Ratunku moje włosy wypadają garściami - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Ratunku moje włosy wypadają garściami

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 91 ]

Temat: Ratunku moje włosy wypadają garściami

Witajcie mam problem z włosami wcześniej wypadały ale mało a teraz jest masakra one normalnie się ulatniają coraz mniej ich na głowie po za tym zakola niemiłosierne ;/
z natury mam śliczne loki których każdy mi zazdrościł a teraz istne siano na głowie,nie pomogły szampony z serri Gliss kura,nivea i pantene, używałam maski z jedwabiem różnego rodzaju olejki i dalej nic ;/
od 2tygodniu faszeruje się tabletkami witamin z rodziny B nie wiem czy właściwe są czy jakieś inne ponadto mam jeszcze skrzyp i też nic nie daje.
Niżej zdjęcie sprzed roku i z grzebienia dzisiaj po wyczesaniu,jestem załamana stanem moich włosów , zdjecie suchych dodam jutro lub na wieczór bo właśnie są mokre

http://fotoo.pl//out.php?i=761193_942196-1398957393676138-498791380-n.jpg

http://fotoo.pl//out.php?i=761194_dsc00045.jpg

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ratunku moje włosy wypadają garściami

Idź do lekarza, poproś o badania - przynajmniej na poziom witaminy D3 i na hormony tarczycy, zresztą niech lekarz zadecyduje, co jeszcze warto byłoby zlecić. Mnie przy niedoborze witaminy D włosy leciały podobnie, po miesiącu jej przyjmowania wszystko wróciło do normy.

3

Anemonne napisał/a:

Idź do lekarza, poproś o badania - przynajmniej na poziom witaminy D3 i na hormony tarczycy, zresztą niech lekarz zadecyduje, co jeszcze warto byłoby zlecić. Mnie przy niedoborze witaminy D włosy leciały podobnie, po miesiącu jej przyjmowania wszystko wróciło do normy.

Czyli nie witamina B tylko D ? Mam właśnie niedoczynność przed chwilą zrobiłam zdjecie na mokrych włosach nawet widać różnicę na twarzy że mam już "opuchniętą"

http://fotoo.pl//out.php?i=761212_dsc00047.jpg

4 Ostatnio edytowany przez Olinka (2014-05-23 22:56:12)

niedozwolony link - usunięty przez moderatora

5

Może to po prostu po rozjaśnianiu włosów to jest masakra miałam piękne długie czarne włosy lecz zachciało mi się blondu po kilka krotnym rozjaśnianiu moich włosów one mi odpadły! Straciłam połowę głowy włosów i to nie żart . Jedyne co mi pozostało to ściać włosy na krótko hmm i tak się stało . teraz czekam aż włosy mi odrosną jakoś odżyją ( stosuję witaminy tabletki itp. jest to :Wyciąg ze skrzypu i pokrzywy , a również Skrzypo VITA + BIOTYNA ) . I wiem , że nigdy nie po pełnię takiego samego błędu fryzjerka mnie ostrzegała ale jak to zawzięta ja musiałam spróbować i tak o to wyszłam . Także uważajcie i starajcie się jak najlepiej pielęgnować swoje włosy to jest dodatek urody na pierwszym miejscu . POzdrawiam .

6 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2014-04-02 02:16:35)

Kasiu pisałam o ile dobrze pamiętam w innym temacie, że masz niedoczynność tarczycy i tym samym masz już odpowiedź na swoje pytanie, tarczyca ma ogromny wpływ na stan skóry, włosów i paznokci, możesz nie mieć żadnych niedoborów a włosy sypią się na tle hormonalnym.

Co do witamin to oczywiście możesz mimo to je brać nie zaszkodzą, ale nie tylko witamina B, ale i wapń (z którym jako tarczycowiec możesz mieć problemy bo hormony tarczycy odpowiadają za gospodarkę wapniową), witamina D, witamina A i E również.

Tym bardziej nie rób teraz detoksykacji i diety na bazie marchewek i jabłka ;p

Jednak najbardziej prawdopodobne jest to że to tarczyca, ja też jak wiesz choruję i również mam przerzedzone włosy mimo że nie brakuje mi witamin, głównie na czubku głowy więc zaczesuje specjalnie włosy tak żeby nie było tego za bardzo widać, pomógł mi szampon dermeny na wypadające włosy, ale głównie skup się na leczeniu tarczycy.

PS ja na opuchnięcie twarzy używam arniki z flosleku trochę pomaga

7

małpa smile ale tsh mam już 1.90 spadło bo soli nie jem tak mi się wydaje bo zanim odrzuciłam sól było tsh 3.50 gdzieś na przełomie listopada tak mi się wydaje bo nie pamiętam.

Tak rozmyślałam nad tym jaki ja szampon miałam wcześniej,doszłam do wniosku że to chyba był szampon bambi lub bambino od siostrzeńca, pytałam mamy mówiła ze on częściej miał bambino ale na spróbowanie wzięłam bambi bo tańsze widzę że są błyszczące nic po za tym a i miękkie, głębiej myśląc w tym czasie również miałam maskę Wax do zniszczonych jasnych włosów, dzisiaj powinnam ją mieć, zamówiłam przez neta bo w aptece 30zł a w necie z wysyłką 15 .. niezłą marże sobie biorą u mnie , a wczoraj jeszcze myślałam i myślałam i doszłam do innego wniosku, jak mi włosy schły to jakiś czas brałam je w kaptur tzn zakładałam kaptur od bluzy jak były włosy mokre i to też może być wyjaśnienie,w niedzielę je umyję nałożę kaptur i zobaczymy big_smile
Co do łysiny z przodu ja widzę już placki zakole to już dawno mam ale wiesz co ja lubię te zakole podoba mi się zwłaszcza jak robię kitka wysokiego smile

8

Bardzo mnie zaniepokoiłaś, bo mój grzebień wygląda podobnie po czesaniu.. Mimo to mam jednak gęste zdrowe włosy.

9

Pateczka napisał/a:

Bardzo mnie zaniepokoiłaś, bo mój grzebień wygląda podobnie po czesaniu.. Mimo to mam jednak gęste zdrowe włosy.

a prócz tych po czesaniu, zbierasz je z każdego miejsca ciuchy,meble podłoga? może i Ty masz z hormonami coś bądź witaminami
.
Dzisiaj dostałam tą maskę do włosów zobaczę co będzie .
Pateczka a jeszcze jedno jaki masz rodzaj włosów?

10

Mi z przodu włosy wypadły jak miałam naście lat, przytyłam włosy mi się potwornie przetłuszczały, źle się czułam ale samo przeszło z tym że włosy do poprzedniej gęstości już nie wróciły, wtedy uratowała mnie dermena o której wspominałam, to bardzo dobry szampon.

TSH faktycznie dobre nie powinno być przyczyną.

11

Małpa69 napisał/a:

Mi z przodu włosy wypadły jak miałam naście lat, przytyłam włosy mi się potwornie przetłuszczały, źle się czułam ale samo przeszło z tym że włosy do poprzedniej gęstości już nie wróciły, wtedy uratowała mnie dermena o której wspominałam, to bardzo dobry szampon.

TSH faktycznie dobre nie powinno być przyczyną.

a Ty jaki rodzaj masz włosów? Ja mam grube włosy,myję je 2x w tygodniu ,jutro zobacze co maska zdziała,jeśli tsh mam dobre to włosy idą od testosteronu bo faceci łysieją a ja nie wiem czy mogę to łączyć z tarczycą, usg tarczycy wyszło tak że prawy płat mam większy a te włosy właśnie najgorzej z prawej strony lecą , utworzyło się coś jak placek i odkąd paiętam na prawej stronie miałam ich najmniej jak np u niemowlaka mówi się że im włosy się przecierają to ja mam to samo

12 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2014-04-05 14:32:46)

Hmm jaki mam rodzaj włosów u skóry głowy dość przetłuszczające ale bez przesady, chociaż ostatnio używam olejków więc wizualnie przetłuszczają się szybciej, ale to nie kwestia sebum a tych olejków. Od połowy głowy mam włosy gęste i raczej przesuszone, dość grube i sztywne, chociaż nieco plątliwe ze względu na to że są nieco zniszczone. Ani proste ani kręcone, tzn lekko falowane.

Co do tego aby powiększony z prawej strony płat miał związek z tym z której strony wypadają włosy to wątpię, raczej to inna przyczyna.

13

Małpa69 napisał/a:

Hmm jaki mam rodzaj włosów u skóry głowy dość przetłuszczające ale bez przesady, chociaż ostatnio używam olejków więc wizualnie przetłuszczają się szybciej, ale to nie kwestia sebum a tych olejków. Od połowy głowy mam włosy gęste i raczej przesuszone, dość grube i sztywne, chociaż nieco plątliwe ze względu na to że są nieco zniszczone. Ani proste ani kręcone, tzn lekko falowane.

Co do tego aby powiększony z prawej strony płat miał związek z tym z której strony wypadają włosy to wątpię, raczej to inna przyczyna.

To u mnie podobnie wychodzi, bo ja mam po umyciu jak są suche to puszyste szopa inaczej co widać na zdjeciu,po 2 dniach u nasady są przetłuszczone , olejków na włosy chyba nie można co mycie używać,ja sporadycznie po nie sięgam bo ponoć włosów kręconych nie myje się często,siedzę z tą maską na głowie,prócz tego czepek i owinęłam głowę ręcznikiem zobaczymy jaki efekt bo jeśli to nie ta maska to już nie wiem co ;/

14

Ja używam olejków co mycie i jest lepiej.

Jak mówiłam spróbuj tego szamponu mi on pomógł wielokrotnie.

15

ok ok , no i maskę użyłąm ale kurde musiałam iść szybko i niestety aby włosy szybko wyschły musiałam użyć suszarki ;/
Miękkie były no i gratis dorzuciłam prostownicę bo po suszeniu siano ;/
Jutro je umyję ale chyba pod czepek i na ogrzewanie nie mogę robić bo mi to gorzej robi, jeszcze przymierzam się do szamponu bambino

16

Spróbuj tej Dermeny uparciuchu jeden ;p Bambino to szampon dla dzieci nie specjalistyczny i przy problemach z włosami takimi jak wypadanie wątpię żeby pomógł, idź do apteki po tą dermene 20-25 zł ale jest wydajna, a naprawdę działa, trochę puszy włosy, ale wystarczy odżywka i już.

17 Ostatnio edytowany przez Kasia2305 (2014-04-08 18:27:32)

Hehe big_smile Właśnie w tamtym okresie chyba używałam tego bambino od siostrzeńca,a w internecie czytałam o tym i własnie oczyszcza włosy z sylikonów które są w szamponach i kobiety z lokami go polecają, patrzę na tą dermę i jeszcze coś mi świta miałam w domu szampon w wąskiej butelce z apteki ok 200 ml lub 150 miał , na wannę nie mogę patrzeć haha wszędzie szampony odżywki i maski, a i zauważyłam jeszcze że odżywka bez spłukiwania też służy na moje włosy

Znalazłam to był szampon vichy dercos wzmacniający

18 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2014-04-08 20:41:40)

Myślę że Bambino po prostu jest delikatniejszy i ma mniej szkodliwych substancji niż normalne szampony, ale obawiam się że nie ma takiej mocy żeby oczyszczać je z silikonów itp, wiem że robi się taki zabieg w niektórych salonach.

Osobiście uważam że na wypadanie włosów lepiej kupić szampon na wypadanie z apteki bo to jest jakiś stan chorobowy, a Bambino to po prostu łagodniejszy szampon.

Szamponów vichy nie używałam, używałam i używam za to kremów i jestem z nich zadowolona.

19

już tu napiszę o tej cukrzycy , ja mogła bym wcale nie spać , nawet w dzień nie sypiam i oczów nie mam ciężkich .

Wczoraj chłopaka pytałam o ten szampon własnie mówił że to leczniczy jest taki ale odrazu wspomniał "przecież ten szampon za drogi jest a Ty zawsze dużo za dużo lejesz" hehe u mnie szampon kipi w ręce smile)
Ale pamiętam  ze ten z vischy był bardzo wydajny w poniedziałek go kupię,zrezygnuję narazie z bambino smile

20 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2014-04-09 13:48:28)

Też leje dużo i szamponu i odżywki bo mam jednak włosy za łopatki, odżywki w spreyu to mam na tydzień może półtora ;p. Ale tamten jest naprawdę wydajny, a no i ważne jeśli używasz szamponu leczniczego to koniecznie zostaw go na głowie na kilka minut nie spłukuj od razu.

Ja przymierzam się żeby na tą moją łysinkę co już mi nie odrosło spróbować tego dermarollera w połączeniu z jakimś serum i zresztą Mojemu też chcę zrobić, bo mu powypadały włosy okrutnie po jakimś stanie zapalnym skóry głowy.

Co do cukrzycy to w takim razie pewnie jej nie masz, ale możesz zbadać, lepiej wiedzieć, czynnikami ryzyka są cukrzyca w rodzinie, nadwaga, nieregularne posiłki, zbyt dużo cukru prostego w diecie. U mnie wystarczył czynnik genetyczny i to że przytyłam od tarczycy i sterydów.

A co do wód smakowych, wiesz że one potrafią mieć tyle cukru co cola? :c

21

Hej dziewczyny ja tez mam straszny problem z wypadaniem włosów walczę z tym już bardzo długo choć ja od bardzo dawna stosuje olejki,wcierki,odżywki typu Jantar i nic dalej to samo. A ja do tego z natury mam cienkie włosy i boje się że w końcu zostanę łysa mam włosy za ramiona i nie chce ich obcinać bo bardzo długo zapuszczałam ale idę dzisiaj po szampon dermena już wiele razy słyszałam że jest bardzo dobry na wypadanie włosów i do lekarza po skierowania na badania.

22

Niestety przyczyn wypadania włosów jest całe gro, możemy jeść suplementy możemy używać szamponów, ale warto znać przyczynę bo to mogą być hormony, niedożywienie, stres, niedobory witamin (i to całego ich mnóstwa), stres, choroby skóry głowy, jak i choroby całego organizmu, takie jak anemia, cukrzyca.

23

Herbata z pokrzywy pomaga...

24

A ja słyszałam że szampon lub mieszanka czarnej rzepy pomaga na odrost włosów.
W kauflandzie widziałam różne mieszanki, zaciekawiła mnie Bursztynowa i gotowa jajeczna.
Kiedyś stosowało się płukanki ziołowe  właśnie np z pokrzywy , kory dębu itp.

Pozdrawiam

25

hej dziewczyny ja piję herbatę skrzy-pokrzywa od 2 tyg na efekty pewnie trzeba poczekać ale wciąż mam problem z wypadaniem włosów. We wtorek wybieram się do lekarza by zrobić wszystkie badania i znaleźć przyczynę ale włosy zaczęły wypadać mi odkąd zaczęłam stosować olej rycynowy odstawiłam go tydzień temu zobaczymy co dalej będzie bo już zaczynam się martwić.

p.s również kupiłam sobie szampon w aptece dermena dałam za niego 25 zł zobaczymy czy pomoże

Pozdrawiam

26

A słyszałyście o nowej serii CeCe Med Prevent Hair Loss ? Generalnie nowość ale polecają je na wielu blogach.
Sama od jakiegoś czasu stosuję ich szampon i odżywkę wraz z suplementem Hair Complex. Tak więc zadbałam o taką kompleksową pielęgnację wink Muszę przyznać, że działanie jest. Również mam dość słabe włosy, ze skłonnością do wypadania ale dzięki tym kosmetykom zauważyłam znaczną poprawę ich stanu.
Możesz poszukać ich w drogerii Hebe - ja właśnie tam je znalazłam.

27

Warto też skontaktować się z lekarzem.

28

Lekarz może zleci jakieś badania. Czasem zdarza się tak, że przyczyna leży wewnątrz naszego organizmu. Może brakuje jakiś witamin.

29

Witam , dziewczyny mam pytanie - mam nadzieję, że będę mogła u Was uzyskać pomoc. Problem z włosami miałam praktycznie zawsze - ale teraz to co się z nimi dzieje mnie przerasta. Zaczęło się około 3 miesięcy temu - lecą mi na potęgę . Przy myciu to z nerwów aż płacze. Byłam u dermatologa poleciła mi Biotebal 5 i szampon do włosów wypadających Pharmaceris . Nie wiem może za krótko stosuje- miesiąc dopiero ale nic nie ma poprawy. Robiłam sobie badania na żelazo mam niby braki. Minimum powinno być 50 - mam 45. Biore zelazo ale też nic nie daje. Nie wiem , może to wszystko za krótko żeby zobaczyć efekty. Farbuje włosy raz na 3-4 miesiące - więc to raczej nie od farb. Pomóżcie. Dodam , że brałam wcześniej skrzyp i na mnie nie działa

30

Wypadające włosy, to także moja zmora. Ostatnio nacieram różnymi olejkami, i łykam polecony w aptece skrzypolen z biotyną, ma być skuteczny pod warunkiem regularnego stosowania. Za jakiś czas napiszę czy są efekty.

31

Ja miałam podobny problem. Chodziłam do fryzjera na ampułki przeciw wypadaniu włosów, dodatkowo nakładała mi jeszcze maskę regeneracyjną. Po 6 zabiegach włosy przestały prawie wypadać. Używam jeszcze olejku arganowego po każdym myciu włosów. Efekty rewelacyjne. A ty powinnaś isć do lekarza i poprosić go o skierowanie na badanie hormonów Tarczycy bo może masz niedoczynność a takie są pierwsze objawy

32

jargo87 napisał/a:

Witam , dziewczyny mam pytanie - mam nadzieję, że będę mogła u Was uzyskać pomoc. Problem z włosami miałam praktycznie zawsze - ale teraz to co się z nimi dzieje mnie przerasta. Zaczęło się około 3 miesięcy temu - lecą mi na potęgę . Przy myciu to z nerwów aż płacze. Byłam u dermatologa poleciła mi Biotebal 5 i szampon do włosów wypadających Pharmaceris . Nie wiem może za krótko stosuje- miesiąc dopiero ale nic nie ma poprawy. Robiłam sobie badania na żelazo mam niby braki. Minimum powinno być 50 - mam 45. Biore zelazo ale też nic nie daje. Nie wiem , może to wszystko za krótko żeby zobaczyć efekty. Farbuje włosy raz na 3-4 miesiące - więc to raczej nie od farb. Pomóżcie. Dodam , że brałam wcześniej skrzyp i na mnie nie działa

Proponuje Ci pić herbatę z pokrzywy . W aptece też kupisz tabletki z drożdży piwnych , nie są to drogie rzeczy , a naprawdę skuteczne . Pozdrawiam .

33

Dzięki za odpowiedzi... jeśli chodzi o Tarczyce to wyniki miałam robione i TSH mam 2,36 wiec w normie [0,27 - 4,2]. Pokrzywe pije  ale od tygodnia wiec to na pewno jeszcze za krótko by były jakiekolwiek efekty

34 Ostatnio edytowany przez Black_dragon (2014-05-12 17:03:19)

Kiedyś też tak miałam, przez dietę i nie dostarczanie witamin, szampon "Dermena" (około 30zł) i tabletki nie pamiętam nazwy chyba "Vitapil", zdziałały cuda. Tylko po Dermenie jest taka szopa której nie idzie rozczesać xD Tzn. trzeba dużo czasu siedzieć nad tym tongue Tyklko nie pamiętam czy to nie było tak, że do "Dermeny" włosy przywykły i potem znów nie wypadały xD Dawno to było

35

Piję herbatę z pokrzywy od 2/3 miesięcy z tym że ja wyczytałam że jest ona na pozbycię się wody z organizmu a nie na włosy ;/

36

Teraz jest sezon na pokrzywę możesz sobie zrobić wcierkę do włosów.

37

Małpa69 napisał/a:

Teraz jest sezon na pokrzywę możesz sobie zrobić wcierkę do włosów.

Cześć cześć ja uż wiem co jest tego przyczyną jak nie tarczyca to ten testosteron ;/
przy moim wątku pisałam jak moja wizyta przebiegła u endo

38

No to najważniejsze że już wiesz, testosteron uszkadza cebulki włosa sad. Więc tutaj wcierki i odżywki nie pomogą dopóki nie uregulujesz hormonów. Powodzenia

39

Małpa69 napisał/a:

No to najważniejsze że już wiesz, testosteron uszkadza cebulki włosa sad. Więc tutaj wcierki i odżywki nie pomogą dopóki nie uregulujesz hormonów. Powodzenia

Wpadłam jeszcze na artykuł o morwie białej która reguluje testosteron i chyba coś w tym jest bo kurde brałam ją w tamtym czasie ale nie systematycznie

40

Ale to chyba same pączki?

Listki są dobre na odchudzanie i cukrzycę typu drugiego.

41 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-05-30 11:21:39)

A słyszałyście o ostrzykiwaniu skóry głowy osoczem bogatopłytkowym? Podobno jest to bardzo skuteczne i w ciągu kilku miesięcy jest zdecydowana poprawa. Na pewno dużo skuteczniejsze niż wcieranie preparatów smile

42 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2014-05-30 12:39:47)

Nie słyszałam o tej metodzie i dla mnie osobiście pewnie by się nie nadawała bo jestem cukrzykiem, może autorce pytania by pomogło i chciała by skorzystać smile. W każdym bądź razie Kasiu walcz teraz póki sprawa jest w miarę świeża. Ja żałuję że trochę mocniej nie walczyłam wtedy gdy mi się włosy posypały i w rezultacie nigdy nie wróciły do idealnego stanu (kiedyś były okrutnie gęste) a teraz na czubku głowy są lekko przerzedzone, myślę jednak że z racji tego że minęło już ponad 10 lat od tamtych problemów to cebulki włosów już obumarły i raczej nie odrosną zupełnie.

43

mi tez wypadalo duzo wlosow. teraz juz jest ok, ale chcialabym miec ich wiecej... zaczelam lykac tabletki Revalid i widze efekty. tylko od razu mowie- nie warto kupowac tych tabletek w stacjonarnej aptece, zamówcie w aptece internetowej- jest 3 razy taniej smile jedyny minus to trzeba łykac 3 razy dziennie po 1 tabletce

44 Ostatnio edytowany przez Olinka (2014-07-11 15:38:46)

ja piję napar ze skrzypu i drożdzowy, tu są przepisy niedozwolony link i widzę poprawę, tylko u Ciebie jest gorsza sytuacja niż u mnie. Ale zawsze możesz spróbować;)

45

Moge Ci podac pare sposobow zeby wlosy sie wzmocnily. Ja pomimo niedoczynnosci mam grube wlosy i nie wypadaja. Ureguluj sprawy hormonalne a ze specyfikow pomaga picie drozdzy bardzo wzmacnia wlosy,pazury jak chcesz to napisze Ci jak to robic, nastepnie cynk w tabletkach bardzo dobrze dziala na wlosy ,wlosy potrzebuja go no i z wlasnego doswiadczenia zakup kochana szampon Alpecin. Myj tylko nim wlosy. Daje niesamowite efekty. Wlosy rosna nawet na czole,przestaja wypadac. Widzialam na allegro.;)

46

uzywalas moze revalidu? Ja stosuje (Revalid tonik i kapsulki) i mam nadzieje ze za 3 miesiace zobacze poprawe smile

47

Naprawdę pomaga? Również mam problem z wypadającymi włosami i już myślałam o jakiś witaminach, ale skoro piszesz, że skuteczne to może czas najwyższy wypróbować.

48

Mam ten sam problem tylko myślę, że gorszy. Wystarczy, że przebiorę ręką przez włosy i cała garść wychodzi mi z głowy. Kiedyś miałam piękne, zdrowe i gęste włosy. Dzisiaj po dwóch trwałych i spalonych włosach ciężko jest je odbudować,jednak ostatnio zakupiłam szampon i maseczkę z pantene przeciw wypadaniu włosów i myślę,że jest poprawa. Polecam! smile

49

Wypadanie włosów może też być spowodowane anemią. Siostrze zaczęły wypadać garściami codziennie. O mało nie popadła w depresję. Poszłyśmy do lekarza i się okazało, że ma objawy anemii. Teraz trzyma się specjalnej diety, bierze jakieś suplementy i jest dużo lepiej.

50

Może za mało witamin:)

51 Ostatnio edytowany przez ooolka29 (2014-09-18 12:55:16)

Dziewczyny stosujcie BIONIL MAN firmy Luxury Cosmetics! Jeszcze kilka miesięcy temu włosy wypadały mi garściami. Miałam koszmary, że budzę się zupełnie łysa. Brałam tabletki, używałam specjalnych szamponów i odżywek aż w końcu natrafiłam na ten preparat w internecie. Co prawda nazwa sugeruje, ze jest on dla facetów ale wg producenta nadaje się również dla kobiet. Efekty przeszły moje najśmielsze oczekiwania! Zniszczone włosy odrastają piękne, lśniące i przede wszystkim mocne, a skóra głowy nie jest już taka podrażniona. No i co najważniejsze włosy nie wypadają już tak mocno jak na początku kuracji wink)

52

Zadbaj o odpowiedni poziom minerałów w organizmie.

53

Idź do lekarza i zrób badania, a w międzyczasie stosuj tonik Novoxidyl. Naprawdę pomaga! No i oczywiście dbaj o dietę - orzechy, wątróbka, jajka, tłuste ryby morskie, warzywa (brokuły, marchew, sałata, pomidory). I unikaj palaczy, bo włosy potrafią wypadac nawet od biernego palenia!

54

Niestety od wielu lat walczyłam z wypadającymi włosami i nic mi nie pomagało. Dopiero wizyta u dermatologa mi pomogła, bo przepisał mi biotebal, taki lek, który zawiera biotynę. Brałam go przez jakiś czas codziennie po jednej tabletce i dość szybko zauważyłam, że włosy wypadają jakby mniej, a potem też zaczęły stopniowo odrastać.

55

mnie tak wypadały po kuracji na trądzik, całe garście, zaczęłam brać witaminy i zmieniłam dietę, dalej wychodzą, ale zdecydowanie mniej:) może warto zrobić badania, może być to też kwestia tarczycy...

56

Polecam zagęszczanie włosów. Myślałam, że już nic nie poprawi mojego wyglądu a jednak!

Poszłam z przypadku na bezpłatną konsultację do Kliniki Włosów w Krakowie. Nie wiedziałam, jak się to odbywa ale usłyszałam, że można przyjść i wypytać o wszystko.

Wreszcie nie wstydzę się swoich rzadkich włosów . 
Efekt natychmiastowy!

Są to tzw systemy integracyjne, metody specjalnie przystosowane dla osób z problemami łysienia, hormonalnymi i osłabionymi włosami. Mam teraz burzę włosów na głowie! smile

Bardzo dyskretne, idealne wink I nie widać, że miałam kiedyś problemy! Znajome mnie nie poznają smile

Zajrzyj na internet , tam mają wszystko opisane na ich stronie Beauty for You.

jakby coś to podpowiem, napisz prywatną wiadomość

Cena ? rozsądna, ale efekt jest tego warty!
Pozdrawiam

57

Jest wiele przyczyn, które doprowadzają do osłabnięcia struktury włosa co w konsekwencji doprowadza do ich obfitego wypadania. Do najczęstszych należą: zbyt częste korzystanie z prostownicy, lokówki a nawet suszarki oraz farbowanie włosów zwłaszcza nieprofesjonalnymi farbami.  Ale nie tylko czynniki zewnętrzne wpływają na ich kondycję, ale w dużym stopniu czynniki wewnętrzne. Nieodpowiednia dieta, niedobór witamin, zmiany hormonalne, picie alkoholu, palenie tytoniu. W celu wzmocnienia struktury włosa należy zacząć stosować naturalne sposoby na wypadanie włosów np: płukanka z soku z czarnej rzodkwi, tonik z bylicy czy nacieranie olejkiem rycynowym lub naftą kosmetyczną. Dodatkowo powinniśmy uzupełnić niedobór witamin w naszym organizmie m.in B3, C, E, H.

58

mi po zimie strasznie zaczeły wypadac włosy. kupilam vitapil, stosuje juz 3 miesiac - 2 opakowanie. polecam, bo włosy mniej wypadaja, sa mocniejsze i fajnie sie układaja smile

59

Kasiu ja też miałam kiedyś problem z wypadającymi włosami. Leciały mi garściami, na głowie łyse place aż się robiły. Dodam, że z natury mam cienkie i delikatne włosy, to w ogóle wygladało tragicznie.

Poszłam do dermatologa i jak słyszę, że ktoś ma problemy z włosami, to polecam ten lek: Loxon 5%. Naprawdę działa cuda. Fryzjerka przed moją kuracją mówiła, że mam okropne włosy, po kuracji tym lekiem była zachwycona i stwierdziła, że sama musi sobie kupić ten lek, bo w ciągu 2 miesięcy tyle włosów mi odrosło.

Ten Loxon 5% to jest taki spray: psika się codziennie na część szczytowo- czołową głowy i rozsmarowuje, codziennie. 1 butelka starczy na 1 miesiąc. Jest na receptę. Zapobiega wypadaniu włosów, wzmaga porost włosów, wzmacnia je.

Do tego Loxonu polecam szampon Dermena (biało-granatowy). Tak jak Loxon wzmacnia włosy, zapobiega wypadaniu. No i do tego odżywka do włosów w kremie. Działa podobnie jak tamte.

Używałam ten zestaw i naprawdę efekty są super: z łysiejącej się zrobiła "grzywa lwa".

Cenowo: 100 zł za wszystkie 3 rzeczy do kuracji, więc tragedii nie ma.

Polecam! smile

60

Kochane, ja też mam ten problem.. sad Niestety po zimie włosy klapnięte, wypadają i stały się matowe. Może uda się jakoś z tym walczyć dzięki waszym radom! Dzięki smile

61

JaKowalska7 napisał/a:

Kochane, ja też mam ten problem.. sad Niestety po zimie włosy klapnięte, wypadają i stały się matowe. Może uda się jakoś z tym walczyć dzięki waszym radom! Dzięki smile

jeśli rady nic nie pomogą to poświęć trochę czasu i udaj się do specjalisty fryzjera - polecam salony expert - doradztwo i dobre kosmetyki powinny uporać się z "niesfornymi" włosami

62

Ja również jestem zdania, że czasem lepiej trochę zainwestować i udać się do profesjonalistów. Po pierwsze dlatego, że włosy zostaną odżywione profesjonalnymi ksmetykami dobrze dobranymi do Twojego problemu, a po drugie będziesz miała szansę podpytać o fachowe porady jak najlepiej na codzień pielęgnować swój typ włosów.

63

Kasiu,a jak u Ciebie z odżywianiem? Może też żyjesz np. w stresie lub coś z hormonami może się dziać. Najlepiej zrobic sobie podstawowe badania. I spróbuj więcej witamin naturalnych,które są w pokarmach,same tabletki nie pomogą. Mam nadzieję,że będzie dobrze wszystko.
Pozdrawiam smile

64

na pewno kiedyś przestaną, mnie też tak wypadały, zrobiłam właśnie badania, ale były ok, witaminy, dieta i preparaty i w końcu przestały, dostały takiego kopa,że teraz widzę tylko jak rosną małe:) będzie dobrze:)

65

Suplementacja od wewnątrz daje efekty, ale trzeba na nie troszkę poczekać... Ja ze swojej strony mogę polecić Tonik SPA przeciw wypadaniu włosów, jest rewelacyjny, działa praktycznie od razu, ma mocny spirytusowy zapach, ale n się szybko ulatnia, stosuje się go od razu po umyciu włosów:-)

Posty [ 1 do 65 z 91 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Ratunku moje włosy wypadają garściami

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024