Nawracające infekcje pochwy ;\ - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Nawracające infekcje pochwy ;\

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 85 z 85 ]

Odp: Nawracające infekcje pochwy ;\
oll93 napisał/a:

Dziekuje za odpowiedź. Za drugim i trzecim razem już bolało coraz mniej! Mam nadzieję, że to jakieś przejściowe. Ale i tak wybieram się dla pewności do lekarza. Nie stosowałam nic na florę, może i to był powód. Stosuję teraz jeszcze krem clotrimazolum lub pimafucort na wszelki wypadek smile

to na wszelki wypadek to lepiej clotrimazolum, bo sterydów nie powinno się bez powodu stosować wink
a probiotyk dla kobiet zawsze warto przy/po leczeniu łykać smile

Zobacz podobne tematy :

67 Ostatnio edytowany przez krasnalka (2012-09-30 12:07:12)

czarna w czerwone kropki napisał/a:

to na wszelki wypadek to lepiej clotrimazolum, bo sterydów nie powinno się bez powodu stosować wink
a probiotyk dla kobiet zawsze warto przy/po leczeniu łykać smile

dokladnie tak jest z tym probiotykiem dla kobiet, warto go brac nie tylko podczas leczenia ale tez po zakonczeniu, a w zasadzie to mozna go traktowac jak taki codzienny suplement, bo co jakis czas flora bakteryjna pochwy ulega w pewnym stopniu zniszczeniu, jest narazona na niekorzystne czynniki, a probiotyk np.provag dostarcza zywych szczepow bakterii ktorych moze brakowac, a to one przeciez chronia wlasnie przed nawrotem infekcji i grzybicy. Zapewne to wlasnie tych korzystnych bakterii zabraklo u oll93 po leczeniu grzybicy...

68

znowu mam problem, od wczoraj czuję pieczenie, swędzenie w tych strefach, nie wiem co jest przyczyną, może być wiele np. odparzenie od legginsów? może koronkowa bielizna? jakieś otarcie podczas seksu? Zastanawiam się, czy wystarczy mi tylko smarowanie pimafucort i zejdzie mi to w ciągu paru dni czy mam lecieć znowu do lekarza po globulki hmm

69

jaśko napisał/a:

Nie wiem czy słyszałyście, że jak coś się dzieje, to najlepiej wysmarować się kefirem. Ja kupiłma sobie w aptece globulki bez recepty i tym samy jeszcze bardziej sobie pogorszyłam.

tym kefirem to chyba można sobie własnie pogorszyć? Jak masz zamiar go stamtąd wyciągnąć? Globulek też nie lubię, brudzą bieliznę i zawsze wypływają po południu. Ja używam żelu i mam spokój.

70

kefir i czosnek - zrobimy sobie małe śniadanie! a jak to jest że np jogurty się psują? a jak nie zauważysz i włożysz sobie taki niepierwszej  świeżości i jeszcze z pleśnią co w tedy?

71

Nie no bez przesady nikt sobie tego na serio chyba nie aplikuje.

72

oj wydaje mi się że są ludzie którzy niestety tak robią tylko zastanawia mnie dlaczego...

73

Ja miałam problem z nawracającą grzybicą - najpierw był Clotrimazol, ale nic nie dawał, potem globulki Pimafucin i objawy ustąpiły. No ale po jakimś czasie zaczęło się znowu - w końcu razem z partnerem się wyleczyliśmy tabletkami przeciw grzybicy i mamy spokój, teraz tylko łykam zapobiegawczo Lacibios femina i stosuję z tej samej serii płyn do higieny intymnej. Warto też ograniczyć cukier w diecie.

74

no bo jak się miało grzybice to później powinno się stosować profilaktykę to nawet wskazane żeby nie mieć problemów z nawrotami

75

przy infekcjach ważna jest wizyta u ginekologa. W aptekach są leki które można stosować bez recepty, jak np tamtum rosa ale wizyta u lekarza to podstawa

76

Ojej o tym kefirze i czosnku to już w kilku miejscach czytałam. Jakiś czas temu sama szukałam informacji o grzybicy i mnie takie wpisy przerażały troszkę. Jeśli coś się dzieje, upławy, swędzenie, dziwny zapach to trzeba iść do ginekologa. Niech zrobi wymaz na posiew i przepisze leczenie, a samodzielnie możemy łykać lacibios femina na florę.

77

COś o tym wiem. Ja przynajmniej raz w miesiącu mam takie problemy, a na pewno juz po powrocie z basenu. Ale teraz ginekolog powiedział zebym kupiła globulki Hexagym duo i pomaga. Wielki plus, bo nie brudzi bielizny jak inne globulki które do tej pory stosowałam.

78

żeby uniknąć infekcji intymnych trzeba uzupełniać florę bakteryjną okolic intymnych w bakterie kwasu mlekowego bo to ich zbyt mała ilość jest często przyczyną infekcji ja np stosuję provag bo jest doustny a dla mnie to wygodniejsza forma a do tego pochodzi ze szczepów polskich kobiet więc dla nas najbardziej skuteczny

79

Także mam ten problem,ostatnio nawet bardzo często. Nie wiem co może być powodem,dbam o higienę intymną,z partnerem używamy prezerwatyw,po których nic mi nigdy nie było. Zauważyłam,że swędzenie i reszta objawów pojawia się pare dni przed miesiączką.. Czy to może mieć związek? Jak również po stosowaniu antybiotyków,chociaż zawsze stosuje do nich probiotyki. Stosuje clitromazolum kiedy czuję tego typu dolegliwości,działa,ale jest to męczące i niekomfortowe,kiedy zdarza się to tak często. Zapisałam się już do ginekologa,ale muszę trochę poczekać na wizytę :c

80

niestety przechodziłam niedawno infekcję, która złapała mnie akurat na wakacjach, więc nie miałam dostępu do ginekologa. poszłam do apteki i kupiłam lek bez recepty tantum rosa, dosyć szybko pozbyłam się infekcji

81

Wika ika napisał/a:

niestety przechodziłam niedawno infekcję, która złapała mnie akurat na wakacjach, więc nie miałam dostępu do ginekologa. poszłam do apteki i kupiłam lek bez recepty tantum rosa, dosyć szybko pozbyłam się infekcji

Nie wprowadzaj w błąd. Pozbyłaś się zapewne nieprzyjemnych objawów, a infekcja w środku dalej grasuje.

82

czesto powodem nawracajacych infekcji intymnych jest slaba flora bakteryjna pochwy, ktora jesli jest w dobrym stanie, to chroni ja przed zakazeniami, dlatego warto sie zastanowic nad swoja flora bakteryjna, bo bardzo latwo jest ja uzupelnic, wystarczy dobry probiotyk, ja stosowalam Provag, ktory skutecznie skolonizowal moja pochwe i od tego czasu nie mam juz nawrotow infekcji! wiecej na temat probiotykow mozna poczytac tutaj provag.info/infekcje_pochwy/Jak_chronic_sie_przed_infekcjami

83

U mnie powracające infekcje pochwy powodują tabletki anty. Zazwyczaj powraca po okresie, ale też stosuję Provag i widzę poprawę. Stosuję zarówno żel jak i płyn do higieny,

84

COś o tym wiem. Ja przynajmniej raz w miesiącu mam takie problemy, a na pewno juz po powrocie z basenu. I tak jak pisałam przyjmuje własnie te gobulki. Wielki plus, bo nie brudzi bielizny jak inne globulki które do tej pory stosowałam.

85

Zapalenia grzybicze to była moja zmora, ale zaczeąm stosować gobułki Mucovagin dopochwowo i po tygodniu problem zniknął. Teraz stosuje je tylko doraznie, po wyjściu na basen

Posty [ 66 do 85 z 85 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Nawracające infekcje pochwy ;\

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024