Moja opinia o psychologach - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Moja opinia o psychologach

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 121 ]

Temat: Moja opinia o psychologach

Psycho to kretyni ,nie potrafią mi pomóc .Nie rozumieją co ja przeżyłam! Ciągle zadają mi głupie pytania!!! Ja już nie wytrzymuje!!!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Moja opinia o psychologach

Moja miła...... uważaj na słowa. Nie neguj zawodu,który oceniasz tylko po tym,że Ktoś nie potrafi Tobie pomóc.Ci ludzie to jakby lekarze dusz.Czy każdy lekarz zawsze postawi słuszną diagnozę>??
Nie masz pojęcia co to znaczy brać na swoje barki problemy innych.Tak naprawdę to nie tylko mowa... trawa.Trzeba by być bez serca i uczuć,żeby lekko  traktować nieszczęścia innych- dlatego też chodzą na terapię - by dobrze wykonywać swój zawód.Ty twierdzisz,że nie potrafią Ci pomóc.......a może tak naprawdę niech chcesz z Nimi współpracować????? Pomyśl nad tym zanim ferujesz wyroki.

3

skrzywdzona napisał/a:

Psycho to kretyni ,nie potrafią mi pomóc .Nie rozumieją co ja przeżyłam! Ciągle zadają mi głupie pytania!!! Ja już nie wytrzymuje!!!

Uwielbiam te wrzucanie wszystkich do jednego wora.

4

Krzysiu- takie wrzucanie do jednego wora bardzo mnie dotyka- bo wiem,że tak nie jest jak pisze  skrzywdzona.Ona oczekuje cudu....... a cuda tak rzadko się zdarzają/.Żeby otrzymać pomoc- trzeba tego naprawdę chcieć a nie tylko oczekiwać .

5

Danusia napisał/a:

Krzysiu- takie wrzucanie do jednego wora bardzo mnie dotyka- bo wiem,że tak nie jest jak pisze  skrzywdzona.Ona oczekuje cudu....... a cuda tak rzadko się zdarzają/.Żeby otrzymać pomoc- trzeba tego naprawdę chcieć a nie tylko oczekiwać .

No tak, ale nie ma co mówić, że wszyscy są zły. Oczywiście, że są źli psycholodzy, politycy itp. itd. ale znajdą się i porządni.

6

Nie...... skrzywdzona nie napisała: źli czy dobrzy...... Ona napisała ,że to kretyni- a z takim stwierdzeniem zgodzić się nie mogę.

7

skrzywdzona jest teraz w takim stanie, że mierzy wszystkich jedną miarą.. Dla mnie nie jest to sprawiedliwe w żadnym calu... Danusia ma rację, nie można godzić się na tego typu stwierdzenia, skoro dotykają także psychologów, którzy znają się na swojej pracy, są przy tym ludźmi i po prostu pomagają...

8

Psycholog to nie internista że przepisze pigułki na konkretną chorobę i już jesteśmy zdrowi,z psychologiem należy współpracować i chcieć sobie pomóc.To bardzo ciężki i trudny zawód,dlatego podziwiam tych ludzi.
Skrzywdzona jeżeli nie odpowiada Ci z jakiś względów ten do którego chodzisz,możesz zawsze zmienić,ale nie wrzucaj wszystkich do jednego worka .Wiem że jest Ci ciężko ale Ci ludzie chcą Ci pomóc a nie skrzywdzić.

9

Ale krzywdzą . Czuje się jakby to sie działo po raz drugi. sad

10

skrzywdzona napisał/a:

Może tak to odbierasz,po prosu chcą żebyś to z siebie wyrzuciła,inaczej się nie da.Nie możesz tego tłumić w sobie,bo inaczej zwariujesz.

11

Może znależć innego . Ale jak? Może macie jakies namiary

12

Nie wiem gdzie mieszkasz,ale jeżeli jest to duże miasto to nie będzie z tym problemu.Weź książkę telefoniczną i na pewno znajdziesz adresy i numery telefonow poradni psychologicznych.Tylko pamietaj dla kazdego psychologa będziesz musiała opowiedzieć to co się stało,bez tego nie da się przeprowadzić skutecznie terapii.A co na to Twoi rodzice?

13

A może ty masz depresje? Często wyjesz czy tylko się użalasz jak każda rodzona baba?

14

skrzywdzona napisał/a:

A jak uważasz- są Duchem Swiętym i mają wiedzieć osłuchowo co się z Tobą dzieje?????? Czy Ty aby za dużo nie oczekujesz.???????

15 Ostatnio edytowany przez skrzywdzona (2009-02-01 16:52:56)

samiec napisał/a:

A może ty masz depresje? Często wyjesz czy tylko się użalasz jak każda rodzona baba?

Możesz przestac . Padłam ofiarą zwykłego zboczenca i nie radze sobie z tym ,a ty wyskakujesz z "czymś takim"!

16 Ostatnio edytowany przez Bianca (2009-11-16 11:53:26)

są i Ci dobrzy i Ci, którzy w ogóle nie powinni wykonywać tego zawodu.

17 Ostatnio edytowany przez CookieBitch (2009-02-01 17:05:58)

Psycholodzy zadają tyle pytań by właśnie poznać osobę, którą próbują wyleczyć i żeby ja zrozumieć. A jeśli ktoś nie chce współpracować i nie będzie odpowiadał na te wszystkie pytania, to  taki psycholog nigdy nie będzie wiedział co Ci w duszy gra. Nie będzie umiał Ci pomóc a Ty nazwiesz go kretynem.

18

Ale ostatnio przesadziła . Przeryczałam przez dz... całe pół dnia

19

Czujesz się niezrozumiana i samotna, zrozpaczona itd. każde mini słowo krytyki będzie dla Ciebie powodem do ogromnego płaczu. To normalne.

20

Przeholowała pytaniem : Czy byłabym w stanie go pokochac dla dobra" jego "dziecka! On zniszczył mi życie a ta wyskakuje z czymś takim!!!! KRETYNKA!!!

21 Ostatnio edytowany przez CookieBitch (2009-02-01 17:27:34)

Ale to nie jest złe pytanie. Chciała wiedzieć może czy masz na tyle odwagi i na tyle siły by dla dobra dziecka go pokochać.  Może nie do końca chodziło jej o miłość tylko o tolerancję. Nie pomogę Ci. 1h psychologii w tygodniu nie czyni mnie Bóg wie kim. Ale jeśli ta kobieta ma Ci pomóc, ma Cię zrozumieć, to najpierw Ty musisz zrozumieć ją, że ona chce Ci pomóc i te wszystkie jej pytania, choćby dla Ciebie byłby one nie wiem jak przykre, są dla Twojego dobra. Ona chce poznać Twoje wnętrze, żeby znaleźć sposób na jego wyleczenie. Rozumiem Cię, też miałam do czynienia ze zboczeńcami ale jest ktoś kto mnie kocha i to mi pomaga nie myśleć o tym. Myśl o dziecku i że To aby psycholog Ci pomógł jest także dla jego dobra.

22

Doprowadziła mnie do płaczu!!!

Powiedziałam tej "psychofrajerce " że nie wie co ja czuje i że jest wredną szmatą.Bo zadawała głupie pytania. Bezczelna baba !!!

23

Mnie do płaczu doprowadza nawet fakt, że koc nie jest złożony jak powinien, że na podłodze u mnie w pokoju są papierki... i wiele innych. Tak jak mnie drażnią takie rzeczy tak Ciebie niewygodne pytania. Nie myśl, że ona robi to żeby Ci dopiec. Zastrzyk też boli a jest po to by pomóc. Jeśli nie pomożesz tej kobiecie to ona nie pomoże Tobie. Nie możesz myśleć i mówić, że jej gadanie jest bez sensu. Tobie się tak wydaje a spróbuj z nią współpracować. Przełknij tę gorzką pigułkę niełatwych dla Ciebie pytań, spróbuj odpowiedzieć na nie, wygadać się...

24

Bardzo sie cieszę,że zmieniono tytuł tego wątku.Moja córka jest psychologiem.Wiem jaka to ciężka praca - jak dużo i  ciągle się musi uczyc-mimo,że studia skończyła kilka lat temu.Nie uważam ,że jest kretynka- dotknęło mnie to bardzo.
Skrzywdzona- tak jak można zmienić lekarza- skoro Komuś nie odpowiada- myślę,że możesz zmienić psychoterapeutę- zamiast rzucać kalumnie.

25

Ale ona nie przeszła przez to co ja. Ta baba mnie nieźle wkurzyła!

I nie wie co to znaczy być poniewieraną przez jakiegoś lumpa sad

26

Ty nie możesz ciągle myśleć "ona nie przeżyła tego co ja". Skąd wiesz? a może jednak przezyła. Poza tym... o każdym psychologu będziesz mówić, że nie przeżył tego co Ty i na każdego będziesz narzekać, że zadaje Ci jakieś pytania. Ona zadaje Ci pytania bo sama nie mówisz a chce wyciągnąć od Ciebie co czujesz. Żaden psycholog Ci nie pomoże, bo z tego co mówisz to Ty nie chcesz współpracować. Oczekujesz cudu. I nie myśl, że ktoś nie przeżył tego co Ty...po pierwsze nie masz pewności a po drugie to takie " jestem skrzywdzona, biedna, nie rozumiesz co ja czuję, nie umiesz mi pomóc".

27

ja chcę być psychologiem i to nie oznacza, że stanę się psychofrajerka.
nie obrażaj psychologów.
skup się na jednostce, jeśli już musisz

28

CookieBitch napisał/a:

Mnie do płaczu doprowadza nawet fakt, że koc nie jest złożony jak powinien, że na podłodze u mnie w pokoju są papierki... i wiele innych. Tak jak mnie drażnią takie rzeczy tak Ciebie niewygodne pytania

Twój facet będzie miał przerypane tongue

29

samiec napisał/a:

haha, a kazda rodzona baba czesto nie wyje?;)

30

samiec napisał/a:
CookieBitch napisał/a:

Mnie do płaczu doprowadza nawet fakt, że koc nie jest złożony jak powinien, że na podłodze u mnie w pokoju są papierki... i wiele innych. Tak jak mnie drażnią takie rzeczy tak Ciebie niewygodne pytania

Twój facet będzie miał przerypane tongue

nie narzeka. nie martw się o to. on wie jak ze mną jest i wie dlaczego tak jest. kocha i przeżywa wszystko ze mną. Jak ja płaczę to on mimo, że się umówił nie ma tego w głowie tylko woli siedzieć ze mną.

31

skrzywdzona psycholog to nie jasnowidz ani cudotwórca ,który wie co czujesz ,poda pigułkę i problemu nie ma.Przyznam , że aby Ci jakoś pomóc przeczytałam kilka Twoich wątków na różnych forach.To nie było trudne , ponieważ na wszystkich logujesz się pod tym samym nickiem.Niestety , doszłam do wniosku , że jeżeli tak rozmawiasz ze swoim psychologiem , jak tu z nami na forum , to nie dziwię się ,że jesteś rozczarowana.
Psycholog aby komuś pomóc musi nawiązać dialog z osoba , która potrzebuje pomocy - tak ja to widzę.Ty musisz chcieć przed nim wyrzucić co Cię dręczy , mieć odwagę opowiedzieć o tym co się stało.Na tym forum było już chyba kilka wątków , w których się wypowiedziałaś , jednak z żadnego nie można było nic konkretnego wynieść.Zrozum , musisz oswoić się z tym co przeżyłaś.Wiem , że to trudne , ale jak zaczniesz o tym mówić , to być może uda Ci się oswoić Twój problem.Ludzie mają większe tragedie w życiu, a jednak próbują walczyć, rozmawiać , nazywać po imieniu pewne sprawy , które ich dręczą.Nawet gdy wzbiera złość , bunt, żal,kiedy do oczu cisną się łzy bezsilności i złości , gdy niczego innego się nie pragnie , tylko wykrzyczeć swoje cierpienie.
Jeżeli uważasz , że z  psychologiem , do którego chodzisz nie możesz nawiązać kontaktu i trudno Ci jest się przed nim otworzyć , to zawsze możesz go zmienić.Pamiętaj tylko , że żaden , nawet ten najlepszy nie będzie wstanie Ci pomóc , jeżeli się przed nim nie otworzysz.Zarzucasz temu obecnemu , że jest wredna szmata , że nie wie co czujesz...A skąd niby ma to wiedzieć ? Powiem Ci , że dobrze , że doprowadziła Cie do płaczu ,że zadawała Ci różne takie pytania , które wzbudzały w Tobie różne emocje.Nie jestem psychologiem , ale z autopsji wiem , że jak człowiek wyrzuci z siebie wszystko co boli , czuje się jakiś taki oczyszczony od środka.W relacjach z psychologiem najważniejsza jest szczerość ż do bólu...inaczej złość , mściwość zeżrą nas od środka....

32

TAkie pytania mnie męczą!!!

Postanowiłam na nie nie odpowiadac

33

skrzywdzona napisał/a:

Musisz sobie zadać pytanie,czy chcesz żeby Ci ktokolwiek pomogl????

34

Ją to chyba cieszyło że doprowadza mnie do płaczu

35

skrzywdzona ja się nie wypowiadam w Twoich watkach bo mam swoje zdanie na ten temat, ale tutaj się wypowiem, bo przesadziłaś... nie można tak pisać- bo możesz kogoś obrazić. Nie bądź egoistką. Twoje zachowanie jest straszne i powiem Ci, że kompletnie nie zachowujesz się jak osoba którą spotkało to, co twierdzisz, że spotkało Ciebie... Dobrze- może jesteś inna- ale przestań w końcu obrażać innych ludzi!

36

Napisałaś skrzywdzona........ ona nie przeżyła tego co ja.No widzisz.....to nie miejsce i czas na licytację- Kto ma czy miał gorzej.... bo myślę,że to nie ma najmniejszego sensu.Najważniejsze jest - by  Ktoś mający problem - przerastający Go - otrzymał daleko idącą pomoc.Ja ani nie znam się na praktyce tego zawodu  ani na szczegółach pracy tych ludzi- jednak z pewnością nie pozwolę- by rzucać oszczerstwa.Jak najszybciej zmień terapeutę -jeśli nie odpowiada Ci styl Jej pracy.

37

No to ja przepraszam jesli poczułas się urazona. Z chęcią bym zmieniła ,bo zaczęła mnie wnerwiać.

38

to jezeli jest cos nie tak to idz do psychiatry psycholog niedorasta do piet psychiatrze w leczeniu takie jest moje zdanie psycholog wiecej rozmawia ciagle o tym samym zgadzam sie ze to tez ciezka praca nie zaprzeczam ale psycholog rozmawia chwile szczerze wie o co chodzi daje leki i tyle z nim nie mozna pogadac jak z psychologiem.Psychologowi bardziej mozna sie ywyzalic a on tylko wyslucha

39

to,ze jeden psycholog Ci nie 'pasowal' to nie znaczy,ze wszyscy sa zli.Nie mierz wszystkich jedna miara.Twoje zachowanie jest dosc niesmaczne i wiele osob z forum przyzna mi racje.Wspolczuje Ci,bo to co Cie spotkalo,to wielka tragedia,ale nie rob z tego powodu takiego zametu wokol swojej osoby.

40

skrzywdzona napisał/a:

Jak nie będziesz odpowiadać na te pytania to moim zdaniem bez sensu jest żebyś tam chodziła. Mogę się załozyć, że o każdym psychologu mówisz "ona nie przezyła tego co ja". Zachowujesz się jak rozpieszczona dziewczynka. Nie tylko Ty coś takiego przezyłaś... może terapia grupowa?

skrzywdzona napisał/a:

Ją to chyba cieszyło że doprowadza mnie do płaczu

O tym pisałam wcześniej. Co ktoś by nie powiedział, nie zapytał, Ty zawsze będziesz mówiła, że jest to przeciwko Tobie. Zastanów się czego chcesz od życia i dąż do tych celów zamiast płakać nad czymś co stało się w przeszłości.

41

amelia* mozna dowiedziec sie do kogo to napisalas bo troche jest to nie jasne bardzo prosze o odp

skrzywdzona jezeli masz ochote pogadac tak na osobnosci prosze o kontakt jezeli chcesz pogadac moj mail kaja216@amorki.pl moze wymienimy sie num gg i wtedy pogadamy...

42

Amelia* napisał/a:

to,ze jeden psycholog Ci nie 'pasowal' to nie znaczy,ze wszyscy sa zli.Nie mierz wszystkich jedna miara.Twoje zachowanie jest dosc niesmaczne i wiele osob z forum przyzna mi racje.Wspolczuje Ci,bo to co Cie spotkalo,to wielka tragedia,ale nie rob z tego powodu takiego zametu wokol swojej osoby.

amelia* mozna dowiedziec sie do kogo to napisalas bo troche jest to nie jasne bardzo prosze o odp

pisalam to do skrzywdzonej.

43

aha dziekuje za odp bo myslalam ze do mnie i jakos nie komfortowo sie poczulam smile a tak wogole to moge dowiedziec sie co tak naprawde stalo sie skrzywdzonej bo nie moge nigdzie sie doczytac

44

skrzywdzona zostala zgwalcona.

KAJA216  wiecej w watku  'ten koszmar nie daje mi zyc'

45

dziekuje za pomoc smile

46

alez prosze bardzo;) i znowu prowokujacew wypowiedzi skrzywdzonej  w dziale samotnosc,watek mysle o samobojstwie.Szok.

47 Ostatnio edytowany przez kaja216 (2009-02-02 23:25:54)

wlasnie zauwazylam wiesz czasem nie wiadomo czy ktos mowi prawde czy robi sobie za przeproszeniem zarty z ludzi zeby ktos jej wspolczol

48

dokladnie.Ja tam nie widze sensu w uzalaniu sie nad soba.A w przypadku skrzywdzonej,to dziecinna prowokacja.

49

Ale....dlaczego mnie atakujesz????? To ten zbok powinien pójść do psychiatry a nie ja! On zniszczył mi życie! Miałam mnóstwo planów!!! A on to zepsuł!!!

50

skrzywdzona to żaden wstyd iść do psychiatry. To też lekarz. Prawie jak psycholog. Jakie plany miałaś? Nie powiesz chyba, że dziecko Ci nie pozwala kontynuować nauki.

51

skrzywdzona napisał/a:

Ale....dlaczego mnie atakujesz????? To ten zbok powinien pójść do psychiatry a nie ja! On zniszczył mi życie! Miałam mnóstwo planów!!! A on to zepsuł!!!

wiem,ze musi Ci byc bardzo ciezko,ale nie tylko Ty zostalas zgwalcona!!! tylko wiele innych kobiet i jakos z tym zyja! musisz isc do specjalisty,a nie uzalac sie nad soba na forach internetowych.

52

CookieBitch napisał/a:

skrzywdzona to żaden wstyd iść do psychiatry. To też lekarz. Prawie jak psycholog. Jakie plany miałaś? Nie powiesz chyba, że dziecko Ci nie pozwala kontynuować nauki.

Chciałam uczyc sie dalej , uprawiac jakis sport , miec rodzinę, a ten świr to zniszczył!

53 Ostatnio edytowany przez CookieBitch (2009-02-03 11:17:05)

Dziecko to nie przeszkoda by się uczyć. W moim wieku mam 3 koleżanki które mają dzieci, z czego dwie chodziły do szkoły do samego końca ciąży ( jedna zaszła w 2 gim). Sport nie zajmie ci całego wolnego czasu. Tylko nie rozumiem dlaczego nie możesz mieć rodziny? Bo co?

54

mozesz sie dalej uczyc,rodzine tez mozesz miec swoja w przyszlosci,i sport tez mozesz uprawiac.

55

A co do rodziny, to przecież możesz stworzyć własną idealną. Czy nie przyniosłby Ci to spokoju i szczęścia?

56

Nie rozumiem........ co ma piernik do wiatraka????? Dlaczego po tym co się stało nie mozesz uczyć się,uprawiać sportu?????? To znaczy,że Ty siedzisz bez sensu -rozpamiętując tylko to co się stało?Pomyśl........ masz 16 lat.

57

no uczyc sie moge ale.......

58

ale?!

59

Nie moge uprawiac już sportu bo on ...mnie bił tak że mi to uniemozliwił

60

skrzywdzona napisał/a:

no uczyc sie moge ale.......

nie chcę?

61

Chyba nie powiesz nam, że planowałaś zostać sportowcem i wziąć udział  w olimpiadzie. Mam normalne, żecie, wiele dziewczyn ma normalne życie i nie uprawiają żadnego większego sportu. Rozciąganie, gimnastyka, aerobik, pływanie- to też sport ale nie wymaga nie wiem czego...

Powiedz mi, co Ty robisz o tej porze w domu? dlaczego nie jesteś w szkole? Masz ferie? to może przemyśl wszystko i dojdź do wniosku, że w twoim wieku najważniejsza jest nauka. Jeśli z zaangażowaniem zajmiesz się szkołą, nie będziesz miała czasu rozpamiętywać co się stało.

62

Wiesz co może i masz rację. Musze sie czyms zająć .Mam ferie . Może sie zajmę nauką ,ale...i tak od tego nie ucieknę

63

wreszcie jakaś sensowna odpowiedź! masz ferie, jeśli możesz wyjedź gdzieś. spotkaj się z koleżanką, idźcie do kina...

64

skrzywdzona, czy Ty w ogole gdzieś wychodzisz?
interesujesz się czyms ?
masz jakieś hobby ?

65

Wychodze ale nie sama. I nteresuje sie muzyką i sportem

Posty [ 1 do 65 z 121 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Moja opinia o psychologach

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024