Sierpniowe Mamusie 2014 - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Sierpniowe Mamusie 2014

Strony Poprzednia 1 … 19 20 21 22 23 … 34 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,301 do 1,365 z 2,151 ]

1,301

Odp: Sierpniowe Mamusie 2014

kati mój  też  tak ma, że  czasem po godzinie woła jeść, ale najczęściej w dzień  to co 2h 2,5 godziny je w nocy za to dłużej przesypia np. jak go nakarmię o 20 to gdzieś  o 1 albo 2 się  obudzi. Masz racje, że każde  dziecko jest inne i może  faktycznie Hubert więcej potrzebuje, mój synek też  już  prawie  7h waży.
Kati a wymieniałaś już smoczki w butelce? bo ja mam takie na 0-3 miesiące i muszę  wymienić.
Z tym gęstszym mlekiem to dobry pomysł.

dorotka nie wiem dokładnie, ale chyba karmienie piersią powoduje, że okresu można nie mieć  nawet do pół  roku, ale jak kiniak pisała  każdy organizm jest inny. Kulka pisała, że już  miała a karmi piersią, ja już  nie karmię  piersią  ponad 2 miesiące i cisza więc  się  trochę  martwię. 

kulka ja byłam na Nfz i u nas było ekspresowo, najpierw badanie maluszka a potem szczepienie wszystko może z 10 minut trwało,  akurat do tej pani doktor jest mało  dzieciaczków  zapisanych  i ja tam też  do tej przychodni zapisałam Michasia, ale tam gdzie jest  mój  mąż  zapisany to zawsze tłumy i wolałam dlatego zapisać do swojej przychodni.

Dobrej nocki!

Zobacz podobne tematy :

1,302

asienka jeszcze nie wymienialam smoczkow ale juz sie do tego przymierzam bo Hubert jak mu mleko daje to slychac jak mu ciezko sie ciagnie tego smoka tylko ze ja musze na allegro zamowic bo w sklepie maja wieksze dziurki nie wiem od czego to zalezy.ooo to Michas szybko przybiera na wadze powiedzialabyum ze nawet szybciej jak moj smile  no a jesli chodzi o spanie to  Hubert juz mi przesypia od ok 21-22 do 5 a nawet do 6. dzisiaj sie zdziwilam ze wstal po 5 bo wczoraj zjadl niecale 90 na noc...
dorota z Hubertem to jest tak ze urodzil sie duzy i potrzebuje wiecej jedzenia niz dziecko z waga urodzeniowa np 3 kg tak mi lekarz tlumaczyl. duzy chlop potrzebuje duzo jedzenia a wyglada na to ze on sie nie najada mlekiem. nie wiem jak zareaguje na podawanie zupki ale dawalam mu marchewke to zjadl ladnie dwie lyzeczki. jak bede widziala ze cos nie tak bedzie to odpuszcze zupki.

1,303

kiniak, ja szczepię na pneumokoki, meningokoki i rotawirusy bo w uk sa to szczepienia standardowe więc za free. Emilka w 8 tyg otrzymala 5w1, pneumokoki i rotawirusy

kati, nie za wczesnie na zupki? Ja Lily dopiero od 6 mż zaczełam rozszerzac dietę i kaszki jadła juz z łyżeczki bo tutaj zazwyczaj nic nie dosypuja do butelek.Trochę dziwny ten lekarz hmm

dorota, kochana nie mam siły nawet by pisać o ostanim wydarzeniu bo sie rozkleję a zresztą to nie mam czasu na rozpisywanie się.Może kiedyś sie wam pożale i napisze szczególy ale powiem Ci tylko, ze moje małżeństwo wisi na włosku ponieważ  zaczęłam się bardzo sprzeciwiac Tomasowi a on tego nie lubi i pomimo, że sie zmienił pozytywnie to dalej jest nie do wytrzymania niekiedy. Duzo w tym mojej winy bo niepotrzebnie na samym początku związku tolerowałam jego zachowanie tzn. za duzo ulegałam...Kiedys byłam radosna dziewczyną a teraz czuje sie nieszczęśliwa. Teraz do mnie dotarło jaka głupia byłam, że pozwoliłam na manipulowanie sobą i robiłam wiele wbrew sobie by tylko Tom był zadowolony. Nawet pousuwałam swoje portale społecznościowe fb i twitter by moj kochany nie czul sie zagrozony hmm głupia JA!! Pamiętasz może olimpiade w Londynie w 2012 r? Wtedy bylismy para ale w sumie to były początki pomimo, że niedługo potem zaszłam w ciąże z Lilą i tam z grupka ludzi z uczelni bylismy w pewnej organizacji i dlatego tez miałam okazje poznać i zdobyc autograf oraz wspolne zdjecie z moim ulubionym sportowcem Oscarem Pistoriusem nie wiem czy go kojarzysz ale ja jestem jego wierna fanką od 2009 roku. Mam nawet z nim zdjęcie jak ten daje mi buziaka wink i to zdjęcie umieściłam na profilu twittera a Oscar po tym dodaj mnie do obserwowanych osób.Tom wtedy byl taki zazdrosny gdy to zobaczył i ubzdurał sobie, ze miedzy nami coś było:/ wyobrażasz sobie? Ja i on hehehe to smieszne ale wtedy nie było mi do śmiechu i zrozumiałam, że mamy problem i wtedy odeszłam od niego.Jednak nie potrafiłam o nim zapomniec i dałam mu drugą szansę tym bardziej, że Thomas obiecal poprawe. Wtedy też pousuwałam twittery i inne by go nie drażnic bo naprawdę zalezało mi na nim! No i zaraz potem zaszłam w ciąże.To tylko jeden przypadek a takich chorych sytuacji było między nami wiele!! Książke mogłabym napisać hmm sad W tamtym tygodniu równiez przegiął na całej linii ale o tym nie chce na razie pisać bo zaczne ryczeć a i to pisanie na dłużej. Dzięki za zainteresowanie się mna i chęć wsparcia :*
Miłej niedziele kochane ! Pozdrawiam was wszystkie

1,304

Julia niby za wcześnie, ale jakby nie patrzeć Hubert nie najada się mlekiem, dzisiaj jak zwykle zrobiłam mu rano 150ml mm ledwo skończył jeść i musiałam dorabiać mleka, wypił kolejne 70ml, lekarz nie jest dziwny, nie każde dziecko ma takie same wymagania żywieniowe, Twoje córeczki mogą wg wieku jeść tyle ile powinny, a np Hubert teraz prawidłowo powinnam mu dawać 120ml mleka, a to dla niego stanowczo za mało, niektóre dzieciaczki wagę z jaką urodził się Hubert osiągają ok 3mż, a taką jak ma w tej chwili czyli ponad 7kg ok 6-7m, mam tego przykład w bliskiej rodzinie i mała o której pisze teraz ma prawie 16m a waży 10kg (!) i ona je na noc mm w ilości 180ml, gdzie Hubert na noc zjada zazwyczaj minimum 150ml, oczywiście mała je już normalne obiady, kanapki itp.
Lekarz nie po to kazał zupki podawać bo miał takie widzi mi się tylko muszę dostosować się do jego potrzeb żywieniowych, a wymogi ma wielkie jak na 3 miesiące smile
Julia musisz z mężem porozmawiać koniecznie, zazdrość to jedna z najgorszych rzeczy w związku, przerabiałam to ze swoim byłym więc wiem co mówię... Mąż jak zaczął okazywać że jest zazdrosny od razu powiedziałam mu że jestem z nim bo go kocham i nie w głowie mi zdrady czy oglądanie się na innych facetów, mąż/chłopak to mąż/chłopak a kolega to kolega, wystarczyło... do tej pory wie że mam kolegów i że mam z nimi kontakt ale nie robi mi z tego żadnych wyrzutów czy scen zazdrości. może w ten sposób spróbuj.

1,305

No to same wielkoludy z tych naszych sierpniowych chłopów wink

Kati,Twoja decyzja, choć ja bym to skonsultowała dodatkowo.
A nie ma opcji, żeby mm było bardziej tłuste? Zielona jestem w temacie, a może coś takiego robią?...

Julia, no nie wesoło to wygląda. Najważniejsze, że wiesz, o co chcesz walczyć, a przede wszystkim, że wreszcie myślisz o sobie. Za dobrze chłop miał, czas go na ziemię sprawdzić. Będzie bolało, ale dzięki temu, związek będzie lepszy.
Dużo siły dla Ciebie!
Jak córeczki?

Ja dziś w pracy, sesję mieliśmy do zrobienia. Olek dzielny, grzecznie nas czekał w domku i nie dał za mocno czadu, więc teściowa i szwagierke nie miały problemu.
W nocy pięknie śpi, wieczorami coraz mniej płacze. W ciągu dnia jest bardzo pogodny, coraz bardziej aktywny, ale dalej sporo śpi.
Dzieciak się nam pięknie wyregulowal.

1,306

Oj tak duże te nasze dzieciaki, była u nas rodzinka i też mi mówią, że Michaś duży chłopak jak na niecałe 3 miesiące.

Kati może faktycznie zupki w twoim przypadku się sprawdzą, z resztą każda mama wie co dla jej dziecka jest najlepsze.
A co do mleka to może właśnie tak jak robiłaś więcej miarek mleka na daną ilość wody i wtedy mleko będzie bardziej kaloryczne.

Julia to faktycznie nieciekawie masz, musicie porozmawiać, ustalić jakieś granice bo w każdym związku powinna być odrobina prywatności. Ja mam fb i mój mąż ma fb ale nigdy przenigdy nie czytamy sobie wiadomości, nawet nie znamy swoich haseł, to samo dotyczy smsów czy nawet korespondencji. Trzymaj się i pisz do nas.

dorotka oj udał się Wam ten synek jak taki grzeczny oby tak dalej.

Kiniak a co u Ciebie?

A teraz obiecana fota- Michaś zaciesza w bujaczku:

http://images69.fotosik.pl/311/f31670e0b45d9985m.jpg

A tu jestem taaaaaaaaki duży wink

http://images68.fotosik.pl/311/91b714f404c6a690m.jpg

1,307

asienka, ale słodziuchny !! Rosna te nasze sierpniaki smile Emila tez jest duża, większa niz Lila w jej wieku.Niektórzy daja jej 4 miesiące smile zwłaszcza na spacerkach gdy jest na pół siedząco to juz niemal cały wózeczek zajmuje.Od kilku dni wożę ja w spacerówce bo w gondoli płacze
asienka, bo Twój mąż Ci ufa a mój nie.Usunęłam portale by mieć spokój bo ile można było sie tłumaczyć z każdego komentarza i zapewniać , że to tylko kolega a nie kochanek hmm On mnie sprawdzał gdy np. zostawiałam telefon i sie nie wylogowywałam to zaglądał albo ktoś z naszych znajomych, rodziny mu opowiadał.Przestałam dodawac zdjęcia to tez sie czepiał, że ktos coś "cwierknął" do mnie sad Ile można?

kati, a nie ma  w pl mieszanek bardziej tłustych dla dzieci, które maja większy apetyt? Ja jak zaczęłam częściej teraz odciągać to wiem ile zjada i tak na ogół to 120-140 z 4 godzinnymi przerwami w dzień. W nocy przy cycu to nie wiem ale budzi się raz około 4 ale nieraz przesypia cała nockę od 23-24 do 6-7 rano i wtedy je najwięcej
Kochana ja swojemu mężowi wiele razy mówiłam , że jest jedyny, że go kocham i zaden inny facet mnie nie interesuje ale na niego to nie działa:(

1,308

a Ja taka juz duża dziewczynka jestem wink
http://static.pokazywarka.pl/i/4781523/708320/emily-sophie.jpg

smile
http://static.pokazywarka.pl/i/4781523/904549/emily-lily.jpg

1,309

julia ale slodzial z Emilci smile  Lilcia tez ladniutka dziewczynka i te wloski... az ci zazdroszcze takich panienek slicznych smile przykro mi ze tak z mezem masz nie wiem co ci wiecej moge poradzic... w kazdym badz razie musicie porozmawiac bo ciezko wam bedzie zyc z brakiem zaufania wobec siebie.. a

asienka Michas jest no boski po prostu a to zdjecie na bujaczku jest swietne smile no na marchewke z ryzem reaguje dobrze na poczatku plul ale teraz wcina ze smakiem a jak sie konczy porcja to placze smile

dorota szczerze mowiac nie ma konkretnego lekarza z okolicy z ktorym moglabym skonsultowac zywienie Huberta. lekarz z przychodni do ktorej nalezymy to za przeproszeniem to pusty pediatra ktory nie majac wlasnych dzieci mowi jak maja byc zywione/wychowywane/ubierane dzieci no dla mnie to jest jedna wielka pomylka... w mojej okolicy jest zle pod wzgledem lekarzy specjalistow o pediatrach nie wspominajac... lekarz ma byc z powolania a ie dla ksy smile

co do mleka to nie ma chyba bardziej tlustego mleka. dodawalam do mieszanki wieksza ilosc mleka np na 120 dawalam 5 miarek ale to zle wplywa na uklad pokarmowy malucha nie wiem dokladnie jak to dziala ale nie powinno sie w ten sposob robic a po za tym Hubert zle reagowal na takie cos i odpuscilam dalsze 'eksperymenty" z mlekiem.

1,310

Ja pamiętam, jak rodziłam swojego urwisa w sierpniu smile ostatnie tygodnie były masakryczne- upały niesamowite, ruszyć się gdziekolwiek katorga... ale cóż, warto się było przemęczyć.

1,311

kati, dziękuję :* Nie wyobrażam sobie bym moich skarbów nie miała wink taka prawda ale... co mnie umęczą to już moje tongue No ale nikt nie mówił, że lekko będzie.
Ja kupuje dla Lily mleko Aptamil a dla maluszków z wiekszym apetytem jak Hubert jest dostępny Aptamil Hungry bardziej sycące mleczko.Popytaj bo pewnie i u was sa dostępne.

1,312

Julia wygląda na to że w Polsce odpowiednikiem tego mleka jest Bebilon, ale muszę poszperać w necie czy jest takie jak w UK hungry.
Wiem o czym mowa ja też sobie już nie wyobrażam życia bez Hubercika smile no namęczyć się pewnie troszkę trzeba przy dwójce maluchów, ale to podwójne szczęście i miłość dla Ciebie smile

1,313

Asienka, Olek w sobotę  był na podwójnej randce z dwiema starszymi koleżankami. Od tej, co jest 3 tygodnie starsza,  był sporo większy, a do 14 miesięcznej niewiele mu brakuje tongue

Michaś jest cudny!

Julka, cieszy fakt, że postanowiłaś tupnąć nogą. W każdym  związku każdy ma prawo do prywatności, jeśli tego potrzebuje.
Masz cudne Gwiazdeczki! A jaką mają karoce elegancką! smile

Eluna, witaj. Zapraszamy do pogawędki wink

Kiniak, Misiak, Kulka nie obijać się!

Kangurek, jak tam u  Ciebie?

1,314

Julia, ale masz piękne  córeczki,  a wózek jaki fajny! a Emilcia jak ślicznie ubrana! 

kati najważniejsze, że  mu mamusine zupki smakują smile

dorotka już  Olek randkuje hihi no to nieźle  wink

Dziewczyny wychodzicie  na spacery codziennie? nawet jak jest brzydko na dworze?
ja dziś poszłam nie było  tak źle, temp. około 10 st i Michaś cały  spacer przespał a gdy tylko do domu wróciłam to oczy jak 5 zł  otwarte i koniec spania.

Coś nam reszta mamusiek pouciekała, albo mocno zajęte  są  swoimi pociechami.

Ja m jak miłość oglądam i zaraz chyba sobie jakieś  winko odpalę, dziecię wykąpane i smacznie śpi to mamuśka się  może  zrelaksować.

Dobrej nocki mamuśki

1,315

Chwilę mnie nie ma i tyle napisane smile

Zapomniały dziewczyny, że ja miałam chrzciny wczoraj smile Malutka grzeczna, zaciekawiona, impreza także udana, jedzenia nie do przejedzenia smile Dzieciaki latały, krzyczały i mała nie mogła spać, ale w domku już było ok smile

Kati, czytam, że mały wcina tak jak mój Krzyś kiedyś, ja zagęszczałam mleko kaszką albo kleikiem czy czymś takim, jak dawałam już zupki to i tak głodny był i mleko musiało być w dużych ilościach. Jak miał 5 miesięcy to potrafił zjeść 180 ml mleka i zaraz kolejne 180.. Był okropny głodomorek i w nocy jadł bardzo długo i często.

Asienka, Julia dzieciaczki śliczne i rosną smile

Kulka zabieraj się za rodzeństwo dla małej smile

Mój syn mówi, że może będzie miał jeszcze brata, bo mało dzieci mamy, haha smile Poprzestanę na dwójce. W czwartek wypada nam 10 rocznica ślubu smile Męża nie ma i nie będzie, niespodzianki żadnej też nie, bo ostatnio nawet o urodzinach zapomniał, taki zapracowany, tzn. on nawet nie obchodzi urodzin, rocznic.
Nie szczepię na razie na nic dodatkowego i chyba jak Dorota piszesz, jak skończy rok to na pneumokoki.

1,316

kati1989 napisał/a:

Julia wygląda na to że w Polsce odpowiednikiem tego mleka jest Bebilon, ale muszę poszperać w necie czy jest takie jak w UK hungry.
Wiem o czym mowa ja też sobie już nie wyobrażam życia bez Hubercika smile no namęczyć się pewnie troszkę trzeba przy dwójce maluchów, ale to podwójne szczęście i miłość dla Ciebie smile

a no widzisz skoro macie takie samo to pewnie znajdziesz to bardziej sycące mleczko dla swojego głodomorka

Przepraszam kochane ale reszcie odpiszę pózniej

1,317

Asienka, ja na spacery codziennie chodzę, nawet z folią od deszczu, jak trzeba. Lubię to, dla Młodego to samo zdrowie, a i zakupy po drodze można zrobić wink
Ty winko, a ja wczoraj po wieczornym karmieniu, pół piwka obalilam. Młody je po ok 8 godz. następny raz, więc na pewno nic mu z procentów nie przekazałam. A chodziło to piwko za mną strasznie wink

Kiniak, a może sama sobie coś na rocznicę zafunduj? Jakiś kwiatek albo dobre jedzonko. Bez męża też możesz świętować wink

Kati, jak tam Twój głodomorek?

Julia, no i jak tam kwestie małżeńskie? Jest szansa, że T się poprawi?

Czy używacie może nawilżacza do powietrza? Zaczął się sezon grzewczy i Olek trochę gorzej śpi. Nie wiem, czy to właśnie nie o suche powietrze chodzi...

1,318

dorota, to widzę, że już poznajesz swoje przyszłe synowe big_smile Oluś to chłop jak dąb będzie pewnie smile Karmisz tylko piersią?
Co do nawilżaczy to uzywałam w zeszłym roku w pokoju Lily ale pozniej przeczytałam, że działający w nocy zle wpływa na oskrzela i dlatego mam opory co do jego uzywania w sypialniach.Ogólnie mamy ciepło w domu ale kiedyś przesadzałam z ogrzewaniem a teraz mam na minimum w nocy bo wiem, że dla dziecka tak samo lepiej jest spac w chłodniejszym pokoju.
Moje relacje z Tomasem maja sie kiepsko sad bardzo kiepsko sad Wczoraj wyjechał w interesach a na wychodne powiedział mi, ze dobrze mi zrobi taka rozłąka (??) tylko dlaczego mi?jemu juz nie? Nie wiem co miał na mysli hmm ze zatesknie mocno i wszystko wróci po staremu?? Zostałam sama z dziecmi i jego mamusia hmm która zaczyna mi działac na nerwy bo za dużo sie wtrąca i prawi morały hmm  zawsze była w sumie po mojej stronie gdy byłam grzeczna i posłuszna ale teraz po naszej zeszłotygodniowej kłótni chyba zrozumiała, że nie żartuję i dlatego cały czas broni Toma i stara sie uswiadomic mi jaki to on jest zakochany w nas. I co z tego ja sie pytam? Skoro ja sie duszę w tym małżeństwie to co mi daje jego miłość? Może kocha za bardzo?? Wczoraj napisałam mu mega długa wiadomość to odpisał , ze porozmawiamy po jego powrocie i kazał tylko uważac na siebie i na dziewczynki. Moja przyjaciółka wczoraj przyjechała do mnie gdy ja poprosiłam i bardzo mnie wspiera.Ona zawsze była cięta na Thomasa i często powtarzała, że trudno mi będzie postawic na swoim bo jak nic nie zdziałam to T w razie czego nawet mi rozwodu nie da.Do tego dzieci eh nawet nie chce mysleć o tym i mam nadzieję, że bedzie dobrze i zmieni sie dla nas, dla naszych dzieci!!

asienka, ja wychodzę nawet jak jest zimno bo dziewczynki niemal zawsze przesypiaja spacery zwłaszcza Emila.Lila  az piszczy na widok każdego ptaszka, pieska big_smile Ogólnie to jest grzeczna na spacerkach i jak nie spi to sie rozgląda zaciekawiona.
Jestem bardzo zadowolona z wózka bo jest lekki i swietnie sie prowadzi. I to chyba jedyny wózek, który jest wózkiem tzw blizniaczym ale tez mozna jedno siedzisko wymontowac i wtedy staje sie pojedynczym wózeczkiem dla jednego dziecka smile

kiniak, WOW 10lecie małżeństwa to sporo czasu kochana!wszystkiego najlepszego z okazji tak pięknej rocznicy.U nas nawet roku nie ma i juz obawiam sie rozwodu sad sad

1,319

Julia, zgadza się, karmię tylko piersią. Chciałabym wytrwać conajmniej do 6 miesiąca, ale zobaczymy, czy się uda. Olek już jest taki ciekawski, że coraz trudniej mu spokojnie jeść.
Czy dzieci przy butlach też się tak wiercą?
Twój mąż, to chyba ma cały czas nadzieję, że Ci przejdzie i wszystko wróci do normy. Musisz mieć więc dużo samozaparcia, żeby pokazać mu, że tym razem tak nie będzie.

Kiniak, jak wczorajsza rocznica? Kupiłaś sobie coś? smile

U nas nocka dziś znów regularna. Nie mam jeszcze nawilżacza, ale kładę na kaloryfer mokre pieluchy i regularnie wietrze pokój. Chyba działa, bo Olek spał dziś pięknie.
Znów jedno karmienie o 4:30,a potem już o 8.
Czlowiek wyspany od razu inaczej funkcjonuje smile

1,320

Witam po kilkudniowe przerwie smile my z Hubertem już w domu u teściów i nie mogę się ogarnąć ze wszystkim mały nie bardzo chce spać w dzień więc brakuje mi ostatnio czasu na forum bo jak już ustnie albo ktoś mi co weźmie to sprzątam taka na raty smile 
Z jedzeniem różnie jest częściej jest tak że do 120ml muszę dorabiać mleka no dalej głodny. Narazie nie zmieniam mleka bo gotuję zupki i wycina ze smakiem.
Jutro w końcu przyjeżdża mąż smile
Kochane nad tobie pisanie może dzisiaj jak mały ustnie bo teraz właśnie zabrała mi co teściowa i muszę wykorzystać czas na prasowanie i użycie podłóg smile

1,321

Hej

Ja też  tylko na chwilkę bo dziś  świętuje urodzinki ? mąż co prawda musiał pojechać w delegacje, ale zrobił  mi niespodziankę i zamówił mi tort wink hehe

dorotka ja  nie mam nawilżacza, nie zamierzam bynajmniej  narazie kupować bo mamy spory pokój, kaloryfer też jest spory, ale i tak mamy temp 21st - 22 st więc  do spania w sam raz.

kiniak 10  latek gratulacje! jak tam zaszalałaś i kupiłaś coś sobie?

kati Ty to taksamo jak ja wink jak mi teściowa Michasia weźmie to ja biegem sprzątać, albo na miasto po zakupy.

Odezwę  się  pewnie po weekendzie.

Buziaki

1,322

Witam Dziewczynki po dłuższej przerwie wink)
przepraszam, że się tak długo nie odzywałam ale coś nie miałam czasu ani chyba natchnienia, ale czytałam Was cały czas smile)
Teraz narobię Męża nie ma więc zostaje mi net na pocieszenie.
Widzę, że wszystkie już są Mamami na całego najlepszymi dla swoich Dzieciaczków:D
Kati jak relacje z Mężem?
Julia piękne Dziewczynki big_smile ps nie poddawaj się tak łatwo. Rozmawiaj z Mężem dużo i może się wszystko ułoży. Wiem, że łatwo się mówi ale trzeba próbować smile)
Asieńka wszystkiego najlepszego!!! Dużo zdrówka i nadal takiego optymizmu jaki z Ciebie promieniuje smile)
Dorota jak kolki? U nas po debridacie lepiej może bez rewelacji ale da się przeżyć smile

Jak Wasze Dzieciaki gaworzą tak dużo jak moja Aga?
Pytanie do dziewczyn karmiących piersią? Jak często karmicie bo u nas nadal w dzień rytm średnio co 2 h a noce prawie całe przesypia.
A pozatym bierzecie jakieś witaminy? DHA? Mi lekarz zamiast tego zalecił oeparol ale wyczytałam ze dha jest lepsze dla rozwoju dziecka? Co myślicie?

Jak u Was z wagą po ciąży? Wszystkie wróciły do swojej wagi? Ja wróciłam, ale się zastanawiam ile powinnam teraz jeść kalorii chciałabym schudnąć przy okazji  6 kg ale nie mam pojęcia jak wprowadzić dietę karmiąc piersią? Ile powinnam jeść i co można? Jak to jest u Was?

Pozdrawiam wszystkie smile)

1,323

Kati, no u nas też coraz mniej Olek za dnia śpi, tzn. dalej dobowo ma dużą średnią, ale dużo śpi nockami, a za dnia to teraz już krótki są te drzemki.

Asienka, spóźnione życzenia! Wszystkiego najlepszego!

Misiak, u nas kolki odeszły w zapomnienie. Owszem czasem coś Olek wieczorem poplacze, ale daje się uspokoić i trwa to krótko.
Dajemy tylko espumisan. Zrezygnowalisny z delicol u.
Przestaliśmy odbijać, dużo dajemy smoka. Olek super trawi dzięki temu.

Misiak, Olek gada jak nakręcony. Oczywiście ma takie aktywne momenty, gdzie gada długo i namiętnie. Ostatnio nawet jedząc zdarza mu się kwilić wink
Karmię podobnie. W dzień co ok 1,5 do 2.w nocy je raz. Śpi od 19,20 do ok 4,5 a potem wstaje 7,8.

Dieta mi na razie nie w głowie. Waga już wróciła. Nawet mam już 2 kg mniej.
Brzuszek troszkę tylko wisi, ale fałdę zamierzam pokonać ćwiczeniami.
Ale na razie mi się nie chcę tongue
Dietę karmiącej na szczęście wybiła już sobie z głowy. Jem  wszystko w sporych ilościach. No oprócz super tłustych rzeczy, omijam też fast foody

1,324 Ostatnio edytowany przez asienka88 (2014-11-03 23:32:40)

Cześć mamuśki!

Misiak jesteś wreszcie już  myślałam,  że  nas  opuściłaś! Dziękuję za życzenia wink
co do optymizmu to staram się, ale nie zawsze mi wychodzi, szczególnie na początku  gdy urodziłam  Michasia to ciężko było, ale to już za mną i trzeba pozytywnie  myśleć.
Co do wagi to ja po porodzie zjechałam do wagi z przed ciąży a po miesięcznym karmieniu piersią  wyglądałam jak patyk, nie jadłam wielu rzeczy w obawie, że mogłabym zaszkodzić Synkowi, teraz odbiłam sobie wszystko i chyba czas na dietkę przejść.

Michaś  też  sobie  gaworzy na potęgę, szczególnie gdy jest najedzony to ma ochotę na uśmiechanie i mówienie aguuuu, grrrr i auuuuuu jakby wilka udawał  wink

Dorotka dziękuję za życzenia, mi też brzuszek trochę wisi, ale jakoś motywacji do ćwiczeń mi brak. Chciałabym się  na zumbę zapisać ale to chyba na wiosnę dopiero, bo nie mam zabytnio jak w zimę dojechać na zajęcia. Świetne wieści, że  kolki odeszły  w zapomnienie.

Kati mamuśko co u Ciebie? mąż  przyjechał  to nie masz czasu. Jak Hubert.

Julia a Ty jak? jak Dziewczynki?

Kiniak a Ty gdzie się  podziewasz?  dawaj jakąś fotę  z chrzcin. 

Dziś Michaś razem ze mną  jest u dziadków na noc i ciekawa jestem jak będzie spał bo ostatnio przespał od 20 do 5 więc się  wyspałam. Oby więcej  takich  nocy.

Dobrej nocki wink

1,325 Ostatnio edytowany przez kati1989 (2014-11-04 13:53:01)

Asienka wszystkiego najlepszego ???? spóźnione ale szczere ???? Asienka czasu to mi na wszystko brakuje nie tylko na forum w domu siedzieliśmy tylko w niedzielę a tak to non stop na wyjazdach. A Hubert ma się dobrze może gotować w końcu zaszczepione w czwartek jak będzie wszystko dobrze.
Misiak Hubert to gada jak nakręcony ???? ciągle słychać jak gaworzy sobie, teraz już się taki fajniutki. Zrobił i jakby rozumiał jak się coś do niego mówi ???? wczoraj mu włączyłam na Youtube gummy Bear takiego zielonego miśka to nawet nie mrugnal tak oglądał. Uśmiałam się z niego po pachy miny takie robił śmiał się a nawet gadał do misia ???? a z mężem dobrze niby chociaż już mi działa na nerwy bo mam wrażenie że mózgu nie używa czasami. A co do wagi to u mnie bardzo kiepsko spada od dawna mam trochę więcej ciała ale trudno mi się brzucha pozbyć ????
Aj nie mam jakoś natchnienia na pisanie... mam problem mały mogłoby się wydawać... chodzi o to że ostatnio podczas seksu pękła nam prezerwatywa a na domiar złego to był akurat sam środek dni plodnych ... siedzę jak na szpilkach,dni okropnie mi się dluza no bo oczywiście na okres czekam jak na zbawienie co najmniej a na test stanowczo za wcześnie. Już mi się nawet po nocach śni ze na rękach trzymam Huberta i z takim ogromnym brzuchem już chodzę ????do okresu jeszcze ok 2 tygodni... no osiwieje albo zglupieje do tego czasu...
Miłego popołudnia życzę ????

1,326

kati a jaką szczepionką szczepisz?
co do gumek to jest to jedyna forma antykoncepcji jaką  od początku stosuje z mężem nigdy nam się  nie zdarzyło, aby prezerwatywa pękła (używamy zawsze Durexa extra safe) ale pewnie jakbym była  w twojej sytuacji  to też  bym się  stresowała.
kati co do snu to za dużo o tym myślisz i stąd takie wyobrażenia, wiem, że  łatwo  mi pisać, ale nie denerwuj się  na zapas. Co do okresu to ua jeszcze nie miałam od porodu, rozmawiałam  z ginem, że  jak za trzy tygodnie  nie dostane okresu  to muszę  do niego przyjść pewnie da mi tabletki.

1,327

Asienka a my właśnie nigdy się nie zabezpieczalismy i nie było wpadki mąż nie uważa seksu w gumce ale ja powiedziałam że albo gumka albo nici z seksu. No ale widzę że lepsza metoda antykoncepcji dla nas był po prostu stosunek przerywany co ma być to będzie ale wolałabym z kolejną ciążą poczekać trochę. Jeszcze się Hubertem nie nacieszylismy a tu już miałoby być drugie dziecko... to będzie dla mnie najdłuższe dwa tygodnie w życiu... ja okres już miałam i to dość obfity co nie zdarzało mi się wcześniej przed ciaza. A co do gumek to też skierowaliśmy durexa nie wiem mam pojęcia co się przyczyniło ze pękła. Trudno mi nie myśleć o tym że mogę być w ciąży.
Ja kupiłam szczepionke 5w1 hexa czy jakoś tak.

1,328

kati, wiem co przezywasz teraz bo nam też 2-3 razy pekła gumka Durexa sad

1,329

Julia stres mnie zżera ogromny hmm  A gdzie to do 20? Chce.mieć jeszcze dzieci ale jeszcze nie teraz. Najgorsze jest to że to były dni płodne i to sam środek więc jakby nie patrzeć jest bardzo duże prawdopodobieństwo ciazy.

1,330 Ostatnio edytowany przez dorota.f (2014-11-06 21:22:14)

Heja baby! Jak tam Wasze pociechy?

Asienka, jak tam u dziadków było?

Kati, trzymasz się jakoś, czy nerwy Cię zeżarly?
Ja to gumek unikam jak ognia. Tylko w przerwach od pigułek używałam. Nie lubię ich i nie ufam im tongue

Julia, jak tam wieści z małżeńskiego frontu? Mąż już wrócił?
Łykasz w końcu te piguły? Za tydzień idę do gina i właśnie dumam, czy zacząć piguły, czy założyć spiralę.

W Wawie piękna pogoda.! Spacerujemy, ile wlezie. Olek podziwia kolorowe liście, ale nie chce spać. Wymyśliłam na szczęście na niego sposób i po jakimś czasie kładę go na boczek, wtedy mało widzi i usypia wink
A Wam jak dzieciaki śpią? Ile dobowo godzin wychodzi?

1,331

Dorota ta niepewność źle wpływa na relacje z mężem ciągle mam jakieś fochy o bzdety i co więcej to nawet nie ma mowy o jakimś zbliżeniu co dodaje nerwów... oby do 20 jak się pokaże okres to będzie dobrze, gorzej będzie jak się gospodarka nie doczekam...
Hubert dalej ma kiepskie spanie nawet na spacerach niewiele śpi.
Szczepiony znowu nie był musimy się skonsultować z neurologiem dziecięcym w sprawie szczepionki ale szczerze mówiąc nie chce mi się dzisiaj tematu rozwijac. Coraz gorzej z moją psychiką nerwy mnie wykańczaja  a do tego ten stres czy aby 2 ciąży nie jestem.

Miłej nocki!

1,332

kati, bądz dobrej mysli.Tylko tyle możesz zrobić w tej chwili. Trzymam kciuki by @ przyszła !!!

dorota, Tom jeszcze nie wrócił ale na weekend juz będzie z nami i wtedy czeka nas powazna rozmowa.W zeszłą sobotą byłam na urodzinach(3 godziny!!!) u przyjaciółki i mój mąż znów sie popisał telefonami ;/ Chyba sie domyslał, że wyjdę i mnie sprawdzał telefonami:( eh nie chce mi sie nawet pisać...

Spokojnej nocki

1,333 Ostatnio edytowany przez dorota.f (2014-11-07 16:55:59)

Kati, pisz, co Cię męczy. Może łatwiej i lżej będzie, jak dasz upust emocja. Ale jeśli nie chcesz, to też nie ma co na siłę.
My już neurologa mamy za sobą. U nas jest wszystko ok. Pewno i u Huberta tam będzie.

Julka, za takie akcje, to ja bym porządnie facetowi wygarnęła.

Dziś Wawą deszczowa, ale spacer zaliczony wink

Olek dalej dużo śpi, a dziś bije rekordy. To pewno ten deszcz tak sennie go nastraja wink

1,334

Przepraszam za długą nieobecność.

Asienka, Dorota, Julia dziękuję za życzenia smile 10 lat to trochę smile Oczywiście żadnej niespodzianki nie było, mój mąż jest bardzo prostym człowiekiem i przewidywalnym smile a sama zrobiłam sobie taki prezent, że jak zwykle zjadłam dużo i niezdrowo smile

Asienka spóźnione życzenia dużo zdrówka, miłości i zadowolenia z twoich chłopaków! ja też miałam w październiku urodziny smile

Dorota moja śpi nadal ładnie w nocy, choć teraz budzi się po ok. 6 godzinach już.

Kati powodzenia życzę i oby okres przyszedł. Co ze szczepieniem?

Julia męczysz się nieźle pewnie przez tą zazdrość! Normalne to nie jest..

Mojemu mężowi też nie chce się gumek używać, a tabletek na razie nie chcę. Nie mogę schudnąć, bo jem i jem.
Chorowałam po chrzcinach i nie mogłam wyjść z kaszlu, a jeszcze ta astma, mówię wam, wszystko mi się pogorszyło ze zdrowiem po ciąży. Zapalenie oskrzeli miałam i antybiotyk do dziś. A w sumie dalej kaszlę.. Mała ok, właśnie marudzi. Zajęta jestem, bo sama wszystko ogarniam w tym tygodniu, czasem czasu nie ma pomóc synowi w zadaniu. Męża nie ma cały tydzień oczywiście. Usg bioderek małej wyszło dobrze, bioderka dojrzały.
Pozdrawiam wszystkie.

1,335

Hej babeczki ! Trochę lepszy nastrój u mnie więc skrobne coś wink

dorota, Emila to tak średnio przesypia 12 godzin w tym, że w nocy zaczęła sie budzić po dwa razy.Teraz staram sie utrzymywac stałe pory na karmienie, drzemki, kapiel i wyciszenie przed nocą by zaczynała rozumieć, że noc jest do spania itp.Pielęgniarka mi powiedziała wczoraj by w ciągu dnia zwiększać jej posiłki to powinna przesypiac cała noc bez pobudek.A pigułek nie biorę jeszcze bo i tak seksu nie uprawiamy teraz bo go nie ma a wcześniej mieliśmy kryzys i T boczył sie na mnie sad

kati, i co znalazłaś te mleczko Hungry?

kiniak, i taki mąż jak Twój jest najlepszy! Co z tego, że mój kupuje mi prezenty (nawet bez okazji) jak  zachowuje sie jak palant???
Zdrówka życzę

1,336

Witam Dziewczęta smile
Jak spędzacie weekend? U mnie paskudna pogoda puki co siedzimy w domu i wystawiamy ogłoszenia razem z Agą big_smile hihihi
a tak pozatym coś na taką pogodę mam humor zjechany;/
Kati my również używaliśmy gumek długi czas teraz zresztą też ale nigdy nam nie pękła. A używamy cieniuśkich unimil skyn, bo ja mam uczulenie na lateks. Te z durexa sa okropne:P w każdym razie trzymam kciuki za szybkie przyjście okresu smile
Julka jak relacje z Mężem? Już po poważnej rozmowie? Czy jeszcze przed?
Dorota moja Aga nie lubi spać w dzień i zcasami zdarza się jej nie spać więcej jak godzinę w sumie za to w nocy ładnie przesypia od 22 np do 7 rano z 1 przerwą. Dziś pospała do 9 big_smile razem ze mną hihihi śpiochy małe w końcu wyspane big_smile
A jak u Was?

1,337

Cześć

Misiak  ja weekend spędzam w domu, w poniedziałek natomiast ze znajomymi na miasto ruszamy. Do tego wkurzyłam się  na męża (miał  mi pomóc wykąpać  Małego) bo rozwaliłam sobie palec nożem i to dość głęboko, jak podnosiłam Michasia to znów zahaczyłam o te miejsce i tak mi krew leciała że ubrudzilam kocyk i pościel ehhh a muszę  jeszcze Małego wykąpać i to sama bo on gdzieś na wieś  poszedł.

kiniak dziękuje za życzenia a Tobie dużo  zdrowia. Ja po ciąży to mam mega wahania nastrojów i strasznie mnie to denerwuje i do tego jeszcze okresu nie miałam.

Kati jak u Ciebie? może chociaż  przez weekend głowę  sobie trochę  zaprzatniesz czymś inny   i nie będziesz myślała o okresie, ja też  czekam jak  nie będzie to muszę  do gina iść.

Dorotka mój bardzo różnie śpi, ale nie moge narzekać nocka to od około  20 do 1-2 potem 6-7 w dzień to czasem usypia na godzinkę a czasem na 3 mu się  zdarzy praktycznie po każdym  jedzeniu  i na spacerach zawsze śpi.

Misiak jakie ogłoszenia? na allegro coś sprzedajesz? pochwal się smile

Mam pytanie jeśli, któraś  z Was nie chce to nie musi odpowiadać

jak u Was z seksem? macie taką  samą  ochotę  jak przed ciąża? bo u mnie to kiepsko czekam na ten okres i mam nadzieję, że  po nim zacznę  normalnie funkcjonować.

Buziaki

1,338

misiek, my jeszcze przed rozmowa bo T dopiero teraz dzwonił że jest na lotnisku i tak około 2 godziny mu zejdzie a ja tesknie za nim strasznie mimo wszystko:(

asienka, ja zawsze miałam ochote na mojego T i moje libido zawsze było spore wink teraz tylko przez ten kryzys trochę oddaliliśmy się od siebie a do tego strach u mnie przed kolejna ciążą więc z seksem teraz marnie u nas sad

1,339

Julka to trzymam kciuki żeby się wszytko ułożyło i było po Twojej myśli , żeby T zrozumiał co i jak smile

Asieńka my handlujemy ogólnie różnymi rzeczami w tym nartami, rowerami więc trzeba trochę reklamę sobie na necie robić.

Co do seksu to ja już z tydzień po porodzie miałam mega ochotę tongue niestety M nie ma prawie cały czas więc chyba tracę ochotę na cokolwiek sad pozatym nie wiem z czego się to bierze ale po porodzie czuję jakbym tam była mega ściśnieta. Pierwsze 3 razy były tragiczne sad tak mnie bolało jakbym conajmniej dziewicą byłą tongue też tak miałyście czy ja jakiś ewenement jestem?
Lekarz mówił, że jestem dobrze zszyta ale coś mi się nie wydaję...
Ja także nie miałam okresu jeszcze ale mi nie tęskno tongue pozatym karmię cały czas i mam nadzieję, że szybko nie dostanę.
Buźki :**

1,340

hej
dorota, pamietam jak pisalas, ze chcesz zalozyc spirale a czy przy karmieniu to dozwolone? Zaczelam wlasnie brac pigulki cerazete a dzisiaj mocno boli mnie brzuch i nie wiem czy to ich wina czy zbieg okolicznosci zwazywszy na to, ze zazywam je od wczoraj lol
w sobote byl seks w gumce ale wiecej strachu mialam niz przyjemnosci sad i dlatego napisz cos wiecej o tej spiralce jak mozesz, bylas juz u gina? z tego co wiem to ta pigulke nalezy brac zawsze o tej samej porze by skutecznie chronila przed niechciana ciaza wiec spirala jest bardziej wiarygodna chyba?

1,341

Julia mój mąż ma wady i zalety jak każdy, ale nie narzekam na zazdrość u  niego. Teraz to chyba ja jestem bardziej zazdrosna o niego smile Nie obchodzi rocznic, urodzin, itd. ale kocha mnie i ufa mi, dlatego nie jest zazdrosny jakoś bardzo.

Asienka dziękuję smile Gdzie się dziś wybieracie na miasto ? Udanego wieczoru ! Jeśli o seks chodzi ochoty takiej nie mam jak przed, ponieważ dziecko, obowiązki, itd. zmęczenie robią swoje. Po pierwszym miałam większą, teraz już nie. Ale ja to jestem ze swoim ponad 13 lat, więc u nas trochę inaczej z tym smile Nie widujemy się w ciągu tygodnia to jakoś tak się nie myśli o tym. Okres przyjdzie to się unormuje wszystko.

Dorota zapracowana w weekend?

Kati jak tam.. ?

Misiak napisz mi czy przy każdej zmianie pieluszki przemywasz małą np. wacikami ? Bo moja ma zaczerwienione miejsca już dłuższy czas.

U nas po weekendzie ok, mąż był, chłodno było, więc w domku siedzieliśmy. Ja tylko musiałam większe zakupy zrobić. Syn ma wolne do środy. Dziś już ładnie, spacerowałyśmy, a teraz mała zasnęła. A mało śpi w dzień.

1,342

Witam po kilkudniowej nieobecności.
Wybaczcie nie miałam ochoty się udzielać, mam tak okropną huśtawkę nastrojów że sama już mam dość, nie wiem czym to jest spowodowane, do tego jeszcze na do widzenia z mężem się pokłóciłam sad wczoraj już wyjechał i od razu odczułam tego skutki, jednak jego obecność dużo mi daje, teraz już wszystko przy synku robił, tak mi było dobrze jak mogłam na spokojnie poprasować czy posprzątać... Mały już mi zaczyna równo dokazywać wczoraj i dzisiaj to już masakra była, mały nie chciał ani spać ani jeść, ani pić i płakał jak go tylko położyłam, nie wiem czy przypadkiem to nie są początki ząbkowania... ślini się, jakby mógł to włożyłby całą pięść do buźki smile

Do neurologa jestem z Hubertem zapisana na 20, mam nadzieję że wszystko będzie ok, z tym neurologiem konkretnie chodzi o to że musi dobrać szczepionkę bo prawdopodobnie Hubert ma niską odporność i pediatra boi się sam dobierać szczepionkę żeby przypadkiem źle na nią nie zareagował, no zobaczymy co wyjdzie po wizycie, no i do tego prawdopodobnie będę musiała szczepić małego na pneumokoki, meningokoki i rota wirusy, ale o tym musi zadecydować neurolog. aż trudno pomyśleć że przez te chole....rne pleśniawki tyle narobią...

Dorota wiem że lepiej się wygadać ale nie zawsze jest do tego "odpowiedni" moment... musiałam najpierw sama to wszystko przetrawić smile

Julia nie znalazłam takiego mleka w sklepie a na internet nie bardzo miałam ostatnio czas a tym bardziej chęci no i musiałam się mężem nacieszyć smile dzisiaj jak mały mi uśnie to przetrzepię neta w poszukiwaniu mleka, chociaż szczerze mówiąc nie wiem czy jest sens bo Hubert za dwa tyg kończy 4 miesiące, no i na zupki dobrze reaguje. Jedynie co to zauważyłam że źle reaguje jego brzuszek na sok jabłkowy, podałam mu bo znowu był problem ze zrobieniem kupy ale narazie jabłuszko wykluczyłam z żywienia małego.

Asienka na okres (jeśli wogóle będzie) musze jeszcze poczekać ok tygodnia, nie wiem dokładnie kiedy ma być bo nie wiem czy będą tak samo regularne jak przed ciążą, jeśłi będą regularne 19/20 powinnam dostać, jeszcze chyba nigdy nie oczekiwałam tak okresu jak teraz...

Misiak ja miałam tak samo smile no ale nie można było więc jakoś trzeba było przeczekać do następnego powrotu męża do domu smile byłam dzielna i dałam radę smile 

Kiniak u mnie nawet może być, chociaż mąż wyjechał i cięzko mi znowu samej, chciałabym żeby już do nas wrócił i pomógł mi przy małym... Ale nie ma co smutać do tej pory dawałam radę to i dalej jakoś będę dawać radę, czego się nie robi dla wyczekiwanego maluszka smile

Kochane jaka waszym zdaniem antykoncepcja jest najlepsza oprócz braku seksu smile Bo tak ostatnio myślałam że jeśli nie będę znowu teraz w ciąży to trzeba pomyśleć o zabezpieczeniu, szczerze mówiąć wolałabym nie brać tabletek bo to dodatkowe hormony no i kilogramy...

Miłego wieczorku życzę smile

1,343

Julka, przegapiłem ostatnio lekarza, więc dopiero na kolejnej wizycie coś więcej się dowiem. Jestem wstępnie na spiralę zdecydowana, bo jeśli na drugie dziecko się w ogóle zdecyduję, to nie szybko.

Kiniak, dobrze że biodrka ok. Ja tam na spacery z Olkiem chodzę codziennie. Mam folie na wózek i jak zaczyna padać, to się chowamy wink
On świetnie śpi na spacerze, a dla mnie to ruch i jakaś dodatkowa rozrywka wink

Kati, Olek też się ślini na potęgę i ładuje piąstki do buzi, ale dziąsła nie są rozpulchnione, ani czerwone. Podobno to ślinianki się rozwijają.

Asienka, to mój Olek też teraz bardzo różnie śpi. Dalej dużo, ale już mniej regularnie.
Choć dziś pobił rekordy. Noc od 19:30 do 3, potem pobudka dopiero o 7:30. W dzień też 3 drzemki po ok 30 minut i 2 godziny na spacerze. A prze to, że tak ładnie śp, jest mega pogodny.

W czwartek szczepienie. Ciekawe, ile moja kluska waży tongue

1,344

A właśnie co do wagi to Hubert już waży prawie 7700 smile wielki chłopak z niego wrzucę jego fotkę może jeszcze dzisiaj jak go uspie W końcu bo jak narazie nie po drodze mu do spania. No Hubert ma troszkę jakby opuchnięte dziaselka no zobaczymy jak to będzie z tymi ząbkami.

1,345

Kati będzie dobrze, czekaj na okres smile Mój syn się długo ślinił, ale ząb pierwszy wyszedł dopiero na skończone 9 miesięcy. Ja tabletek też nie chcę, brałam już kiedyś 3 lata i różnie było. Dobrą opcją jest ta spirala lub może plaster ? Ja sama nie wiem co teraz, nie chcę tabletek. Hubert nie był szczepiony przez pleśniawki? Ja się zastanawiam nad pneumokokami czy teraz szczepić czy jak skończy rok.

Dorota ja też wychodzę codziennie, oczywiście jak zimno też, ale na deszcz nie, gdzieś zapodziałam folię, a poza tym na deszczu wilgoć i mnie dusi. Wolę wtedy otworzyć okno i wietrzyć ją smile Moja tez śpi na polu fajnie. Jak ją ubieram szczególnie czapkę to płacze, wkurzona ale potem już zasypia jak poczuje bujanie spacerowe smile

Wklejam zdjęcie z chrzcin

http://pl.tinypic.com/view.php?pic=2ed5cg3&s=8#.VGE1RelATMw
http://pl.tinypic.com/view.php?pic=125t0rm&s=8#.VGE1pelATMw
http://pl.tinypic.com/view.php?pic=immicx&s=8#.VGE2XelATMw

1,346

dorota, przy spirali nie ma przeciwwskazań do karmienia piersia? Ja juz głupia jestem z tym wszystkim bo tak zle i tak niedobrze sad Dzisiaj dostałam plamien i nie wiem czy to okres? Boli mnie brzuch i w ogóle jakas taka do d*** jestem. Smutno mi jakoś...:( Wczoraj wieczorem Emila tak sie darła i chyba sie nie najadła moim pokarmem bo po niecałej godzinie wypiła 110 mleka . Chyba mi sie pokarm konczy hmm Siostra mówi, że to przez nerwy i stres który mi funduje mój T ale nie wiem juz sama dlaczego?!

kiniak, sliczny aniołek!! :*

1,347

Julia dziękuję smile Stres ma duży wpływ na pokarm, ale może nie u wszystkich. Mi szybko zanikł, jak tylko zaczęły się nerwy.

Pamiętasz Kati jak pisałam że mój też lubi się napić. Właśnie dziś to robi i nie byłoby nic w tym złego, ale.. W domu go nie ma od wczoraj bo pracuje i dziś są imieniny jego brata, więc okazja. Ale ten nawet od wczoraj nie zadzwonił, zapytać jak dzieci, czy wszystko ok. Ja dzwonię a ten słyszę pijany. Mówię że u dzieci ok, ale mógł choć zadzwonić.. a ten nawet nie powie że pije, dopiero słyszę ego głos.. I nie miał wyjścia, powiedział, że pije z bratem.. Szkoda słów, mówię że na szczęście u dzieci ok, mała nie marudzi. Ale on jak za dawnych czasów. Ja tu, on tam, ale interesuje się jak chce. Trochę się zdenerwowałam, bo takie sytuacje u nas normalne i już mi się to nudzi.

1,348

Witajcie babeczki !

kiniak  ależ  masz piękną córeczkę, i biała szatka z imieniem  to fajny pomysł.
Mój  mąż też  sobie lubi wypić, ale to od czasu do czasu, ostatnio to ja po piwku bezalkoholowym sobie strzelam. A byliśmy ze znajomymi w knajpce na jedzonku, Michaś  u dziadków  do 22  posiedział, a potem go odebraliśmy, moja mama co prawda miała  kolejny dzień wolny bo na co dzien pracuje, ale nie chcieliśmy jej zostawiać  Michasia na dłużej. 

Julia u mnie w dużej mierze pokarm ze stresu zanikał,

kati ja stosuję  gumki i zostaje przy takiej formie  antykoncepcji, ale pewnie gdyby mi się przydarzła taka historia jak u Ciebie to  nie wiem. Dobrze, że neurolog dobierze wam szczepionke. Kati już  zabki? szybko jakoś. No i syn Ci pięknie waży dawaj foty Huberta  smile

misiak nasz "pierwszy raz" po porodzie był ok może na początku troszkę byłam spięta ale mąż  był  bardzo delikatny i dobrze było. Misiak  ja tęsknie za jazdą na rowerze bo w lato to byłam już  w zaawansowanej ciąży, na nartach nie umiem jeździć, ale chciałabym sie nauczyć.

dorotka u nas też całą piąstke Mały pcha do buzi a jakby sie dało to najlepiej dwie by włożył,

lecę  bo Mały  na macie  leży, ale już  zaczyna sie sie denerwować.

Miłego dnia!

1,349

Asienka dziękuję smile A szatka od chrzestnej smile Nie ma nic złego w tym że się napije od czasu do czasu, ale mój mi nie powiedział i nawet nie zadzwonił zapytać jak dzieci.. a cały tydzień go nie ma, więc jeden telefon dziennie to chyba nic wielkiego. Faceci.. smile Fajnie, że korzystacie z wyjścia z mężem. My chyba wybierzemy się na andrzejki, mama zostanie z małą smile

Hej, co u reszty ?

1,350

Kiniak malutka śliczna aniołek mały ????Obyś miała rację że będzie dobrze. Ją narazie na szczęście mam spokój z piciem męża niby nie pije i mam nadzieję że tak zostanie już. Problem tylko z tymi facetami...
Asienka jak słowo daje brak czasu na dodanie fotek może dzisiaj mi się uda cis wrzucić ????

Aj ja jutro na szpital na zabieg idę bo cytologia mi źle wyszła i takiego mam stracha ze szok na cały dzień moje maleństwo zostaje z babcia.
Nie podpisałam się za bardzo ale mam jeszcze do zrobienia trochę i Huberta jeszcze muszę wykapac. Później może jakąś fote Huberta wrzuce.

1,351

Kati to ja trzyma  kciuki żeby zabieg był szybki i bezbolesny i żebyś  szybciutko do domu do Huberta  wróciła. Mi cytologia wyszła  dobrze, ale okresu brak i  pewnie czeka mnie wizyta u gina ehhh mam jeszcze trochę czasu, ale chciałabym zeby to samo się uregulowało.
Kati zmieniłaś  smoczki? ja zamówiłam  mają lada dzien przyjść.

kiniak fajnie, że  idziecie  na andrzejki, czasem trzeba wyjsc tylko we dwójkę z domu.

Kulka a Ty gdzie się  podziewasz?

Dorota a Wy jak?

Dobrej nocki

1,352 Ostatnio edytowany przez kati1989 (2014-11-13 00:28:55)

Asienka jutro może wyjdę od razu do domu bo nie mam za bardzo z kim Huberta zostawić na piątek a z lekarzem rozmawiałam i mówił że jak wszystko będzie w porządku to będę mogła wieczorem wyjść po wizycie lekarskiej. Zabieg ma być robiony pod całkowitym znieczulenie więc będę sobie spać ???? ale szczerze mówiąc cholernie się gospodarka boję... mój synek kochany wogole  nie chętnie ciągnie smoka ale mam już te większe ale ani tych 0-3 nie chce ani tych 3-6 i tak myślę czy nie spróbować smoczka o którym kiedyś pisała Dorota, ale nie pamiętam jak się nazywała ????

Kochane trzymajcie kciuki ????

Miłej nocki życzę ????

1,353

No i zabiegu nie będzie najpierw muszę sprawdzić czy nie jestem w ciąży. Okresu dalej brak a stres jest coraz większy czekam na ten okres jak na zbawienie.

1,354

kati ja wiem, że  to łatwo pisać, ale nie denerwuj  się kochana, co ma być  to będzie.
Co by nie było to sobie poradzisz. Pozatym z kąd masz pewność, że  to sam środek dni płodnych, sama pisałaś,  że  masz nieregularne miesiączki więc coś może się przestawiło.
Zabieg też zdążysz zrobić -  dobrze  że  w calkowitym znieczuleniu.
A smoczek to był  chyba soothie jak dobrze pamiętam.

Zobacz ja jeszcze nie miałam okresu po porodzie i też czekam na niego, niby na ostatniej wizycie gin robił mi robił usg i mówił, że macica dopiero się przygotowuje do złuszczenia. A co z owulacją to nie wiem chociaż  mówił, że  jajniki są  ok.

To ja z Tobą czekam do 20 głowa do góry!

Powiedz mi jak rozszerzałaś tą dietę  Hubertowi? wprowadzałaś jeden posiłek dziennie zamiast karmienia mlekiem tak ? i ile tego jedzonka dawałaś? tyle  ile dziecko chciało  czy np. jednego dnia 4 łyżeczki kolejnego 6 kolejnego 8 itd? muszę się  trochę  doedukować a Ty już troszkę  wiesz w temacie to chce się  poradzić.

Ja dziś pół  dnia u siostry siedziałam z Michasiem a później  pojechaliśmy wybierać  jej suknię ślubną  smile tz. ona wybierała a my z resztą  - mamą, siostrą  cioteczną i koleżanką  doradzałyśmy. Suknie wybrała z cudownej koronki i z pięknym trenem ehhhh aż  mi się  mój ślub przypomniał.

Michaś  już  śpi  a ja sobie zrobiłam  wieczór  piękności wink

A reszta mamusiek gdzie? meldujcie się o ile wam wasze pociechy pozwolą.

Buziaki!

1,355

Asienka właśnie najbardziej martwi mnie to że mogłabym nie dać sobie rady z dwójką maluchów, jestem pełna podziwu dla Julii, ja czasami nie domagam z Hubertem a jak będzie jeszcze drugie to ja nie wiem hmm Wiem jedno jeśli będę w ciąży drugiego malucha równie mocno będę kochać jak Huberta. Co do dni płodnych to ujmę to tak... ok pół roku przed ciążą okres mi się wyregulował na tyle że mogłam mniej więcej się domyślić kiedy przyjdzie i JEŚLI teraz będe miała również wyregulowany to wynika na to że to były dni płodne, a i co do okresu to pomyliłam się i to o tydzień, kojarze kiedy miałam okres bo następnego dnia po pojawieniu się okresu poszłam z Hubertem do szpitala i okresu powinnam dostać dzisiaj a najpóźniej jutro o ile będzie regularny... A zabieg będę miała robiony na początku grudnia.
A jeśli chodzi o rozszerzanie diety Huberta to ja robiłam tak że najpierw robiłam jednoskładnikową zupkę, gotowaną marchewkę blenderem zrobiłam "papkę" i dawałam mu łyżeczką, dopiero poźniej dołożyłam kilka ziarenek ryżu, tylko na początku dawałam łyżeczkę max dwie żeby go powoli przyzwyczajać, nie to że na rzecz zupki odkładałam mu jedną porcję mleka bo łyżeczką raczej nie bardzo się najadł jak wypija 150ml mleka a co to jest łyżeczka, szczerze mówiąc Hubert nie ma ustalonych godz na jedzenie daje mu kiedy jest głodny, no i oczywiście nie je za dużo bo to wcale takie dobre też nie jest. Ale zauważyłam ostatnio że ma brzuszek dość wzdęty i narazie odstawiłam zupki muszę sprawdzić czy to aby nie przez to go wzdyma... A i taka sprawa że podobno marchewka jest zapierająca, na forum na wychowaniu stworzyłam wątek poczytaj sobie, dziewczyny dawały tam rady co zapiera itp co prawda nie ma tam wiele postów ale może temat się jeszcze rozwinie... a to link do wątku
http://www.netkobiety.pl/t76785.html

A oto obiecane fotki Huberta smile
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5c44b584da7c3b76.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/df13b37b12a069d5.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fd94da9fe5693ac8.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b7c1ee419c690484.html

1,356

O jakie piękne forumowe dzieciaki! Super pięknoty! smile

Julka, jeśli karmisz i piersią i mm, to niestety pokarmu może być mniej. Podając mm, dziecko go dłużej trawi, więc z piersi siłą rzeczy je mniej, czyli mniej jest stymulowana produkcja. Organizm wtedy dostaje sygnał na mniejsze zapotrzebowanie mleka.
A dlaczego nie chcesz zostać tylko na piersi?
W czwartek będę u glinki, to się dowiem. Ale wydaje mi się, że tak jak pigułki, tak i spirale są specjalne dla karmiących.

Kati, kciuki za szybkie i pomyślne rozwiązanie zagadki okresowej!

1,357 Ostatnio edytowany przez kiniak1 (2014-11-14 15:28:15)

Asienka no mam nadzieję, że dojdzie do imprezy smile Wczoraj nie miałam czasu wejść, choć mała grzeczna, na polu to w ogóle super śpi, ale nie mogę z nią łazić pół dnia, bo już chłodno. To w przyszłym roku masz wesele siostry smile?

Kati co z tą cytologią, jaka grupa ci wyszła ? Czekamy razem z Tobą i trzymamy kciuki. Za okres. A początek grudnia, to nie tak niedługo musisz czekać na szpital. Piękny i duży chłopak smile

Mała ok, już po spacerku, w domu mało i krótko śpi. Wczoraj byłam u syna na zebraniu, mąż przyjechał do małej, była grzeczniutka i gugała z nim. Jak zostałam z nią sama to taka marudna była, wtedy do wózka bo na rękach już nie mam sił jej nosić. Wieczorami nieraz tak ma.

Właśnie niedługo posiłki inne trzeba wprowadzać, synowi dawałam zupki, potem jabłko i marchewkę. Zobaczymy czy mała będzie chętnie jadła smile

1,358

Kiniak grupa? a dokładniej o co Ci chodzi bo nie bardzo się orientuję? smile no z cytologi wyszło że coś jest nie tak ale dokładnie nie jestem w stanie Ci powiedzieć o co dokładnie chodzi wiem tyle że pod onkologię to nie podchodzi jeszcze (na szczęście). no poszłabym na szpital jak tylko by się rozwiązała zagadka czy okres będzie czy nie, ale nasz kochany NFZ stosuje jakby "karę" przezto tak jak w moim przypadku poszłam na szpital i tego samego dnia wyszłam bez zabiegu i przez to muszę odczekać 14 dni żebym mogła iść na szpital... aj brak słów na te polskie przepisy...
A co do ewentualnej ciąży to rozmawiałam z mężem i jak będzie trzeba to zjedzie z niemiec albo ewentualnie wynajmiemy kogoś do pomocy jak nikt z domu nie będzie miał możliwości mi pomóc, ostatnio bardzo dużo myślę na ten temat i doszłam do wniosku że ciężko by mi było z dwójką maluchów ale lepiej by było dla dzieci jakby się razem wychowywały z tak mała różnicą wieku smile oj co ma być to będzie smile
Wczoraj jak byłam w szpitalu pielęgniarka opowiadła mi pewną historię dosłownie z życia wziętą z jej bliskiego środowiska, opowiadała mi bo pytała czego zabiegu nie będę miała i powiedziałam jej jak się sytuacja przedstawia, w pewnym momencie myślałam że ona ma na myśli poprzez zabieg pozbyć się ciąży, co rzecz jasna nie miałam i nei mam takiego zamiaru... a oto historia pielęgniarki jak dobrze pamiętam sprzed dwóch lat chyba: Pewna Pani w wieku nastu lat zaszła w ciążę a dosłowniej mówiąc wpadła z chłopakiem a w sumie z facetem kilkanaście lat starszym (może 10-12, nie zrozumiałam) a że facet gnojem się okazał i ja=ą zostawił postanowiła usunąć ciążę, po kilku?kilkunastu latach idąc późnym wieczorem do domu miała wrażenie że ktoś za nią idzie, przestraszona w pewnym momencie się obróciła i zobaczyła małego chłopca, zapytała kim jest i dlaczego tak późno chodzi sam po ulicach i czy rodzice się nie martwią o niego, on odpowiedział "cześć mamusiu, to ja Piotruś Twój synek którego zabiłaś, ale ja Ci to już wybaczyłem, nas tam jest dużo dzieci ale wszyscy wybaczyliśmy swoim mamusiom że nas nie chiały i zabiły"... Jak skończyła opowiadać dosłownie na całym ciele miałam gęsią skórkę... straszne jak matki mogą robić takie rzeczy, żadna sytuacja nie jest w stanie do mnie przemówić że matka dokonała aborcji, lepiej oddać dziecko do adopcji, czy nawet w oknie życia zostawić...

Dziękujemy bardzo za miłe słowa odnośnie Huberta :*

1,359

Kati to teraz ty mnie zaskoczyłaś smile Bo w cytologii wychodzą grupy, jest ich chyba 5. 1 jest najlepsza, czyli wszystko ok, a 5 najgorsza, czyli choroba, nowotwor chyba. Ja zawsze mam 2 grupę. Może nie zapytałaś? Jeśli chodzi o aborcję, nie chciałabym się wypowiadać, bo nigdy nie musiałam myśleć na ten temat, ale ciężko mi osądzać niektóre kobiety, bo różne są powody ich ciężkich decyzji. Ale osobiście oczywiście nie popieram.

1,360

kati po ciazy przez pol roku mozesz miec okres w kratke, potem powinien sie juz wyregulowac. Oczywiscie jak sie karmi piersia i ma szczescie to mozna go dostac dopiero po zakonczeniu piersia i tez te 6 msc ma na uregulwanie sie. Ja mam pecha i wlasnie mi sie skonczyl juz drugi po ciazy. Z 35 dniowych cykli teraz mialam 22 dni. Ale wiem co to znaczy peknieta gumka i jaki stres potem jest. Marka nie ma znaczenia tak na prawde, to kwestia przypadku. Ale trzymam kciuki zeby przyszedl, chyba nie doczytalam co Ci dolega:/

dorota.f ja biore tabletki od ponad 3 tygodni i nie narzekam, nie mam zadnych skutkow ubocznych. U mnie spirala chwilowo odpada. My tez sie codziennie spacerujemy niezaleznie od pogody, ze dwa razy mala na balkon wstawilam w wozku i tez pieknie spala a ja mialam czas na sprzatanie i gotowanie.

kiniak 10 lat to kawal zycia:-) gratuluje:-)

Asienka u mnie chyba wieksza ochota na seks jest. Co do odczuc to pomimo ze ostatecznie rodzilam przez cc to mam wrazenie ze jest ciasniej. Czekalam na pozwolenie od lekarza a maz ledwo wytrzymywal.

Widzialam same slodziaki dzieciaki:-)

U nas Mania ostatnio nie chce spac sama. Po karmieniu potrafi mi lezec na kolanach i 2 godziny i spac, ale tylko ja do lozeczka wloze za 5 minut oczy otwarte i krzyk, przez kilka dni twardo odkladalam do lozeczka ale potem dzien przerabany bo ona zmeczona i prawie non stop plakala. Teraz jak ja biore do nas do lozka to spi jak zabita 8 godzin ale to dopiero jak sama sie klade spac. Przyzwyczajona byla ze spi w lozeczku i ewentualnie o 5-6 bralismy ja do nas zeby jeszcze dwie godzinki pospala. Moze ma taki okres po prostu i musimy przeczekac. Chcialabym jeszcze polecic Wam ksiazeczki kontrastowe. Mania jest zachwycona, co prawda mamy taka od 6 msc dopiero niby bo nie bylo takich dla mlodszych w sklepie akurat, ale moze patrzec i patrzec i lezy grzecznie wtedy na plecach i nie probuje siadac co chwila.

http://www.fotosik.pl/u/wikkul/zdjecie/14/album/1668010

1,361

Zezłościłam sie ostatnio na was za to , że mało piszecie i nie można pogadać tongue I obiecałam sobie, ze więcej na netkobiety nie wejdę wink tongue ale juz mi przeszło big_smile

dorota, ja nie chce dokarmiać Emily mm ale ona sie nie najada ostatnio moim pokarmem wiec dostaje tez butlę. Napisz po wizycie co ci gin mówił ale mi tutaj powiedział, ze jedynie Cerazette jest dla karmiących . Nie wiem chyba odstawię ja całkowicie od cyca i założę sobie spiralę bo inaczej to oszaleję z obawy o kolejna ciąże sad

kati, ja myslałam nad aborcją przy pierwszej ciązy i gdyby nie moja przyjaciółka to bym raczej teraz Lily nie miała :(chciałam usunąc bez wiedzy Tomasa i zwierzyłam sie własnie przyjaciółce a ta mnie zaszantażowała że jak nie powiem facetowi o swoich zamiarach to ona to zrobi......
nie osądzam tych kobiet które usunęły! Nie mnie osądzać i w pewnym sensie rozumiem...

1,362

Kiniak na wyniku nic nie widzę o grupie no i lekarz też nic nie mówił wiem tyle że to nie na onkologie a to najważniejsze.
Kulka wiem że po ciąży okres zazwyczaj jest w kratkę ale to czekanie jest tak denerwujące że szok. Na test jest za wcześnie więc pozostaje mi dalej czekać na zrobienie testu za jakiś tydzień albo na okres...
Julia może do aborcji mam takie nastawienie przez poronienie nie wiem ale jestem temu przeciwna. Nie mi oceniać kobiety które podjęły taką decyzję ale jeśli miałabym na to jakiś wpływ to rozbudowanym wszystko aby do aborcji nie doprowadzić. Ale tu nie o tym jest rozmowa smile jak ty byś się mogła na nas podniecać ????
Jak się miewają wasze malenstwa? Hubert jak nigdy w dzień przespal prawie 4 godz a ja mogłam trochę mamie pomoc w porzadkach smile

Miłego wieczoru życzę

1,363

Kochane mam do was pytanie dotyczące przewożenia dziecka może któraś z was się orientuje czy można przewozić dziecko na przednim siedzeniu w nosidełku? W foteliku wiem że można. Mam wyjazd z Hubertem do lekarza i wolałabym mieć na niego oko a z tyłu to niestety niemożliwe a nie mam kogo wziąć żeby ze mną jechał.
Jak wam weekend mija? My dzisiaj wróciliśmy do domu, przez kilka dni u rodziców byłam. Hubert śpi w nocy pięknie przeżycia ok 8-9godz smile

1,364

Julka, wydaje mi się, że tak jak z pigułkach, jest spirala bezpieczna dla kobiet karmiących. W czwartek się dopytam.

Kati, co to te nosidełko? Do przewożenia dzieci są tylko foteliki z tego, co wiem...
I generalnie kodeks zabrania z przodu.
Ja jeżdżę z Olkiem często. Raz tylko wyłączyłem poduszkę (to konieczne!) i wiozlam z przodu.
Ale od tamtej pory jeździ tylko z tyłu.

1,365

No dzisiaj Hubert dał mi trochę popalić w drodze do domu więc następnym razem wolałabym go mieć na przodzie tylko będzie problem z wyłączeniem poduszek...  nosidełko to to co jest w wozkach3w1 to nosidełko i fotelik w jednym... jak zwał tak zwał ????

Posty [ 1,301 do 1,365 z 2,151 ]

Strony Poprzednia 1 … 19 20 21 22 23 … 34 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Sierpniowe Mamusie 2014

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024