam w niego wpatrzona.

Dlaczego śmiejesz sie,ze go nie stać?Jest skąpy po prostu

56 Ostatnio edytowany przez Anhedonia (2015-01-04 16:11:34)

agao198322 napisał/a:

Dlaczego śmiejesz sie,ze go nie stać?Jest skąpy po prostu

Bo kochanka (przynajmniej na początku) wymaga ZACHODU... i finansowania.
Kino, teatr, kawiarnia, restauracja i kwiaty kosztują wink
...nie wspominając o PREZENTACH na które on NIE lubi się ekspensować.

57

Stać go na to, tylko pisałam,że jest SKĄPY  i nie wyda na nikogo tyle.

On nie ma szans ani czasu dla niej, mieszkamy w małej miejscowości,wiemy kiedy wraca do domu, pracuje niedaleko. Nie ma szans ani czasu dla niej.Może tylko to zatrzymało go i przystopował. WIE,ŻE MUSIALBY JECHAĆ Z NIA DO INNEGO MIASTA  gdzie nikt ich nie zna.

Był też drugi mail o niego w którym żartobliwiie powiedział tej dziewczynie "mam założony gps na palcu "

sad

58

"ja go najzwyczajniej bardzo lubie" może to trochę za mało?
"Nie musze mu mówić komplementow,zawsze byłam w niego wpatrzona." może on tego nie dostrzega?
Tak czy inaczej mąż się nie popisał i nie dziwię się, że jesteś rozżalona i nie masz ochoty na czułości. Czeka Cię trudna rozmowa, może poczekaj aż emocje nieco opadną.

59

To wszystko moja wina???  Ja go nie dowartościowałam nigdy?

60 Ostatnio edytowany przez kammiś (2015-01-04 17:08:45)

Ja mialam sytuacje ostatnio ze moja "przyjaciolka" (wieloletnia) przystawiala sie do mojego faceta. Ale on nic zlego nie zrobil. Byl dla niej mily, i to na moja prosbe takze.
Wiec nie win od razu meza - to nie musi byc jego wina. Pogadaj z nim po prostu.

Zostal radnym i sie osmielil? Ej, to ja znam takiego pana, ma teraz chyba dokladnie 39 lat, moze niedlugo 40. zaszeddl tez partyjnie wyzej i nagabuje wszystkie panienki a potem udaje niewiniatko jaki to on swiety i moralnie postepujacy.

61

agao198322 napisał/a:

To wszystko moja wina???  Ja go nie dowartościowałam nigdy?

Aga, ogarnij się, wypij może jakieś ziółka na uspokojenie. Nie szukaj winy w sobie, bo gdyby coś nie pasowało Twojemu, to powinien był to jakoś wyartykułować.
Zachowujesz się trochę jak nastolatka. Już kilka osób pisało Ci tutaj, żeby przestała dzielić włos na czworo. Problem w tym momencie nie tkwi w tym, czy on uległ pokusie, czy nie, czy stać go na kochankę, czy może pożałuje grosza, bo skąpy.
Przekroczył granice, zagalopował się chłopina i bardzo prawdopodobne, że nie była to odosobniona sytuacja, bo przecież on ma taki "otwarty styl".
Istotne jest jak to z nim załatwisz, jak przeprowadzisz z nim rozmowę.

62

Wiesz....czasami zastanawiam sie czy on mnie kocha, czy jest mu tylko wygodnie.

63

Wiem co "lubi". Jak napisał : lubię przytulić piękną kobietę.

Brzmi jak jakiś lowelas, który jest jak Casanowa i piękne kobiety to on ma na skinienie. Jak można wogole tak kobiecie powiedzieć??Po co mu przytulenie dla wzwodu?

64 Ostatnio edytowany przez Anhedonia (2015-01-04 18:34:52)

agao198322 napisał/a:

Wiem co "lubi". Jak napisał : lubię przytulić piękną kobietę.

Brzmi jak jakiś lowelas...Po co mu przytulenie dla wzwodu?

Ech... Ja się lubię poprzytulać i z wzwodem, siłą rzeczy, nie ma to nic wspólnego.
On się lubi poprzytulać.
Ty nie lubisz?
To trzeba zbadać ODMIENNOŚĆ Waszych "lubień" wink

65

Jeśli to nie odosobniona sytuacja to mój mąż robi z siebie barana. Dobranoc. Do jutra. Dziekuje za wpisy.

Posty [ 1 do 65 z 189 ]

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy wybaczyć mężowi flirt? Odmówił jej romansu? Przeczytajcie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024