Dziewczyny już wczoraj nie miałam siły pisać....tak mnie głowa boli,nie mogę wytrzymać.
Brakuje mi sił, lekarka szmaciara jedna tak mnie załatwiła.
Jak byłam na 3 prenatalnych to ta lekarka zasugerowała aby sprawdzać wagę dzieci. Oczywiście mój prowadzący na swoim "comodore" niewiele może, on wagi nie oblicza tylko mierzy głowki i czy wymiary zgadzają się z tygodniem ciąży. Jechałam do teścia do Wrocka do szpitala a więc pomyślałam że zarejestruję się do tej od prenatalnych na wizytę i przy okazji sprawdzę czy wszystko jest ok. Okazało się jednak że w ten dzień nie ma "tej mojej" ale jest inna którą zaproponowała mi pani z rejestracji. Myślę sobie ok byle kto aby tylko posprawdzał czy wszystko jest ok.
Dziewczyny co za babsztyl. Pretensje miała o wszystko, dosłownie. Powiedziałam jej kilka zdań bo już nie miałam sił słuchać jej pretensji i lekko się uspokoiła. Ogólnie nie chciała mi zrobić tego usg bo stwierdziła że kto to widział takie skomplikowane rzeczy robić w ramach wizyty nfz.Jak jej powiedziałam że co to za sztuka skoro i tak komputer wszystko za nią robi to myślałam że się wścieknie. No i zrobiła bez słowa,po czym wręczyła mi wydruk no i : jeden dzidzia miał tylko 700g i wskazywał na 17 t ciąży. Zdziwiłam się strasznie bo przecież jakiś czas temu miał już ponad 1kg . Powiedziała że przestał rosnąć i ona więcej żadnych wyjaśnień mi nie udzieli abym pojechała na szpital na patologię ciąży,dała skierowanie.
Nie wiedziałam gdzie nie wiedziałam jaki szpital,dzwoniłam do swojej położnej ona skonsultowała się z moim ginem który zasugerował abym została we Wrocku bo u nas nie ma patologli. Zdziwił się strasznie,położna bardzo zmartwiła. Ja ledwo na nogach z tego wszystkiego się trzymałam.
Jadąc do szpitala przejechałam na czerwonym,złapała mnie policja na motorach. Ale jak zobaczyli jaka jestem zapłakana i wyjaśniłam że jadę do szpitala to mnie puścili a w sumie było to 2 min od szpitala.
No i wiecie co się okazało ? Że ten głupi babsztyl źle wpisał jakieś parametry w komputer tego jednego dzidzi. Wpisała jakieś dwa zera które wszystko obniżyły. Wyobrażacie to sobie? Przy okazji zrobili mi wszystkie badania. Wszystko jest ok. Szyjka piękna,wody ktg wszystko ok. Waga dzieci 1600 -super.