POTRZEBUJE POMOCY W POSTACI ZYWNOSCI BADZ UBRAN - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » OGŁOSZENIA » POTRZEBUJE POMOCY W POSTACI ZYWNOSCI BADZ UBRAN

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 88 ]

Temat: POTRZEBUJE POMOCY W POSTACI ZYWNOSCI BADZ UBRAN

Witam jestesmy uboga rodzina i szukam pomocy u obcych ludzi czyli was nie wiem czy kogos to zainteresuje wogole moja historia ale napisze jestem mama dwuch synow w wieku 10 lat i dwa latka starszy jest niepelnosprawny utrzymujemy sie z mopsu i swiadczen rodzinnych i pielegnacyjnego jest tego nie wiele ja obecnie nie pracuje bo zajmuje sie dziecmi maz dorabia dorywczo wynajmujemy mieszkanie sa takie momenty ze brakuje nam na jedzenie ja sama sobie odmawiam nie jem zeby dzieci mialy zblizaja sie swieta co mam zrobic nie wiem nie stac mnie nawet na ubrania z lumpeksu dzieci powoli wyrastaja mamy komornikow jak cos zarobimy to nam zabiera i tak w kulko prosze moze znalazlby sie ktos i nas wspomugl bardzo prosze

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: POTRZEBUJE POMOCY W POSTACI ZYWNOSCI BADZ UBRAN

Ja bardzo przepraszam, ale czy nie można napisać posta bez błędów ortograficznych? Tym bardziej, że jak się pisze to komputer sam podkreśla błędy, a klikając w podkreślone słowo prawym przyciskiem myszy podpowiada prawidłowa pisownię.
Prawdę mówiąc czytając takiego posta mam duże wątpliwości co do wiarygodności informacji.

3

wszystko mozna sprawdzic nie ma problemu

4

Witaj, czy mogłabyś jakoś szerzej opisać Wasze wydatki, koszty utrzymanie i przychody? Żeby forumowicze zobaczyli, ile macie pieniędzy miesięcznie i ile Wam zostaje (jeśli w ogóle zostaje) po zrobieniu opłat.

5

Witaj,
jaka jest niepełnosprawność starszego synka? Czy macie pomoc ze szkoły? Do jakiej szkoły chodzi?
Dlaczego macie komornika na karku?
Ile dostajecie dodatku pielęgnacyjnego a ile rodzinnego?
Skąd jesteście?
Czy potrzebujecie ubrania również dla siebie? Niestety nie wspomogę ciuchami dla chłopców bo mam córkę ale podaj rozmiary dla siebie i męża.Także rozmiary butów.

6

Nasz miesięczny przychód to zasiłek mops-300zł na żywność-120zł pielęgnacyjne i rodzinne razem 420zł sumując razem wychodzi 840zł i to co zarobi mój to różnie od 100ż do 500 miesięcznie z tego opłacamy mieszkanie 650zł w tym prąd i gaz dojdzie jeszcze woda reszte zostaje na życie kupuje wszystko co najtańsze i tak to wygląda

7

Pomoc ze strony szkoły jest taka że od stycznia do maja będzie miał darmowe obiady a co do komorników to mamy ich za nie spłacone pożyczki oraz za abonamenty za telewizję internet i za telefony jak pracowałam to było opłacane lecz zwolniłam się z pracy z powodu mamy musiałam się nią zająć ponieważ pęk jej tętniak którego miała

8

Syn chodzi do szkoły integracyjnej jest w umiarkowanym stopniu niepełnosprawny mam orzeczenie jest opuzniony w rozwoju

9

Będąc na Waszym miejscu, zrezygnowałabym najpierw z internetu i telefonów. Zostawiłabym jedynie komórkę na kartę, by móc mieć kontakt. Reszta to dla Was, na chwilę obecną, niepotrzebne wydatki.

Niestety, nie mam jak Wam pomóc. Posiadam ubranka dla chłopca 6-12 miesięcy. Ale chyba nie masz dziecka w tym wieku.

10

Internet mamy za darmo bo nam sąsiad udostępnił i telefon zwykły na kartę a dziecka nie mam takiego małego pozdrawiam

11

Symbol przyczyny niepełnosprawności 11-l

12

gojka102 napisał/a:

Witaj,
jaka jest niepełnosprawność starszego synka? Czy macie pomoc ze szkoły? Do jakiej szkoły chodzi?
Dlaczego macie komornika na karku?
Ile dostajecie dodatku pielęgnacyjnego a ile rodzinnego?
Skąd jesteście?
Czy potrzebujecie ubrania również dla siebie? Niestety nie wspomogę ciuchami dla chłopców bo mam córkę ale podaj rozmiary dla siebie i męża.Także rozmiary butów.

Jesteśmy z Wałbrzycha a co do ciuchów mam 159wzrost szczupła nr buta 36 a mąż 180 wzrost zbudowany nr buta48 a co do pielęgnacyjnego jest w wysokości 150zł

13

Tak czytałam tu różne posty i widzę że nie bardzo ludzie są ufni w sumie się nie dziwię dlatego mogę okazać wszystkie dokumenty z Mopsu orzeczenie i karty informatyczne starszego syna z pobytów w szpitalu mogę podać dane wszystko co jest potrzebne aby mnie sprawdzić

14

marzena1986 napisał/a:

Internet mamy za darmo bo nam sąsiad udostępnił i telefon zwykły na kartę

marzena1986 napisał/a:

a co do komorników to mamy ich za nie spłacone pożyczki oraz za abonamenty za telewizję internet i za telefony

To jak w końcu?

15

Cynicznahipo napisał/a:
marzena1986 napisał/a:

Internet mamy za darmo bo nam sąsiad udostępnił i telefon zwykły na kartę

marzena1986 napisał/a:

a co do komorników to mamy ich za nie spłacone pożyczki oraz za abonamenty za telewizję internet i za telefony

To jak w końcu?

internet nam odcieli tak jak telewizje i wypowiedzieli umowę i z życzliwości sąsiad udostępnił swój

16

i dlatego mam komornika

17

Rozumiem. Mam nadzieję, że otrzymacie jakąś pomoc.

18

Dziękuję też mam taką nadzieję może wie pani gdzie mogłabym znalezć pracę chałupniczą? składanie długopisów patrzałam ale nic nie znalazłam sprawdzonego

19

marzena1986 napisał/a:

Dziękuję też mam taką nadzieję może wie pani gdzie mogłabym znalezć pracę chałupniczą? składanie długopisów patrzałam ale nic nie znalazłam sprawdzonego

Nie wiem, a nawet, gdyby wiedziała, to nie poleciłabym Ci, ponieważ osobiście uważam, że praca chałupnicza to w większości próby naciągania naiwnych ludzi. Lepiej iść sprzątać psie kupy w parku.

20

OK dziękuję za informacje

21

Mieszkam praktycznie obok Wałbrzycha.
Jest mnóstwo ofert dotyczących np sprzątania w przychodniach itp. Wystarczy chcieć iść do pracy.

Działają też świetlice, które dają dzieciakom wyprawki, wysyłają na kolonie latem i organizują ferie zimą.
Kiedyś były również akcje z żywnością typu puszki, mleko, makarony. Wystarczy zapytać w MOPSie.

Warto również poszukać fundacji, które mogłyby Wam pomóc.

22

bbasia napisał/a:

Ja bardzo przepraszam, ale czy nie można napisać posta bez błędów ortograficznych? Tym bardziej, że jak się pisze to komputer sam podkreśla błędy, a klikając w podkreślone słowo prawym przyciskiem myszy podpowiada prawidłowa pisownię.
Prawdę mówiąc czytając takiego posta mam duże wątpliwości co do wiarygodności informacji.

przepraszam za błędy po prostu pisałam na szybkiego. Dlaczego pani uważa w wiarygodność mogę okazać wszystkie dokumenty czyli orzeczenie karty informacyjne oraz decyzje z MOPSU a jeżeli to nie wystarczy to podam swoje dane i może pani zadzwonić do MOPSU i się dowie pani tam wszystko wiedzą pozdrawiam

23

Nataluszek napisał/a:

Mieszkam praktycznie obok Wałbrzycha.
Jest mnóstwo ofert dotyczących np sprzątania w przychodniach itp. Wystarczy chcieć iść do pracy.

Działają też świetlice, które dają dzieciakom wyprawki, wysyłają na kolonie latem i organizują ferie zimą.
Kiedyś były również akcje z żywnością typu puszki, mleko, makarony. Wystarczy zapytać w MOPSie.

Warto również poszukać fundacji, które mogłyby Wam pomóc.

Tak są ale jak mogę iść do pracy a kto zostanie z dzieckiem nie stać mnie na opiekunkę jak bym mogła to bym nawet pod Wrocław pojechała do pracy na strefe dlatego szukam pracy w domu pozdawiam

24

marzena1986 napisał/a:

a jeżeli to nie wystarczy to podam swoje dane i może pani zadzwonić do MOPSU i się dowie pani tam wszystko wiedzą pozdrawiam

To akurat jest nieprawda, niczego się w ten sposób nie dowie, bo to są poufne informacje i MOPS nie ma prawa ich podawać byle komu.

25

Tak ma pani rację nie pomyślałam

26

Marzena, Twój niepełnosprawny syn nie chodzi do szkoły?
Przecież tam są świetlice. Mnóstwo matek jest w takiej sytuacji jak Ty i pracują bo muszą.

Dowiedz się w MOPSie u siebie w mieście czy są jakieś ośrodki dla takich dzieci, które się nimi zajmują.

Praca na czarno (chociażby) zawsze jest od rana, więc jak dzieci są w szkole. Znam dużo matek, które są same z dzieciakami, a radzić sobie muszą.

27

A mąż nie może zająć się dzieckiem...?
Z całym szacunkiem, ale jak pisałaś dorabia miesięcznie 100-500zł. Więc z kwoty nie wynika że praca zajmuje mu całe dnie. Bo zarobiłby więcej, nawet przy dorywczych pracach "na czarno".
Przykładowo - roznoszenie ulotek raz w tygodniu przez cztery godziny to jest około 200zł "na rękę" na miesiąc.

28

Marzena, ja wierzę, że macie ciężko. Każdy ma. Ale musicie przewartościować wiele rzeczy.
Tak, jak piszą dziewczyny - syn do świetlicy, Ty do pracy. Mąż niech weźmie dodatkowe roboty.
Praca jest - ja to widzę codziennie.

29

Tak zgadzam się z Wami syn chodzi na świetlicę a mąż rano go zawozi do szkoły potem idzie na fuchę jak wraca to idzie do lasu po drewno żeby napalić w piecu ja mam jeszcze dwuletnie dziecko i nie mam naprawdę z kim go zostawić puzniej mąż jedzie do szkoły po starszego bo sam nie wróci ja z miłą chęcią bym poszła do pracy a przedszkole też płatne pytałam w mopsie czy dofinansowują tak ale mi nie zapłacą za przedszkole bo jeden z nas może zostać w domu tak ale z dwulatkiem przecież nie będzie chodzić wszędzie zarobić itd teściowej nie zostawię bo jest alkoholiczką mojej mamie też nie bo sama jest w potrzebie ponieważ jest po wypadku i rozumuje jak dziecko mój ojciec odpada nie mam kontaktu a znajomi nie chcą brać odpowiedzialności to co mam zrobić ta bezradność mnie dobija próbuję ale nic nie wychodzi tak jak bym chciała

30

Nie wiem, Marzena, co Ci napisać. Mój mąż pracuje, ja obecnie nie, ale pracowałam przez ostatnie kilka miesięcy.
Synek nasz ma półtora roku. Zostawiałam go u teściowej, szłam do pracy na 2 godziny, wracałam, kładłam go spać, robiłam obiad, znowu szłam do pracy i tak w kółko... Tylko, że my akurat mamy pracę przy domu, więc tyle łatwiej..

31 Ostatnio edytowany przez Iceni (2014-12-18 14:26:04)

Tak sie tylko wtrace bo zauwazylam juz ten sam argument/rade w kilku watkach.

Rzecz dotyczy internetu lub abonamentu za telefon: nie masz pracy - zrezygnuj z telefonu/internetu.

Otoz w wiekszosci przypadkow NIE DA SIE.
Umowe podpisuje sie na czas okreslony (najczesciej 2lata) i z reguly dostawcy nie obchodzi sytuacja finansowa abonenta - umowa podpisana? - trzeba placic.
W wiekszosci przypadkow w trakcie trwania umowy nie da sie nawet abonamentu zamienic na tanszy.

Owszem, da sie z umowy zrezygnowac jezeli wykupi sie reszte kontraktu.

Wiec jezeli ktos nie ma pieniedzy, bo stracil prace, to sie nie dziwcie, ze mozna nie miec co jesc, a miec wypasiony internet, na dodatek z ktorego nie mozna korzystac, bo jest zablokowany za nieplacenie rachunkow.

Tez tak mialam smile

32

Pozostaje wysłać męża do legalnej pracy.
No a dwulatka do przedszkola. Odkulibyście się trochę.

Pozwoliłam sprawdzić sobie przedszkola w Wałbrzychu i jest przedszkole gdzie 5h kosztuje 99 zł/msc. Przyjmują dzieciaczki od 2,5 lat.

33

Nataluszek napisał/a:

Pozwoliłam sprawdzić sobie przedszkola w Wałbrzychu i jest przedszkole gdzie 5h kosztuje 99 zł/msc. Przyjmują dzieciaczki od 2,5 lat.

Tak wiem byłam tam ale jest problem z pampersem uczę synka robić do nocnika i z trudem mu to wychodzi no i jest jeszcze problem że nie woła te przedszkole jest nie daleko mnie i dlatego tam poszłam musiałby jedynie nauczyć się wołać ale tego nie robi

34

Nataluszek napisał/a:

A co do normalnej pracy to jest w planie praca w Czechach od stycznia znajomy ma go zabrać trochę boję się zostać sama ale tam by go komornik nie dopadł i dużo by zarobił bo ponad 1700 po dwóch miesiącach myślę że i można było w końcu spłacić długi

35

Iceni napisał/a:

Tak sie tylko wtrace bo zauwazylam juz ten sam argument/rade w kilku watkach.

Rzecz dotyczy internetu lub abonamentu za telefon: nie masz pracy - zrezygnuj z telefonu/internetu.

Otoz w wiekszosci przypadkow NIE DA SIE.
Umowe podpisuje sie na czas okreslony (najczesciej 2lata) i z reguly dostawcy nie obchodzi sytuacja finansowa abonenta - umowa podpisana? - trzeba placic.
W wiekszosci przypadkow w trakcie trwania umowy nie da sie nawet abonamentu zamienic na tanszy.

Owszem, da sie z umowy zrezygnowac jezeli wykupi sie reszte kontraktu.

Wiec jezeli ktos nie ma pieniedzy, bo stracil prace, to sie nie dziwcie, ze mozna nie miec co jesc, a miec wypasiony internet, na dodatek z ktorego nie mozna korzystac, bo jest zablokowany za nieplacenie rachunkow.

Tez tak mialam smile

Właśnie wszystko było ok jak pracowałam mama zanim miała wypadek to zostawała ze starszym synem i mój wtedy też pracował i na wszystko starczało po wypadku mamy zwolniłam się potem dowiedziałam się że jestem w ciąży i na złość skończyła się umowa mojego męża nie przedłużyli mu i tak zaczęły się problemy z nie płacenie abonamentu

36

Spokojnie.
Najpierw musicie odkuć się trochę. Mały do przedszkola za pół roku i na pewno Ty też znajdziesz pracę.
Stówka za przedszkole to nie dużo, zwłaszcza w porównaniu do potencjalnej wypłaty.

Póki co atakuj MOPS i spróbuj z fundacjami.
Zawsze jest jakieś wyjście. Wystarczy chcieć i dążyć do tego, aby je znaleźć.

37

marzena1986 napisał/a:

Tak wiem byłam tam ale jest problem z pampersem

Ale to oni w tym przedszkolu Ci powiedzieli, że pampersy to problem? Czy sama przypuszczasz?

38 Ostatnio edytowany przez Nataluszek (2014-12-18 15:53:33)

http://poradnictwo.pl/walbrzyskie-ngo/
Przepraszam za linka.

Marzena, tu masz adresy, numery telefonów i maile do organizacji w Wałbrzychu, pomagających rodzinom w potrzebie.
Warto zajrzeć. smile

39

Nataluszek napisał/a:

Spokojnie.
Najpierw musicie odkuć się trochę. Mały do przedszkola za pół roku i na pewno Ty też znajdziesz pracę.
Stówka za przedszkole to nie dużo, zwłaszcza w porównaniu do potencjalnej wypłaty.

Póki co atakuj MOPS i spróbuj z fundacjami.
Zawsze jest jakieś wyjście. Wystarczy chcieć i dążyć do tego, aby je znaleźć.

mam na oku fundacje ale nie wiem jak ją sprawdzić

40

Zajrzyj w ten link, który jest w moim poprzednim poście.

41

BabaOsiadła napisał/a:
marzena1986 napisał/a:

Ale to oni w tym przedszkolu Ci powiedzieli, że pampersy to problem? Czy sama przypuszczasz?

Jak tam byłam się dowiedzieć o zapisy to zapytała mnie pani czy synek robi do pampersa i czy woła siku lub kupkę bo tam nie ma żadnej pani która by go przebierała ale mogły by zrobić wyjątek jak by wołał bo nie będą co chwila sprawdzać czy coś zrobił to podziękowałam i wyszłam

42

Nataluszek napisał/a:

Zajrzyj w ten link, który jest w moim poprzednim poście.

patrzałam pospisuje adresy i przejdę się osobiście

43

Marzena podliczając swoje dochody nie uwzględniłaś świadczenia pielęgnacyjnego na chore dziecko, które od maja 2013 roku wynosi 1000 zł netto a dodatkowo od Nowego Roku ma wzrosnąć do 1200. Jeżeli masz niepełnosprawne dzieco powinnaś takie świadczenie otrzymywać?

Sama mam niepełnosprawnego brata z tym że dorosłego i mama dostaje na niego pieniążki.

Co dp Twojej trudnej sytuacji. Jest dużo ludzi z długami i trudną sytuacją. Moim zdaniem praca w Polsce jest. Sama wiem że gdybyśmy nie mieli co jeść poszłabym do jaliejkolwiek pracy i mąż również. Dziecko można dać do żłobka są różne dofinansowania. Rozwiązanie się znajdzie trzeba tylko szukać.

Mam dużo rzeczy , sama mam 160cm rozmiar s/m jeżli udowodnisz mi swoją wiarugodność moge Ci te rzeczy podarować jestem z Poznania.

44

marzena1986 napisał/a:
BabaOsiadła napisał/a:
marzena1986 napisał/a:

Jak tam byłam się dowiedzieć o zapisy to zapytała mnie pani czy synek robi do pampersa i czy woła siku lub kupkę bo tam nie ma żadnej pani która by go przebierała ale mogły by zrobić wyjątek jak by wołał bo nie będą co chwila sprawdzać czy coś zrobił to podziękowałam i wyszłam

No to rzeczywiście, szkoda. Widocznie co przedszkole, to inne podejście sad

45

Koniusia napisał/a:

Marzena podliczając swoje dochody nie uwzględniłaś świadczenia pielęgnacyjnego na chore dziecko, które od maja 2013 roku wynosi 1000 zł netto a dodatkowo od Nowego Roku ma wzrosnąć do 1200. Jeżeli masz niepełnosprawne dzieco powinnaś takie świadczenie otrzymywać?

Sama mam niepełnosprawnego brata z tym że dorosłego i mama dostaje na niego pieniążki.

Co dp Twojej trudnej sytuacji. Jest dużo ludzi z długami i trudną sytuacją. Moim zdaniem praca w Polsce jest. Sama wiem że gdybyśmy nie mieli co jeść poszłabym do jaliejkolwiek pracy i mąż również. Dziecko można dać do żłobka są różne dofinansowania. Rozwiązanie się znajdzie trzeba tylko szukać.

Mam dużo rzeczy , sama mam 160cm rozmiar s/m jeżli udowodnisz mi swoją wiarugodność moge Ci te rzeczy podarować jestem z Poznania.

pielęgnacyjne ma 150zł tyle dostał a co do żłobka to dzieci przyjmują do lat dwóch a mój synek skończył dwa latka w lipcu a jak mam pani udowodnić swoją wiarygodność co mam zrobić? pozdrawiam

46

To jest zasiłel pielęgnacyjny ja mówie o świadczeniu pielęgnacyjnym. Dlaczego nie ma go Pani przyznane na syna?

47

"Obydwa świadczenie przyznawane są na podstawie jednego aktu prawnego, ustawy o świadczeniach rodzinnych. Oba są świadczeniami opiekuńczymi. Różni je przede wszystkim krąg osób uprawnionych do ich otrzymania oraz wysokość obu świadczeń.

- Zasiłek pielęgnacyjny przyznaje się w celu częściowego pokrycia wydatków wynikających z konieczności zapewnienia opieki i pomocy innej osoby w związku z niezdolnością do samodzielnej egzystencji - wynosi 153 zł m-cznie.
Zasiłek pielęgnacyjny przysługuje:

niepełnosprawnemu dziecku,
    osobie niepełnosprawnej w wieku powyżej 16 roku życia, jeżeli legitymuje się orzeczeniem o znacznym stopniu niepełnosprawności,
    osobie, która ukończyła 75 lat,
    osobie niepełnosprawnej w wieku powyżej 16 roku życia legitymującej się orzeczeniem o umiarkowanym stopniu niepełnosprawności,   
    jeżeli niepełnosprawność powstała w wieku do ukończenia 21 roku życia.

- Świadczenie pielęgnacyjne przysługuje z tytułu rezygnacji z zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej. Uprawnieni mają prawo do zasiłku,  jeżeli nie podejmują lub rezygnują z zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej w celu sprawowania opieki nad osobą legitymującą się orzeczeniem o niepełnosprawności łącznie ze wskazaniami: konieczności stałej lub długotrwałej opieki lub pomocy innej osoby w związku ze znacznie ograniczoną możliwością samodzielnej egzystencji oraz konieczności stałego współudziału na co dzień opiekuna dziecka w procesie jego leczenia, rehabilitacji i edukacji, albo osobą legitymującą się orzeczeniem o znacznym stopniu niepełnosprawności."
Świadczenie pielęgnacyjne przysługuje:
    matce albo ojcu,
    innym osobom, na których ciąży obowiązek alimentacyjny,
    opiekunowi faktycznemu dziecka."

Być może autorka nie występowała o przyznanie jej świadczenia pielęgnacyjnego, tylko o zasiłek pielęgnacyjny dla dziecka.
Czasem ludzie nie są zorientowani, o przysługującym im prawie do określonych świadczeń.
Autorka pisała również, że zrezygnowała z pracy z powodu opieki nad matką, zatem już z tego tytułu mogla ubiegać się o świadczenie pielęgnacyjne.

48

Nie sądze by autorka nie wiedziała o świadczeniu.

Raz ta sprawa była dość mocno nagłośniona przez media.
Dwa wydaje mi się że skoro pobiera zasilki, zapomogi z pomocy społecznej poinformowana została o swoich prawach. Wszak także w jej interesie leży by orientować się co jek przysługuje z tytulu opieki nad niepełnosprawnym dzieckiem...

Jeżeli faltycznie nie wie o świadczeniu niech uda się do pomocy społecznej i złoży wniosek. Kwota jaką otrzyma jest niemała , na pewno podreperuje budżet to jedna bajniższa pensja 1200 już od Nowego Roku.

49

Na mamę brałam takie pielęgnacyjne mi powiedziano że moje dziecko nie dostanie ponieważ w orzeczeniu jest napisane nie wymaga to nie wiem może musiała bym znowu go na komisję postawić

50

Więc co jest Twojemu synowi?
Jaki ma stopień niepełnosprawności?

51 Ostatnio edytowany przez żyworódka (2014-12-18 22:10:46)

Z tą informacją bywa różnie.

Marzena, ile czasu już nie pracujesz?
I dlaczego nie bierzesz już na mamę świadczenia pielęgnacyjnego?

Złóż jak najprędzej wniosek o przyznanie ci powyższego świadczenia na syna.
Z tym, że jeśli go otrzymasz, to zabiorą ten obecny zasiłek.

52

Koniusia napisał/a:

Więc co jest Twojemu synowi?
Jaki ma stopień niepełnosprawności?

jego kod to 11-l takie ma w orzeczeniu a chodzę z nim do poradni psyhologiczno-pedagogicznej i tam pani stwierdziła że jest opuzniony w rozwoju o rok

53

żyworódka napisał/a:

Z tą informacją bywa różnie.

Marzena, ile czasu już nie pracujesz?
I dlaczego nie bierzesz już na mamę świadczenia pielęgnacyjnego?

Złóż jak najprędzej wniosek o przyznanie ci powyższego świadczenia na syna.
Z tym, że jeśli go otrzymasz, to zabiorą ten obecny zasiłek.

nie pracuję już ze trzy lata tak na stałe między czasie dorywczo teraz to z pół roku nigdzie nie pracowała a na mamę nie pobieram ponieważ mój brat podjął się opieki mieszkaliśmy razem ale musiałam się wyprowadzić i wynajęliśmy mieszkanie od czasu do czasu jeżdzę do mamy by pomóc bratu

54

Czyli nie wymaga Twojej opieki całą dobe i jest samodzielny?

W takim razie nie otrzymasz na niego świadczenia.

Podejmij prace gdy mąż jest w domu jest bardzo dużo ogłoszeń do sprzątania .

55

Koniusia napisał/a:

Czyli nie wymaga Twojej opieki całą dobe i jest samodzielny?

W takim razie nie otrzymasz na niego świadczenia.

Podejmij prace gdy mąż jest w domu jest bardzo dużo ogłoszeń do sprzątania .

czy jest samodzielny nie powiedziałabym wiele rzeczy nie potrafi sam zrobić. Wiem że jest wiele ofert do sprzątania dzwoniłam dowiadywałam się ale nie mogę trafić na taką bez orzeczenia teraz takich tylko przyjmują z orzeczeniem patrzę też aby była blisko mnie ponieważ nie mam czasem na bilet a u nas w każdym autobusie jezdzi kontroler i wyrzucają z autobusu jak nie ma się biletu

56

Marzena, składaj dokumenty!
My, tu na forum jesteśmy do doradzania, a nie wydawania decyzji.
Jak złożysz, to w ciągu miesiąca czasu twój wniosek musi być rozpatrzony.
Nie przyznają to trudno, a jak przyznają i w trakcie podejmiesz pracę, to zgłosisz do MOPS-u.

Pozdrawiam.

57

Pójdę złożyć na pewno dziękuję Wszystkim za dobre porady to mnie zmotywowało do działania cieszę się że znalazłam te forum

58

Jednak los się do mnie uśmiechną właśnie uzyskałam pomoc od dawno nie widzianego ojczyma jestem szczęśliwa że będzie dobrze

59

jezeli twoja mama potrzebuje opieki a ty zwolniłas sie z pracy aby sie nia opiekowac sa przeciez zasiłki w mopsie . A jest to twoja mama wiec by ci sie nalezało trzeba sie opytac

60

elzbieta47 napisał/a:

jezeli twoja mama potrzebuje opieki a ty zwolniłas sie z pracy aby sie nia opiekowac sa przeciez zasiłki w mopsie . A jest to twoja mama wiec by ci sie nalezało trzeba sie opytac

Wiem pobierałam taki zasiłek teraz mój brat się nią opiekuje ja tylko czasem mu pomagam na tyle ile mogę

61

myslałam , ze mama mieszka z toba .
Mops tez powinien ci pomoc jak niemasz dochodow dysponuja pula na zasiłki okresowe i docelowe . W duzych miastach sa tez instytucje takie jak caritas pck , masz dziecko niepelnosprawne to przeciez tez sa centrum pomocy rodzinie

62

elzbieta47 napisał/a:

myslałam , ze mama mieszka z toba .
Mops tez powinien ci pomoc jak niemasz dochodow dysponuja pula na zasiłki okresowe i docelowe . W duzych miastach sa tez instytucje takie jak caritas pck , masz dziecko niepelnosprawne to przeciez tez sa centrum pomocy rodzinie

Tak korzystam z Mopsu tak jak pisałam wcześniej to dostaję 300zl plus 120 na żywność mój sąsiad dostaje więcej aż 500zł bo pije notorycznie rodzinne też dostaję i zasiłek pielęgnacyjny

63

Tak alkoholicy w naszym kraju sa powazani , bo o nich panstwo sie troszczy dajac im aby jeszcze wiecej pili . Bo rodzinie tam gdzie jest potrzeba i widza , ze dzieciaki nie chodza glodne bo rodzice sie staraja to pomoc nietrzeba bo sobie radza .

64

elzbieta47 napisał/a:

Tak alkoholicy w naszym kraju sa powazani , bo o nich panstwo sie troszczy dajac im aby jeszcze wiecej pili . Bo rodzinie tam gdzie jest potrzeba i widza , ze dzieciaki nie chodza glodne bo rodzice sie staraja to pomoc nietrzeba bo sobie radza .

Tak właśnie alkoholik dostanie i przepije a dla normalnych rodzin dadzą mniej bo po co

65

To jest chore w naszym kraju , ze dla pijakow jest a dla normalnej rodziny niema . I to sie niezmieni bo system jest chory

Posty [ 1 do 65 z 88 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » OGŁOSZENIA » POTRZEBUJE POMOCY W POSTACI ZYWNOSCI BADZ UBRAN

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024